szydas 21.06.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 bardzo ważne pytanie dla zorientowanych:z tego co się orientuję istnieje przepis, który każdemu urzędowi daje max. 30 dni na załatwienie sprawy klienta. jak się spóźnia to płaci 500 pln za każdy dzień opóźnienia jakiejś tam instytucji. czy pozwolenie na budowę jest z tego jakoś wyłączone? czy ktokolwiek wie gdzie takie sprawy się zgłasza?jakiś konkretny przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 21.06.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 bardzo ważne pytanie dla zorientowanych: z tego co się orientuję istnieje przepis, który każdemu urzędowi daje max. 30 dni na załatwienie sprawy klienta. jak się spóźnia to płaci 500 pln za każdy dzień opóźnienia jakiejś tam instytucji. czy pozwolenie na budowę jest z tego jakoś wyłączone? czy ktokolwiek wie gdzie takie sprawy się zgłasza? jakiś konkretny przepis? jeżeli chodzi o pozwolenia na budowę to ustawowo jest zapisane ze mają 65 dni i tego sie ne przeskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 21.06.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 bardzo ważne pytanie dla zorientowanych: z tego co się orientuję istnieje przepis, który każdemu urzędowi daje max. 30 dni na załatwienie sprawy klienta. jak się spóźnia to płaci 500 pln za każdy dzień opóźnienia jakiejś tam instytucji. czy pozwolenie na budowę jest z tego jakoś wyłączone? czy ktokolwiek wie gdzie takie sprawy się zgłasza? jakiś konkretny przepis? jeżeli chodzi o pozwolenia na budowę to ustawowo jest zapisane ze mają 65 dni i tego sie ne przeskoczy. mogą szybciej ale nie muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 bardzo ważne pytanie dla zorientowanych: z tego co się orientuję istnieje przepis, który każdemu urzędowi daje max. 30 dni na załatwienie sprawy klienta. jak się spóźnia to płaci 500 pln za każdy dzień opóźnienia jakiejś tam instytucji. czy pozwolenie na budowę jest z tego jakoś wyłączone? czy ktokolwiek wie gdzie takie sprawy się zgłasza? jakiś konkretny przepis? jeżeli chodzi o pozwolenia na budowę to ustawowo jest zapisane ze mają 65 dni i tego sie ne przeskoczy. mogą szybciej ale nie muszą to niestety wiem i doświadczam na własnej skórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 21.06.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 my składamy papiery o pozwolenie w piątek mamy nadzieje że nie bedziemy musieli czekać caly ustawowy okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.06.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 ile bloczków fundamentowych wchodzi na palete ja niedawno kupowałam bloczki i takie i takie-było ich bodajże 56 na palecie chyba ,ze jest róznica skąd bierze sie,a te z dziurkami dostałam tylko 10 groszy taniej gdzie bralaś i po ile ja brałam w morzyczynie-frambud-z dziurkami 2.64 a pełne chyba 2,73-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.06.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 my składamy papiery o pozwolenie w piątek mamy nadzieje że nie bedziemy musieli czekać caly ustawowy okres a gdzie składacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.06.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Teska, gratuluję! No to teraz do języków? dzióbek, też gratuluję - gaduło . Szybko Ci poszło z tą elitą. czupurek, dziękuję, bo jutro chyba nie będę mieć okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.06.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 te drugie mają po przeciwnych koncach dzury na wylot takie ze mniej wiecej dłonie wsadzisz ,murarze tam wsadzaja beton a zwłaszcza w ostatniek kładzionej warstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 WITAM WIECZORKIEM Tobie tez Gratulacje juz jestes Elita Nawet nie zauważylam, przez budowę, jutro zamykamy stan zero i trzeba będzie szykować kaskę dla chłopaków Z ilu osob sklada sie ekipa . Na dach tez jestes z nimi umowiona z pieciu, ale co będzie dalej to niewiem, dzisiaj mieliśmy pierwszą sprzeczkę, bo za bardzo się śpieszą, chcą po chydziaku na drugi dzień kłaść ściany a my chcemy odczekać 3 dni i dalej w poniedziałek, oni że tak zawsze robią itp, niby wszystko zażegnane ale niewiadomo co dalej. Kierownik jest po naszej stronie. Fakt faktem, że się nie obijaja tylko cały czas robia, jak mieli czekać na piasek to się nudzili, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Teska, gratuluję! No to teraz do języków? dzióbek, też gratuluję - gaduło . Szybko Ci poszło z tą elitą. czupurek, dziękuję, bo jutro chyba nie będę mieć okazji. Dzięki, ano jakoś szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 te drugie mają po przeciwnych koncach dzury na wylot takie ze mniej wiecej dłonie wsadzisz ,murarze tam wsadzaja beton a zwłaszcza w ostatniek kładzionej warstwie wiecej cementu idzie i nie brać z Polic Miałam bloczki z tamy pomorzańskiej, super równiutkie i są wieksze więc wchodzi ich 16,4 na m2 zamiast 19. Wychodziło mnie taniej niż te z dziurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 gdzie bralaś i po ile ja brałam w morzyczynie-frambud-z dziurkami 2.64 a pełne chyba 2,73-4 to ja za pełne płaciłam 2,67 brutto + dowóz, ale opłacało się bo potrzebowałam ich mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 to prawda,prze budowe to duzo rzeczy ucieka między palcami,jestem ciekawa czy dzieci -nastolatki ciesza się że mama taka zajeta budowa czy jednak nie byłam na działce powymieżać ławy,juz sie nastawiłam na jutrzejszą mała awanturke bo brakowało mi 5 cm-ale w pore sie zorientowałam ze to 1 mm na mapie i zależy jak sie przyłozy ,troszke mi tylko zmienili kształt wykuszy ale na moja korzyść,ale przyznam sie ze tak mi bardziej pasuje i mam nadzieje ze takiego drobiazgu nikt nie sprawdzi moja malutka to chetnie pomaga, piasek wsypuje do taczki a wieczorem biega po domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 to sobie popisałam i idę zjeść, bo dopiero co wrócilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.06.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 gdzie bralaś i po ile ja brałam w morzyczynie-frambud-z dziurkami 2.64 a pełne chyba 2,73-4 to ja za pełne płaciłam 2,67 brutto + dowóz, ale opłacało się bo potrzebowałam ich mniej a brałaś w morzyczynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 21.06.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 bardzo ważne pytanie dla zorientowanych: z tego co się orientuję istnieje przepis, który każdemu urzędowi daje max. 30 dni na załatwienie sprawy klienta. jak się spóźnia to płaci 500 pln za każdy dzień opóźnienia jakiejś tam instytucji. czy pozwolenie na budowę jest z tego jakoś wyłączone? czy ktokolwiek wie gdzie takie sprawy się zgłasza? jakiś konkretny przepis? Pierwsze słyszę, czyżby to nowelizacja obowiązującego prawa??? Do tej pory obowiązywał Kodeks Postępowania Administracyjnego, w którym określono, że urząd ma załatwic sprawę "bez zbędnej zwłoki, nie później jednak, niż w 30 dni" a w szczególnie skomplikowanych przypadkach 60 dni. Oczywiście przepisy przepisami a urzędy sobie ustanawiają niepisane normy " Bez zbędnej zwłoki" oznacza najczęściej ostatni dzień maksymalnego terminu, natomiast "szczególnie trudny przypadek" - nawet kilka miesięcy. Skargi na bezczynnośc urzędu możesz zgłosic do Samorządowego Kolegium Odwoławczego. Oznacza to pewne "zaostrzenie relacji" ale czasem jest jedynym sposobem na przełamanie impasu (niestety, mam takie doświadczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.06.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dzióbek brałaś w morzyczynie-jesli tak to napisz ile za transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 21.06.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 gdzie bralaś i po ile ja brałam w morzyczynie-frambud-z dziurkami 2.64 a pełne chyba 2,73-4 to ja za pełne płaciłam 2,67 brutto + dowóz, ale opłacało się bo potrzebowałam ich mniej Ja w październiku 2005 brałam w Dobrej u Nosala po 2,65 (w tym dowóz) - pełne, rozenowskie, ogólnie dobrej jakości. Podobno pełne lepsze, bardziej wytrzymałe. Pewnie jednak teraz cena byłaby wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 21.06.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 WITAM WIECZORKIEM Tobie tez Gratulacje juz jestes Elita Nawet nie zauważylam, przez budowę, jutro zamykamy stan zero i trzeba będzie szykować kaskę dla chłopaków hej ! a ile wam poszlo bloczkow, piachu i betoniku na stan 0 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts