martelia 23.05.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 witam w ten okropnie wietrzny dzień, dzięki za odzew w sprawie ceny za stan surowy. W tym tygodniu będę miała szczegółowy zakres prac, objętych kwotą 900 zł za m2, na razie mam ogólą info : bez przyłączy, bez okien i ich montażu, ale wliczony montaż okien połaciowych, ilość m2 dotyczy powierzchni użytkowej. do Konrada : w stosunku do twoich kosztów, moje są zdecydownie zawyżone pozdr marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.05.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 ... Ale liczycie jaka powierzchnie uzytkowej czy calkowitej . I czy do tego wlicza sie wylewki ,podciagniecie mediow czy tylko stan surowy Ja akurat podałem za powierzchnię netto, czyli po podłogach. Jest to koszt samego stanu surowego otwartego bez kosztów projektu i przyłączy. U mnie pow. uż to 116m2, pow netto, to 148m2, a pow. całkowita to 159m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 23.05.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam wtorkowo!! U mnie rodzina w końcu w komplecie u mnie w czwartek u mnie środa/czwartek jakaś plaga? tak wyglada Pożyteczna plaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.05.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam wtorkowo!! U mnie rodzina w końcu w komplecie u mnie w czwartek u mnie środa/czwartek jakaś plaga? tak wyglada Pożyteczna plaga! taaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 no to sie chwale http://212.244.189.200/teska/domek_teski280.jpg http://212.244.189.200/teska/domek_teski283.jpg Przyłączę się do gratulacji - piekny tarasik Oczywiście gratulacje też dla wykonawcy Ano właśnie - bardzo ładny. Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 MWW witam kolejną Tanowiankę! W jakiej części Tanowa się budujesz, bo ja niedaleko Ośrodka Wychowawczego? Bardzo mi miło! Właśnie uświadomiłaś mi,że nie znam jeszcze Tanowa.Właściwie to ja się jeszcze nie zaczęłam budować,a działeczka jest przy Wiatracznej. pozdrawiam Maja O to ja wiem, gdzie. To drugi koniec Tanowa. Nasza działka jest bliżej Szczecina, jak się wjeżdża od strony Szczecina to w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 23.05.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Nasza działka jest bliżej Szczecina, jak się wjeżdża od strony Szczecina to w lewo Maggie, Przed rozjazdem na Dobieszczyn czy już po zakręcie?[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 przed , trzeba skręcić przy pierwszym przystanku MZK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 23.05.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 przed , trzeba skręcić przy pierwszym przystanku MZK To ja też wiem już gdzie!Do mnie muszę pokonać całą wieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A możesz na tej działce już budować, czy czekasz na uchwalenie planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 23.05.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mogę, mam już nawet pozwolenie,rozglądam się za ekipą i kredytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mogę, mam już nawet pozwolenie,rozglądam się za ekipą i kredytem. A no to jesteś bardziej do przodu, bo ja to jeszcze siedzę w papierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 23.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mogę, mam już nawet pozwolenie,rozglądam się za ekipą i kredytem. A no to jesteś bardziej do przodu, bo ja to jeszcze siedzę w papierach Chyba dołączę do Ciebie,bo chcę zrobić małe zmiany uważane za istotne,czyli muszę cofnąć się do papierologii. Pozdrawiam i wymeldowuję się do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mogę, mam już nawet pozwolenie,rozglądam się za ekipą i kredytem. A no to jesteś bardziej do przodu, bo ja to jeszcze siedzę w papierach Chyba dołączę do Ciebie,bo chcę zrobić małe zmiany uważane za istotne,czyli muszę cofnąć się do papierologii. Pozdrawiam i wymeldowuję się do wieczora No to powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 witam wieczorkiem, mam kolejny dylemat, jak oceniacie taką cenę za postawienie stanu surowego, bez okien, z dachem : 900,00 za m2 ? Wychodzi u mnie za 148 m2 z garażem prawie 134 tys. i nic mnie nie interesuje, poza sprawdzaniem Czy nie jest to zbyt wygórowana cena? Dobranoc marta Witam U mnie za 148 m2 z garażem - 78tyś. Dom stawiała firma, ale materiały kupowałem samodzielnie, bo tak jest korzystniej. Wyszło 527zł za 1m2 pow netto. Czy u Ciebie jest zbyt wygórowana cena, czy nie - odpowiedz sobie sama pozdrawiam Konrad A jaki procent (oczywiscie w przyblizeniu ) stanowily materialy a jaki robocizna . Mam nadzieje ze cie nie zameczam pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Wzielam druki do warunkow dostawy mediow i chca tam rowniez kopie aktu notarialnego . Czy tez musieliscie zostawiac ta kopie czy to jest tylko do wgladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.05.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Wzielam druki do warunkow dostawy mediow i chca tam rowniez kopie aktu notarialnego . Czy tez musieliscie zostawiac ta kopie czy to jest tylko do wgladu w enei ksero aktu chcieli dopiero w momencie podpisywania umowy, do warunków nie był potrzebny. W wodociągach i gazowni nie upominali się. Przecież o warunki występują czasem osoby, które nie są właścicielami działki, a dopiero rozważają jej kupno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 23.05.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam wtorkowo!! U mnie rodzina w końcu w komplecie u mnie w czwartek u mnie środa/czwartek jakaś plaga? tak wyglada Pożyteczna plaga! taaaaaa a jeszcze jak z tego dzieci, będą to wogóle super, w dobie niżu demograficznego oj, chyba sie Wam naraziłam, ale tak mi się nasunęło, po tych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Wzielam druki do warunkow dostawy mediow i chca tam rowniez kopie aktu notarialnego . Czy tez musieliscie zostawiac ta kopie czy to jest tylko do wgladu w enei ksero aktu chcieli dopiero w momencie podpisywania umowy, do warunków nie był potrzebny. W wodociągach i gazowni nie upominali się. Przecież o warunki występują czasem osoby, które nie są właścicielami działki, a dopiero rozważają jej kupno. o de mnie wymagaja jako zalacznik , myslalam ze jak jest ochrona danych to juz nie wymagaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 23.05.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 jeśli chodzi o stan surowy, to mam wycenę z hurtowni Promix w Mierzynie, na stan surowy, bez okien, z dachem. Na moje 148 m2 użytkowej wyszło ok. 77 tys. za materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts