Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam problem. Szukam listew cokołowych (startowych) o szerokosci 15cm. Sprawdzałem już w Stargardzkich hurtowniach, ale nie mają. "Moja" hurtownia może mi je ściągnąć najwcześniej na środę- czwartek (a i to nie jest pewne, bo mieli mieć je już dzisiaj). Dzwoniłem też do kilku hurtowni internetowych, ale nie mają lub nie chce się im wysyłać takiej niewielkiej ilosci (10szt.).

Zna ktoś z Was może jakąś dobrze zaopatrzoną hurtownie w Szczecinie, gdzie mogliby je mieć?

PS. A ja naiwny myślałem, że teraz 15cm ocieplenia to standard :roll: :-? :wink:

pozdrawiam

Konrad

Az tak zle u nas z tymi listwami? ciekawe jak ja mialem ocieplac domek to sami mi wciskali listwy startowe, tylko fakt ze 12cm, ale pytalem sie mowili ze maja i wieksze.

pozdrawiam

m.

12tke ma tylko jedna hurtownia w Stargardzie (jako wyjście awaryjne może bede musiał je wziąść i nabić na deske). Dzwoniłem do hurtowni forumowego Olsena. Ma on takie listwy, ale przy tak małym zamówieniu nie opłaca się mu ich wysyłać. Podał mi namiar na hurtownie w Szczecinie (APA2), ale tam mają tylko 3szt.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Mam problem. Szukam listew cokołowych (startowych) o szerokosci 15cm. Sprawdzałem już w Stargardzkich hurtowniach, ale nie mają. "Moja" hurtownia może mi je ściągnąć najwcześniej na środę- czwartek (a i to nie jest pewne, bo mieli mieć je już dzisiaj). Dzwoniłem też do kilku hurtowni internetowych, ale nie mają lub nie chce się im wysyłać takiej niewielkiej ilosci (10szt.).

Zna ktoś z Was może jakąś dobrze zaopatrzoną hurtownie w Szczecinie, gdzie mogliby je mieć?

PS. A ja naiwny myślałem, że teraz 15cm ocieplenia to standard :roll: :-? :wink:

pozdrawiam

Konrad

zobacz w Sawisie.....hurtownia na niebuszewie, ale nie pamietam tel....

Numery do wszystkich hurtowni mam (235 namiarów), ale ich nie znam i nie wiem do których dzwonić. Dzieki za namiar. Pametam, że też masz 15tke.

12tke ma tylko jedna hurtownia w Stargardzie (jako wyjście awaryjne może bede musiał je wziąść i nabić na deske). Dzwoniłem do hurtowni forumowego Olsena. Ma on takie listwy, ale przy tak małym zamówieniu nie opłaca się mu ich wysyłać. Podał mi namiar na hurtownie w Szczecinie (APA2), ale tam mają tylko 3szt.

no to kicha... a tak przy okazji mam pytanko do Ciebie... nie zostaly Ci jakies kawałki stali, fi5 gładkiej? potrzebuje doslownie kawałów po 15-20 cm

pozdrawiam

m.

no to kicha... a tak przy okazji mam pytanko do Ciebie... nie zostaly Ci jakies kawałki stali, fi5 gładkiej? potrzebuje doslownie kawałów po 15-20 cm

pozdrawiam

m.

Mam bardzo dużo drutu w zwoju, ale nie pamietam, czy był to fi5 czy fi4. Mogę sprawdzić w niedziele.

Znalazłem już profile. Są w Muzimerze.

no wcale sie nie odzywalaś...juz mylalam ze cos z Bolek wywinąl...i jak jestes zadowolona??

Bolek sprawuje się dobrze, ale za długo to trwa. Chociaż z niego dobry chłop to niech idzie gdzie indziej.

Nie miałam czasu zajrzeć na forum - w pracy młyn. I budowa absorbuje.

W poniedziałak zamieszczę zdjęcia.

no to jest to co ci mowilam......zagoscil sie......jednak sie chlop nie zmienil....ale dobzre ze jest z tyneczkami ok :lol:

pozdrawiam

m.

Mam bardzo dużo drutu w zwoju, ale nie pamietam, czy był to fi5 czy fi4. Mogę sprawdzić w niedziele.

Znalazłem już profile. Są w Muzimerze.

w zwoju to nie bede Ci zabieral, mam troche strzemion to sobie potne na kawalki, jesli bys mial kawalki to reflektuje

pozdrawiam

m.

Jestem trochę rozdygotana. Baba mi chciała wejść pod auto.

Wsiadłam sobie spokojnie na parkigu przy drodze w auto, owszem szli ludzie poboczem ale drugą stroną jezdni, więc sprawdziłam czy mogę wycofać z parkingu na jezdnię a tu niespodzianka- panie zdecydowały się właśnie w tym momencie przejść na drugą stonę ulicy i jedna weszła mi prawie pod auto. Żadnego przejścia nie było a ona się na mnie zaczęła wydzierać, że ona piesza więc zawsze ma pierwszeństwo. :evil:

Ja się czyści piaskowiec?

Chciałam po zimie wyczyścić kominek a nie chcę eksperymentować.

w kastoramie jest hagesan do czysczczenia piaskowca.

oj! wielkie dziękizapisuję już sobie tę nazwę

Teska

odradzili mi w castoramie ten środek, bo on jest na to gdy piaskowiec zabrudzi się cementem, a nie popiołem, powiedzieli, że są to żrące środki

spróbuję póki co zwykłą wodą

Czy ktoś mi może powiedzieć czy słynna pani x ze starostwa polickiego ma inicjały A.W. Bo myślałam że tam jest tylko jedna pani a tam pracuje kilka :o i niewiem która to.

dzióbek - tu masz liste z nazwiskami :

http://policki.pl/pol/index.php?module=CMpro3&func=listpages&subid=2

Pozdr / Piotr

Czy ktoś mi może powiedzieć czy słynna pani x ze starostwa polickiego ma inicjały A.W. Bo myślałam że tam jest tylko jedna pani a tam pracuje kilka :o i niewiem która to.

dzióbek - tu masz liste z nazwiskami :

http://policki.pl/pol/index.php?module=CMpro3&func=listpages&subid=2

Pozdr / Piotr

Dzieki, już wiem, że nie jest ta słynna x co przetrzymuje tyle czasu. Ulzyło mi :lol: :lol:

Wsiadłam sobie spokojnie na parkigu przy drodze w auto, owszem szli ludzie poboczem ale drugą stroną jezdni, więc sprawdziłam czy mogę wycofać z parkingu na jezdnię a tu niespodzianka- panie zdecydowały się właśnie w tym momencie przejść na drugą stonę ulicy i jedna weszła mi prawie pod auto. Żadnego przejścia nie było a ona się na mnie zaczęła wydzierać, że ona piesza więc zawsze ma pierwszeństwo. :evil:

niestety piesi często tak myslą, nie wiedzą że pierwszeństwo to ma ale na pasach, a w każdym innym traktuje się jako wtargniecie na jezdnię. :evil:

Trzeba bylo jej powiedziec ze tych co maja pierszenstwo najwiecej jest na cmentarzu 8)

To przydazylo sie niejednemu z nas .

Witam

pozdrawiam

Konrad

szczecinska Agencja wegla i stali....jest na niebuszewie... kurka....jadac lucznicza....jest most...i dokladnie za tym mostem w prawo...tam tez sprzedaja wegiel..hurtownia jest ciut dalej.....

zobacz w Sawisie.....hurtownia na niebuszewie, ale nie pamietam tel....

Numery do wszystkich hurtowni mam (235 namiarów), ale ich nie znam i nie wiem do których dzwonić. Dzieki za namiar. Pametam, że też masz 15tke.

Ja się czyści piaskowiec?

Chciałam po zimie wyczyścić kominek a nie chcę eksperymentować.

w kastoramie jest hagesan do czysczczenia piaskowca.

oj! wielkie dziękizapisuję już sobie tę nazwę

Teska

odradzili mi w castoramie ten środek, bo on jest na to gdy piaskowiec zabrudzi się cementem, a nie popiołem, powiedzieli, że są to żrące środki

spróbuję póki co zwykłą wodą

jest hagesan tez do czyszczenia od popilu...tzn od odymienia :)