bimbelt 23.06.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam z samego rana i od razu prosze o rade. Komitet Spoleczny zajmuje sie w naszym imieniu uzbrajaniem terenu. Do tej pory zostal zrobiony prad, woda i kanaliza. Gaz i deszczowka jest w projekcie i jest pozwolenie na budowe, ale brak funduszy/chetnych i nie wiadomo kiedy te sieci zostana zbudowane. Wszystko jest naniesione na plany i uzgodnione w ZUDzie. Projektant musi w tym momencie zaprojektowac mi przylacza, ale nie bardzo wiadomo jak odniesc sie do sieci projektowanych. O ile w przypadku deszczowki nie ma chyba problemu, bo w najgorszym przypadku woda z dachu bedzie mi przez jakis czas plynac na dzialke, to w przypadku gazu moge zostac bez ogrzewania. Przejsciowo gaz chcialbym ciagnac ze zbiornika indywidualnego. Jak wy byscie sobie poradzili w takim przypadku? Czy mozna w ogole zrobic projekt przylaczenia do sieci projektowanych, a nie zrealizowanych jeszcze? Jak to sie ma do pozwolenia na budowe i odbioru budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.06.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam kochani wczoraj mnie wypuścili ze szpitala i teraz będę dochodził do siebie w domu. Wkońcu mogę normalnie stać, chodzić i funkcjonować i myślę, że koszmar ostatnich kilku miesięcy będzie już tylko ponurym wspomnieniem . Operacja poszła wzorowo, bardzo dziękuję tym, którzy mi tu na forum polecali dr Leszka Sagana to naprawdę super fachowiec i jak ktoś kiedyś będzie musiał skorzystać z pomocy neurochirurga to polecam go z czystym sumieniem. Teraz tylko spacerki i zero wysiłku żeby się wszystko dobrze goiło, co prawda jeszcze kilka miesięcy minie aż wszystko bedzie na tip top, rehabilitacja itp. ale teraz już musi być tylko lepiej. Pozdrawiam innych dyskopatów jesli tu też zaglądają . no to super!!!!!! teraz ino sie rehabilitowac zostalo!!!! No, Maro, teraz musisz Teskę zapędzic do roboty! Ona zdała egzamin z wyróżnieniem, więc niech Cię porehabilituje. hahaha mozemy sie spotkac!!!! bo zalatwiam sobie jakby taka praktyke w przychodni na starzynskiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.06.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Dziś koniec roku szkolnego - u nas pierwszy raz więc mam małą tremę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.06.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 witam piątkowo u nas też koniec roku i pożegnanie z gimnazjum, cóż, koniec zabawy, teraz już dorosłe życie Teska - kup od razu alcaprim pozdrowionka dla wszystkich no tak zle to nie bedzie no i u mnie tez byl ale juz kawalek czasu koniec roku....mam studenta w domu no mam taka nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.06.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 no i witam grupke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.06.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 witam wszystkich BIMBELT-pisałam ci ,ze may projekt przyłacza gazowego do zaprojektowanego gazociagu-najwazniejsze zebyś dostał warunki z gazowni(trzeba do nich dzwonić i sie upominac bo trwało to u mnie ponad 4 tygodnie),a jesli chodzi o deszczówkę ,to nie wiem bo my mamy w piasecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.06.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 witam wszystkich BIMBELT-pisałam ci ,ze may projekt przyłacza gazowego do zaprojektowanego gazociagu-najwazniejsze zebyś dostał warunki z gazowni(trzeba do nich dzwonić i sie upominac bo trwało to u mnie ponad 4 tygodnie),a jesli chodzi o deszczówkę ,to nie wiem bo my mamy w piasecznej tak naprawde to na gazie nam nie zalezy ,bo peic na paliwo stałe-jakies tam,a jak w ciągu roku nie bedzie gazu to kuchenka na prąd,ale jak bedzie to się zastanowimy,moze druga kuchenka na gaz w pom,gosp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 23.06.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mamy projekt przyłacza gazowego do zaprojektowanego gazociagu-najwazniejsze zebyś dostał warunki z gazowni(trzeba do nich dzwonić i sie upominac bo trwało to u mnie ponad 4 tygodnie),a jesli chodzi o deszczówkę ,to nie wiem bo my mamy w piasecznej A czym zamierzacie grzac do czasu wybudowania gazociagu? Kiedy w ogole planujecie zakonczenie budowy i przeprowadzke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 witam wszystkich BIMBELT-pisałam ci ,ze may projekt przyłacza gazowego do zaprojektowanego gazociagu-najwazniejsze zebyś dostał warunki z gazowni(trzeba do nich dzwonić i sie upominac bo trwało to u mnie ponad 4 tygodnie),a jesli chodzi o deszczówkę ,to nie wiem bo my mamy w piasecznej Witam wszystkich A u mnie w gazowni trwalo tylko niecale 2 tygodnie (mialo byc 3 a ja zadzwonilam wczesniej ) I obsluga niezla sympatyczni panowie Gorzej z wodociagami tam czulam sie jak za komuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 23.06.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Hehe, uprzedzilas moje pytanie.Widzisz, ja sie przymierzam do ogrzewania gazowego. Do czasu budowy gazociagu chcialbym postawic sobie zbiornik indywidualny. No chyba, ze do przed zakonczeniem budowy bedzie gaz w ulicy. Zastanawiam sie tylko jak to pogodzic, bo ZUD by chcial zebym sie przylaczyl do planowanego gazociagu. Jesli tego nie zrobie, to obawiam sie problemow z uzgodnieniem projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.06.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony jesli z tej co przysłałaś wycenę to nie dziwne ja dlatego z nich zrezygnowałam i brałam z tamy i wyszło na lepsze i taniej My zamkneliśmy wczoraj stan zero po konsultacjach z kierownikeim i telefonicznych z wujkiem, który jest inspektorem budowlanym w Karpaczu Chociaż moje obawy i tak nie zostały rozwiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.06.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Do uzytkowników kominów systemów: jakie macie i czy jesteście zadowoleni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.06.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 dzis jeszcze dzien ojca! zapomniałam,muszę pomysleć o niespodziance w imieniu niuni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.06.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony jesli z tej co przysłałaś wycenę to nie dziwne ja dlatego z nich zrezygnowałam i brałam z tamy i wyszło na lepsze i taniej My zamkneliśmy wczoraj stan zero po konsultacjach z kierownikeim i telefonicznych z wujkiem, który jest inspektorem budowlanym w Karpaczu Chociaż moje obawy i tak nie zostały rozwiane i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony jesli z tej co przysłałaś wycenę to nie dziwne ja dlatego z nich zrezygnowałam i brałam z tamy i wyszło na lepsze i taniej My zamkneliśmy wczoraj stan zero po konsultacjach z kierownikeim i telefonicznych z wujkiem, który jest inspektorem budowlanym w Karpaczu Chociaż moje obawy i tak nie zostały rozwiane Z tamy to znaczy gdzie z (apy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.06.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony jesli z tej co przysłałaś wycenę to nie dziwne ja dlatego z nich zrezygnowałam i brałam z tamy i wyszło na lepsze i taniej My zamkneliśmy wczoraj stan zero po konsultacjach z kierownikeim i telefonicznych z wujkiem, który jest inspektorem budowlanym w Karpaczu Chociaż moje obawy i tak nie zostały rozwiane i co dalej? w poniedziałek sciany w czwartek moze już strop nad garażem, oni chcieli w sobotę ale nie pozwoliliśmy, jedno im trzeba przyznać że są pracowici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.06.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 no to kawka wypita.....teraz sprzatanko...i drobne prace ogrodowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.06.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony jesli z tej co przysłałaś wycenę to nie dziwne ja dlatego z nich zrezygnowałam i brałam z tamy i wyszło na lepsze i taniej My zamkneliśmy wczoraj stan zero po konsultacjach z kierownikeim i telefonicznych z wujkiem, który jest inspektorem budowlanym w Karpaczu Chociaż moje obawy i tak nie zostały rozwiane oby nie nadgorliwi i co dalej? w poniedziałek sciany w czwartek moze już strop nad garażem, oni chcieli w sobotę ale nie pozwoliliśmy, jedno im trzeba przyznać że są pracowici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Z tamy to znaczy gdzie z (apy ) z tamy pomorzańskiej ale przez domlux w Policach tylko trzeba załatwić transport, nie wiem ale może można bezposrednio u nich, super bloczki tylko że cięższe niż normalnie i trochę mieli tegie miny przy dżwiganiu, chociaż sami przyznali że proste i dobrze się kładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.06.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mamy projekt przyłacza gazowego do zaprojektowanego gazociagu-najwazniejsze zebyś dostał warunki z gazowni(trzeba do nich dzwonić i sie upominac bo trwało to u mnie ponad 4 tygodnie),a jesli chodzi o deszczówkę ,to nie wiem bo my mamy w piasecznej A czym zamierzacie grzac do czasu wybudowania gazociagu? Kiedy w ogole planujecie zakonczenie budowy i przeprowadzke? decyzja czym grzać to jedna z wielu decyzji gdzie nie umiemy sie zdecydowac -w gre wchodzi holzgas lub pelety-w tym roku zamknąć budowe dachem,oknami ireszta otworów reszta zależna od wielu czynników,przeprowadzka najpóźniej w nastepne wakacje-chyba ze uda sie wczesniej ale do niwykonczonego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts