bodekku 13.06.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ja dodałem do kosztorysu 15% i tak było mało A Twoj domek to tez archon prawda prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.06.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 witam 13 stego będzie dobrze przecież to nie piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 13.06.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Gdzie oprócz alimexu braliscie szalunki stroowe? Czemu to takie drogie, tych kosztów nie brałam pod uwagę A ile im wyszło za Twojego DUDKA ?? wstepnie podali 4.000 brutto +/- 15% jak zobaczą plany, narazie to na telefon. Takiej sumy nie bralismy pod uwagę, liczylismy cos koło 2.000 Eeee, to wcale nie jest taka zła cena biorąc pod uwagę szczyt sezonu (my w zimie płaciliśmy 3200) .. ale oprócz ceny, z tego co słyszałem już są zapisy na szalunki na lipiec/sierpień .. - więc trzeba się szybko decydować Aha - można jeszcze spróbować szalować stropik z desek, ale w to już się żaden wykonawca niestety nie chce bawić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.06.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ]ale ta szyna jest w posadzce tzn. na wysokości posadzki, przynajmniej u nas będzie tak zrobione. mam inny model, u mnie tak jak pisałam Moja ciocia ma takie drzwi, nie zauważyłam żeby były kłopotliwe w jakiś sposób ani to że próg za wysoki. W sumie w zwykłych drzwiach balkonowych też jest próg. no ale kroka trzeba dać ]musze opanować technikę otwierania tych drzwi na razie mam stresa że one na mnie wylatują przyzwyczaisz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.06.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Na poddaszu mam w projekcie lekkie sciany dzialowe plyta + welna na ruszcie czy ktos to z was ma czy warto to zostawic i jak cenowo Myśmy zdecydowali się na ścianki murowane w pokojach dziecinnych i łazience, ze względu na akustyczność g/k. Co do ceny - nie powiem. Trzebaby też przeliczyć obciążenie stropu i ewentualnie usztywnienie ścian od góry Z cena to moze bedzie wiedzial Boddeku nie wiem miałem robione all inclusive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.06.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Na poddaszu mam w projekcie lekkie sciany dzialowe plyta + welna na ruszcie czy ktos to z was ma czy warto to zostawic i jak cenowo Nasze doświadczenie z płytami gk skończyły się na tym, że nowym domu ich nie będzie. No chyba ,że komuś nie przeszkadzają lekkie pęknięcia na łączeniach. Nie ma ich wszędzie ale są. Można powiedzieć, że to wina wykonawcy ale dom pracuje i wydaje mi się, że na dłuższą metę są nie do uniknięcia. Poza tym wszystko słychać. A jak "fachowiec" wieszał lustro to próbował przewiercić stelaż i zrobił dziurę z drugiej strony. Asia to nie był fachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 13.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ]ale ta szyna jest w posadzce tzn. na wysokości posadzki, przynajmniej u nas będzie tak zrobione. mam inny model, u mnie tak jak pisałam Moja ciocia ma takie drzwi, nie zauważyłam żeby były kłopotliwe w jakiś sposób ani to że próg za wysoki. W sumie w zwykłych drzwiach balkonowych też jest próg. no ale kroka trzeba dać ]musze opanować technikę otwierania tych drzwi na razie mam stresa że one na mnie wylatują przyzwyczaisz się A dziecko sobie z takimi drzwiami poradzi? No i czy taki mechanizm się nie psuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.06.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ]ale ta szyna jest w posadzce tzn. na wysokości posadzki, przynajmniej u nas będzie tak zrobione. mam inny model, u mnie tak jak pisałam Moja ciocia ma takie drzwi, nie zauważyłam żeby były kłopotliwe w jakiś sposób ani to że próg za wysoki. W sumie w zwykłych drzwiach balkonowych też jest próg. no ale kroka trzeba dać ]musze opanować technikę otwierania tych drzwi na razie mam stresa że one na mnie wylatują przyzwyczaisz się A dziecko sobie z takimi drzwiami poradzi? No i czy taki mechanizm się nie psuje? moja 9 latka szybciej to opanowała jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.06.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ja moge podac jaka powinna byc srednia cena za 1mkw wykonania sciany z plyty gk zwyklej 12,5 - jaka powinna byc srednia cena. Będą to ceny netto - robocizna, material, sprzet ( wszystko srednie ceny) a wiec : scianki dzialowe z płytk gk , wypelnione welna, na ruszcie : "50" płyta obustronnie jednowartwowo - 75 zł ( netto ) "50" plyta obustronnie dwuwarstwowo - 100 "75" obustronnie jednowarstwowo - 82 "75" obustronnie dwuwarstwowo 110 "100" obustronnie jednowarstwowo 92 "100" obustronnie dwuwarstwowo 120 Dieki policze sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Gdzie oprócz alimexu braliscie szalunki stroowe? Czemu to takie drogie, tych kosztów nie brałam pod uwagę A ile im wyszło za Twojego DUDKA ?? wstepnie podali 4.000 brutto +/- 15% jak zobaczą plany, narazie to na telefon. Takiej sumy nie bralismy pod uwagę, liczylismy cos koło 2.000 Eeee, to wcale nie jest taka zła cena biorąc pod uwagę szczyt sezonu (my w zimie płaciliśmy 3200) .. ale oprócz ceny, z tego co słyszałem już są zapisy na szalunki na lipiec/sierpień .. - więc trzeba się szybko decydować Aha - można jeszcze spróbować szalować stropik z desek, ale w to już się żaden wykonawca niestety nie chce bawić .. Ja cos kiedys slyszalam o szalowaniu plytami ze wyszlo ladnie i czysto a plyte wykorzystano na podloge na podaszu . I przede wszystkim ze rowno Tylko dlaczego tego nie praktykuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Gdzie oprócz alimexu braliscie szalunki stroowe? Czemu to takie drogie, tych kosztów nie brałam pod uwagę A ile im wyszło za Twojego DUDKA ?? wstepnie podali 4.000 brutto +/- 15% jak zobaczą plany, narazie to na telefon. Takiej sumy nie bralismy pod uwagę, liczylismy cos koło 2.000 Eeee, to wcale nie jest taka zła cena biorąc pod uwagę szczyt sezonu (my w zimie płaciliśmy 3200) .. ale oprócz ceny, z tego co słyszałem już są zapisy na szalunki na lipiec/sierpień .. - więc trzeba się szybko decydować Aha - można jeszcze spróbować szalować stropik z desek, ale w to już się żaden wykonawca niestety nie chce bawić .. coraz bardziej żałuję, że buduję w sezonie, nie ma promocji, braki materiałów i ceny w górę, że hoho Trzeba mysleć co naprzód zamówić, gdyby nie te forum to bym nigdy wcześniej nie pomyslała o szalunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.06.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Gdzie oprócz alimexu braliscie szalunki stroowe? Czemu to takie drogie, tych kosztów nie brałam pod uwagę A ile im wyszło za Twojego DUDKA ?? wstepnie podali 4.000 brutto +/- 15% jak zobaczą plany, narazie to na telefon. Takiej sumy nie bralismy pod uwagę, liczylismy cos koło 2.000 Eeee, to wcale nie jest taka zła cena biorąc pod uwagę szczyt sezonu (my w zimie płaciliśmy 3200) .. ale oprócz ceny, z tego co słyszałem już są zapisy na szalunki na lipiec/sierpień .. - więc trzeba się szybko decydować Aha - można jeszcze spróbować szalować stropik z desek, ale w to już się żaden wykonawca niestety nie chce bawić .. coraz bardziej żałuję, że buduję w sezonie, nie ma promocji, braki materiałów i ceny w górę, że hoho Trzeba mysleć co naprzód zamówić, gdyby nie te forum to bym nigdy wcześniej nie pomyslała o szalunkach To ile placisz za porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.06.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 A ja się pochwalę, moja niunia 2 temu siadła na rower i śmiga jak szalona, muszę za nią biegać Tylko hamować nie umie bo te hamulce ciężko sie naciska, ale dzielnie sobie radzi nóżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.06.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 A ja się pochwalę, moja niunia 2 temu siadła na rower i śmiga jak szalona, muszę za nią biegać Tylko hamować nie umie bo te hamulce ciężko sie naciska, ale dzielnie sobie radzi nóżkami. Wstyd sie przyznac ale na rowerze jezdzilam z 14 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.06.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 A ja się pochwalę, moja niunia 2 temu siadła na rower i śmiga jak szalona, muszę za nią biegać Tylko hamować nie umie bo te hamulce ciężko sie naciska, ale dzielnie sobie radzi nóżkami. Wstyd sie przyznac ale na rowerze jezdzilam z 14 lat temu ja chyba z 5 lat, ale trzeba bedzie wyciagnąć i odkurzyć, bo niedługo nie dogonimy naszej niuni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.06.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Agnieszka jeżeli wiesz gdzie jeszcze są fajne działki w Tanowie albo w okolicy to daj znać. A może rodzice słyszeli o świeżo podzielonych. Chyba w czwartek się tam przejedziemy. Asia zapytam i dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.06.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 ]ale ta szyna jest w posadzce tzn. na wysokości posadzki, przynajmniej u nas będzie tak zrobione. mam inny model, u mnie tak jak pisałam Moja ciocia ma takie drzwi, nie zauważyłam żeby były kłopotliwe w jakiś sposób ani to że próg za wysoki. W sumie w zwykłych drzwiach balkonowych też jest próg. no ale kroka trzeba dać ]musze opanować technikę otwierania tych drzwi na razie mam stresa że one na mnie wylatują przyzwyczaisz się A dziecko sobie z takimi drzwiami poradzi? No i czy taki mechanizm się nie psuje? moja 9 latka szybciej to opanowała jak ja poradzi sobie, na początku tylko trzeba się przyzwyczaić. co do mechanizmów to, nie wiem, ale w sumie są z tej samej serii co okienne. u mnie jak narazie spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 13.06.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 A ja się pochwalę, moja niunia 2 temu siadła na rower i śmiga jak szalona, muszę za nią biegać Tylko hamować nie umie bo te hamulce ciężko sie naciska, ale dzielnie sobie radzi nóżkami. Wstyd sie przyznac ale na rowerze jezdzilam z 14 lat temu łał - no to faktycznie wstyd .. my co roku robimy rowerkami około 1500-2000km .. np. wyprawy typu w 8 dni 400km po Mazurach .. czy w weekend Szczecin-Międzywodzie-Szczecin = 210 km .. albo Swinoujscie-Pennemunde-Swinoujscie = 160km .. Niestety w tym roku budowa skutecznie uniemożliwia nam dłuższe wycieczki, stąd kiedy tylko jest okazja jeździmy po okolicy podglądając budowy - o tak 20-40 km dziennie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.06.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 A ja się pochwalę, moja niunia 2 temu siadła na rower i śmiga jak szalona, muszę za nią biegać Tylko hamować nie umie bo te hamulce ciężko sie naciska, ale dzielnie sobie radzi nóżkami. Wstyd sie przyznac ale na rowerze jezdzilam z 14 lat temu łał - no to faktycznie wstyd .. my co roku robimy rowerkami około 1500-2000km .. np. wyprawy typu w 8 dni 400km po Mazurach .. czy w weekend Szczecin-Międzywodzie-Szczecin = 210 km .. albo Swinoujscie-Pennemunde-Swinoujscie = 160km .. Niestety w tym roku budowa skutecznie uniemożliwia nam dłuższe wycieczki, stąd kiedy tylko jest okazja jeździmy po okolicy podglądając budowy - o tak 20-40 km dziennie .. ducha bym wyzionęła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.06.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 A ja się pochwalę, moja niunia 2 temu siadła na rower i śmiga jak szalona, muszę za nią biegać Tylko hamować nie umie bo te hamulce ciężko sie naciska, ale dzielnie sobie radzi nóżkami. Wstyd sie przyznac ale na rowerze jezdzilam z 14 lat temu łał - no to faktycznie wstyd .. my co roku robimy rowerkami około 1500-2000km .. np. wyprawy typu w 8 dni 400km po Mazurach .. czy w weekend Szczecin-Międzywodzie-Szczecin = 210 km .. albo Swinoujscie-Pennemunde-Swinoujscie = 160km .. Niestety w tym roku budowa skutecznie uniemożliwia nam dłuższe wycieczki, stąd kiedy tylko jest okazja jeździmy po okolicy podglądając budowy - o tak 20-40 km dziennie .. ducha bym wyzionęła..... A moja tesciowa i moja mama codziennie na rowerku godzine do dwoch Mam pytanie z innej beczki - do posiadaczy psow. Moj szczeniak jest zazdrosny o dziecko podszczypuje go zębami wczoraj do krwi niby to zabawa , macha ogonem itp, ganiaja sie, a na koniec jak psiak dogoni syna to szczeka i chap! za dupsko czasem probuje wskoczyc na niego. Na komende od syna siad,podaj lape - slucha sie. Pozwala sie prowadzac na smyczy itp. ale podszczypuje a ze ma ostre zabki to syna to boli. mieliscie podobny problem? jak sobie poradziliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts