Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki.

hmm....peka i odłazi????? o nie :lol: :lol: :lol:

kostka brukowa...plus brukarze to koszt prawie 100 zł.....natomiast z samej kostki nie wyglada ciekawie....natomiast kostka a w niej polozone super granity..jest piekna....no ale to koszt juz 150 zł.....

Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki.

Tez mi sie zdaje ze wylewany jest drozszy cena betonu , zbrojenia i trzeba go jeszcze czyms ladnym pokryc .

I chyba jest bardziej pracochlonny , ale moze sie myle :-?

witam środkowo. jutro, do końca tygodnia wolne :lol:

Hej, dawno mnie nie było.

Mam pytanie- ktoś ostatnio sprzedawał mieszkanie- czy oświadzczenie do US o przeznaczeniu otrzymanej kasy na cele mieszkaniowe można znaleźć gdzieś w internecie czy muszę jechać do US?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :lol:

ja dwa razy pisałam bez użycia jakichkolwiek druków. ot oświadczenie pisane z rączki i wystarczyło wysłać poleconym.

Agnieszka1 - rowerek przenosi? matko to, młody pies? to ile on mierzy w górę? :o

faktycznie, próby ustawienia się wyżej w hierarchii będą jeszcze napewno. mój jak skończył rok (a był najniżej), wywindował się na przedostatnią pozycję, przed drugie zwierze (dobrze że takowe jest, bo może by walczył z synem, albo mężem :wink: ). i mimo tego że suka, że starsza, że była pierwsza, że ustawiała go dotychczas i on był podporządkowany, jak tylko poczuł swoją moc (owczarek niemiecki kontra coś koło jamnika) - zdegradował sukę natychmiast - po prostu pewnego dnia warknął, łapą przycisnął i to bez rozlewu krwi awansował.

pozdrowionka dla wszystkich

Kurcze z rana dostalismy telefon ze okradli obok nas imbis z alkoholi a u mnie w firmie w poszly 3 szyby w autach .Na razie nie mozna zobaczyc czy cos zginelo aby nie zniszczyc sladow

Nie wiem czy to przez ten mundial czy w niemczech jest coraz mniej bezpiecznie

Jak ja bym dopadla tych gow..... :evil: :evil: :evil:

Sorki ale to wkorza

Mam pytanie- ktoś ostatnio sprzedawał mieszkanie- czy oświadzczenie do US o przeznaczeniu otrzymanej kasy na cele mieszkaniowe można znaleźć gdzieś w internecie czy muszę jechać do US?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :lol:

Ja sprzedawalam :p

Oswiadczenie piszesz sama na kartce papieru :) nie ma na to drukow.

wlasnie tydzien temu skladalam :)

pozdr.

witam środkowo. jutro, do końca tygodnia wolne :lol:

ja dwa razy pisałam bez użycia jakichkolwiek druków. ot oświadczenie pisane z rączki i wystarczyło wysłać poleconym.

Agnieszka1 - rowerek przenosi? matko to, młody pies? to ile on mierzy w górę? :o

faktycznie, próby ustawienia się wyżej w hierarchii będą jeszcze napewno. mój jak skończył rok (a był najniżej), wywindował się na przedostatnią pozycję, przed drugie zwierze (dobrze że takowe jest, bo może by walczył z synem, albo mężem :wink: ). i mimo tego że suka, że starsza, że była pierwsza, że ustawiała go dotychczas i on był podporządkowany, jak tylko poczuł swoją moc (owczarek niemiecki kontra coś koło jamnika) - zdegradował sukę natychmiast - po prostu pewnego dnia warknął, łapą przycisnął i to bez rozlewu krwi awansował.

pozdrowionka dla wszystkich

pies ma 3 miechy ( skonczy 16 czerwca) :) mierzy ? tak do kolan przy moim wzroscie 1,60 :)

wczoraj zastosowalam sztuczki treserki - bylo ok.

Ale rano wstal i apiac szczypie synka :(

czy to nie jest zbyt grozne? jak uwazacie? czy w przyszlosci jak bedzie dorosly nie zrobi krzywdy synowi? martwie sie ... to bedzie wielki pies.

Hodowca zapewnial ze pies kocha rodzine a szczegolnie dzieci nalezace do rodziny .

Tez mi sie zdaje ze wylewany jest drozszy cena betonu , zbrojenia i trzeba go jeszcze czyms ladnym pokryc .

I chyba jest bardziej pracochlonny , ale moze sie myle :-?

mi sie na gruncie też o wiele bardziej podobają (nie jest sliski zimą, nie trzeba myć), jak byłam nad morzem to właścieciele mieli z takiej fajnej kolorowej kośtki i wyglądało super. Tylko muszę zrobic wyjscie na taras i teraz debatujemy jakie duze te schodki :-?

Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką :D

po co druga castorama, lepsza by była ikea. To nomi straci klientów :x

Ja i tak mało kupowałam w NOMI wolałam "dać zlecienie " mężowi aby będąc przy okazji "na tamtej stronie" kupił to i to w Castoramie. Więc mi baaaardzo pasuje :D