Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Teska bikosa dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi.

Kto pyta nie bladzi. Kolejny pan powiedzial 450 zl za robocizne :D plus papierologia w ENEA (a bylo przypomne 1200 !!! hrrrrrr!!!!)

Na priva dam ci namiar na taniego elektryka - spróbuj może będzie jeszcze taniej. Czasami człowieka mogą w życiu zadziwić różnice w cenie - a przy budowaniu to na 100% spotkacie sie z tym setki razy. Aha prywatną wiadomość zobaczysz u góry strony obokk zakładki Profil

Pozdrawiamy

Ja tez poprosze :D

Dzieki doszlo

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam Szczeciniakow,

Czy ktos ostatnio z Was robil przylacze elektryczne? Mam dylemat cenowy za robocizne przy wykonaniu tegoz. W zwiazku z tym dwa pytania. Na granicy mam juz skrzynke ZK, warunki tez. Chodzi o postawienie i podlaczenie skrzynki na licznik (tuz przy ZK ) i ze 2 metry dalej drugiej (tymczasowej) aby wykonawca sie mogl podlaczyc z betoniarka itp.

Elektryk za sama robocizne zaspiewal 1200zl. Oczywiscie za materialy skrzynki,kabel place ekstra.

Pytanie 1. czy ta cena to przegiecie czy tak u nas kosztuje?

Pytanie 2. czy naprawde ta druga skrzynka jest konieczna, czy mozna sie po prostu podlaczyc z kablem do tej skrzynki z licznikiem (oczywiscie jakos wtyczki zabezpieczajac)?

Mialy byc dwa pytania, ale postawie trzecie :D

Jak rozwiazywaliscie to na swoich budowach?

Pozdrowienia prawie wiosenne.

my zapłaciliśmy 700 zł za doprowadzenie prądu na budowę z załatwiem odbioru i całą dokumentacją , kupiliśmy tylko materialy i podpisaliśmy umowę z zakładem energetycznym

aha skrzynka już stała przy granicy działki, u nas jest chyba tylko jedna skrzynka i licznik, ale muszę się upewnić

pozdrawiam

HELP !! jak tu sie wkleja cudze wypowiedzi jako cytaty, bo jakos nie moge pokumkac???

Spasiba

W prawym górnym rogu każdego postu masz chmurke - kliknij na nia i do dzieła

octopus - wow dzieki to chyba dziala, cienki jestem ja polsilver :D

Jestes nadzwyczaj uczynna osmiornica :lol:

Spoko. Osmiornice są zawsze uczynne

:lol: :lol: :lol: . Sami niedawno zaczynaliśmy na forum i od życzliwych się sporo dowiedzieliśmy. Njtrudniej było z wklejeniem obrazka domu. Ktoś mi to pomógł zrobić ale nie wiem do tej pory jak to sie robi. Pozdrawiam

To fakt !! Z ta zyczliwoscia to dzis nie tak latwo.Podgladam forum od chyba roku, tylko teraz sie rozpisalem jak ten glupi.Dzieki pozdrawiam kazda z osmiu odnog :D :D

Dopiero dzialeczke moja jest tez na Osadzie to ta na sokolnikow nie calkiem ogrodzona przez ktora niektorzy robio przejazd :D po taj stronie co Sw Huberta :D

A kiedy ruszacie z budowa i jaki bedzie to domek?

Jeszcze nie ruszamy . Brak czasu :( Co do projektu to jeszcze myslimy .

Podoba mi sie Plejada (taka budowal D`arek tez z forum ) ale to jeszcze nie przesadzone .

Zobacz na priv(wyslalam wiadomosc)

Czupurek

zakupiłam : wisnie japonska płaczącą,modrzewia europejskiego- tez roznie w dół..ten to wogóle za smieszne pieniadze.cyprysa tzw płaczka.......i pare innych krzaczorkow.....( jeszcze musze tam pojechac nabyc dwa wielkie jalowce.....ceny sa ok.

Minus....trza samemu to przewiesc.

TESKA-a gdzie te krzaczki kupiłaś?-i może orientujesz sie czy maja brzoze brodawkowata i wisnie piłkowana-bo ja do listopada musze wsadzic 5 letnie 2 drzewka w zamian za usuniecie 40 letniej wierzby-i czy to jest drogi interes :lol:

bryta napisal (a)

Czyzbysmy byli sasiadkami (kurcze ciagle nie wiem jak wkleic cytat)

Nie sasiadkami tylko sasiadka i sasiadem, bo jam ci jestem pci fenomenalna mecizna :lol: Ale zone mam jeszcze fenomelnajniejsza :lol: A czy Ty domeczek masz gdziesz w poblizu?

Dopiero dzialeczke moja jest tez na Osadzie to ta na sokolnikow nie calkiem ogrodzona przez ktora niektorzy robio przejazd :D po taj stronie co Sw Huberta :D

A nasza dzialka wlasnie na Sw. Huberta, ostatnia pod lasem,po prawicy.

bryta napisal (a)

Nie sasiadkami tylko sasiadka i sasiadem, bo jam ci jestem pci fenomenalna mecizna :lol: Ale zone mam jeszcze fenomelnajniejsza :lol: A czy Ty domeczek masz gdziesz w poblizu?

To my sie widzielismy u notariusza Wy byliscie przed nami :D

Cześć wszystkim.

[quote name="octopus

Na priva dam ci namiar na taniego elektryka - spróbuj może będzie jeszcze taniej. Czasami człowieka mogą w życiu zadziwić różnice w cenie - a przy budowaniu to na 100% spotkacie sie z tym setki razy. Aha prywatną wiadomość zobaczysz u góry strony obokk zakładki Profil

Pozdrawiamy

Octopus, ja też proszę o namiar.

Czupurek

zakupiłam : wisnie japonska płaczącą,modrzewia europejskiego- tez roznie w dół..ten to wogóle za smieszne pieniadze.cyprysa tzw płaczka.......i pare innych krzaczorkow.....( jeszcze musze tam pojechac nabyc dwa wielkie jalowce.....ceny sa ok.

super, pokażesz te krzaczory? a czym to, wszystko przywiozłaś osobówką?

tak....ledwo wlazło....ale wisnie kupiłam szczepioną niższa....te wielkie to niestety transporcik jest potrzebny,albo przyczepka.

Czupurek

TESKA-a gdzie te krzaczki kupiłaś?-i może orientujesz sie czy maja brzoze brodawkowata i wisnie piłkowana-bo ja do listopada musze wsadzic 5 letnie 2 drzewka w zamian za usuniecie 40 letniej wierzby-i czy to jest drogi interes :lol:

brzozy tam maja jakies 3 rodzaje..i wisnia tez....ceny od 60 zł..

wisnia na oko 3 m...65 zł.

Zalesie szkolka za tanowem

Witam Szczeciniakow,

Czy ktos ostatnio z Was robil przylacze elektryczne? Mam dylemat cenowy za robocizne przy wykonaniu tegoz. W zwiazku z tym dwa pytania. Na granicy mam juz skrzynke ZK, warunki tez. Chodzi o postawienie i podlaczenie skrzynki na licznik (tuz przy ZK ) i ze 2 metry dalej drugiej (tymczasowej) aby wykonawca sie mogl podlaczyc z betoniarka itp.

Elektryk za sama robocizne zaspiewal 1200zl. Oczywiscie za materialy skrzynki,kabel place ekstra.

Pytanie 1. czy ta cena to przegiecie czy tak u nas kosztuje?

Pytanie 2. czy naprawde ta druga skrzynka jest konieczna, czy mozna sie po prostu podlaczyc z kablem do tej skrzynki z licznikiem (oczywiscie jakos wtyczki zabezpieczajac)?

Mialy byc dwa pytania, ale postawie trzecie :D

Jak rozwiazywaliscie to na swoich budowach?

Pozdrowienia prawie wiosenne.

my zapłaciliśmy 700 zł za doprowadzenie prądu na budowę z załatwiem odbioru i całą dokumentacją , kupiliśmy tylko materialy i podpisaliśmy umowę z zakładem energetycznym

aha skrzynka już stała przy granicy działki, u nas jest chyba tylko jedna skrzynka i licznik, ale muszę się upewnić

pozdrawiam

dzieki, teraz to juz wiem na pewno ze facio przesolil :lol:

Cześć wszystkim.

[quote name="octopus

Pozdrawiamy[/quote]

Octopus, ja też proszę o namiar.

Ja tez poprosze :D

Czupurek

super, pokażesz te krzaczory? a czym to, wszystko przywiozłaś osobówką?

tak....ledwo wlazło....ale wisnie kupiłam szczepioną niższa....te wielkie to niestety transporcik jest potrzebny,albo przyczepka.

Czy widzialas tam moze ladne swierki i jodly :D

Czupurek

brzozy tam maja jakies 3 rodzaje..i wisnia tez....ceny od 60 zł..

wisnia na oko 3 m...65 zł.

Zalesie szkolka za tanowem

dzieki TESKA-kurcze nie wiedziałam ze to takie drogie :cry:

bryta napisal (a)

o to, jak na ploty do mojej psiapsiółki będe przyjeżdżać, to budowy będę znad kubka kawy doglądać :D

Witam wieczorkiem!! :lol:

Wróciłam z placu zabaw i szok, skąd u tych dzieci tyle agresji i nienawiści, wyszarpują sobie zabawki, krzyczą, leją się i gryzą, a moja malutka jeszcze na tyle głupiutka że nasladuje te zachowania. Musiałam ją zabrać i jedyne co mi pozostało to tylko próbować wytłumaczyć ze tak nie wolno i to jest brzydkie, a ile zrozumiała to się okaże. :-? :-?