Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pewnie będzie gorąco a moja biedna córcia dostała wczoraj ospy :-? a na dodatek coś ją pogryzło pod lasem i ma wielkie bąble na nogach.

Dostałam 2 maści i teraz muszę rozróżniać co jest ospą a co ukąszeniem. :o Nie jest to proste :) Asia

uważaj aby nie przeziębiła się teraz!!!

W takie upały córka mojej koleżanki miała ospę, pozwoliła małej posiedzieć chwilkę na balkonie i.........wylądowały w szpitalu z zapaleniem opon mózgowych.

Ja byłam przerażona! Dlatego jak moja córka miała ospę to siedziała w pokoju i tylko na siusiu wychodziła.

co wy piszecie!! :o

jestem świeżo po ospie (znaczy synek) i nawet nie próbowałam trzymać go w domu - oczywiście pierwsze dwa dni (nawet gorączka była w nocy), to tylko do samochodu i z samochodu, ale potem funkcjonowaliśmy w miarę normalnie - żadnych skutków ubocznych, a ślady goją się szybciutko i ładnie; to zapalenie opon, to chyba tak przy okazji, bo przecież przenosi sie, jak na wirusy przystało, powietrzem....

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Lekarka mnie jeszcze nastraszyła, że jak wyskoczą jej krostki bezpośrednio przy oku to trzeba przyjść po jakieś krople do oczu bo może dojść do uczkodzenia oka.

i znowu mnie straszycie, mój synek, jedną z krostek miał w samym kąciku oka, na wylocie kanaliku łzowego, trochę go to wkurzało i marudził, dostał Biodacynę w kroplach, ale zakropliłam tylko na początku i jakos poszło...

WITAM WIECZORKIEM :lol: :lol:

Tobie tez Gratulacje juz jestes Elita :lol:

:o :o :o Nawet nie zauważylam, przez budowę, jutro zamykamy stan zero i trzeba będzie szykować kaskę dla chłopaków :-? :-?

hej !

a ile wam poszlo bloczkow, piachu i betoniku na stan 0 ??

bloczków 800 (zostało tylko 10), piachu 1 wywrotka 16ton do murowania i 3 wywrotki do zasypywania, ale u mnie ławy w gruncie i z wykopywania zostało duzo ziemi i to co z ław to poszło do zasypywania, bo dobra glina, z tego też 1 wywrotka do zasypywania z boku. Co do betonu to 8 na chudziak B10, 23 na ławy B20 i jutro 13 na chudziak B15

:o :o :o Nawet nie zauważylam, przez budowę, jutro zamykamy stan zero i trzeba będzie szykować kaskę dla chłopaków :-? :-?

hej !

bloczków 800 (zostało tylko 10), piachu 1 wywrotka 16ton do murowania i 3 wywrotki do zasypywania, ale u mnie ławy w gruncie i z wykopywania zostało duzo ziemi i to co z ław to poszło do zasypywania, bo dobra glina, z tego też 1 wywrotka do zasypywania z boku. Co do betonu to 8 na chudziak B10, 23 na ławy B20 i jutro 13 na chudziak B15

oooo - no to zdecydowana różnica .. nam poszło 2200 bloczków i 40 wywrotek piachu .. :-? :x - nasza prywatna największa i najdroższa piaskownica :wink:

aha - no właśnie - dlaczego ławy takie płytkie ?? nie za wysoko będzie 0 domu ?? a co ze strefą przemarzania ??

PS. po ile teraz betonik ?

Lekarka mnie jeszcze nastraszyła, że jak wyskoczą jej krostki bezpośrednio przy oku to trzeba przyjść po jakieś krople do oczu bo może dojść do uczkodzenia oka.

i znowu mnie straszycie, mój synek, jedną z krostek miał w samym kąciku oka, na wylocie kanaliku łzowego, trochę go to wkurzało i marudził, dostał Biodacynę w kroplach, ale zakropliłam tylko na początku i jakos poszło...

Witam

Moja córa też ma w kąciku 1 ale jest maleńka to chyba nic nie będę robić. Lekarka mówiła, że jak by było więcej i duże to wtedy krople. Asia

hej !

oooo - no to zdecydowana różnica .. nam poszło 2200 bloczków i 40 wywrotek piachu .. :-? :x - nasza prywatna największa i najdroższa piaskownica :wink:

aha - no właśnie - dlaczego ławy takie płytkie ?? nie za wysoko będzie 0 domu ?? a co ze strefą przemarzania ??

PS. po ile teraz betonik ?

Ławy są na wysokość 40cm, a strefa przemarzania jest przy 80cm i tyle mam :lol:

Witam

Moja córa też ma w kąciku 1 ale jest maleńka to chyba nic nie będę robić. Lekarka mówiła, że jak by było więcej i duże to wtedy krople. Asia

Witam czwartkowo i bojowo :lol: :lol:

Wczoraj wieczorem poczytalismy na temat sprawdzania stanu zagęszczenia i cos nam nie pasowalo. Luby pojechal po kierownika i będzie sprawdzał, bo coś za szybko im poszło. Jeśli sprawdzą się nasze podejrzenia to nie będzie chudziaka i do poprawy. A że oni uparci to chyba to na tym będzie koniec budowania w tym roku :evil: :evil: :evil:

Tylko co ja zrobię z zakupionymi pustakami :evil: :evil: Szlag by trafił to wszystko :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Witam czwartkowo i bojowo :lol: :lol:

Wczoraj wieczorem poczytalismy na temat sprawdzania stanu zagęszczenia i cos nam nie pasowalo. Luby pojechal po kierownika i będzie sprawdzał, bo coś za szybko im poszło. Jeśli sprawdzą się nasze podejrzenia to nie będzie chudziaka i do poprawy. A że oni uparci to chyba to na tym będzie koniec budowania w tym roku :evil: :evil: :evil:

Tylko co ja zrobię z zakupionymi pustakami :evil: :evil: Szlag by trafił to wszystko :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Może nie będzie tak źle. A kierownik to się nie połapał że coś nie tak? Asia

Witam kochani wczoraj mnie wypuścili ze szpitala i teraz będę dochodził do siebie w domu. Wkońcu mogę normalnie stać, chodzić i funkcjonować :D :D :D :D i myślę, że koszmar ostatnich kilku miesięcy będzie już tylko ponurym wspomnieniem :evil: . Operacja poszła wzorowo, bardzo dziękuję tym, którzy mi tu na forum polecali dr Leszka Sagana to naprawdę super fachowiec i jak ktoś kiedyś będzie musiał skorzystać z pomocy neurochirurga to polecam go z czystym sumieniem.

Teraz tylko spacerki i zero wysiłku żeby się wszystko dobrze goiło, co prawda jeszcze kilka miesięcy minie aż wszystko bedzie na tip top, rehabilitacja itp. ale teraz już musi być tylko lepiej.

Pozdrawiam innych dyskopatów jesli tu też zaglądają :wink: .