peterz 14.06.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Hej, dawno mnie nie było. Mam pytanie- ktoś ostatnio sprzedawał mieszkanie- czy oświadzczenie do US o przeznaczeniu otrzymanej kasy na cele mieszkaniowe można znaleźć gdzieś w internecie czy muszę jechać do US?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Hej - znalazłem .. !! URZĄD SKARBOWY W KŁODZKU ( http://www.us.klodzko.pl/index.php?id=98 ). Trzeba pobierać cały komplet pism (174 KB) .. a wśród nich druk nr 13, tj. "OŚWIADCZENIE O ZAMIARZE WYDATKOWANIA W CZĘŚCI LUB W CAŁOŚCI PRZYCHODU UZYSKANEGO ZE SPRZEDAŻY NIERUCHOMOŚCI I PRAW MAJĄTKOWYCH NA WŁASNE CELE MIESZKALNE" bibi/ Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.06.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 pies ma 3 miechy ( skonczy 16 czerwca) mierzy ? tak do kolan przy moim wzroscie 1,60 wczoraj zastosowalam sztuczki treserki - bylo ok. Ale rano wstal i apiac szczypie synka czy to nie jest zbyt grozne? jak uwazacie? czy w przyszlosci jak bedzie dorosly nie zrobi krzywdy synowi? martwie sie ... to bedzie wielki pies. Hodowca zapewnial ze pies kocha rodzine a szczegolnie dzieci nalezace do rodziny . prawda jest taka - psa szkoli się już przez całe życie. tak na codzień po 5-10 minut. więc jak wczoraj dobrze wychodziło, to dzisiaj a piać od nowa i w kółko macjej. nawet pies po pt i wszytkich stopniach ipo choć raz dziennie króciutko musi pracować. wiem co mówię. mój już komendki w małym paluszku miał. przyszła zima, niechciało mi się i na wiosnę efekty było widać: polecenia owszem wykonane, ale z ociąganiem i nie zawsze wzorowo. jesteś z tego co piszesz pod opieką treserki. mam nadzieję, że to jednak szkoleniowiec i pokazuje ci jak szkolić. bo treserzy i sztuczki to dobre na arenie cyrkowej, a nie dla psa którego chcesz nauczyć posłuszeństwa (sztuczki potem ). więc słuchaj się i ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. a pies w końcu zrozumie. a słowa hodowców - zawsze należy podzielić przez 4. nigdy nie wiadomo co z danego osobnika wyrośnie. selekcjonowanie ma zwiększać prawdopodobieństwo cech pożądanych dla danej rasy, ale zawsze istnieje ryzyko, że z najlepszym rodowodem będzie miał coś z umem. zaloguj się na jakimś forum z tą rasą i poczytaj, może tam znajdziesz odpowiedź, bo w jednym z postów już padło, że to szczypanie to, chyba cecha wrodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.06.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Z tego co wiem ma powstać na prawobrzezu duże centrum typu galaxy, z kinem i kręgielnią tez ostatnio słyszałam, że właśnie za Castoramą, no i rzeczywiście są tam jakieś ruchy czynione tzn. teren sprzątany i duży sprzęt tam jeździ to jest z pewnej ręki bo znam osobę która już kombinuje jakie tam stoisko wynająć, bo helios padnie Niedługo to juz wogóle nie będziecie mieli potrzeby jeżdzić na lewobrzeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 14.06.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 14.06.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką po co druga castorama, lepsza by była ikea. To nomi straci klientów No nie druga tylko trzecia a Ikei jak nie widać tak nie widać Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.06.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką po co druga castorama, lepsza by była ikea. To nomi straci klientów No nie druga tylko trzecia a Ikei jak nie widać tak nie widać Asia i chyba nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 14.06.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką po co druga castorama, lepsza by była ikea. To nomi straci klientów No nie druga tylko trzecia a Ikei jak nie widać tak nie widać Asia i chyba nie będzie widać Podobno za blisko Poznań i Berlin ale w Warszawie na pewno są 2 albo 3 to czegoś nie rozumiem. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 14.06.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki. hmm....peka i odłazi????? o nie kostka brukowa...plus brukarze to koszt prawie 100 zł.....natomiast z samej kostki nie wyglada ciekawie....natomiast kostka a w niej polozone super granity..jest piekna....no ale to koszt juz 150 zł..... Teska o swój możesz być spokojna . Ale jak sama wiesz jak ci ktoś wylewany schrzani to ile potem jest problemów, żeby się z płytkami wpasować. Na gruncie nie ma takich problemów. Ale nie twierdze że te wylewane są gorsze. Każdy robi jak lubi . Pozdrawiam i środkowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.06.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki. hmm....peka i odłazi????? o nie kostka brukowa...plus brukarze to koszt prawie 100 zł.....natomiast z samej kostki nie wyglada ciekawie....natomiast kostka a w niej polozone super granity..jest piekna....no ale to koszt juz 150 zł..... Teska o swój możesz być spokojna . Ale jak sama wiesz jak ci ktoś wylewany schrzani to ile potem jest problemów, żeby się z płytkami wpasować. Na gruncie nie ma takich problemów. Ale nie twierdze że te wylewane są gorsze. Każdy robi jak lubi . Pozdrawiam i środkowo witam Faktem jest ze jak rozkopuja chodnik z kostki to pozniej go skladaja i jest oki I wybor kostki jest przeogromny . I teraz niewiem czy przeprojektowywac ten wylewany czy dac sobie z nim spokoj i zrobic na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.06.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 no są wreszcie wyniki testów gimnazjalnych. u nas mamy 78 pkt myślę że niezły wynik i pozwoli mu dostać się tam gdzie wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.06.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 no są wreszcie wyniki testów gimnazjalnych. u nas mamy 78 pkt myślę że niezły wynik i pozwoli mu dostać się tam gdzie wybrał Gratulacje pewnie spadł kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 14.06.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 no są wreszcie wyniki testów gimnazjalnych. u nas mamy 78 pkt myślę że niezły wynik i pozwoli mu dostać się tam gdzie wybrał Gratulacje pewnie spadł kamień z serca No to gratulacje. Mój dopiero idzie do IV kl. Nie mam pojęcia jak teraz jest z tymi punktami ale wszystko przede mną. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 14.06.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Ja uważam że wylewany wychodzi drożej ze względu na konieczność własnie jego wykończenia jesli np płytkami to koszt ok +/-80 zł/m2 w tym materiały i robocizna. Natomiast w tej cenie masz ładną kostkę i brukarza co to ułoży i spokój na lata. Nic nie pęka nie odłazi itp. Mój taras na pewno będzie na gruncie z jakiejś fajnej kostki. hmm....peka i odłazi????? o nie kostka brukowa...plus brukarze to koszt prawie 100 zł.....natomiast z samej kostki nie wyglada ciekawie....natomiast kostka a w niej polozone super granity..jest piekna....no ale to koszt juz 150 zł..... Teska o swój możesz być spokojna . Ale jak sama wiesz jak ci ktoś wylewany schrzani to ile potem jest problemów, żeby się z płytkami wpasować. Na gruncie nie ma takich problemów. Ale nie twierdze że te wylewane są gorsze. Każdy robi jak lubi . Pozdrawiam i środkowo witam Faktem jest ze jak rozkopuja chodnik z kostki to pozniej go skladaja i jest oki I wybor kostki jest przeogromny . I teraz niewiem czy przeprojektowywac ten wylewany czy dac sobie z nim spokoj i zrobic na gruncie Rób na gruncie na pewno bedziesz zadowolona. http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/f2930be0.jpg np takie coś 100 razy lepsze i ładniejsze niż obłożony płytkami, jak by nawet miało mi wyjść drożej niż wylewany z płytkami wolał bym takie rozwiązanie. http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/out4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.06.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Rób na gruncie na pewno bedziesz zadowolona. nie każdy może, ja bym musiała drabinę z domu wystawic, żeby dostać sie na taras na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 14.06.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Rób na gruncie na pewno bedziesz zadowolona. nie każdy może, ja bym musiała drabinę z domu wystawic, żeby dostać sie na taras na gruncie U ciebie to faktycznie jest wysoko ale na grucnie to nie znaczy że musi być na poziomie gruntu, przecież jak wychodzi wyżej to robisz odpowiednio wysoki murek oporowy którego lico możesz wymurować z cegły klinkierowj, a środek wypełniasz kostką zamiast lać tam beton. W każdym razie niech każdy robi jak mu pasuje ale jesli ma możliwość wyboru to ja plecam na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.06.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Rób na gruncie na pewno bedziesz zadowolona. nie każdy może, ja bym musiała drabinę z domu wystawic, żeby dostać sie na taras na gruncie u mnie to samo ale z mojego tarasu też jestem zadowolona trochę kasy na niego poszło (zbrojenie, beton, jakieś środki do smarowania aby woda nie podchodziła) ale skoro taką zimę przetwał to chyba jest dobrze zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.06.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką po co druga castorama, lepsza by była ikea. To nomi straci klientów No nie druga tylko trzecia a Ikei jak nie widać tak nie widać Asia poznan albo berlin został... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.06.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 no to dzis mamy meczyk ciekawe jak to bedzie....ulice sie chyba wyludnią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 14.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 peterz jaką macie wysoką scianke kolankową, podnosiliście?? Ja podniosłam, ale chyba wrócę do wersji pierwotnej nic nie podnosiliśmy - tak jak jest, jest perfekcja, czyli prawie metr !!! postanowiliśmy nie poprawiać architekta najgorsze są nieprzemyślane zmiany i modyfikacje - tylko tworzą koszty i problemy .. a dom traci .. - potem taki daszek wygląda jak berecik na wodogłowiu .. dzióbek - możesz napisać na priva gdzie się budujesz .. Chętnie podjadę rowerkiem w ramach wycieczki turystyczno-krajoznawczej .. Mam ochotę na takie małe Deja Vu - czyli narodziny DUDKA .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 14.06.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 no to dzis mamy meczyk ciekawe jak to bedzie....ulice sie chyba wyludnią.... Mnie to ani ziębi ani grzeje To jest chore, żeby tylu dorosłych facetów latało za 1 piłką O której ten mecz? to polecę na zakupy. Będzie się mozna wózkiem rozpędzić Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts