Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

w tym roku zamknąć budowe dachem,oknami ireszta otworów :lol: reszta zależna od wielu czynników,przeprowadzka najpóźniej w nastepne wakacje-chyba ze uda sie wczesniej ale do niwykonczonego domku

Kurcze, mi sie tez marzylo zamieszkanie na swoim mniej wiecej w tym samym terminie. Czym dalej w las, tym jednak terminy bardziej sie oddalaja. Jak tak dalej pojdzie, to w tym roku stanu zero nawet nie postawie

:evil:

w tym roku zamknąć budowe dachem,oknami ireszta otworów :lol: reszta zależna od wielu czynników,przeprowadzka najpóźniej w nastepne wakacje-chyba ze uda sie wczesniej ale do niwykonczonego domku

Kurcze, mi sie tez marzylo zamieszkanie na swoim mniej wiecej w tym samym terminie. Czym dalej w las, tym jednak terminy bardziej sie oddalaja. Jak tak dalej pojdzie, to w tym roku stanu zero nawet nie postawie

Ja nawet jak nie rusze w tym roku to postaram sie przygotowac media a to zawsze bedzie latwiej z terminami w przyszlym :lol:

my według pierwszych planów to mielismy sie wprowadzic tego lata :lol: dlatego nic nie planuje i nie marze

Witam piątkowo - zapomniałam :oops: :oops:

Dzisiaj poodaje co mi zostało i rozliczę się z hurtownią, wtedy podliczę ile kosztował stan zero, chociaż ze wstępnych wyliczeń wyszło mniej niż sie spodziewałam :lol: :lol: Najdrozszy był beton :evil: :evil:

to prawda-u nas wydamy na beton na stan zerowy prawdopodobnie ok 10 tyś+/- 2 tyś-przciwz mamy fundamenty po wiezowiec :lol: cyt.kierownika

Witam po raz pierwszy.

Czytam to forum od paru dni i ... zaczynam się zastanawiać czy nie porywam się z motyką na słońce. Można tu znaleźć bardzo wiele cennych wskazówek, ale problemy o których pisujecie bywają deprymujące.

Czy wiedząc to co wiecie teraz podjęlibyście decyzję o budowie domu?

Nie mam jeszcze nawet działki, której szukam tyleż intensywnie co, jak dotad, bezskutecznie. Na całość inwestycji (działka, dom ok.150 m) mogę przeznaczyć ok. 400 tys. Czy to się może udać?

Pozdrawiam Klub Budujący,

Tosko,

czy Twój niedawny namiar działki na Sławocieszu nadal jest aktualny?

witaj. :p

dużo pytań, dużo wątpliwości. wszyscy przez to przechodzili lub przechodzą tutaj.

mówiąc za siebie: ja bym jeszcze raz się podjęła wyzwania, trudne zadanie, ale wykonalne. a jak już postawisz tą chałupkę, własnymi ręcami.... co za satysfakcja. :p warunek musisz być w ten proces zaangażowany i najlepiej pozostali domownicy też (bo może być że nie docenią wysiłku i nie zrozumieją twojej euforii)

Witaj online, witam wszystkich,

myślę, że 400 tys. to realna kwota - jeszcze zależy od wielkości i lokalizacji działki oraz standardu wykończenia domu.

Ja w każdym razie chciałabym się zmieścić ok. 350-370 tys. (w tym działka + uzbrojenie to koszt ok. 50 tys.), a dom 156m2 - w tym spory garaż.

A co do porywania się z motyką na słońce - jest tu takich trochę, co wybudowali i żyją :p i chyba zadowoleni :wink:

Na całość inwestycji (działka, dom ok.150 m) mogę przeznaczyć ok. 400 tys. Czy to się może udać?

To musi sie udac ... o ile nie kupisz dzialki za 200tys. ;)

OOOOO!!! :lol: jakbym miała tyle to bym sie nie martwiła,nie mam wielkich wymagań,myśle ze za to bym jeszcze koło domku co nieco zrobiła :lol:

:evil: :evil: jestem wsciekła bo trzeba było od nowa wgrac neostrade i szlag trafił moje wszystkie,,ulubione,,-tyle tego było,tych inspiracji.adresów :cry: a czy mozna było np zgrac te ulubione na płytke?podpowiedzcie :cry:

oczywiscie ..

ulubione sa ukryte pod :

C:\Documents and Settings\ (twoja nazwa uzytkownika) \Ulubione

bibi / PZ

Witam po raz pierwszy.

Czytam to forum od paru dni i ... zaczynam się zastanawiać czy nie porywam się z motyką na słońce. Można tu znaleźć bardzo wiele cennych wskazówek, ale problemy o których pisujecie bywają deprymujące.

Czy wiedząc to co wiecie teraz podjęlibyście decyzję o budowie domu?

Nie mam jeszcze nawet działki, której szukam tyleż intensywnie co, jak dotad, bezskutecznie. Na całość inwestycji (działka, dom ok.150 m) mogę przeznaczyć ok. 400 tys. Czy to się może udać?

Pozdrawiam Klub Budujący,

Tosko,

czy Twój niedawny namiar działki na Sławocieszu nadal jest aktualny?

Witaj

To podobnie licze jak Ty i chce sie zmiescic w takiej kwocie .

Dzialeczke juz mam i na dom chce przeznaczyc +,- 300tys