Klaus 26.04.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czy ktoś ma jakieś doświadczenia z p. Malickim z Polic? JAdę z nim rozmawiać na temat wyceny robót do stanu surowego otwartego, ale może ktoś coś wie....? Ma dwie wady jest chciwy i bardzo nażucający swoje zdanie. A rozmowa zaczyna się od tego co w twoim domu można zrobić lepiej, taniej prościej itd. wszystko oczywiście z punktu widzenia wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czesc popoludniem.... ale najchetniej to bym sie upiła...... a czemu ech....szkoda mowic No jak już zaczęłaś to powiedz. My Cię wysłuchamy i dobrze doradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.04.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam środowo!! Pogoda jest piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.04.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Chciałem się wszystkim pochwalić, iż Roku Pańskiego 2006 dnia 25 kwietnia rozpoczęła się budowa mojego domu (zdjęcie humusu)! Hurrra! Rygó GRATULACJE Aby do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekB 26.04.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Czy ktoś ma dach BRAASa? Jak prezentuje sie na dachu dachówka celtycka czarna BRAAS? Ja mam dokładnie taki dach... Wg mnie wygląda ładnie. Sama oceń... (wejdź w historię budowy). Sąsiedzie, pikna ta twoja podbitka (dach tyż), skąd brałeś na nią materiał. Zdradzę ci w tajemnicy, że moja deska czołowa (no i teraz podbitka) też miała być w takim kolorze, a wyszło Bardzo mi miło, że podbitka znalazła uznanie nie tylko w moich oczach... Deski brałem z Elgeronu na Weleckiej... wykonanie góralskie . Co do lakieru to dulux. Niestety prawie dwa razy droższy od innych na rynku, ale kolorek jak ta lala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.04.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czy ktoś ma jakieś doświadczenia z p. Malickim z Polic? JAdę z nim rozmawiać na temat wyceny robót do stanu surowego otwartego, ale może ktoś coś wie....? Ma dwie wady jest chciwy i bardzo nażucający swoje zdanie. A rozmowa zaczyna się od tego co w twoim domu można zrobić lepiej, taniej prościej itd. wszystko oczywiście z punktu widzenia wykonawcy. Klaus, sprawdziło się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.04.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Czy ktoś ma dach BRAASa? Jak prezentuje sie na dachu dachówka celtycka czarna BRAAS? Ja mam dokładnie taki dach... Wg mnie wygląda ładnie. Sama oceń... (wejdź w historię budowy). Sąsiedzie, pikna ta twoja podbitka (dach tyż), skąd brałeś na nią materiał. Zdradzę ci w tajemnicy, że moja deska czołowa (no i teraz podbitka) też miała być w takim kolorze, a wyszło Bardzo mi miło, że podbitka znalazła uznanie nie tylko w moich oczach... Deski brałem z Elgeronu na Weleckiej... wykonanie góralskie . Co do lakieru to dulux. Niestety prawie dwa razy droższy od innych na rynku, ale kolorek jak ta lala... Faktycznie podbitka ma piekny kolor. Obejrzałam historię (szczegółowo poczytam nastepna razą), dach na zdjęciach prezentuje się imponująco. Dzisiaj oglądałam dach Robena czarno-brazowa, też mi się podobał ale w przypadku naszego dachu to różnica pomiedzy BRAAS a ceramiczną Roben to jakieś 5 tys. więc chyba pozostaniemy przy cementowej BRAASa (13 tys.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czy ktoś ma jakieś doświadczenia z p. Malickim z Polic? JAdę z nim rozmawiać na temat wyceny robót do stanu surowego otwartego, ale może ktoś coś wie....? Ma dwie wady jest chciwy i bardzo nażucający swoje zdanie. A rozmowa zaczyna się od tego co w twoim domu można zrobić lepiej, taniej prościej itd. wszystko oczywiście z punktu widzenia wykonawcy. Klaus, sprawdziło się w 100% No widzisz jakim jestem psychoanalitykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.04.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Chciałem się wszystkim pochwalić, iż Roku Pańskiego 2006 dnia 25 kwietnia rozpoczęła się budowa mojego domu (zdjęcie humusu)! Hurrra! Rygó GRATULACJE Aby do przodu No nie, nie tylko tempo jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.04.2006 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witajcie czwartkowo. Dzisiaj będzie padac .Wczoraj, kiedy była piękna pogoda moja ekipa udzielała się przy innej budowie a u mnie wysychało wiadro rozrobionego kleju do Silki, bo mieli pilne betonowanie "przez godzinkę" . Ciekawa jestem, jak oni zamierzają dotrzymac terminu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 27.04.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 czy ktoś ma jakieś doświadczenia z p. Malickim z Polic? JAdę z nim rozmawiać na temat wyceny robót do stanu surowego otwartego, ale może ktoś coś wie....? Ma dwie wady jest chciwy i bardzo nażucający swoje zdanie. A rozmowa zaczyna się od tego co w twoim domu można zrobić lepiej, taniej prościej itd. wszystko oczywiście z punktu widzenia wykonawcy. Ja budowalem i chyba nie ma sensu wiecej pisac (madry przed szkoda ten Klaus). No moze jeszcze to, ze sa zawsze niewinni. Tylko dlaczego projekt i dzielo to dwa rozne domy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.04.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 czupurek drzewka super napisz co to za drzewka? ile kosztowały i jakiej są obecnie wielkości? tak mniej więcej oczywiście To pierwsze też wypatrzyłam na stronie fischera i bardzo mi się spodobało. Witaj monka to pierwsze drzewko to wydaje mi sie, że to klon zwyczajny (Acer platanoides) odmiana "Globosum" no brawo Oj Didi, byłam wczoraj u takiego specjalisty, że mnie nieźle przeciągnął w temacie. Nazwy łacińskie, polskie, i niemieckie. Oprócz gatunków, odmian i nazw to też tematy w stylu, że cyt. Nie ma czegoś takiego jak wierzba mandzurska. Jest i zawsze była wierzba (Salix babylonica). dlaczego wszyscy używają nazwy "mandzurska" to nikt nie wie. Iwonka ja bym się bała takiego specjalisty-dendrologa wierzba mandżurka to Salix matsudana istnieje może nie do uczony a może to taki ogrodnik, który okaże się później zootechnikiem - bo już się z takim spotkaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 O rany, ale sie dzisiaj ogrodniczo zrobiło. Ja wczoraj też byłam ustalać i projektowac swój ogród. Projekt mam juz zrobiony, tylko kaski narazie niet. A kto ci projektuje? jeśli to nie tajemnica i ile taki projekt kosztuje? Zajrzyj na stronkę http://www.sokrates.net.pl Co do ceny to Ci nie powiem bo to sprawa indywidualna (zależy od metrów), ale o ile wiem to jak oni wykonują to projekt gratis (niewiem czy napewno). Iwonka ja cię nie chcę publicznie straszyć, ale.........zadzwoń do mnie bo powiem tylko tak: bardzo źle trafiłaś. Ten człowiek to zna się trylko na roślinach ozdobnych czyli kwiatkach a na dendrologi zero. Zadzwoń koniecznie, bo mam też inne wiadomości na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 27.04.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 czy ktoś ma jakieś doświadczenia z p. Malickim z Polic? JAdę z nim rozmawiać na temat wyceny robót do stanu surowego otwartego, ale może ktoś coś wie....? Ma dwie wady jest chciwy i bardzo nażucający swoje zdanie. A rozmowa zaczyna się od tego co w twoim domu można zrobić lepiej, taniej prościej itd. wszystko oczywiście z punktu widzenia wykonawcy. Klaus, sprawdziło się w 100% No widzisz jakim jestem psychoanalitykiem? Klaus sam juz nie wiem, ale ja wole "narzucac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 drugie zdjęcie u Czupurka to migdałek - u mnie dopiero mu pekają pączki kwiatowe, ale w zeszłym roku dokładnie tak wyglądał aha i można go formować Ja też kiedyś kupiłem migdałaka. Po 5 latach wyrosły na nim ...śliwki. Nie powiem, całkiem smaczne. bo migdałek jest szczepiony na ałyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 migdałek i magnolia nie lubią mrozów - na to trzeba baaardzo uważać A jak na to można uważać? Pogodę sobie zastrzec bez mrozów? jak zapowiadają przymrozki to je okryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 teraz się przywitam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.04.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 witam wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 27.04.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam!! Trzymam kciuki za zdających gimnazalistów, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts