bryta 12.06.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Tym wielospadowym wiem ze drogi i trudny ale podobaly mi sie realizacje . Pewnie nie raz bede narzekala ale tak to jest jak oczy kupuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 12.06.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 myślę że przemyślalaś to na wszystkie sposoby fajny domek chociaż trochę drogi może być bo dach skomplikowany a i parę okien nietypowych widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.06.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Czy wedlug Ciebie zmieszcze sie w trzystu kosztorys cos wspomina o 260 ale doprowadzenie mediow i papierzyska kosztuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 12.06.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Czy wedlug Ciebie zmieszcze sie w trzystu kosztorys cos wspomina o 260 ale doprowadzenie mediow i papierzyska kosztuja niestety w tym temacie wiele ci nie pomogę bo poprostu niektórych kosztów budowlanych nie ponosiliśmy bo wiele prac wykonaliśmy sami a i pewne usługi jak np. transportowe czy kopanie mamy za darmo. Także ciężko mi to realnie ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 12.06.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Nawet nie wiem co napisac .Z rana sie cieszylam ze przyszedl projekt a popoludniu byly wyniki mojego pieska ze ta jednak nowotwor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.06.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Czy wedlug Ciebie zmieszcze sie w trzystu kosztorys cos wspomina o 260 ale doprowadzenie mediow i papierzyska kosztuja z reguły dołączony do projektu kosztorys jest wartością netto, czyli z marszu trzeba dodać vat. po drugie trzeba sprawdzić czy zawiera np. zagospodarowanie działki, ogrodzenie. Nie ma tu ceny przyłączy, a to nastepne kilka(naście) tysięcy, nawet gdy media w drodze. czasami w instalacjach nie jest uwzględniony kocioł, z reguły nie uwzględnia ceny kominka itd, nie mówiąc o wykończeniówce - tu jeśli nawet jest to po najtańszych materiałach. mój domek np. w kosztorysie kosztuje koło 190 tysięcy, realnie policzone wychodzi 250 i to dalej bez zagospodarowania działki, kominka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.06.2006 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 witam wtorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.06.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Nawet nie wiem co napisac .Z rana sie cieszylam ze przyszedl projekt a popoludniu byly wyniki mojego pieska ze ta jednak nowotwor Agnieszka ja tez korzystam z lecznicy na Chopina minusem sa kolejki a plusem ze sa niezli i rozsadne ceny Smutna wiadomość - szczerze współczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.06.2006 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 no nic...znikam na egzamin jak wrócisz to się pochwal wróciłam.......kurcze test....i co słyszymy.....ze wyniki beda po długim weekendzie....a egzamin teoretyczny w piatek...... maja nas gdzies.... ale mysle ze zdałam czego szczerze życzymy . to czekanie na wyniki zawsze jest najgorsze, człowiek strasznie się spala z nerwów i zaczyna analizować. na dzień przed ogłoszeniem wyników będziesz przekonana, że odpowiedziałaś źle na wszystkie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.06.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Nawet nie wiem co napisac .Z rana sie cieszylam ze przyszedl projekt a popoludniu byly wyniki mojego pieska ze ta jednak nowotwor Agnieszka ja tez korzystam z lecznicy na Chopina minusem sa kolejki a plusem ze sa niezli i rozsadne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.06.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 cześć wszystkim....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.06.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 witam!, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.06.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam wszystkich Dziekuje wszystkim . Takie niestety jest zycie .Mam nadzieje ze nie bedzie tak zle po operacji wszystko ladnie sie pogoilo wiec szanse zawsze sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.06.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Czy wedlug Ciebie zmieszcze sie w trzystu kosztorys cos wspomina o 260 ale doprowadzenie mediow i papierzyska kosztuja z reguły dołączony do projektu kosztorys jest wartością netto, czyli z marszu trzeba dodać vat. po drugie trzeba sprawdzić czy zawiera np. zagospodarowanie działki, ogrodzenie. Nie ma tu ceny przyłączy, a to nastepne kilka(naście) tysięcy, nawet gdy media w drodze. czasami w instalacjach nie jest uwzględniony kocioł, z reguły nie uwzględnia ceny kominka itd, nie mówiąc o wykończeniówce - tu jeśli nawet jest to po najtańszych materiałach. mój domek np. w kosztorysie kosztuje koło 190 tysięcy, realnie policzone wychodzi 250 i to dalej bez zagospodarowania działki, kominka itd. A i po przeczytaniu kosztorysu widze ze mnie nie rozpieszczaja luksusem brama sam netto za 1950 zl dzwi zewnetrzne podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 13.06.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Czy wedlug Ciebie zmieszcze sie w trzystu kosztorys cos wspomina o 260 ale doprowadzenie mediow i papierzyska kosztuja z reguły dołączony do projektu kosztorys jest wartością netto, czyli z marszu trzeba dodać vat. po drugie trzeba sprawdzić czy zawiera np. zagospodarowanie działki, ogrodzenie. Nie ma tu ceny przyłączy, a to nastepne kilka(naście) tysięcy, nawet gdy media w drodze. czasami w instalacjach nie jest uwzględniony kocioł, z reguły nie uwzględnia ceny kominka itd, nie mówiąc o wykończeniówce - tu jeśli nawet jest to po najtańszych materiałach. mój domek np. w kosztorysie kosztuje koło 190 tysięcy, realnie policzone wychodzi 250 i to dalej bez zagospodarowania działki, kominka itd. A i po przeczytaniu kosztorysu widze ze mnie nie rozpieszczaja luksusem brama sam netto za 1950 zl dzwi zewnetrzne podobnie ja zrobiłam sobie sama zestawienie kosztów (mniej lub więcej realnie) i stan surowy, zamknięty, z pełnym ogrzewaniem (kocioł, kominek,podłogówka) bez tynków, wyposażenia łazienek, kuchni, drzwi wewnętrznych, paneli i terakoty i wyszło mi 240 tys. Też muszę zmieścić się w trzystu i trochę mi mina zrzedła jak zrobiłam zestawienie. No ale kolejne pozycje będziemy negocjować i mam nadzieję, że da się nieco te koszty zmniejszyć, gdyż przyjełam pewien margines bezpieczeństwa w zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 13.06.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 witam w kolejny, piękny, letni dzień :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.06.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 piękny - to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.06.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Czy wedlug Ciebie zmieszcze sie w trzystu kosztorys cos wspomina o 260 ale doprowadzenie mediow i papierzyska kosztuja z reguły dołączony do projektu kosztorys jest wartością netto, czyli z marszu trzeba dodać vat. po drugie trzeba sprawdzić czy zawiera np. zagospodarowanie działki, ogrodzenie. Nie ma tu ceny przyłączy, a to nastepne kilka(naście) tysięcy, nawet gdy media w drodze. czasami w instalacjach nie jest uwzględniony kocioł, z reguły nie uwzględnia ceny kominka itd, nie mówiąc o wykończeniówce - tu jeśli nawet jest to po najtańszych materiałach. mój domek np. w kosztorysie kosztuje koło 190 tysięcy, realnie policzone wychodzi 250 i to dalej bez zagospodarowania działki, kominka itd. A i po przeczytaniu kosztorysu widze ze mnie nie rozpieszczaja luksusem brama sam netto za 1950 zl dzwi zewnetrzne podobnie ja zrobiłam sobie sama zestawienie kosztów (mniej lub więcej realnie) i stan surowy, zamknięty, z pełnym ogrzewaniem (kocioł, kominek,podłogówka) bez tynków, wyposażenia łazienek, kuchni, drzwi wewnętrznych, paneli i terakoty i wyszło mi 240 tys. Też muszę zmieścić się w trzystu i trochę mi mina zrzedła jak zrobiłam zestawienie. No ale kolejne pozycje będziemy negocjować i mam nadzieję, że da się nieco te koszty zmniejszyć, gdyż przyjełam pewien margines bezpieczeństwa w zestawieniu. Margines tez przyjelam ale chce dodatkowo wentylacje z reku i tez myslalam o negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.06.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ja dodałem do kosztorysu 15% i tak było mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.06.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 kaznaliza???? szambo??? kanaliza szykowana na ten rok podobno ale kto ich tam wie... my zrobilismy oczyszczalnie przydomową z rozsączkowaniem czy biologiczną? biologiczną a możesz podać mi z jakiej firmy, czy montaż był skomplikowany, gdzie odprowadzacie oczyszczone ścieki, no i za ile kupiliscie tę oczyszczalnię ? My też będziemy mieli POŚ biologiczną. Kupowana w Bims-ie , nie pamiętam jaki producent oczysczalnia od 4 do 6 osób za 4tys zł. Jak to gdzie odprowadzamy scieki - z tego oczyszczona woda idzie w grunt. Mamy jeden kominek , z jednej odnogi ida trzy odgalezia ( no nie wiem jak to opisac) i lacza sie na koncu w jeden kominek went. Smrodki odprowadzane sa ponad dach. Montaz trwal pol dnia. Kopara wykopala dol , w to poszla oczyszczalnia + zwir , zasypano i jest Montaz malo skomplikowany . Sa oczyszczalnie inne - nie pamietam nazwy - kosztuja 8 tys ale odprowadzana jest na tyle czysta woda ze mozna podlewac nia ogrod. Jak byloby mnie stac na taka - kupilabym. my mamy mieć odprowadzenie do kanalizy deszczowej. a bo masz pewnie ta za 8tys bedziesz mogla ogrod podlewac ta woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts