Didi 06.04.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ale gorący temat co do technologi budowy domu. A ja skromnie zarówno dom jak i teraz ten budynek buduję z BK pióro-wpust na klej i jestem z tego bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.04.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ale gorący temat co do technologi budowy domu. A ja skromnie zarówno dom jak i teraz ten budynek buduję z BK pióro-wpust na klej i jestem z tego bardzo zadowolona. i o to chodzi zeby byc zadowolonym A tematy technologii zawsze sa gorace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.04.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witajcie w czwartek... Co do wizyty na budowie to fakt. Zdenerwowałem się na niego bardzo. Żeby oprowadzać "wycieczki" po cudzym domu bez powiadomienia właściciela.... uważam to za niedopuszczalne (robotę już skończył i "zszedł" z budowy tydzień wcześniej) . Powiedziałem mu o tym, a on na to, że się czepiam i nie wie o co mi chodzi... normalnie jestem w szoku! On u mnie nie ma więcej wstępu! GrzesiekB w życiu może cię jeszcze wiele zdziwić. Do mnie na budowę przychodzili zupełnie obcy ludzie oglądać jak buduje się z BK na klej, a potem włazili gdy było tynkowane czy posadzki wylewane. Wreszcie nakrzyczałam na wykonawców i kazałam nikogo nie wpuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.04.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ale gorący temat co do technologi budowy domu. A ja skromnie zarówno dom jak i teraz ten budynek buduję z BK pióro-wpust na klej i jestem z tego bardzo zadowolona. i o to chodzi zeby byc zadowolonym A tematy technologii zawsze sa gorace każdy etap fundamenty ściany więźba strop dachówka ocieplenie klinkier kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.04.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 To ja też podciągam ale może w nieco lepszym nastroju. Swoją drogą co z tym forumowym zegarkiem? W "realu" jest siódma. u mnie gra! trzeba zegar przestawić (chyba) w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.04.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 witam czwartkowocoraz blizej łikendu na tu cosik nerwowono to uciekam do pracypa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.04.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ale gorący temat co do technologi budowy domu. A ja skromnie zarówno dom jak i teraz ten budynek buduję z BK pióro-wpust na klej i jestem z tego bardzo zadowolona. i o to chodzi zeby byc zadowolonym A tematy technologii zawsze sa gorace każdy etap fundamenty ściany więźba strop dachówka ocieplenie klinkier kominy styropian czy welna ? ja tez uciekam do pracy, mam bardzo duzo jej niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam czwartkowo Co do goracej dyskusji tak bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.04.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam w zimny czwarteczek-wiecie moze czy mozna kupic stal np w hurtostalu teraz a odebrac np za miesiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.04.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam w zimny czwarteczek-wiecie moze czy mozna kupic stal np w hurtostalu teraz a odebrac np za miesiac? Nigdy nie ma tak zeby nie mozna bylo sie dogadac dzwon i dogaduj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam czwartkowo Co do goracej dyskusji tak bywa Bryta, te twoje superbloczki to ceramika poryzowana wypełniona styropianem. Co Cię w nich tak zachwyca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.04.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Bodekku, Peterz, Monka, ponieważ porobiło się trochę zamieszania w ocenie wykonawców proponuję, żebyście wysłali swoje opinie Klausowi do rankingu. To jest naprawdę ogromnie ważne. Oczywiście każdy z nas wie, że najlepsi też się psują a źli dla jednego, mogą byc dobrzy dla innego, więc każdy sam musi podejśc z dystansem do przeczytanych opinii i sam ocenic ryzyko. Niemniej możliwośc konfrontacji ze zdaniem innych jest bardzo pomocna. No to co? Opisujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.04.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Pozdrawiam wiosenno i słonecznie Merytorycznie na razie nie mogę się włączyć do dyskusji Napiszę wam dowcip: Pytanie: Jak by wyglądał Kacz...ski * w spodniach Gier....cha*? Odp.: Przez rozporek. * sama się ocenzurowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.04.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam czwartkowo Co do goracej dyskusji tak bywa Bryta, te twoje superbloczki to ceramika poryzowana wypełniona styropianem. Co Cię w nich tak zachwyca? Klaus co do ceramiki to ona sie zmienia .Nie po to wymysla sie cieplejsze materialy aby sie na to obrazac . to co mnie w niej zachwyca to liczba przegrod i wspolczynik dla sciany jednowarstwowej . To nie jest tak ze ja sie naczytalam jakis reklam tylko obserwuje to z bywania na niemieckich budowach . W tej chwili w nowym budownictwie prawie juz 40 % domow w niemczech to domy z wsp 0,16-0,18 w holandi 46 % spelnia te parametry tendencja rosnie szacuje sie do 2010 w holandi 65% jesli chodzi o technologie to (nie mam firmy budowl,ani nie sprzedaje materialow ) ale wspolpracuje z branza budowlana To na co teraz sie obrazasz (pustaczki z wypelnieniem ) za 4-5 lat i u nas beda czyms normalnym tak swoja droga to z tymi gupotami i termosem to troche sie ubawilam Milego dnia Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.04.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Ja się czyści piaskowiec?Chciałam po zimie wyczyścić kominek a nie chcę eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.04.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Bryte bawi termos, Klausa bawi zachwyt jakimis bloczkami, a mnie bawi mocne skupianie sie na wspolczynniku prznikania ciepla przy jednoczesnym ładowaniu duzych przeszklen na calych scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.04.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Klaus co do ceramiki to ona sie zmienia .Nie po to wymysla sie cieplejsze materialy aby sie na to obrazac . to co mnie w niej zachwyca to liczba przegrod i wspolczynik dla sciany jednowarstwowej . Nie wiem o czy mówisz. To są te same pustaki tylko wypełnione styropianem. W Polsce już dawno się takie produkuje tyle, że nie ceramiczne a betonowe. To nie jest tak ze ja sie naczytalam jakis reklam tylko obserwuje to z bywania na niemieckich budowach . W tej chwili w nowym budownictwie prawie juz 40 % domow w niemczech to domy z wsp 0,16-0,18 w holandi 46 % spelnia te parametry tendencja rosnie szacuje sie do 2010 w holandi 65% Ja już dzisiaj buduję dom 0,18 i to z tej "zimnej" Silki. To na co teraz sie obrazasz (pustaczki z wypelnieniem ) za 4-5 lat i u nas beda czyms normalnym Ja się na nic nie obrażam, tylko wygłaszasz dość zabawne opinie tonem autorytetu, tymczasem jak sama napisałaś Twoja wiedza pochodzi z oglądania od 4 lat programów o budowaniu. tak swoja droga to z tymi gupotami i termosem to troche sie ubawilam Milego dnia Klaus I ja Ci życzę miłego dnia. Świeci słoneczko więc i o dobry nastró łatwiej dziś będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.04.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Dzis znow mam dzien schizy nad mysleniem - wynajac czy sprzedac mieszkanie juz mnie to meczy okropnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 06.04.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Dzis znow mam dzien schizy nad mysleniem - wynajac czy sprzedac mieszkanie juz mnie to meczy okropnie Ja mam te decyzje jeszcze daleko przed sobą, na koniec roku, no ale już zaczynam się nad tym głowić. I co gorsza raz szala przechyla sie na korzyść wynajmu a raz sprzedaży. I to jeszcze na dodatek gdybyśmy sprzedali to też mam kilka alternatyw zagospodarowania pieniędzy ..... No cóż ... na razie dobrze by było dostać pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.04.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Dzis znow mam dzien schizy nad mysleniem - wynajac czy sprzedac mieszkanie juz mnie to meczy okropnie Jeżeli cię na to stać to lepiej wynająć bo ceny mieszkań stale rosną. Chyba, że kredyt na tyle jest uciążliwy, że lepiej jest sprzedać i podreperować budżet. My sami będziemy się zastanawiać, bo nasz syn ma 10 lat i nie wiadomo czy za 10 lat nie będzie potrzebował mieszkania. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts