Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to następnym razem niech poprosi gościa o mapkę i niech jej pokaże gdzie to pełne uzbrojenie jest na działce. od razu kazałbym też pokazać warunki techniczne podłaczenia, bo może się okazać, że sieć już niewydolna i nie można podłączyć ani kanalizy ani wody....

Na szczęście zapytała mnie o radę i dostała cały instruktaż. 8) Hm, facet chyba się zdziwi, bo pewnie myślał, że znalazł jelenia. :evil:

chyba łanię, złotko 8) :lol:

Delf, wiedziałam że tylko tak dasz się sprowokowac! :wink: Jednak nie łanię, bo sprawy załatwia małżonek - łysiejący drągal wagi ciężkiej. Cóż to byłaby za łania? :roll:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie oprócz alimexu braliscie szalunki stroowe? :lol: Czemu to takie drogie, tych kosztów nie brałam pod uwagę :evil:

A ile im wyszło za Twojego DUDKA ?? :wink:

wstepnie podali 4.000 brutto +/- 15% jak zobaczą plany, narazie to na telefon. Takiej sumy nie bralismy pod uwagę, liczylismy cos koło 2.000

Dzióbek, spróbuj w Hunnebeck Polska przy Struga 84, tel. (91) 4643563. Najlepiej rozmawiaj z panią Czakłosz - ona jest chyba szefową. Ja za dzierżawę 120 głowic, 120 podpór, 80 dźwigarów na cztery tygodnie zapłaciłam 2628 zł

Na poddaszu mam w projekcie lekkie sciany dzialowe

plyta + welna na ruszcie czy ktos to z was ma czy warto to zostawic i jak cenowo

Mam taką ściankę w bloku i zdecydowanie nie polecam!

Nie wiadomo, jak z wytrzymałością stropu. Jeśli OK, lepiej zrobic murowane - mniej akustyczne, bardziej wytrzymałe i bez problemu coś ciężkiego powiesisz na nich a z gipsowo-kartonowymi to :( :( :(

Podliczyłam dzisiaj pierwsze faktury, oj duzo wyszło dużo :o :o

Nigdy nie jest aż tak źle, żeby gorzej byc nie mogło. :wink: Głowa do góry! Ja na razie, dla spokoju ducha, przestałam liczyc. A to się pewnie zdziwię na koniec ile kasy zdołałam przepuścic.

duzo wyszlo bedzie duzy zwrot VAT :D

tylko kiedy, mi teraz kaska potrzebna :-?

A ja się pochwalę, moja niunia 2 temu siadła na rower i śmiga jak szalona, muszę za nią biegać :lol: :lol: Tylko hamować nie umie bo te hamulce ciężko sie naciska, ale dzielnie sobie radzi nóżkami. :lol: :lol:

Wstyd sie przyznac ale na rowerze jezdzilam z 14 lat temu :oops:

łał :o - no to faktycznie wstyd .. :oops:

my co roku robimy rowerkami około 1500-2000km .. np. wyprawy typu w 8 dni 400km po Mazurach .. czy w weekend Szczecin-Międzywodzie-Szczecin = 210 km .. albo Swinoujscie-Pennemunde-Swinoujscie = 160km ..

Niestety w tym roku budowa skutecznie uniemożliwia nam dłuższe wycieczki, stąd kiedy tylko jest okazja jeździmy po okolicy podglądając budowy :lol: :D :p - o tak 20-40 km dziennie ..

ducha bym wyzionęła..... :oops: :oops: :cry:

Ducha, jak ducha ale na czym byś usiadła zsiadłszy z roweru?? :o

dzieki Wam za rady.

No owszem nowe dziecko kurcze mam w domku :)

Fila nie ufa obcym ale do rodziny jest kochajaca i ma szczegolna tolerancje dla dzieci w genach.

Owszem traktuje syna jak brata i chce byc wyzej w stadzie od niego.

Dostalam wspaniale wskazowki od treserki szczeniat - zobaczmy jak dlugo bede musiala szkolic psa aby przestal szczypac i byc zazdrosny o syna.

Czy wy wiecie ze stoi w domu stary trzykolowy rowerek syna- syn juz dawno na nim nie jezdzi, i wiecie co? pies w zebach go przenosi sobie :lol:

hihi, pies na rowerze :lol: :lol: :lol: .

Na szczęście proces ustalania hierarchii w stadzie nie trwa wiecznie. Jak się już piechu pogodzi z faktem, że jednak jest najniżej, to kłopoty powinny się skończyć. Nasz Lolek jakiś czas próbował z Werką - dopóki mała przylatywała do nas z płaczem, że Lolek znów na nią skacze (i to tak "brzydko" :roll: ), pies interpretował to jako potwierdzenie własnej wyższości. Jak dostał małą rączką parę razy po pysku - ekscesy się skończyły :p

Na szczęście proces ustalania hierarchii w stadzie nie trwa wiecznie. Jak się już piechu pogodzi z faktem, że jednak jest najniżej, to kłopoty powinny się skończyć. Nasz Lolek jakiś czas próbował z Werką - dopóki mała przylatywała do nas z płaczem, że Lolek znów na nią skacze (i to tak "brzydko" :roll: ), pies interpretował to jako potwierdzenie własnej wyższości. Jak dostał małą rączką parę razy po pysku - ekscesy się skończyły :p

Trzeba jednak się pilnowac i stale trzymac reguł. W przeciwnym razie zawsze będzie ryzyko, że pies zweryfikuje hierarchię. Druga próba na bank czeka po osiągnięcu dojrzałości. Zupełnie, jak u ludzi

Trzeba jednak się pilnowac i stale trzymac reguł. W przeciwnym razie zawsze będzie ryzyko, że pies zweryfikuje hierarchię. Druga próba na bank czeka po osiągnięcu dojrzałości. Zupełnie, jak u ludzi

juz jest lepiej ... ale ma byc druga proba ? :o o matko z corka .... toz sie umęczymy no .. :wink:

Nasz Lolek jakiś czas próbował z Werką - dopóki mała przylatywała do nas z płaczem, że Lolek znów na nią skacze (i to tak "brzydko" :roll: ), pies interpretował to jako potwierdzenie własnej wyższości. Jak dostał małą rączką parę razy po pysku - ekscesy się skończyły :p

po babsku sprawę załatwiła, prawdziwa kobietka :lol:

Poniewaz czeka mnie adaptacja chcialam Was sie spytac czy duza roznica w cenie jest miedzy wylewanym tarasem a na gruncie .

moze nie patrz na to co tańsze, tylko co Tobie bardziej sie podoba - w końcu tarasu nie musisz robic od razu :lol:

Z tarasem to musze podjac decyzje bo powiekszam dom wlasnie w miejscu tarasu a i na gruncie tesz sa niezle (optycznie)

Poniewaz czeka mnie adaptacja chcialam Was sie spytac czy duza roznica w cenie jest miedzy wylewanym tarasem a na gruncie .

moze nie patrz na to co tańsze, tylko co Tobie bardziej sie podoba - w końcu tarasu nie musisz robic od razu :lol:

Z tarasem to musze podjac decyzje bo powiekszam dom wlasnie w miejscu tarasu a i na gruncie tesz sa niezle (optycznie)

Taras wylewany musisz czymś pokryc. Najczęściej stosuje się płytki i tu zaczyna się problem, bo w zależności od jakości płyteki (i kładącego :wink:) prędzej, czy później trzeba je wymieniac. Cen, niestety, nie jestem w stanie porównac. Intuicja podpowiada mi, że wylewany jest tańszy.

Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki.