Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

...

Moja sąsiadka jest architektem i właśnie z Porotonu będzie stawiac dom ale sprowadza go z Niemiec...

Witam

Cały sprzedawany w Polsce Poroton pochodzi z Niemiec :lol:

Cytat ze strony Robena:

W Reetz ( Brandenburgia ) powstał zakład produkujący Poroton, a w Środzie Śląskiej ( Polska ) zbudowano fabrykę cegły klinkierowej i dachówki ceramicznej.

pozdrawiam

Konrad

Ale ona autentycznie kupiła w Niemczech, przynajmniej tak twierdzi. :roll:

masz racje....mojej sasiadki poroton byl z polski....bo cos mi kołacze ze była wnerwiona na to....

WITAM GRUPKĘ,

wczoraj byłam w salonie M&S okna na Gdańskiej - bardzo kompetentna i symapatyczna obsługa. Polecam wszystkim, którzy chcą mieć orientację w temacie okien.

Mają fajne parapety zewnętrzne z granitu (wcześniej sądziłam, że nigdy w życiu takich) rudo-brązowe, które według mnie super komponują się z oknami ciemny orzech.

u nich zawsze była super obsługa!! i daja niezłe rabaciki... :lol:

Witam :lol:

Czy ktoś stawiał ściany zewnętrzne z porotonu?? Opinie takie różne, że już mozna zgłupieć :-?

dalsza sasiadka budowala z porotonu,klopoty miala tylko z instalacjami i wbijaniem czegokolwiek do sciany.....

ale to chyba problem każdej ceramiki poryzowanej. A mąż w już w domku??? :lol: :lol: :lol:

o 21.30....

Mam prośbę napiszcie orientacyjne koszty wykonania:

-przyłącza wodnego (ok. 4 tys.)

-przyłącza gazowego

-przyłącza energetycznego

to wszystko zależy od długości odcinka przyłącza

martelia jak chcesz to podaj mi na privka jakiś telefon do siebie mam informacje odnośnie ekipy gdybyś była zainteresowana

Mam prośbę napiszcie orientacyjne koszty wykonania:

-przyłącza wodnego (ok. 4 tys.)

-przyłącza gazowego

-przyłącza energetycznego

Moge podac ile zapłaciłam za samą robocizne:

za przyłącze energ. 300 pln (od szafki na granicy działki do domu ok 25m) plus ok 4500 za instalację elektr. (ok 170 punktów plus instalacja alarmowa i biały montaż).

Za przyłącze gazowe 11 tyś. (w tym montaż instalacji gazowej, rozprowadzenie ogrzewania i podłogówki, wody i kanalizy w całym domu).

Muszę dociągnąć gaz od szafki sąsiada do siebie ok. 40 m.

Dom o pow. użytk. 240 m2.

Do tego jeszcze cena materiałów.

Witam :lol:

Czy ktoś stawiał ściany zewnętrzne z porotonu?? Opinie takie różne, że już mozna zgłupieć :-?

dalsza sasiadka budowala z porotonu,klopoty miala tylko z instalacjami i wbijaniem czegokolwiek do sciany.....

ale to chyba problem każdej ceramiki poryzowanej. A mąż w już w domku??? :lol: :lol: :lol:

o 21.30....

:wink: :wink: :wink:

WITAM GRUPKĘ,

wczoraj byłam w salonie M&S okna na Gdańskiej - bardzo kompetentna i symapatyczna obsługa. Polecam wszystkim, którzy chcą mieć orientację w temacie okien.

Mają fajne parapety zewnętrzne z granitu (wcześniej sądziłam, że nigdy w życiu takich) rudo-brązowe, które według mnie super komponują się z oknami ciemny orzech.

spróbujcie M&S na Ku Słońcu. Policzyli mi za okna lepiej niż na Gdańskiej.

pozdr

Rygó

WITAM GRUPKĘ,

spróbujcie M&S na Ku Słońcu. Policzyli mi za okna lepiej niż na Gdańskiej.

pozdr

Rygó

hmm..ja jak tam byłam to faceci wogole byli niedostepni...tzn olewali wsio...no i tlukli do glowy ze okna tytanowe...to sa zrobione z tytanu...po tej info wyszlam...i chyba wiecej osob na tym forum mialo takie zdanie o nich...

no ale moze sie chlopcy poprawili...

witam czwartkowo

niom, jezdem wielka

właśnie wróciłam z US - po niewielkich korektach, zwrot VAT-u za budowlankę zatwierdzony. konitka była przemiła i zadowolona, że tak porządnie zrobione dokumenty dostała.

a teraz ide pracować

pozdrawiam

gratulecje, można powiedzieć, że pokonałaś potwora

witam czwartkowo

niom, jezdem wielka

właśnie wróciłam z US - po niewielkich korektach, zwrot VAT-u za budowlankę zatwierdzony. konitka była przemiła i zadowolona, że tak porządnie zrobione dokumenty dostała.

a teraz ide pracować

pozdrawiam

gratulecje, można powiedzieć, że pokonałaś potwora

urzedowego potwora.... :lol: