Iwonka i Adaś 24.04.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kto z Was kładł płytki na taras i cokół? Jakie ceny za m2? ja kładłam ale to już będzie dwa lata w sierpniu więc ceny już pewnie nie aktualne Cześć Didi, u mnie przygotowania do siania trawki idą pełna parą. Już mam połowę terenu zwałowane. Czekam teraz kiedy Donek podjedzie rozgarnąć 3 wywrotki ziemi, które nawiózł, to trzeba będzie jeszcze zwałować i będę siała. Powiedz mi tylko, czy mozna posiać na 2 razy tzn. polowe w jeden dzień, połowę w 2 bo niewiem czy w jeden dzień zdąże ze wszystkim. Sianie planuję na piątek i sobote, bo to podobno najlepszy dzień w tym tygodniu do wysiewu nasion. pewnie, że tak, bo nie robi różnicy Didi, kupiłam jeszcze nawóz to trawy i czy prawidłowym będzie wysianie trawy w nastepujący sposób: na wywałowaną chcę rozrzuciić najpierw nawóz, nastepnie leciutko rozgrabić, wysiać na to trawe i znów wałować. zrób tak: zwałuj ziemię, potem ją delikatnie wzrusz grabiami, wysiej trawę i delikatnie nawóz, potem ponownie przejedź grabiami aby nasionka zostały przykryte ziemią potem to zwałuj i delikatnie podlewaj - często Czy można tę trawę zmiaszać w siewniku razem z nawozem czy wysiewać osobno? Tan nawóz nie "zeżre nasion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.04.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 jak chcesz nie ma problema. jak wrzucą mi kasę przed majówką to napewno pojadę a dlaczego jeszcze ci nie przywiezli???? ja bym w chynowie zakupila pare tawulek....a ty sie zastanow nad matasekwoja..jest piekna A jake masz podloze bo podobno matasekwoja lubi wilgoc a u mnie suche piachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.04.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 witam wszystkich, do gruśki : ja także roważam a właściwie zdecydowałam sie na technologię szkieletową. Jakich wykonawców bierzesz pod uwagę? Masz już może jakieś oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 24.04.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 czupurku, odnosnie roslinek i szkółek z okolic naszego województwa, to wiem, że 13-14 maja 2006r. na Wałach Chrobrego odbędzie Zielony kiermasz "Pamietajcie o ogrodach" Jest to cykliczna impreza i na nią zjeżdza dość sporo producentów różnych roslin. Jak masz namiary na szkólki, gdzie już robiłaś zakupy, to zadzwoń i się może dogadasz to Ci w tym czasie przywiozą to co potrzebujesz i w takich cenach jak kupowałaś tam na miejscu. może się wybiorę, choć na mts w ten łikendzik nie dojechałam na targi drzewka mi przywiozą a krzewy - cóż wpierw muszę je "podotykać" bo ja kupuję wzrokowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Czy można tę trawę zmiaszać w siewniku razem z nawozem czy wysiewać osobno? Tan nawóz nie "zeżre nasion? Iwonka a co masz za nawóz? ale generalnie można mieszać byleby dawki nie przekroczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 czupurku, odnosnie roslinek i szkółek z okolic naszego województwa, to wiem, że 13-14 maja 2006r. na Wałach Chrobrego odbędzie Zielony kiermasz "Pamietajcie o ogrodach" Jest to cykliczna impreza i na nią zjeżdza dość sporo producentów różnych roslin. Jak masz namiary na szkólki, gdzie już robiłaś zakupy, to zadzwoń i się może dogadasz to Ci w tym czasie przywiozą to co potrzebujesz i w takich cenach jak kupowałaś tam na miejscu. może się wybiorę, choć na mts w ten łikendzik nie dojechałam na targi drzewka mi przywiozą a krzewy - cóż wpierw muszę je "podotykać" bo ja kupuję wzrokowo na mtsie jest wystawa dinozaurów, co chcesz kupić? dinozaura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ile potrzebuje mapek do celow projektowych czy np w Enei moze byc Ksero . Ile placiliscie za mapki a ile za wytyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.04.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 płaciłam 600,00 za mapkę na CD i jedną papierową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ile potrzebuje mapek do celow projektowych czy np w Enei moze byc Ksero . Ile placiliscie za mapki a ile za wytyczenie W Enei i u innych "mediantów" wystarczy zwykła mapka z powiatowego ośrodka geodezji, nie musi być do celów projektowych. Ja zamówiłam 1 egz. mapki na folii (dla projektantki), a ksero można robić w dowolnej ilości, byleby była na nim cała ramka. 750,- za mapkę na folii, ale geodeta w tej cenie załatwiał jeszcze aktualizację map w PODiG. A za wytyczenie nasz geodeta bierze 80,- zł za 4 główne osie, każda następna 1/2 tej kwoty i 50 zł za tyczenie przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.04.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 czupurku, odnosnie roslinek i szkółek z okolic naszego województwa, to wiem, że 13-14 maja 2006r. na Wałach Chrobrego odbędzie Zielony kiermasz "Pamietajcie o ogrodach" Jest to cykliczna impreza i na nią zjeżdza dość sporo producentów różnych roslin. Jak masz namiary na szkólki, gdzie już robiłaś zakupy, to zadzwoń i się może dogadasz to Ci w tym czasie przywiozą to co potrzebujesz i w takich cenach jak kupowałaś tam na miejscu. może się wybiorę, choć na mts w ten łikendzik nie dojechałam na targi drzewka mi przywiozą a krzewy - cóż wpierw muszę je "podotykać" bo ja kupuję wzrokowo na mtsie jest wystawa dinozaurów, co chcesz kupić? dinozaura? czyżby do towarzystwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.04.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 czupurku, odnosnie roslinek i szkółek z okolic naszego województwa, to wiem, że 13-14 maja 2006r. na Wałach Chrobrego odbędzie Zielony kiermasz "Pamietajcie o ogrodach" Jest to cykliczna impreza i na nią zjeżdza dość sporo producentów różnych roslin. Jak masz namiary na szkólki, gdzie już robiłaś zakupy, to zadzwoń i się może dogadasz to Ci w tym czasie przywiozą to co potrzebujesz i w takich cenach jak kupowałaś tam na miejscu. może się wybiorę, choć na mts w ten łikendzik nie dojechałam na targi drzewka mi przywiozą a krzewy - cóż wpierw muszę je "podotykać" bo ja kupuję wzrokowo na mtsie jest wystawa dinozaurów, co chcesz kupić? dinozaura? serio? a nie ma tam targów? Chętnie bym te dinozury chłopakóm pokazała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.04.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Dzieki Martelia i Meggi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 24.04.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 na mtsie jest wystawa dinozaurów, co chcesz kupić? dinozaura? pomyślę z tym dinem. a targi były 22-23.04. pszcelarsko-ogrodnicze - hala mts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 24.04.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Czy można tę trawę zmiaszać w siewniku razem z nawozem czy wysiewać osobno? Tan nawóz nie "zeżre nasion? Iwonka a co masz za nawóz? ale generalnie można mieszać byleby dawki nie przekroczyć Kupiłam trawe z Iławy uniwersal (chyba) i do tego nawóz z tej samej samej firmy, więc myślę, że się "nie pogryzą" Nawozu kupiłam o jeden worek mniej (na moja powierzchnię),żeby nie przedobrzyć. Dokładnie Ci nie powiem jak sie ten nawóz nazywa, bo nie mam przy sobie opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Teska, jak mamy się spotkać to tylko w tym tygodniu, bo w przyszłym płynę w morze. Więc kiedy mam podjechać, ewentualnie kiedy Ty podjedziesz do mnie? i okragla liczba Twoich poscikow to może wstępnie na środę, co do pościków to nawet nie zauważyłam i muszę szybko sprawdzić totolotka, którego wysłałam w piątek bo może nawet niewiem, że "jestem bogata", a cosik mam same niespodzianki dzisiaj. no to do srody jak cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 24.04.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 do martelii: właśnie wyszłam ze spotkanka z osóbką która 10 lat mieszka w domu szkieletowym...znowu mam głowę jak dyniogłowy konsensus był taki..."jeśli miałabym jeszcze raz sie budować to nie szkieletowy" argumenty przeciw były takie: akustyka...ona gdy ziewa na górze to słysza na dole, myszy porobiły sobie domki w styropianie i takie śliczne tuneliki , pęknięc które łata już nie liczy, meble jeśli chcesz zmienic to musisz pruć płyty k-g bo trzeba pod nimi robić mocowania...... martelia....mam mętlik w głowie a oczy jak stare 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 czupurku, odnosnie roslinek i szkółek z okolic naszego województwa, to wiem, że 13-14 maja 2006r. na Wałach Chrobrego odbędzie Zielony kiermasz "Pamietajcie o ogrodach" Jest to cykliczna impreza i na nią zjeżdza dość sporo producentów różnych roslin. Jak masz namiary na szkólki, gdzie już robiłaś zakupy, to zadzwoń i się może dogadasz to Ci w tym czasie przywiozą to co potrzebujesz i w takich cenach jak kupowałaś tam na miejscu. może się wybiorę, choć na mts w ten łikendzik nie dojechałam na targi drzewka mi przywiozą a krzewy - cóż wpierw muszę je "podotykać" bo ja kupuję wzrokowo no swiete słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Czy można tę trawę zmiaszać w siewniku razem z nawozem czy wysiewać osobno? Tan nawóz nie "zeżre nasion? Iwonka a co masz za nawóz? ale generalnie można mieszać byleby dawki nie przekroczyć Kupiłam trawe z Iławy uniwersal (chyba) i do tego nawóz z tej samej samej firmy, więc myślę, że się "nie pogryzą" Nawozu kupiłam o jeden worek mniej (na moja powierzchnię),żeby nie przedobrzyć. Dokładnie Ci nie powiem jak sie ten nawóz nazywa, bo nie mam przy sobie opakowania. iwonka ja sypalam najpierw nawoz a pozniej trawke...nawozik mialam hydrokompleks.teraz tez ten kupilam..odnosze wrazenie ze on wogole nie pali bo cos mi sie sypnelo..a trawka piekniasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.04.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 jak chcesz nie ma problema. jak wrzucą mi kasę przed majówką to napewno pojadę a dlaczego jeszcze ci nie przywiezli???? ja bym w chynowie zakupila pare tawulek....a ty sie zastanow nad matasekwoja..jest piekna A jake masz podloze bo podobno matasekwoja lubi wilgoc a u mnie suche piachy ja nie chce mam mala dzialke....a czupurek ma wieksza i gline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 24.04.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Z tematów ogrodowych. Skad można wziąć ziemie? Teraz mam żółty piach u siebie, nic prócz sosen nie wyrośnie. Poza tym musze troche podnieść poziom gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts