Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

świetne miejsce - blisko lasu .. idealne dla DUDKA :D :lol: :wink:

ile metrów ma Wasza działka ??

PS.

a wąż sobie leżał pięknie rozciągnięty .. i się opalał 8) :D :D

Wąż dotrwał na szczęście do wie :lol: czorka :lol: :lol: karteczka też :lol: Działka ma 1041 m2, ale teraz to wydaje się cosik mała. Jeszcze nie ogrodzona bo chcielismy zeby betoniarka miała swobodny dostęp i nie brać pompy, ale jak widać słupki juz są. A ten domek obok z bk to budował Krzak równocześnie z Waszym :lol: :lol:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Cześc prawie piątkowo.

Proszę już mieszkających o podpowiedź w kwestii rynien - jakie, dlaczego, za ile i gdzie kupione? (No, przynajmniej pierwsze i ewentualnie drugie pytanie.):wink:

Hej,

Zarówno dekarze jak i PROMIX bardzo polecali rynny firmy Nicole .. - i takie mam ..

na forum Muratora "Rynny ale jakie" miła pisze : Mam od 8 lat rynny plastikowe brązowe firmy "Nicole" - nic z nimi się nie dzieje i wyglądają jak nowe - polecam . Teraz pojechałam i dokupiłam rynny na werandy pozdr. Ewa

a do tego zaczepy dają możliwość łatwego wielokrotnego montażu i demontażu rynien (w niektórych systemach zaczepy są jedno- no max dwurazowe)

Piotr

Witam wszystkich w niby wolny dzien...:)

niestety my druzyny gwiazdorskiej nie mamy - Niemcy grali slabo - Polacy wyjatkowo dobrze, niestety aby awansowac trzeba za kazdym razem tak grac, a nie kiedy im sie chce - takie sa fakty - wcale mi ich nie zal - zasluzyli na to!

Ja za protokol powykonawczy i naniesienie wszystkich mediow zaplacilam 450 zlotych i nic wiecej!

Witam piątkowo. Zaczyna się chyba gorący weekend bo parówa dziś nie znośna. Ja się kochani na kilka dni z wami żegnam czas naprawić zepsuty kręgosłup i własnie za chwilkę jadę na Unii :( . Trzymajta kciuki żeby operacja się udała. :) .

No to szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymamy kciuki :lol:

Miło mi, że pochlebnie wyrażacie się o Kołobrzegu. To moje miasto rodzinne i czasy kiedy na turystów mówiło się stonka już dawno minęły. Teraz się wszyscy cieszą jak jest ładna pogoda bo większość może sobie dorobić. No i jest piękna hala sportowa z aqua parkiem. Teraz budują lodowisko kryte, które w lecie będzie kortem tenisowym lub halą łuczniczą. Nie wspomną o morzu ale to zawsze było :lol:

Polecam też, w Zieleniewie to już prawie dzielnica K-gu, Wioska Indiańska. Dla dzieciaków super zabawa.

To tyle reklamy :lol: Asia

Ps.

Na plażę też jeżdżę dalej bo jest więcej miejsca a dzieciaki biegają i przynajmniej nie sypią na koce innym. Chociaż wieczorem to i tak wszyscy jeżdżą do centrum.

Mam prośbę może ktoś zna kogoś z uprawnieniami do gazu, bo muszę uszczelnić 1 rurkę w kuchni i wczoraj w łazience strasznie było czyć gazem chociaż przegląd instalacji był 2 tyg. temu. :wink:

Na noc zakręciłam głowny zawór ale chciałabym, żeby ktoś sprawdził jeszcze raz czujnikiem. Na liście nikogo nie znalazłam. Asia

Cześc prawie piątkowo.

Proszę już mieszkających o podpowiedź w kwestii rynien - jakie, dlaczego, za ile i gdzie kupione? (No, przynajmniej pierwsze i ewentualnie drugie pytanie.):wink:

Gamrat, tanie i spełniają role, z tego sie nie strzela, a zaleta, że rynny wytrzymują kilkukrotne demontowanie, to dla mnie lekka przesada :o

To tak, jakby podbitka, albo dachówki miały kilkukrotny demontaż znosić, mogą, ale po co???

No chyba, że o czymś nie wiem, oswiećcie mnie, przyznam sie do niewiedzy. :D

Mam prośbę może ktoś zna kogoś z uprawnieniami do gazu, bo muszę uszczelnić 1 rurkę w kuchni i wczoraj w łazience strasznie było czyć gazem chociaż przegląd instalacji był 2 tyg. temu. :wink:

Na noc zakręciłam głowny zawór ale chciałabym, żeby ktoś sprawdził jeszcze raz czujnikiem. Na liście nikogo nie znalazłam. Asia

Ja bym wykonała telefon do spółdzielni, czy wspólnoty, nie wiem, co tam macie, z informacja, że czuc gaz i że była kontrola, i że prosisz o syzbkie przybycie - powinni zareagować.

Ja bym wykonała telefon do spółdzielni, czy wspólnoty, nie wiem, co tam macie, z informacja, że czuc gaz i że była kontrola, i że prosisz o syzbkie przybycie - powinni zareagować.

My mamy wspólnotę. No tak a jak przyślą tych co sprawdzali to będzie to samo.

Jak zadzwonię do gazowni to przyjadą i odetną gaz bo oni nie naprawiają - już tak miałam jak się wprowadzałam.

Dlatego chcę kogoś kto to porządnie zrobi. Asia

Jak zadzwonię do gazowni to przyjadą i odetną gaz bo oni nie naprawiają - już tak miałam jak się wprowadzałam.

jak to gazownia nie naprawia :o :o to w takim razie niech wspólnota działa,

jak to gazownia nie naprawia :o :o to w takim razie niech wspólnota działa,

Jak wprowadzaliśmy się to gaz ulatniał się z głównego zaworu. Oczywiście zadzwoniliśmy na pogotowie gazowe i zgłosiliśmy. Przyjechali panowie zdemontowali licznik i wyszli. :o

Kazali naprawić i zgłosić to do gazowni to zamontują nowy licznik. Prosiliśmy czy nie mogli by naprawić bo nikogo nie znamy. Powiedzieli, że oni nie są od naprawiania. :-? I tak to było. Asia