Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Agnieszka 1--rozumiem ze w eko -domu kupowałaś pcv okna-u pan w Dąbiu czy w innym punkcie-nie chodzi mi o taborecik :lol: tylko jesienia wyceniał mi drewniane ale jednak zdecydowalismy sie na pcv a czytałam na forum nieciekawa opinie o pcv i nie wiem co mam robic?

Pan Tymofijewicz mi wyceniał - on jet chyba z Dąbia, z tym ze umawial sie z nami tam gdzie nam pasowalo .Tymofijewicza tel jest na liscie.

My mamy pcv w okleinie orzech barwione w masie. Zdecydowalismy sie na pcv poniewaz nie trzeba ich ani konserwowac ani odnawiac, nie wypaczaja sie itp. Cena tez grala role, lecz jak sie okazalo pcv w obustronnej okleinie nie jest wcale drozsze duzo od drewnianych.

Nasze pcv sa piękne wogole to wygladaja jak drewniane :D

Jesli chodzi o opinie, wady i zalety okien pcv czy drewnianych - jedne i drugie maja swoich przeciwnikow.

Ja wole pcv ale tylko w okleinie obustronnej. Jesli bym miala wybor tylko pomiedzy pcv bialymi a drewnianymi ( bez patrzenia na cene) wybralabym drewniane. Biale pcv zolknie,nie mozna domyc tego swinstwa - teraz takie mam i jestem zla na nie - a maja dopiero 5 lat - albo juz :lol:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Ja bym chciala takie pod kolor okien a okna mam okleina orzech, tak wiec patrzylam za drewnianymi, ale ta cena mnie powalila :-?

Aha słuchajta koledzy i koleżanki - w prezencie od firmy w ktorej kupilismy okna dostalismy piękny drewniany taborecik :p

A firma to Eko-Dom :p

Od Urzędowskich?? zaraz dzwonię z pretensjami! Ja też chcę! :lol: :wink:

hej,

do agnieszki1 : ponawiam pytanko : dlaczego wybrałaś cementową dachówkę i jaką ? Kto budował tobie do ścianki kolankowej?

pozdr

marta

marta ponawiasz pytanie? przepraszam nie widzialam wczesniej ze mnie o ty pytałas :lol:

Wybralismy dachowke cementowa IBF.

Dlaczego cementowa : jest tansza od ceramicznej o duzo i duzo lepsza od gontow,blachodachowek itp.

Gdyby zrobic takie zestawienie wg tego co bym chciala wygladaloby to tak

1. dachowka ceramiczna

2. dachowka cementowa

3. blachodachowka

4. gonty papowe

zazwyczaj robie taka selekcje 1- szy i ostatni odpada - 1-szy za drogi , ostatni do d.....y :lol:

zostaje srodek

a w srodku co mamy?

dachowka cementowa i blachodachowka

cementowa jest lepsza od blachodachowki , stac mnie na nia - kupuję :p

Dlaczego IBF - bo kolor mi sie podobal i cena tez :wink:

Wyboru nie zaluje , dachowka wyglada idealnie :p

Ja bym chciala takie pod kolor okien a okna mam okleina orzech, tak wiec patrzylam za drewnianymi, ale ta cena mnie powalila :-?

Aha słuchajta koledzy i koleżanki - w prezencie od firmy w ktorej kupilismy okna dostalismy piękny drewniany taborecik :p

A firma to Eko-Dom :p

Od Urzędowskich?? zaraz dzwonię z pretensjami! Ja też chcę! :lol: :wink:

heh a pewnie ze dzwon a co to :wink:

hej,

do agnieszki1 : ponawiam pytanko : dlaczego wybrałaś cementową dachówkę i jaką ? Kto budował tobie do ścianki kolankowej?

pozdr

marta

marta ponawiasz pytanie? przepraszam nie widzialam wczesniej ze mnie o ty pytałas :lol:

Wybralismy dachowke cementowa IBF.

Dlaczego cementowa : jest tansza od ceramicznej o duzo i duzo lepsza od gontow,blachodachowek itp.

Gdyby zrobic takie zestawienie wg tego co bym chciala wygladaloby to tak

1. dachowka ceramiczna

2. dachowka cementowa

3. blachodachowka

4. gonty papowe

zazwyczaj robie taka selekcje 1- szy i ostatni odpada - 1-szy za drogi , ostatni do d.....y :lol:

zostaje srodek

a w srodku co mamy?

dachowka cementowa i blachodachowka

cementowa jest lepsza od blachodachowki , stac mnie na nia - kupuję :p

Dlaczego IBF - bo kolor mi sie podobal i cena tez :wink:

Wyboru nie zaluje , dachowka wyglada idealnie :p

a dlaczego gont do d...... ?

Martelia zapomnialam napisac kto budowal do scianek kolankowych - budowala ekipa, której nie polecam.

Mąz ich wywalil z budowy.

Robili błędy i potrafili sobie nie przyjsc do pracy.

Przez grzecznosc dla tego Pana - bo jest znajomym nie podaje jego nazwiska. Jednak prosze sie nie martwic nie slyszalam aby ktos z Was zamierzal z nim budowac. Zreszta oni nie sa ze szczecina.

nie pisalam ze gont do d....., pisalam ze na liscie jaka sobie zazwyczaj robie , skreslam 1-sze miejsce bo zapewne najdrozsze jest i ostatnie - bo zazwyczaj najmniejszej jakosci czyli do .........

pech chcial ze ostatnie miejsce tym razem zajal gont :lol:

Inny ktos moze miec inna liste w kolejnosci co by chcial widziec na swoim dachu np.

1 dachowka ceram

2.dachowka cement.

3.gonty papowe

4.blachodachowka

i z tej listy wyjdize ze do d..... jest blachodachowka a gont juz wchodzi do negocjaji :wink:

To poprostu zalezy od upodoban sporzadzajacego liste. Moja byla taka ze gont odpodla.

Dlaczego na mojej liscie gont byl na ostatnim miejscu - na poddaszu pokrytym gontami - w zimie jest zimno a w upalne lato mozna sie wsciec z goraca :-?

Martelia zapomnialam napisac kto budowal do scianek kolankowych - budowala ekipa, której nie polecam.

Przez grzecznosc dla tego Pana - bo jest znajomym nie podaje jego nazwiska. Jednak prosze sie nie martwic nie slyszalam aby ktos z Was zamierzal z nim budowac. Zreszta oni nie sa ze szczecina.

A kiedy pochwalisz sie zdjeciami z budowy :D

:lol:

:oops: nie wiem jak umiescic je w necie :oops:

Zaluz album na np http://www.fotosik.pl

Wklej tam zdiecia

Jak piszemy posty to nad okienkiem masz skroty

wciskasz IMG (nastepnie adres z fotosika przeznaczony na Forum )IMG URL

Niektorzy maja inne sposoby dla mnie ten jest najlatwiejszy :D

nie pisalam ze gont do d....., pisalam ze na liscie jaka sobie zazwyczaj robie , skreslam 1-sze miejsce bo zapewne najdrozsze jest i ostatnie - bo zazwyczaj najmniejszej jakosci czyli do .........

pech chcial ze ostatnie miejsce tym razem zajal gont :lol:

Inny ktos moze miec inna liste w kolejnosci co by chcial widziec na swoim dachu np.

1 dachowka ceram

2.dachowka cement.

3.gonty papowe

4.blachodachowka

i z tej listy wyjdize ze do d..... jest blachodachowka a gont juz wchodzi do negocjaji :wink:

To poprostu zalezy od upodoban sporzadzajacego liste. Moja byla taka ze gont odpodla.

Dlaczego na mojej liscie gont byl na ostatnim miejscu - na poddaszu pokrytym gontami - w zimie jest zimno a w upalne lato mozna sie wsciec z goraca :-?

a to nieprawda :)

Zaluz album na np http://www.fotosik.pl

Wklej tam zdiecia

Jak piszemy posty to nad okienkiem masz skroty

wciskasz IMG (nastepnie adres z fotosika przeznaczony na Forum )IMG URL

Niektorzy maja inne sposoby dla mnie ten jest najlatwiejszy :D

jak wkleic zdjecia z neta tutaj wiem, mam nadzieje ze poradze sobie z zalozeniem fotoalbumu.

dzieki za linka, bede probowac :p

Bryta--chodzi ci o hurtownie z materiałami budowlanymi czy bramy,drzwi itp?-na prawobrzezu

Z materialami ale nie tylko bo te z lewobrzeza ( co prawda jeszcze sie nie targowalam cos wspominaja o doplatach do wyladunku)

A tak pozatym to do np morzyczyna chyba mam blizej :D

ja własnie biore z morzyczyna-ale poroton np bo chyba sa ich przedstawicielami i mogąnegocjowac ceny-do tego transport gratis-jednak byli dla mnie najtańsi-jesli zaopatrujesz sie kompleksowo to ponoc ceny sa bardzo konkurencyjne-brałam w kwietniu,za częśc zapłaciłam a odbiore jak zaczne budowe-mili panowie :lol:

Bryta--chodzi ci o hurtownie z materiałami budowlanymi czy bramy,drzwi itp?-na prawobrzezu

Z materialami ale nie tylko bo te z lewobrzeza ( co prawda jeszcze sie nie targowalam cos wspominaja o doplatach do wyladunku)

A tak pozatym to do np morzyczyna chyba mam blizej :D

ja własnie biore z morzyczyna-ale poroton np bo chyba sa ich przedstawicielami i mogąnegocjowac ceny-do tego transport gratis-jednak byli dla mnie najtańsi-jesli zaopatrujesz sie kompleksowo to ponoc ceny sa bardzo konkurencyjne-brałam w kwietniu,za częśc zapłaciłam a odbiore jak zaczne budowe-mili panowie :lol:

Ja mam w projekcie Porotherm 25 Ile placilas za sztuke Porotonu