Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich a szczególnie Nowych!

Święta i po świętach!

Plan na grudzień spalił na panewce - udało się tylko wylać taras na dole - ale za to jaki pięęęęękny jest! Ech!!!!!!! Tarasy to nam się udały!

Za to od 04.01.04 wchodzi do domu Pan B. coby nam zrobić instalacje. Namawiam wciąż mężulka na zrobienie w międzyczasie tynków - przy stałym ogrzewaniu kozą - skoro innym wychodzi, to i nam się z pewnością uda........ Ale materia (czyli mąż) twarda jest i przyjdzie mi jeszcze z pewnością na nią-nim pracować :roll:

Już mi się marzy mieszkanie we własnym domu.....

Księgowa - gratulacje! Jak Ty to zrobiłaś??????? Jestem pełna podziwu!

Maksiu i Joasia z Jasiem - gratulacje z powodu Waszych publikacji! :D

Teska - życzę udanych i łatwych wyborów.

Ogólne pozdrowienia dla wszystkich i szczere życzenia

SZCZĘŚLIWEGO I BOGATEGO ROKU 2004!!!!!!!!!!!!!!

Ivette

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie,

jestem nowicjuszką na forum i w tematach budowlanych w zasadzie też. Ostatnie trzy wieczory spędziłam czytając Wasze posty z mnóstwem pożytecznych informacji. Jak to dobrze, że Was znalazłam!

Ale może trochę o sobie. Po trzydziestce, ustabilizowana rodzinnie (2+2). Niedawno kupiliśmy piękną działkę budowlaną w Dominikowie (gm. Drawno), co prawda 100 km od Szczecina, ale za to jaka cudowna okolica! Chcemy w 2004 postawić nieduży dom, na najbliższe lata pewnie jako metę na weekendy i lato, ale jak nam dzieciaki wyrosną, to kto wie, czy nie osiądziemy na stałe?

Może ktoś z Was też się buduje w okolicy? Podobno ok. 60% napływowych to Szczecinianie :)

Przyznam, że całe przedsięwzięcie trochę mnie przeraża. Czy aby da się zbudować dom pracując normalnie zawodowo, zajmując się dwójką żywiołowych dzieciaków i nie zwariować???

Kończę tym hamletowskim pytaniem i życzę Wam szampańskiego Sylwka!

Witam wszystkich serdecznie,

jestem nowicjuszką na forum i w tematach budowlanych w zasadzie też. Ostatnie trzy wieczory spędziłam czytając Wasze posty z mnóstwem pożytecznych informacji. Jak to dobrze, że Was znalazłam!

Ale może trochę o sobie. Po trzydziestce, ustabilizowana rodzinnie (2+2). Niedawno kupiliśmy piękną działkę budowlaną w Dominikowie (gm. Drawno), co prawda 100 km od Szczecina, ale za to jaka cudowna okolica! Chcemy w 2004 postawić nieduży dom, na najbliższe lata pewnie jako metę na weekendy i lato, ale jak nam dzieciaki wyrosną, to kto wie, czy nie osiądziemy na stałe?

Może ktoś z Was też się buduje w okolicy? Podobno ok. 60% napływowych to Szczecinianie :)

Przyznam, że całe przedsięwzięcie trochę mnie przeraża. Czy aby da się zbudować dom pracując normalnie zawodowo, zajmując się dwójką żywiołowych dzieciaków i nie zwariować???

Kończę tym hamletowskim pytaniem i życzę Wam szampańskiego Sylwka!

Maggie: witam w naszej grupie, moze zacznijmy od tego ze mieszkam obecnie niedaleko twojego dominikowa... mieszkam kolo dobrzan.. to jakies 35 km od twojej budowy..

a co do hamletowskiego pytania... gwarantuje ze jak zaczniesz budowac to przekonasz się ze nie ma rzeczy niemozliwych, najtrudniejsza decyzja w calym procesie budowlanym jest podjecie decyzji o budowie.. jak to masz juz za soba to jestes duzy krok do przodu...

masz juz jakis projekt na oku?

pozdrawiam

Ale miło, że forum już działa!

Dziękujemy z Jasiem za miłe słowa. Az cieplucho się robi :)

A teraz życzenia: (życzę Wam tego, czego sobie życzę)

Duuuużo zdrowia,

szczęścia mnóstwo,

pieniędzy tyle ile potrzebujecie, a nawet więcej (oddajcie biednym naddatek),

przyjaciół oddanych,

spokoju, czasem nudy,

dobrych sąsiadów,

wspaniałych pomysłów

i tego wszystkiego, o czym marzycie.

Niech to będzie DOBRY ROK :)

Gość Gosc123

Życzę wszystkim wytrwałości, cierpliwości i samozaparcia.

A niedowiarkom - wiary, bo "każdy cud się uda, trzeba tylko wierzyć w cuda!".

Dla mnie rok 2003 był rokiem wielu pozytywnych niespodzianek, a przede wszystkim dowodem na to, że nigdy nie należy się poddawać. Najczęściej w najmniej oczekiwanym momencie przychodziło rozwiązanie problemu.

Życzę wszystkim i sobie, żeby taki był również i Nowy 2004 Rok :D

Gość Gosc123

Joasiu, Jasiu i Maksiu - gratuluję publikacji!

Jesteście drukowanymi dowodami, że można ;)

Chyba poproszę Was o autografy :D

A u siebie mogę dziś ogłosić zakończenie roku i ZAMKNIĘCIE stanu surowego!

HHUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

Wczoraj i dzisiaj odbyło się wstawianie drzwi.

Teraz można zająć się środkiem... albo przynajmniej poudawać ;)

Pozdrawiam,

szalonej zabawy sylwestrowej! :lol:

Serdeczne życzenia na 2004 rok wam składamy

do zakończenia budów i zamieszkania gorąco zachęcamy

Trzymamy kciuki za wszystkich

grapusek

ps.

Ivette - mieliśmy inspekcje na Waszej budowie - według nas - prima sort - palce lizać!

Bardzo podobają nam się okna i kolorystyka dochówki, a najbardziej stopień zaawansowania budowy :lol:

Będziemy zgapiać oj będziemy :D

Trzymajcie się ciepło

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii zdrowie Wasze w gardełka nasze!

Też chciałbym życzyć wszystkim forumowiczom dobrego, owocnego w inwestycje roku, a przede wszystkim żeby był jeszcze lepszy niż ten prawie się już kończący... i pamiętajcie że dom domem, ale trzeba jeszcze zapewnić temu budynkowi domowników, więc kto nie ma jeszcze pełnej obsady to zaraz brać się do roboty

pozdrawiam

Witam wszytskich w Nowym 2004 Roku!

Aby się wszystkim darzyło we wszystkich aspektach życia - jakiekolwiek tylko macie na myśli!

I żeby wszsycy ukończyli swe domy w 2004 i nich zamieszkali i tymże roku - czego Wam i sobie życzę! AMEN!

Grapusek - dzięki za odwiedziny i pochwały! A zgapiajcie do woli - zawsze służymy pomocą i namiarami; w końcu silkowcy muszą trzymać się razem, nie? Serdecznie Was pozdrawiamy! Wszsytkiego dobrego!

Ivette

Serdecznie witam w 2004 roku!

Niech spełniają się Wam marzenia,

niech omijają Was zmartwienia,

Niechaj się mury pną do góry,

a w finansach nie będzie dziury.

Tego w 2004 Wam życzymy

(i sorry za te kiepskie rymy!)

Maksiu, dziękuję za ciepłe powitanie i gratuluję pięknej córeczki oraz publikacji w muratorze.

Co do projektu: mam kilka "faworytow", m.in. D06, ale tak do końca jeszcze nie wiem. Jutro spotykam się ze znajomą architekt, może coś doradzi.

Czy Dobrzany to jeszcze powiat choszczeński czy stargard?

Pozdrawiam