Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak też było na planie. ja mam chyba bzika na punkcie tego lasu. Chyba teraz przeginam w drugą stronę, chyba bym chciała żeby choć z 1 strony nie było sąsiada. :) Asia

Ja mam działkę pod lasem i też mam nadzieję, że już nikt nie będzie moim sąsiadem z jednej strony, mimo że moja Mama straszy mnie złodziejami, którzy chętniej obrabaiają tych na "pierwszej linii".

Też się boję. A ile masz działki tam chyba jeszcze nie uzbrojone. Asia

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A ile masz działki tam chyba jeszcze nie uzbrojone. Asia

Moja - 1418 m2. W trakcie zbrojenia, tzn. jest woda, na dniach gaz i prąd, jedynie kanaliza trudna do określenia. Ludzie robią POŚ ale u mnie szambo, bo mam działkę tylko z gliną i iłem i brak jest możliwości odprowadzenia oczyszczonej wody.

TrobeTa droga szybkiego ruchu to będzie zachaczać początek Podbórzńskiej czy będzie lecieć dalej przez puszczę? Asia

Nie będzie biec przez Puszczę. Tak, jak napisałam w poście wcześniejszym - ma wchodzic w Podbórzańską za masztem radiowym i opuszczac ją między ogródkami działkowymi a pierwszymi budynkami po prawej stronie (taki mały szeregowiec, który wybudowała Sp. "Ster"), skręcając w kierunku Ostoi-Zagórskiego, czyli na wschód. Jeśli znajdziecie dla siebie jakąś interesującą działkę (albo od razu, żeby wiedziec, które eliminowac na wejściu), to przejdźcie sie do UM (chyba najlepiej do Biura Planowania Miasta) i sprawdźcie dokładnie przebieg - nie powinien się zmienic, bo Biuro finiszuje projekt zagospodarowania tego terenu.

witam grupkę,

dzięki wszystkim za odzew !

u nas od zakupu projektu minął miesiąc, warunki były (poza ENEĄ) i do tej pory nie zostały złożone dokumenty na ZUD ani do starostwa.

Projekty przyłączy chyba zostały wykonane, teraz nasz projektant z kolei potrzebuje umowę z ENEĄ i dopiero będzie robił uzgodnienie przyłącza w ENEI, a dopiero potem na ZUD ?! Ciągle coś jeszcze jest potrzebne i ciągle coś się okazuje i tak mijają tygodnie - wrrrrrrrrr.

No, ale w przyszłym tygodniu mamy mieć umowę i może tym razem będzie miała komplet do złożenia ????

pozdrowienia

witam grupkę,

dzięki wszystkim za odzew !

u nas od zakupu projektu minął miesiąc, warunki były (poza ENEĄ) i do tej pory nie zostały złożone dokumenty na ZUD ani do starostwa.

Projekty przyłączy chyba zostały wykonane, teraz nasz projektant z kolei potrzebuje umowę z ENEĄ i dopiero będzie robił uzgodnienie przyłącza w ENEI, a dopiero potem na ZUD ?! Ciągle coś jeszcze jest potrzebne i ciągle coś się okazuje i tak mijają tygodnie - wrrrrrrrrr.

No, ale w przyszłym tygodniu mamy mieć umowę i może tym razem będzie miała komplet do złożenia ????

pozdrowienia

martelia, na projekcie składanym do pozwolenia nie potrzebujesz projektu przyłączy. możesz złożyć bez nich. osobno składasz projekty przyłączy z warunkami i umowami do ZUDu. obie sprawy idą równolegle zamiast jedna po drugiej. można oszczędzić 2-3 tygodnie.

TrobeDzwoniłam i wszędzie działki po 200 zł. za m2.

W Bissmyku na Miodowej pod lasem jest lista do zapisów bo zbroją w przyszłym roku. Cena - jeszcze nie wiadomo. Mniej nie będzie :lol:

W Vastbouw jest 1 pod lasem ale sprzedadzą tylko wtedy jak zamówisz u nich budowę domu.

Lemark buduje działki dla Bissmyka na działkach 600 i 300 m2 zależy czy bliźniak czy wolno stojący - domy ok 400 tyś zł.(ok100 m2 - dom)

Sm Ster już nie ma domów.

To by było na tyle. :-? Szukam dalej :o :lol: Asia