Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to jak tylko podrośnie trzeba go szkolić bo takie duże zwierze musi znać swoje miejsce bo będą kłopoty.

w zeszłym tygodniu dorosły wilczur skoczył do brata córki i pokaleczył jej buzię. Nie wspomnę o dobermanie, który choć szkolony rzucił się do gardła znajomemu. (musiał go uśpić). Asia

Ojej :cry:

W srode idziemy do weterynarza zapytamy o szkolenie.

Mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo inaczej to problem ... :cry:

Zacznij od przedszkola dla psów, najlepiej po trzecim miesiącu życia, kiedy będzie miał komplet szczepień.

Najważniejsze jednak jest właściwe zachowanie w stosunku do psa w codziennym życiu (trzeba zacząc już teraz!). Najlepiej przeczytaj książki Johna Fishera ("Okiem psa") i Gwen Bailey ("Szczenię doskonałe", "Co myśli mój pies"). Są naprawdę mądre a zastosowanie się do rad w nich zawartych naprawdę skutkuje.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Podobają nam się działki w okolicach lasów i nawet oglądaliśmy kilka tylko dzieciaki trzeba dowozić do szkół i na dodatkowe zajęcia. A tak jak podrosną to autobusem miejskim sobie podjadą i nie będę robić za kierowcę. Drogi wewnętrzne, chodniki, oświetlenie będzie nie wspomnę o internecie i pewnie kablówka. Tylko widok do d...py. Chyba, że jakieś duże krzaczki nasadzę. Muszę się decydować bo bloki budują po wakacjach i najlepiej sprzedać działkę póki ich nie ma. Podpowiedzcie coś jeszcze? Asia

Ja bym sprzedała. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której zaglądają mi do okien i ogrodu obcy ludzie z bloków. Odległośc jest niepokojąco bliska. Zastanówcie się nad dalszą częścią Warszewa, w kierunku Puszczy . W okolicy Pobórzańskiej są jeszcze pojedyncze działki, ewentualnie bliżej Kredowej lub Ostoi-Zagórskiego. Na pocieszenie dodam, że Podbórzańska będzie asfaltowana w trzecim i czwartym kwartale tego roku (to a'propos dojazdów).

Mamy i nasza - Royal Canin i hodowcy - Bosh - ani ta ani ta mu nie podchodzi jak zaobserwowalam.

A jest jakis taki chudy ( żebra mu widac w tylnej czesci ciala jak idzie i jak lezy na boku - skora wisi - hodowca mowi ze on tak wyglada bo rosnie) ze w koncu nie wiem czy czekac az zje suche czy dac mu cos innego.

Na szkolenie sie napewno wybierzemy.

Ja znowu powielam Wasze odpowiedzi ale to dlatego, że odpowiadam bezpośrednio po przeczytaniu postu.

Nie martw się jego chudościaą - jest absolutnie normalna w okresie wzrostu. Ostatnią fazą wzrastania będzie przybieranie na wadze - dopiero się zdziwisz!

Poza tym, u psów również obowiązuje zasada, że lepiej byc zdrowszym szczupłym, niż bardziej narażonym na choroby grubasem.

... Tylko widok do d...py. Chyba, że jakieś duże krzaczki nasadzę. Muszę się decydować bo bloki budują po wakacjach i najlepiej sprzedać działkę póki ich nie ma. Podpowiedzcie coś jeszcze? Asia

Żadne krzaczki, czy drzewa (ile by nie rosły) nie pozwolą się Wam odizolowac przy takiej wysokości bloków. Po kiego budowac dom, który ma byc azylem, w takim kołchozie? :-?

Wybacz ostre słowa, decyzję i tak musicie podjąc sami ale jeśli już teraz masz duże wątpliwości, później może byc jeszce gorzej a na zmianę decyzji będzie za póżno. Z drugiej strony, ja już budowałabym się po raz drugi zmieniając wszystko oprócz lokalizacji, więc jeśli jesteście młodzi, można dopuścic wersję domu "na jakiś czas" i w przyszłości docelowego "na starośc".

Witam wczesnym rankiem.Wstawac spiochy :wink:

HELP: Pytanie do tych, ktorzy juz sie ciesza nowymi oknami. Kto poleci firme ze Szczecina - chodzi o okna plastikowe z nadstawnymi roletami. Pochwalcie sie pliiiiss :lol:

okna i rolety nadstawne kupowałam w Budtransie, nie wiem jaka to ulica :oops: koło dawnego baru Wiarus

Trzymajcie łapki...dziś mam państwowy :cry: :cry: :cry:

trzymamy, będzie dobrze Teska :D

http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a020.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a020.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a020.gif

no mam taką nadzieję.... :lol: :lol: