delf 21.06.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Pewnie będzie gorąco a moja biedna córcia dostała wczoraj ospy a na dodatek coś ją pogryzło pod lasem i ma wielkie bąble na nogach. Dostałam 2 maści i teraz muszę rozróżniać co jest ospą a co ukąszeniem. Nie jest to proste Asia uważaj aby nie przeziębiła się teraz!!! W takie upały córka mojej koleżanki miała ospę, pozwoliła małej posiedzieć chwilkę na balkonie i.........wylądowały w szpitalu z zapaleniem opon mózgowych. Ja byłam przerażona! Dlatego jak moja córka miała ospę to siedziała w pokoju i tylko na siusiu wychodziła. co wy piszecie!! jestem świeżo po ospie (znaczy synek) i nawet nie próbowałam trzymać go w domu - oczywiście pierwsze dwa dni (nawet gorączka była w nocy), to tylko do samochodu i z samochodu, ale potem funkcjonowaliśmy w miarę normalnie - żadnych skutków ubocznych, a ślady goją się szybciutko i ładnie; to zapalenie opon, to chyba tak przy okazji, bo przecież przenosi sie, jak na wirusy przystało, powietrzem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.06.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Lekarka mnie jeszcze nastraszyła, że jak wyskoczą jej krostki bezpośrednio przy oku to trzeba przyjść po jakieś krople do oczu bo może dojść do uczkodzenia oka. i znowu mnie straszycie, mój synek, jedną z krostek miał w samym kąciku oka, na wylocie kanaliku łzowego, trochę go to wkurzało i marudził, dostał Biodacynę w kroplach, ale zakropliłam tylko na początku i jakos poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.06.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 witam wszystkich ludziska dajcie jakies namiary na sprawdzonych i godnych polecenia kierownikow budowy ! ekipy do fundamentu tez szukam... jak na razie kiepsko pozdrowionka ! co do ekipy - na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dzióbek brałaś w morzyczynie-jesli tak to napisz ile za transport nie, brałam w Policach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 WITAM WIECZORKIEM Tobie tez Gratulacje juz jestes Elita Nawet nie zauważylam, przez budowę, jutro zamykamy stan zero i trzeba będzie szykować kaskę dla chłopaków hej ! a ile wam poszlo bloczkow, piachu i betoniku na stan 0 ?? bloczków 800 (zostało tylko 10), piachu 1 wywrotka 16ton do murowania i 3 wywrotki do zasypywania, ale u mnie ławy w gruncie i z wykopywania zostało duzo ziemi i to co z ław to poszło do zasypywania, bo dobra glina, z tego też 1 wywrotka do zasypywania z boku. Co do betonu to 8 na chudziak B10, 23 na ławy B20 i jutro 13 na chudziak B15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Cena betonu poszła w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 witam wszystkich ludziska dajcie jakies namiary na sprawdzonych i godnych polecenia kierownikow budowy ! ekipy do fundamentu tez szukam... jak na razie kiepsko pozdrowionka ! A gdzie budujesz prawo czy lewobrzeże, bo moi teraz działaja na lewobrzezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.06.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Po cieżkim dniu drinka wypiłam i idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 22.06.2006 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 my składamy papiery o pozwolenie w piątek mamy nadzieje że nie bedziemy musieli czekać caly ustawowy okres a gdzie składacie? czesc witamy wszystkich my skladamy w polcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.06.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 pozdrawiam czwartkowo i letnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.06.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 no to sie pochwalę..... zdałam!!!!!!!! tak nawet dobrze ze zostałam zwolniona z 2 czesci egzaminu GRATULACJE aż mnie palce bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 22.06.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Nawet nie zauważylam, przez budowę, jutro zamykamy stan zero i trzeba będzie szykować kaskę dla chłopaków hej ! a ile wam poszlo bloczkow, piachu i betoniku na stan 0 ?? bloczków 800 (zostało tylko 10), piachu 1 wywrotka 16ton do murowania i 3 wywrotki do zasypywania, ale u mnie ławy w gruncie i z wykopywania zostało duzo ziemi i to co z ław to poszło do zasypywania, bo dobra glina, z tego też 1 wywrotka do zasypywania z boku. Co do betonu to 8 na chudziak B10, 23 na ławy B20 i jutro 13 na chudziak B15 oooo - no to zdecydowana różnica .. nam poszło 2200 bloczków i 40 wywrotek piachu .. - nasza prywatna największa i najdroższa piaskownica aha - no właśnie - dlaczego ławy takie płytkie ?? nie za wysoko będzie 0 domu ?? a co ze strefą przemarzania ?? PS. po ile teraz betonik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 22.06.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 kto oriętuje się w kosztach wynajęcia HDSu jakie są stawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 22.06.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 buduje w dobrej tzn jest pozwolenie i przymierzam sie teraz. obecnie szukam ekip ! ekipa na dom juz jest tylko fundament i dach. delf: dzieki za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.06.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Lekarka mnie jeszcze nastraszyła, że jak wyskoczą jej krostki bezpośrednio przy oku to trzeba przyjść po jakieś krople do oczu bo może dojść do uczkodzenia oka. i znowu mnie straszycie, mój synek, jedną z krostek miał w samym kąciku oka, na wylocie kanaliku łzowego, trochę go to wkurzało i marudził, dostał Biodacynę w kroplach, ale zakropliłam tylko na początku i jakos poszło... Witam Moja córa też ma w kąciku 1 ale jest maleńka to chyba nic nie będę robić. Lekarka mówiła, że jak by było więcej i duże to wtedy krople. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 22.06.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Nawet nie zauważylam, przez budowę, jutro zamykamy stan zero i trzeba będzie szykować kaskę dla chłopaków hej ! a ile wam poszlo bloczkow, piachu i betoniku na stan 0 ?? bloczków 800 (zostało tylko 10), piachu 1 wywrotka 16ton do murowania i 3 wywrotki do zasypywania, ale u mnie ławy w gruncie i z wykopywania zostało duzo ziemi i to co z ław to poszło do zasypywania, bo dobra glina, z tego też 1 wywrotka do zasypywania z boku. Co do betonu to 8 na chudziak B10, 23 na ławy B20 i jutro 13 na chudziak B15 oooo - no to zdecydowana różnica .. nam poszło 2200 bloczków i 40 wywrotek piachu .. - nasza prywatna największa i najdroższa piaskownica aha - no właśnie - dlaczego ławy takie płytkie ?? nie za wysoko będzie 0 domu ?? a co ze strefą przemarzania ?? PS. po ile teraz betonik ? Ławy są na wysokość 40cm, a strefa przemarzania jest przy 80cm i tyle mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.06.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Lekarka mnie jeszcze nastraszyła, że jak wyskoczą jej krostki bezpośrednio przy oku to trzeba przyjść po jakieś krople do oczu bo może dojść do uczkodzenia oka. i znowu mnie straszycie, mój synek, jedną z krostek miał w samym kąciku oka, na wylocie kanaliku łzowego, trochę go to wkurzało i marudził, dostał Biodacynę w kroplach, ale zakropliłam tylko na początku i jakos poszło... Witam Moja córa też ma w kąciku 1 ale jest maleńka to chyba nic nie będę robić. Lekarka mówiła, że jak by było więcej i duże to wtedy krople. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 22.06.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam czwartkowo i bojowo Wczoraj wieczorem poczytalismy na temat sprawdzania stanu zagęszczenia i cos nam nie pasowalo. Luby pojechal po kierownika i będzie sprawdzał, bo coś za szybko im poszło. Jeśli sprawdzą się nasze podejrzenia to nie będzie chudziaka i do poprawy. A że oni uparci to chyba to na tym będzie koniec budowania w tym roku Tylko co ja zrobię z zakupionymi pustakami Szlag by trafił to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.06.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam czwartkowo i bojowo Wczoraj wieczorem poczytalismy na temat sprawdzania stanu zagęszczenia i cos nam nie pasowalo. Luby pojechal po kierownika i będzie sprawdzał, bo coś za szybko im poszło. Jeśli sprawdzą się nasze podejrzenia to nie będzie chudziaka i do poprawy. A że oni uparci to chyba to na tym będzie koniec budowania w tym roku Tylko co ja zrobię z zakupionymi pustakami Szlag by trafił to wszystko Może nie będzie tak źle. A kierownik to się nie połapał że coś nie tak? Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 22.06.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam kochani wczoraj mnie wypuścili ze szpitala i teraz będę dochodził do siebie w domu. Wkońcu mogę normalnie stać, chodzić i funkcjonować i myślę, że koszmar ostatnich kilku miesięcy będzie już tylko ponurym wspomnieniem . Operacja poszła wzorowo, bardzo dziękuję tym, którzy mi tu na forum polecali dr Leszka Sagana to naprawdę super fachowiec i jak ktoś kiedyś będzie musiał skorzystać z pomocy neurochirurga to polecam go z czystym sumieniem. Teraz tylko spacerki i zero wysiłku żeby się wszystko dobrze goiło, co prawda jeszcze kilka miesięcy minie aż wszystko bedzie na tip top, rehabilitacja itp. ale teraz już musi być tylko lepiej. Pozdrawiam innych dyskopatów jesli tu też zaglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts