Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czy nawozić trawę to teraz ???

czy poczekać na opady i przed deszczykiem :o

teraz.....co najwyzej wieczorkiem podlej...ale za to trawce nawozik sie przyda :lol:

a czym najlepiej nawozić ?

kup w hurtowni na kolumba nawoz Hydrokompleks- jest super! w worach 25 kg (wystarczy na caly sezonik- mozesz podsypywac i inne roslinki) koszt tego nawozu to okolo 70 zł.

Teska - dzięki :D

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

czy nawozić trawę to teraz ???

czy poczekać na opady i przed deszczykiem :o

teraz.....co najwyzej wieczorkiem podlej...ale za to trawce nawozik sie przyda :lol:

a czym najlepiej nawozić ?

kup w hurtowni na kolumba nawoz Hydrokompleks- jest super! w worach 25 kg (wystarczy na caly sezonik- mozesz podsypywac i inne roslinki) koszt tego nawozu to okolo 70 zł.

Teska - dzięki :D

:lol:

A u mnie trwają prace mające na celu zamianę pobudowlanego pobojowiska w ogródek, a właściwie na razie trawnik. Trawa już kupiona. Sporo ziemi trzeba było nawieźć aby doprowadzić teren do sensownego wyglądu. Około 10 byłu już przewiezione 22 przyczemy ciągnikowe. Na szczęście zasoby ziemi mam niemalże przy działce. Mam nadzieję, że do weekendu trawa będzie już wysiana. Ile trzeba czekać, aż trawa urośnie? Po jakim czasie trzeba zrobić pierwsze koszenie?

A u mnie trwają prace mające na celu zamianę pobudowlanego pobojowiska w ogródek, a właściwie na razie trawnik. Trawa już kupiona. Sporo ziemi trzeba było nawieźć aby doprowadzić teren do sensownego wyglądu. Około 10 byłu już przewiezione 22 przyczemy ciągnikowe. Na szczęście zasoby ziemi mam niemalże przy działce. Mam nadzieję, że do weekendu trawa będzie już wysiana. Ile trzeba czekać, aż trawa urośnie? Po jakim czasie trzeba zrobić pierwsze koszenie?

cos po 14 dniach powinno byc lekko zielono...a kosic....ech jak bedzie wysokoa...cos kolo 8 -10 cm.....

cos po 14 dniach powinno byc lekko zielono...a kosic....ech jak bedzie wysokoa...cos kolo 8 -10 cm.....

Ale na wakacje, to chyba będzie można już po niej chodzić?

Skończyli już na dzisiaj, czy jeszcze coś robią?

bedzie mozna chodzic :lol:

a po nich sladu niet...nie rozgarneli do konca..chyba cos ich szybko pognało...

Ale na wakacje, to chyba będzie można już po niej chodzić?

Skończyli już na dzisiaj, czy jeszcze coś robią?

bedzie mozna chodzic :lol:

a po nich sladu niet...nie rozgarneli do konca..chyba cos ich szybko pognało...

Bo dzisiaj była ekipa przewożąco - razgarniająca, tak zgrubnie. Kolejna ekipa ma oczyścić ziemię z różnych ciał obcych i uformować teren. Powinni być jutro i musze powiedzieć, że mam nadzieję, że jak już ruszyli z pracami to zrobią to szybko do końca.