Teska 17.06.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Do budowniczych domów według projektów gotowych : Ile czasu upłynęło Wam od momentu zakupu projektu gotowego, przez adaptację, do otrzymania pozwolenia na budowę? 14 dni!!!! istny ekspres. nie samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 17.06.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Do budowniczych domów według projektów gotowych : Ile czasu upłynęło Wam od momentu zakupu projektu gotowego, przez adaptację, do otrzymania pozwolenia na budowę? 14 dni!!!! istny ekspres. nie samodzielnie chyba sama pomagałas projektantowi siedząc z nim cały czas w biurze żeby pracował a nie sie op.....ał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.06.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 wieczrkowo witam...... jutro znowu udzielam sie ogrodniczo.....dzis wsadziałm wiaza górskiego....płaczacego.....ech..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 17.06.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Mam małe pytanko. Gdzie w Szczecinie urzęduje ZDUP? Wszystko wskazuje na to, że w UM od strony Odrowąża, ale chciałbym się upewnić, żeby w ciemno nie pojechać. i. ZUDP - Odrowąża - 2 piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.06.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Do budowniczych domów według projektów gotowych : Ile czasu upłynęło Wam od momentu zakupu projektu gotowego, przez adaptację, do otrzymania pozwolenia na budowę? 14 dni!!!! istny ekspres. nie samodzielnie chyba sama pomagałas projektantowi siedząc z nim cały czas w biurze żeby pracował a nie sie op.....ał nie....wszystko odbyło sie w przyspieszonym tempie! ulga budowlana tzw duza sie konczyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.06.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 No i byliśmy dzisiaj na Podbórzańskiej. Spore tam działki i duże domy. W poniedziałek będę dzwonić i pytać się o ceny. No chyba, że coś wiesz Trobe Asia W dawnym planie zagospodarowania był nakaz podziału terenu na działki co najmniej 1200m2, bo to tzw. strefa ekologiczna, gdzie miała byc mała gęstośc zabudowy. Teraz na pewno nowy plan nie jest aż tak restrykcyjny ale podziały robiono przed kilku laty. Musisz wiec liczyc się z większą ceną, już chocby z powodu powierzchni działek (tych pod lasem). Asia, dam Ci namiar na człowieka, który ma do sprzedania dwie działki niedaleko mnie, ale z tego co się orientuję wraz z rosnącym zainteresowaniem winduje w górę ceny. Spróbuję zdobyc jego telefon, jednak dopiero w poniedziałek. Przejdźcie się po Ostoi-Zagórskiego i Kredowej (w odcinku bliżej starego Warszewa) - tam stały kiedyś tablice z namiarami na sprzedających (ale to było dwa lata temu, może jeszcze w zeszłym roku, nie wiem, czy są tam nadal) i tam działki mogą byc mniejsze. Popytajcie też budujących się po lewej stronie Podbórzańskiej (niedaleko terenu zajętego przez Vast-Bouw), może oni dadzą Wam jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.06.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Do budowniczych domów według projektów gotowych : Ile czasu upłynęło Wam od momentu zakupu projektu gotowego, przez adaptację, do otrzymania pozwolenia na budowę? 14 dni!!!! istny ekspres. nie samodzielnie co?!?!?!? a ja czekam już w sumie 3 miesiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 17.06.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Do budowniczych domów według projektów gotowych : Ile czasu upłynęło Wam od momentu zakupu projektu gotowego, przez adaptację, do otrzymania pozwolenia na budowę? 4,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.06.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 powiedzcie mi dlaczego ludzie sa taaaaak niesłowni facet od poniedziałku coś mi przywozi na budowę i dowieźć nie może , a przez tel mówi że już zaraz bedzie kompletnie tego nie rozumiem jak ja bym tak pracowała to juz bym dawno musiała iść na kuroniówkę widzę, że mieliśmy ten sam problem i chyba z tym samym gościem Hm, to na pewno nie ostatni z niesłownych "gości", jakich spotkacie w czasie budowy. Ja już nawet boję sie polecac kogokolwiek, bo nadmiar pochwał zdecydownie niektórym szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.06.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 bo nadmiar pochwał zdecydownie niektórym szkodzi. zdecydowanie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.06.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam niedzielnie Wyspałam się za wszystkie czasy, a reszta mojej rodzinki jeszcze śpi, jaki tatuś taka córunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 18.06.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Do budowniczych domów według projektów gotowych : Ile czasu upłynęło Wam od momentu zakupu projektu gotowego, przez adaptację, do otrzymania pozwolenia na budowę? prawie 5,5 miesiąca (kupiliśmy projekt w maju'05 .. ale do sierpnia czekaliśmy na warunki /działka rolna, brak planu i te sprawy../ - pozwolenie na budowę dostaliśmy w październiku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 18.06.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Do budowniczych domów według projektów gotowych : Ile czasu upłynęło Wam od momentu zakupu projektu gotowego, przez adaptację, do otrzymania pozwolenia na budowę? To zalezy od tego czy masz juz zalatwione formalnosci typu: warunki przylaczenia, wtornik geodezyjny, badania gruntu, itp. Czas adaptacji z kolei zalezy od zmian, jakie chcesz wprowadzic. Moj architekt twierdzi, ze jest w stanie sie wyrobic w 10dni - poszerzenie garazu, zmiana materialow na sciany, projekty przylaczy. Po tym trzeba jeszcze zdobyc uzgodnienia przylaczy, co moze potrwac nawet i miesiac (szczegolnie w okresie wakacyjnym), a nastepnie poczekac na pozwolenie - tu znowu do dwoch miesiecy. Ja zaczalem troche nie od tej strony, bo nie zostalem odpowiednio pokierowany. Najpierw zakupilem projekt, a dopiero potem zaczalem zalatwiac warunki przylaczenia, mapki, badania gruntu. W efekcie bujalem sie z tym prawie dwa miesiace :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 18.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 No i byliśmy dzisiaj na Podbórzańskiej. Spore tam działki i duże domy. W poniedziałek będę dzwonić i pytać się o ceny. No chyba, że coś wiesz Trobe Asia Przejdźcie się po Ostoi-Zagórskiego i Kredowej (w odcinku bliżej starego Warszewa) - tam stały kiedyś tablice z namiarami na sprzedających (ale to było dwa lata temu, może jeszcze w zeszłym roku, nie wiem, czy są tam nadal) i tam działki mogą byc mniejsze. Popytajcie też budujących się po lewej stronie Podbórzańskiej (niedaleko terenu zajętego przez Vast-Bouw), może oni dadzą Wam jakieś namiary. Ja mam teraz 1080 m2 i mam nadzieję, że wezmę tyle, żeby starczyło na taką samo albo większą. (najwyżej dołożę) Widzieliśmy podziały działek tych 2 firm na tablicach i wcale nie są takie duże. Ciekawe ile te pod lasem? Są tam też działki z domami ale to wszystko muszę sprawdzić. Asia A namiarek zawsze się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.06.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Widzieliśmy podziały działek tych 2 firm na tablicach i wcale nie są takie duże. Ciekawe ile te pod lasem? Są tam też działki z domami ale to wszystko muszę sprawdzić. Asia A namiarek zawsze się przyda Pod lasem minimum 1200, najczęściej około 1400 m2. Sprzedawane przez Vast-Bouw lub Spółdzielnię "Ster" - od 500 do (chyba) 1000 m2 ale one wszystkie są poza dawną ścisłą strefą ekologiczną. Pamiętaj o sprawdzeniu, czy działka którą się zainteresujecie nie leży w bezpośrednim sąsiedztwie drogi, jaka ma byc przedłużeniem Duńskej (ma biec obok masztu radiowego, wchodzic w Podbórzańską a nastepnie skręcac między obecnymi ogródkami działkowymi a terenem Sp. "Ster" w kierunku wschodnim i łączyc się z Ostoi - Zagórskiego. Ma byc duża i, co prawda, ekranowana ale chyba bez sensu byłoby wpaśc spod bloku pod drogę z dużym ruchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 18.06.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Widzieliśmy podziały działek tych 2 firm na tablicach i wcale nie są takie duże. Ciekawe ile te pod lasem? Są tam też działki z domami ale to wszystko muszę sprawdzić. Asia A namiarek zawsze się przyda Pod lasem minimum 1200, najczęściej około 1400 m2. Tak też było na planie. ja mam chyba bzika na punkcie tego lasu. Chyba teraz przeginam w drugą stronę, chyba bym chciała żeby choć z 1 strony nie było sąsiada. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 18.06.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 A tak wogóle to chyba zapomniałam przywitać się co czynię. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.06.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Tak też było na planie. ja mam chyba bzika na punkcie tego lasu. Chyba teraz przeginam w drugą stronę, chyba bym chciała żeby choć z 1 strony nie było sąsiada. Asia Ja mam działkę pod lasem i też mam nadzieję, że już nikt nie będzie moim sąsiadem z jednej strony, mimo że moja Mama straszy mnie złodziejami, którzy chętniej obrabaiają tych na "pierwszej linii". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.06.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 A tak wogóle to chyba zapomniałam przywitać się co czynię. Asia Zawsze zapominam. Witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 18.06.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Widzieliśmy podziały działek tych 2 firm na tablicach i wcale nie są takie duże. Ciekawe ile te pod lasem? Są tam też działki z domami ale to wszystko muszę sprawdzić. Asia A namiarek zawsze się przyda Pod lasem minimum 1200, najczęściej około 1400 m2. Sprzedawane przez Vast-Bouw lub Spółdzielnię "Ster" - od 500 do (chyba) 1000 m2 ale one wszystkie są poza dawną ścisłą strefą ekologiczną. Pamiętaj o sprawdzeniu, czy działka którą się zainteresujecie nie leży w bezpośrednim sąsiedztwie drogi, jaka ma byc przedłużeniem Duńskej (ma biec obok masztu radiowego, wchodzic w Podbórzańską a nastepnie skręcac między obecnymi ogródkami działkowymi a terenem Sp. "Ster" w kierunku wschodnim i łączyc się z Ostoi - Zagórskiego. Ma byc duża i, co prawda, ekranowana ale chyba bez sensu byłoby wpaśc spod bloku pod drogę z dużym ruchem. Dzięki - no faktycznie byłoby głupio tak wpaść Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts