Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ale jestem ....nie przywitałam sie po długiej przerwie-czytałam was pilnie ale nie miałam nastroju popisac bo miałam mega doła-zawisły nad naszym pozwoleniem ogromne czarne chmury ale mysle ze bedzie ok,za duzo stresu naraz :evil:

A co stalo sie z pozwoleniem .

Miraska a ty gdzie masz dzialeczke tez na prawobrzezu

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

ale jestem ....nie przywitałam sie po długiej przerwie-czytałam was pilnie ale nie miałam nastroju popisac bo miałam mega doła-zawisły nad naszym pozwoleniem ogromne czarne chmury ale mysle ze bedzie ok,za duzo stresu naraz :evil:

tak-Płonia,zaczatek nowego osiedla 30 domków.duze działeczki,-właśnie minął rok od poczatku załatwiania formalnosci-w skrócie -pirwszy arch.-chciałam prawie gratis adaptacje i plan zagospod.działki -niestety spiprzył-5m-cy poszło bokiem,nie mówiac o forsie-a teraz trzeba było obrócić dom ,wejscie od drugiej ulicy-dz.narozna i budowac w lustrzanym odbiciu no i zrozumiałam źle i sie przeraziliśmy ze trzeba kupic drugi projekt i na nowo adaptowac i nanosic zmiany-na szczescie jeden lustrzany wystarzczy skserowac i nanieścte poprawki ale najwazniejszych stronach-a ja juz zaczęłąm kupowac materiał i ekipa zaklepana :evil:

tak-Płonia,zaczatek nowego osiedla 30 domków.duze działeczki,-właśnie minął rok od poczatku załatwiania formalnosci-w skrócie -pirwszy arch.-chciałam prawie gratis adaptacje i plan zagospod.działki -niestety spiprzył-5m-cy poszło bokiem,nie mówiac o forsie-a teraz trzeba było obrócić dom ,wejscie od drugiej ulicy-dz.narozna i budowac w lustrzanym odbiciu no i zrozumiałam źle i sie przeraziliśmy ze trzeba kupic drugi projekt i na nowo adaptowac i nanosic zmiany-na szczescie jeden lustrzany wystarzczy skserowac i nanieścte poprawki ale najwazniejszych stronach-a ja juz zaczęłąm kupowac materiał i ekipa zaklepana :evil:

To zeczywiscie partacz daj go moze na liste

Lustrzane odbicie najczesciej dostaje sie gratis . Posprawdzajcie tylko czy zgadzaja sie strony bo u nas jedni sasiedzi ( nie wiem czy sie pomylili czy tak chcieli ale maja garaz od poludnia a salon od polnocy )

DELF--przez przypadek widziałam chyba twój domek bo bylismy na spacerku :lol: autkiem na ul.lipowej zobaczyc domek który budował ponoc nacz przyszły wykonawca a potem wjechalismy uliczke wczesniej a potem w domciu skojarzyłam twój domek-super,wbieram sie tam bo podoba mi sie kolor elewacji i dachówki z lipowej5(może znasz ludzików?)albo ulice wcześniej tez nr.5

A ja sie tam nie kręciłam? :wink: :D

Sąsiadów niestety nie miałam przyjemności, jak na razie, poznać.

Klaus oni sa wsrod tych lepszych cenowo 4 ,5 (adaptacja + 2 duze zmiany )

Meggi sprobuje :D

Tańszych i przyzwoitych jakościowo chyba nie znajdziesz.

Ja płaciłem:

-adaptacja 2000 zł

-przyłącza 3x500zł

Witam wszystkich, dawno tu nie zagladałam, ale cóż czasu brak, bo budowa rusza lada dzień.

Co do adaptacji to zgadzam się z Klausem - płaciliśmy tyle samo 3500 netto za podstawową adaptację. To było w biurze R. - są na liscie rankingowej. Natomiast uważam, że to biuro jest tanie jeśli chodzi o zmiany - zapłaciliśmy koło 1000 zł za 2 duże zmiany tzn. zmiana sciany na trójwarstwową i doprojektowanie wykuszy + kilka mniejszych zmian.

Pozdrawiam i polecam, adaptacja wykonana ekspresowo i miło. Zleciliśmy im także uzyskanie pozwolenia na budowę - tutaj były drobne problemy czasowe tzn. miesiąc poślizgu. Więc jak się komuś spieszy bardzo to .... musi przypilnować.

Klaus - wyśle swój komentarz także na listę rankingową

Klaus oni sa wsrod tych lepszych cenowo 4 ,5 (adaptacja + 2 duze zmiany )

Meggi sprobuje :D

Tańszych i przyzwoitych jakościowo chyba nie znajdziesz.

Ja płaciłem:

-adaptacja 2000 zł

-przyłącza 3x500zł

Witam wszystkich, dawno tu nie zagladałam, ale cóż czasu brak, bo budowa rusza lada dzień.

Co do adaptacji to zgadzam się z Klausem - płaciliśmy tyle samo 3500 netto za podstawową adaptację. To było w biurze Rozwarski & Spławski - są na liscie rankingowej. Natomiast uważam, że to biuro jest tanie jeśli chodzi o zmiany - zapłaciliśmy koło 1000 zł za 2 duże zmiany tzn. zmiana sciany na trójwarstwową i doprojektowanie wykuszy + kilka mniejszych zmian.

Pozdrawiam i polecam, adaptacja wykonana ekspresowo i miło. Zleciliśmy im także uzyskanie pozwolenia na budowę - tutaj były drobne problemy czasowe tzn. miesiąc poślizgu. Więc jak się komuś spieszy bardzo to .... musi przypilnować.

Klaus - wyśle swój komentarz także na listę rankingową

Z nimi jeszcze nie rozmawialam Dzieki :D

Witam wszystkich :)

Jestem po rozmowie z architektem, za adaptaję gotowca (1.500,00) chce 5.000,00 ze wszystkimi uzgodnieniami do pozwolenia na budowę. Trudno mi określić zakres zmian, tzn. czy to duże czy małe. Dodaję wykusz, wyciągam dach, żeby był zadaszony tars, dodaję drewniane słupy, coś na kształt podcieni,powiększam okna na poddaszu, dodaję lukarnę i łączę pokój z łaznieką w jednen pokój, a łazienkę przenoszę tam gdzie mały pokój.

Czy ta wycena jest do przyjęcia? I jeszcze jedno pytanko : za nadzór, za każdą wizytę :150,00 - przyzwoicie?

oł dżiii, chyba zaczniemy w tym roku !

Na 99 % zrezygnowałam ze szkieletu na rzecz porothermu.

Pozdrawiam wiosennie

marta