bryta 10.04.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Teska bikosa dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi. Kto pyta nie bladzi. Kolejny pan powiedzial 450 zl za robocizne plus papierologia w ENEA (a bylo przypomne 1200 !!! hrrrrrr!!!!) Na priva dam ci namiar na taniego elektryka - spróbuj może będzie jeszcze taniej. Czasami człowieka mogą w życiu zadziwić różnice w cenie - a przy budowaniu to na 100% spotkacie sie z tym setki razy. Aha prywatną wiadomość zobaczysz u góry strony obokk zakładki Profil Pozdrawiamy Ja tez poprosze Dzieki doszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 10.04.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam Szczeciniakow, Czy ktos ostatnio z Was robil przylacze elektryczne? Mam dylemat cenowy za robocizne przy wykonaniu tegoz. W zwiazku z tym dwa pytania. Na granicy mam juz skrzynke ZK, warunki tez. Chodzi o postawienie i podlaczenie skrzynki na licznik (tuz przy ZK ) i ze 2 metry dalej drugiej (tymczasowej) aby wykonawca sie mogl podlaczyc z betoniarka itp. Elektryk za sama robocizne zaspiewal 1200zl. Oczywiscie za materialy skrzynki,kabel place ekstra. Pytanie 1. czy ta cena to przegiecie czy tak u nas kosztuje? Pytanie 2. czy naprawde ta druga skrzynka jest konieczna, czy mozna sie po prostu podlaczyc z kablem do tej skrzynki z licznikiem (oczywiscie jakos wtyczki zabezpieczajac)? Mialy byc dwa pytania, ale postawie trzecie Jak rozwiazywaliscie to na swoich budowach? Pozdrowienia prawie wiosenne. my zapłaciliśmy 700 zł za doprowadzenie prądu na budowę z załatwiem odbioru i całą dokumentacją , kupiliśmy tylko materialy i podpisaliśmy umowę z zakładem energetycznym aha skrzynka już stała przy granicy działki, u nas jest chyba tylko jedna skrzynka i licznik, ale muszę się upewnić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 10.04.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 HELP !! jak tu sie wkleja cudze wypowiedzi jako cytaty, bo jakos nie moge pokumkac??? Spasiba W prawym górnym rogu każdego postu masz chmurke - kliknij na nia i do dzieła octopus - wow dzieki to chyba dziala, cienki jestem ja polsilver Jestes nadzwyczaj uczynna osmiornica Spoko. Osmiornice są zawsze uczynne . Sami niedawno zaczynaliśmy na forum i od życzliwych się sporo dowiedzieliśmy. Njtrudniej było z wklejeniem obrazka domu. Ktoś mi to pomógł zrobić ale nie wiem do tej pory jak to sie robi. Pozdrawiam To fakt !! Z ta zyczliwoscia to dzis nie tak latwo.Podgladam forum od chyba roku, tylko teraz sie rozpisalem jak ten glupi.Dzieki pozdrawiam kazda z osmiu odnog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.04.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Dopiero dzialeczke moja jest tez na Osadzie to ta na sokolnikow nie calkiem ogrodzona przez ktora niektorzy robio przejazd po taj stronie co Sw Huberta A kiedy ruszacie z budowa i jaki bedzie to domek? Jeszcze nie ruszamy . Brak czasu Co do projektu to jeszcze myslimy . Podoba mi sie Plejada (taka budowal D`arek tez z forum ) ale to jeszcze nie przesadzone . Zobacz na priv(wyslalam wiadomosc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.04.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 w hurtowni na cukrowej sa tansze. W którym to jest miejscu? za uniwerkiem jadac prosto dalej...przy blaszakach skrecasz..jest tablica. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.04.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek zakupiłam : wisnie japonska płaczącą,modrzewia europejskiego- tez roznie w dół..ten to wogóle za smieszne pieniadze.cyprysa tzw płaczka.......i pare innych krzaczorkow.....( jeszcze musze tam pojechac nabyc dwa wielkie jalowce.....ceny sa ok. Minus....trza samemu to przewiesc. TESKA-a gdzie te krzaczki kupiłaś?-i może orientujesz sie czy maja brzoze brodawkowata i wisnie piłkowana-bo ja do listopada musze wsadzic 5 letnie 2 drzewka w zamian za usuniecie 40 letniej wierzby-i czy to jest drogi interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 10.04.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 bryta napisal (a) Czyzbysmy byli sasiadkami (kurcze ciagle nie wiem jak wkleic cytat) Nie sasiadkami tylko sasiadka i sasiadem, bo jam ci jestem pci fenomenalna mecizna Ale zone mam jeszcze fenomelnajniejsza A czy Ty domeczek masz gdziesz w poblizu? Dopiero dzialeczke moja jest tez na Osadzie to ta na sokolnikow nie calkiem ogrodzona przez ktora niektorzy robio przejazd po taj stronie co Sw Huberta A nasza dzialka wlasnie na Sw. Huberta, ostatnia pod lasem,po prawicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.04.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 bryta napisal (a) Czyzbysmy byli sasiadkami (kurcze ciagle nie wiem jak wkleic cytat) Nie sasiadkami tylko sasiadka i sasiadem, bo jam ci jestem pci fenomenalna mecizna Ale zone mam jeszcze fenomelnajniejsza A czy Ty domeczek masz gdziesz w poblizu? Dopiero dzialeczke moja jest tez na Osadzie to ta na sokolnikow nie calkiem ogrodzona przez ktora niektorzy robio przejazd po taj stronie co Sw Huberta A nasza dzialka wlasnie na Sw. Huberta, ostatnia pod lasem,po prawicy. To my sie widzielismy u notariusza Wy byliscie przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.04.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 A wasz sasiad tez wpada na forum pod nickiem KinimoD chyba z nim graniczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.04.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Cześć wszystkim. [quote name="octopusNa priva dam ci namiar na taniego elektryka - spróbuj może będzie jeszcze taniej. Czasami człowieka mogą w życiu zadziwić różnice w cenie - a przy budowaniu to na 100% spotkacie sie z tym setki razy. Aha prywatną wiadomość zobaczysz u góry strony obokk zakładki Profil Pozdrawiamy Octopus, ja też proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek zakupiłam : wisnie japonska płaczącą,modrzewia europejskiego- tez roznie w dół..ten to wogóle za smieszne pieniadze.cyprysa tzw płaczka.......i pare innych krzaczorkow.....( jeszcze musze tam pojechac nabyc dwa wielkie jalowce.....ceny sa ok. Minus....trza samemu to przewiesc. super, pokażesz te krzaczory? a czym to, wszystko przywiozłaś osobówką? tak....ledwo wlazło....ale wisnie kupiłam szczepioną niższa....te wielkie to niestety transporcik jest potrzebny,albo przyczepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek zakupiłam : wisnie japonska płaczącą,modrzewia europejskiego- tez roznie w dół..ten to wogóle za smieszne pieniadze.cyprysa tzw płaczka.......i pare innych krzaczorkow.....( jeszcze musze tam pojechac nabyc dwa wielkie jalowce.....ceny sa ok. Minus....trza samemu to przewiesc. TESKA-a gdzie te krzaczki kupiłaś?-i może orientujesz sie czy maja brzoze brodawkowata i wisnie piłkowana-bo ja do listopada musze wsadzic 5 letnie 2 drzewka w zamian za usuniecie 40 letniej wierzby-i czy to jest drogi interes brzozy tam maja jakies 3 rodzaje..i wisnia tez....ceny od 60 zł.. wisnia na oko 3 m...65 zł. Zalesie szkolka za tanowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 10.04.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam Szczeciniakow, Czy ktos ostatnio z Was robil przylacze elektryczne? Mam dylemat cenowy za robocizne przy wykonaniu tegoz. W zwiazku z tym dwa pytania. Na granicy mam juz skrzynke ZK, warunki tez. Chodzi o postawienie i podlaczenie skrzynki na licznik (tuz przy ZK ) i ze 2 metry dalej drugiej (tymczasowej) aby wykonawca sie mogl podlaczyc z betoniarka itp. Elektryk za sama robocizne zaspiewal 1200zl. Oczywiscie za materialy skrzynki,kabel place ekstra. Pytanie 1. czy ta cena to przegiecie czy tak u nas kosztuje? Pytanie 2. czy naprawde ta druga skrzynka jest konieczna, czy mozna sie po prostu podlaczyc z kablem do tej skrzynki z licznikiem (oczywiscie jakos wtyczki zabezpieczajac)? Mialy byc dwa pytania, ale postawie trzecie Jak rozwiazywaliscie to na swoich budowach? Pozdrowienia prawie wiosenne. my zapłaciliśmy 700 zł za doprowadzenie prądu na budowę z załatwiem odbioru i całą dokumentacją , kupiliśmy tylko materialy i podpisaliśmy umowę z zakładem energetycznym aha skrzynka już stała przy granicy działki, u nas jest chyba tylko jedna skrzynka i licznik, ale muszę się upewnić pozdrawiam dzieki, teraz to juz wiem na pewno ze facio przesolil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.04.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 jutro udzielam sie znow ogrodniczo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.04.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Cześć wszystkim. [quote name="octopus Na priva dam ci namiar na taniego elektryka - spróbuj może będzie jeszcze taniej. Czasami człowieka mogą w życiu zadziwić różnice w cenie - a przy budowaniu to na 100% spotkacie sie z tym setki razy. Aha prywatną wiadomość zobaczysz u góry strony obokk zakładki Profil Pozdrawiamy[/quote] Octopus, ja też proszę o namiar. Ja tez poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.04.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek zakupiłam : wisnie japonska płaczącą,modrzewia europejskiego- tez roznie w dół..ten to wogóle za smieszne pieniadze.cyprysa tzw płaczka.......i pare innych krzaczorkow.....( jeszcze musze tam pojechac nabyc dwa wielkie jalowce.....ceny sa ok. Minus....trza samemu to przewiesc. super, pokażesz te krzaczory? a czym to, wszystko przywiozłaś osobówką? tak....ledwo wlazło....ale wisnie kupiłam szczepioną niższa....te wielkie to niestety transporcik jest potrzebny,albo przyczepka. Czy widzialas tam moze ladne swierki i jodly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.04.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czupurek zakupiłam : wisnie japonska płaczącą,modrzewia europejskiego- tez roznie w dół..ten to wogóle za smieszne pieniadze.cyprysa tzw płaczka.......i pare innych krzaczorkow.....( jeszcze musze tam pojechac nabyc dwa wielkie jalowce.....ceny sa ok. Minus....trza samemu to przewiesc. TESKA-a gdzie te krzaczki kupiłaś?-i może orientujesz sie czy maja brzoze brodawkowata i wisnie piłkowana-bo ja do listopada musze wsadzic 5 letnie 2 drzewka w zamian za usuniecie 40 letniej wierzby-i czy to jest drogi interes brzozy tam maja jakies 3 rodzaje..i wisnia tez....ceny od 60 zł.. wisnia na oko 3 m...65 zł. Zalesie szkolka za tanowem dzieki TESKA-kurcze nie wiedziałam ze to takie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.04.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Zapomnialam sie przywitac Witam wszystkich a to wszystko przez ten poniedzialek Jak ja nie lubie poniedzialkow musisz nacisnąć głowę z dymkiem konkretne do bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.04.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 bryta napisal (a) Czyzbysmy byli sasiadkami (kurcze ciagle nie wiem jak wkleic cytat) Nie sasiadkami tylko sasiadka i sasiadem, bo jam ci jestem pci fenomenalna mecizna Ale zone mam jeszcze fenomelnajniejsza A czy Ty domeczek masz gdziesz w poblizu? Dopiero dzialeczke moja jest tez na Osadzie to ta na sokolnikow nie calkiem ogrodzona przez ktora niektorzy robio przejazd po taj stronie co Sw Huberta A nasza dzialka wlasnie na Sw. Huberta, ostatnia pod lasem,po prawicy. o to, jak na ploty do mojej psiapsiółki będe przyjeżdżać, to budowy będę znad kubka kawy doglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.04.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam wieczorkiem!! Wróciłam z placu zabaw i szok, skąd u tych dzieci tyle agresji i nienawiści, wyszarpują sobie zabawki, krzyczą, leją się i gryzą, a moja malutka jeszcze na tyle głupiutka że nasladuje te zachowania. Musiałam ją zabrać i jedyne co mi pozostało to tylko próbować wytłumaczyć ze tak nie wolno i to jest brzydkie, a ile zrozumiała to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts