Didi 10.04.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 witam wszystkich poniedziałkowo Didi - co to ta skaryfikacja? powiem ci na babski rozum specjalną maszyną tnie się trawę wgłębnie co by ją napowietrzyć i dodatkowo usuwa się suchą trawę jest to zabieg dotleniający trawnik po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.04.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich i życzę miłego najbliższego TYGODNIA! Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie najtaniej możemy kupić wkłady kominowe tzn. wszystko co montujemy w kominach ? Potrzebuje pilnie wiedzieć, bo jutro, pojutrze muszę kupić. Pozdrawiam cieplutko wszystkich nowych i mniej nowych, a przede wszystkim elitę forum. wkłady czy systemy kominowe bo wkładami się nie interesowałam natomiast o systemach mam zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek czwartek aktualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.04.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Elektryk za sama robocizne zaspiewal 1200zl. Oczywiscie za materialy skrzynki,kabel place ekstra. Pytanie 1. czy ta cena to przegiecie czy tak u nas kosztuje? Pytanie 2. czy naprawde ta druga skrzynka jest konieczna, czy mozna sie po prostu podlaczyc z kablem do tej skrzynki z licznikiem (oczywiscie jakos wtyczki zabezpieczajac)? Ja też zapłaciłem za to 1200zł ale uważam, że przepłaciłem. Mój błąd bo nie ustaliłem wcześniej ceny. Po fakcie (kto tak robi? ) lekko mnie zatkało. No ale trudno, pierwszym razem płaci się frycowe. Skrzynka jest konieczna bo rejon tego nie odbierze. Ale skrzynka to może być taka plastikowa z gniazdkami jak w Castoramie za 250zł. Przykręcasz do katownika i wbijasz w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Elektryk za sama robocizne zaspiewal 1200zl. Oczywiscie za materialy skrzynki,kabel place ekstra. Pytanie 1. czy ta cena to przegiecie czy tak u nas kosztuje? Pytanie 2. czy naprawde ta druga skrzynka jest konieczna, czy mozna sie po prostu podlaczyc z kablem do tej skrzynki z licznikiem (oczywiscie jakos wtyczki zabezpieczajac)? Ja też zapłaciłem za to 1200zł ale uważam, że przepłaciłem. Mój błąd bo nie ustaliłem wcześniej ceny. Po fakcie (kto tak robi? ) lekko mnie zatkało. No ale trudno, pierwszym razem płaci się frycowe. Skrzynka jest konieczna bo rejon tego nie odbierze. Ale skrzynka to może być taka plastikowa z gniazdkami jak w Castoramie za 250zł. Przykręcasz do katownika i wbijasz w ziemię. w hurtowni na cukrowej sa tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 10.04.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, mam już mapkę dla celów projektowych, teraz spotkanie z architektem i decyzja o projekcie Chcę zrobić badania geologiczne i w związku z tym : czy cena 100 zł za metr odwiertu to standard oraz czy potrzebne są 3 odwierty po 4 m (2 pod budynek, 1 pod oczyszczalnię)? Podobno w Mierzynie grunt zdradliwy?! Poszukuję także użytkowników domów szkieletowych lub prefabrykowanych. Cały czas chcę budować w tej technologii, ale jest tylu przeciwników, że momentami wątpię i dlatego szukam opinii osób, które mieszkają w takich domach. pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 10.04.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek czwartek aktualny? tak, biorę wolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek czwartek aktualny? tak, biorę wolne. no to ok. ja zaraz jade do Zalesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.04.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 pozdrawiam poniedziałkowo! dzióbek - gratuluję awansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.04.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 w hurtowni na cukrowej sa tansze. W którym to jest miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.04.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam poniedziałkowo U mnie już się zaczynają koszmary nocne, dostję telefon, że beton w drodze a fundamenty nie wykopane i z jakimś facetem szybko kopiemy, bo zostało 20 minut. Koszmar a jeszcze nie zaczęłam, co będzie dalej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.04.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 pozdrawiam poniedziałkowo! dzióbek - gratuluję awansu Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.04.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam poniedziałkowo U mnie już się zaczynają koszmary nocne, dostję telefon, że beton w drodze a fundamenty nie wykopane i z jakimś facetem szybko kopiemy, bo zostało 20 minut. Koszmar a jeszcze nie zaczęłam, co będzie dalej?? Kochana - ja całą noc jeździłam po mieście i szukałam hurtowni elektrycznej tej co Teska polecała i nie mogłam znaleźć. Obudziałam się baaardzo zmęczona. Teraz muszę odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.04.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Bo mnie przeraża tynk na styropianie po kilku latach i płytki klinkierowe. ??? delf - chodzi mi o to, że po kilku latach na scianie ocieplonej styropianem zaczynaja uwidaczniać się nierówności. Czasami wręcz odznaczają się całe płyty styropianu. A płytki klinkierowe moga po kilku albo kilkunastu latach odpaść. Widać to w wielu domach gdzie np. cokoły sa obkładane płytkami. Oczywiście wszystko zalezy od jakości wykonania. no właśnie; mnie , oprócz ceny, przerażała mozliwość złego położenia klinkieru, co wcale nie jest takie rzadkie; widziałam domy i płoty, jakby je ktoś polał białą farbą brrrr Wykwity zalezą od zaprawy do klinkieru/ płytek. także na płytkach też moga się pojawić wykwity. Zwróć na to uwagę układając płytki. Pozdrawiamy. nie mam nic wspólnego z klinkierem, cegłą ani płytką - może pomysle o nim przy okazji płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.04.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 w hurtowni na cukrowej sa tansze. W którym to jest miejscu? nazywa sie TWN, dawnije Bychowo Kable,z ronda Uniwersyteckiego (tego między nową Castoramą, bankiem WBK a nowym Uniwersytetem) skręcasz w Cukrową (w strone przejazdu kolejowego) i po jakichś 400 m jest reklama i trzeba skrecić w prawo między garaże i do końca drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.04.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, mam już mapkę dla celów projektowych, teraz spotkanie z architektem i decyzja o projekcie Chcę zrobić badania geologiczne i w związku z tym : czy cena 100 zł za metr odwiertu to standard oraz czy potrzebne są 3 odwierty po 4 m (2 pod budynek, 1 pod oczyszczalnię)? Podobno w Mierzynie grunt zdradliwy?! Poszukuję także użytkowników domów szkieletowych lub prefabrykowanych. Cały czas chcę budować w tej technologii, ale jest tylu przeciwników, że momentami wątpię i dlatego szukam opinii osób, które mieszkają w takich domach. pozdrawiam Marta Witam poniedziałkowo, u pani, która jest na szczecińskiej liście rankingowej 150zł kosztował jeden odwiert głębokości 4m. Ale średnia szczecińska to podobno ok. 800 zł za cztery odwierty. Więc 100zł za metr to raczej dużo. Dom szkieletowy zbudował bodekku i mieszka. Zadowolony [list=] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 10.04.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Coraz bardziej przekonujemy się do Przestronnego. Może ktoś widział w swojej okolicy taki dom? http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=23&IdKolekcji=20 w koscinie na łabedziej stoi. Dzięki sprawdzę na mapie gdzie ten Kościan. Asia Kościno za Dolujami, trzeba skrecic na przeclaw. Dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.04.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam poniedziałkowo U mnie już się zaczynają koszmary nocne, dostję telefon, że beton w drodze a fundamenty nie wykopane i z jakimś facetem szybko kopiemy, bo zostało 20 minut. Koszmar a jeszcze nie zaczęłam, co będzie dalej?? Kochana - ja całą noc jeździłam po mieście i szukałam hurtowni elektrycznej tej co Teska polecała i nie mogłam znaleźć. Obudziałam się baaardzo zmęczona. Teraz muszę odpocząć. mnie plecy bolą, obym tylko nie miała odcisków na rękach od tej łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 10.04.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich słonecznie Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.04.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 -MIRLANDIA--wydaje mi sie ze te 1200 zł za przyłacze to ,,lekka,,przesada-jestem na tym etapie-i z łacznie z wykopaniem rowu pod kabel w il ok.65 m(to chyba nie mało)mam zaplłacić 1000 zł(wczesniej robił mojemu tacie i może to troche po znajomosci ale za samo podłaczenie niech by wział ten twój od 800 do 1000 to było by lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts