Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze, ze mecz jest będzie pusto :lol: :lol: Jak gdzieś zobaczycie zielony samochód jadący pomału i rozgladających sie w nim ludków tzn że to my oglądamy słupki i elewacje. A gdzie pojedziemy to niewiem :lol: :lol:

A jak zobaczysz koło swojej budowy zielonego kombiaka to nie rzucaj kamieniami to ja będę podglądał postępy :wink:

Dobrze, ze mecz jest będzie pusto :lol: :lol: Jak gdzieś zobaczycie zielony samochód jadący pomału i rozgladających sie w nim ludków tzn że to my oglądamy słupki i elewacje. A gdzie pojedziemy to niewiem :lol: :lol:

A jak zobaczysz koło swojej budowy zielonego kombiaka to nie rzucaj kamieniami to ja będę podglądał postępy :wink:

oj samochodem nie radzę, dziury jak diabli :-? , szkoda autka :roll:

Dziś u nas (czyt. prawobrzeże) otwarcie Castoramy. Uff! No to teraz już mam wszystko pod ręką :D

ja tez :lol: -byłam ok 10 ale tylko na chwilke wpadłam zobaczyc w jakiej cenie maja cement-1zł taniej a musze dokupic jeszcze ok1 t to 40 zł w kieszeni na co nieco :lol: reszta nie wiem ,na spokojnie pojadę w piatek

Ja też tak mam :wink: . I jeszcze czasem ukradkiem robię zdjęcia ...

to mi podpowiedziałaś :D , jakoś na to nie wpadłam, nie mam cyfrówki i przez tą budowę szybko nie kupimy, ale mam kamerę to pofilmujemy z ukrycia, dobrze że mam czarne szyby, przynajmniej właściciele nie poszczują nas pieskami :lol: :lol:

oj samochodem nie radzę, dziury jak diabli :-? , szkoda autka :roll:

Już tamtędy jeździłem fakt dziury niezłe , lepszy na ten teren rower :wink:

I znów pozbyłam sie kaski, tym razem na sciany działowe i jeszcze piasek w drodze :x :x

super sie wydaje no nie? :lol: -mi został jeszcze tydzien zeby zdecydoawać sie jakie kominy-jeden napewno murowany do kominka a le nie mozemy sie zdecydowac na drugi w kotłowni :evil: o kolorze klinkieru na kominy nie wspomne

I znów pozbyłam sie kaski, tym razem na sciany działowe i jeszcze piasek w drodze :x :x

super sie wydaje no nie? :lol: -mi został jeszcze tydzien zeby zdecydoawać sie jakie kominy-jeden napewno murowany do kominka a le nie mozemy sie zdecydowac na drugi w kotłowni :evil: o kolorze klinkieru na kominy nie wspomne

kolor klinkieru to wiedziałam od razu gorzej teraz ze słupami :lol: Co do kominow to też jeszcze nie zdecydowalam, murarze namawiaja na gotowce - ale wiadomo bo im łatwiej), ale sama nie wiem

Hej, dawno mnie nie było.

Mam pytanie- ktoś ostatnio sprzedawał mieszkanie- czy oświadzczenie do US o przeznaczeniu otrzymanej kasy na cele mieszkaniowe można znaleźć gdzieś w internecie czy muszę jechać do US?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :lol:

Ja sprzedawalam :p

Oswiadczenie piszesz sama na kartce papieru :) nie ma na to drukow.

wlasnie tydzien temu skladalam :)

pozdr.

czy to jest obligatoryjne ???

ja sprzedawałem ale nikt nic o oświadczeniu nie mówił :o

Jak nie składałeś oświadczenia, to zapłacisz podatek

jesli mineło 5 pełnych kalendarzowych lat od momentu nabycia mieszkania podatku sie nie placi.To obowiazuje jak jest mniej niz 5 lat

Hej, dawno mnie nie było.

Mam pytanie- ktoś ostatnio sprzedawał mieszkanie- czy oświadzczenie do US o przeznaczeniu otrzymanej kasy na cele mieszkaniowe można znaleźć gdzieś w internecie czy muszę jechać do US?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :lol:

Ja sprzedawalam :p

Oswiadczenie piszesz sama na kartce papieru :) nie ma na to drukow.

wlasnie tydzien temu skladalam :)

pozdr.

czy to jest obligatoryjne ???

ja sprzedawałem ale nikt nic o oświadczeniu nie mówił :o

Jak nie składałeś oświadczenia, to zapłacisz podatek

Boddeku

a ile lat posiadałeś mieszkanie?

ustawa mówi tak: jeśli od dnia zakupu mieszkania do jego odsprzedania nie minęło pięć lat to nalezy zapłacić podatek od jego wartości w wysokości 10%

od 1992 roku

wy mnie nie straszcie bo zawał gotowy !

to spij spokojnie mineło 5 pełnych kalendarzowych lat ....dlatego nawet notariusz cie nie poinformowal...