Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie imienionowo (no bo tyle tu Robertów), ja mam w domu starszy model: Robert'71 :wink: :lol:

Co do projektów: ja szukałam 2 lata, faktycznie ciężko, ale mysle, że trzeba spisac koniecznie te rzeczy, które MUSZĄ być w domu uwzględnione i te które mozna sobie odpuścić, chociaż było by miło gdyby były - i pod tym kątem szukać. I pamietajcie, że z każdego koszmarnego projektu można wyciągnąć to coś i zrobić coś fajnego i każdy świetny projekt można zepsuć :-? :D

Co do budowy, też kiepski ze mnie przykład, bo buduje już 3 rok, ale znam takiego, który wbił łopatę 4 lipca i wprowadził się w listopadzie (pozdrawiam Paweł :D ), tak więc wszytsko kwestia płynności finansowania i szczęścia do ekip :D

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Acha i jeszcze odkurzacze centralne: zamontowałam u siebie, ale jeszcze nie eksploatuję, jestesmy rodzina alergików, to jedno, a poza tym postanowiłam tak budowac swój dom, by móc go potem samodzielnie sprzątać w czasie ponizej pół dnia :D : Odkurzacz centr., wiszące wc itp.

Myśle, że równie łatwo znaleźć argumenty za , jak i przeciw OC. Albo ktos chce go mieć, albo nie i tu jest odpowiedź na pytanie, czy robić :D

Witajcie imienionowo (no bo tyle tu Robertów), ja mam w domu starszy model: Robert'71 :wink: :lol:

Co do projektów: ja szukałam 2 lata, faktycznie ciężko, ale mysle, że trzeba spisac koniecznie te rzeczy, które MUSZĄ być w domu uwzględnione i te które mozna sobie odpuścić, chociaż było by miło gdyby były - i pod tym kątem szukać. I pamietajcie, że z każdego koszmarnego projektu można wyciągnąć to coś i zrobić coś fajnego i każdy świetny projekt można zepsuć :-? :D

Co do budowy, też kiepski ze mnie przykład, bo buduje już 3 rok, ale znam takiego, który wbił łopatę 4 lipca i wprowadził się w listopadzie (pozdrawiam Paweł :D ), tak więc wszytsko kwestia płynności finansowania i szczęścia do ekip :D

Mój Robert oburza się o ten starszy model bo on też 71 ale dziękuje za życzenia. W sumie to dobry model, nieawaryjny co Delf? Asia

A jakiej firmy masz odkurzacz? Czy wogóle OC różnia sie między sobą czyms wiecej niż ceną?

Z tego co wiem to na szczecińskim rynku dominuje http://www.beam.pl/

ale nie jest powiedziane, że są najlepsi.

Najważniesze, żeby przewody podczas budowy zamontować i wszystkie wyjścia potem można dokupić odkurzacz, rury :) Asia

witam po świątecznie

wczoraj przysnęłam na tarasie. efekt - trochu mocno lico mi się zrumieniło. nie doceniłam tego wiosennego słoneczka.

Teska - nie mogę sie doczekać tych pikniastych drzewek kiedy przyjadą. a "nowonabyta" :lol: sosna (czy jakoś tak) wygląda jak narazie nad wyraz dobrze.

no dobra wałkoniłam sie ostatnie 5 dni - czas do pracy

pozdrawiam wszystkich

Witam wszystkich poświątecznie :D

Odkurzacze centralne... ach, instalacja jest, ale użytkować będę później - o ile fundusze pozwolą na zakup oprzyrządowania. Złych opinii nie słyszałam, natomiast dobrych - co niemiara.

Grzesiek i zbigx - mam stolarza, ale niesłowny jak 100 diabłów. A co chcieliście, żeby ten stolarz wam zrobił?

A tak poświątecznie:

Do seksuologa przychodzi facet i zglasza mu swoje problemy z erekcja. Lekarz

kaze mu sie rozebrac, dokladnie oglada jego organy, potem wyjmuje z szafki

jodyne, smaruje mu jedno jajo na fioletowo, zapisuje cos w karcie pacjenta i

kieruje go z nia do lekarza majacego gabinet na drugim koncu przychodni.

Facet wchodzi do drugiego gabinetu daje karte doktorowi, ten czyta, kaze mu

sie rozebrac, wyciaga z szafki jakis plyn, maluje mu drugie jajo na zielono,

zapisuje tez cos w karcie i odsyla goscia z powrotem do pierwszego

specjalisty.

Po drodze klient postanowil sprawdzic co mu dolega. Otworzyl szara koperte

wyciagnal swoja karte i czyta. Wpis pierwszy :

" Z okazji Swiat Wielkanocnych, przesylam panu doktorowi najserdeczniejsze

zyczenia. dr Kowalski"

drugi:

" Dziekuje za mile slowa, Panu tez zycze duzo wielkanocnej radosci, dr

Malinowski"

A jakiej firmy masz odkurzacz? Czy wogóle OC różnia sie między sobą czyms wiecej niż ceną?

Najważniesze, żeby przewody podczas budowy zamontować i wszystkie wyjścia potem można dokupić odkurzacz, rury :) Asia

ja mam go! użytkuję już dwa lata i teraz nie wyobrażam sobie życia bez odkurzacza centralnego

Witam wszystkich poświątecznie :D

Odkurzacze centralne... ach, instalacja jest, ale użytkować będę później - o ile fundusze pozwolą na zakup oprzyrządowania. Złych opinii nie słyszałam, natomiast dobrych - co niemiara.

Grzesiek i zbigx - mam stolarza, ale niesłowny jak 100 diabłów. A co chcieliście, żeby ten stolarz wam zrobił?

Potrzebuję wykonawcy regałów "na wymiar"...

ja mam go! użytkuję już dwa lata i teraz nie wyobrażam sobie życia bez odkurzacza centralnego

Ja też mogę się pochwalic centralnym odkurzaczem, tzn. w zasadzie zamontowanymi rurami w ścianie bo do odkurzania to mi jeszcze daleko. Tak jak delf pisze są i zwolennicy i przeciwnicy.

Ja jednak uważam, że to będzie dobry zakup, tym bardziej, że sprzątanie będzie na mojej głowie i jakoś nie bardzo miałabym ochotę wciągać sie po schodach na górę z odkurzaczem i rurami.

Musisz Asiu Ty sama zrobić sobie "burze mózgów" i sama wybrać co jest najlepsze dla Ciebie. Poczytaj troche na necie bo jest dużo informacji na ten temat.

pozdrowionka

iwonka