Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

:evil: :evil: jestem wsciekła bo trzeba było od nowa wgrac neostrade i szlag trafił moje wszystkie,,ulubione,,-tyle tego było,tych inspiracji.adresów :cry: a czy mozna było np zgrac te ulubione na płytke?podpowiedzcie :cry:

oczywiscie ..

ulubione sa ukryte pod :

C:\Documents and Settings\ (twoja nazwa uzytkownika) \Ulubione

bibi / PZ

niestety nic nie ma-chyba cos bardziej synus nagrzebał to znaczy wczoraj nie załaczył sie komp i cosik tam sie bawił ,poznikało wszystko z pulpitu i cos tam jeszcze i na nowo wgrywał-cholera nie znam sie na niczym-nie uczyłam sie informatyki za moich czasów szkolnych a teraz nie mam do tego cierpliwości :lol:

:evil: :evil: jestem wsciekła bo trzeba było od nowa wgrac neostrade i szlag trafił moje wszystkie,,ulubione,,-tyle tego było,tych inspiracji.adresów :cry: a czy mozna było np zgrac te ulubione na płytke?podpowiedzcie :cry:

oczywiscie ..

ulubione sa ukryte pod :

C:\Documents and Settings\ (twoja nazwa uzytkownika) \Ulubione

bibi / PZ

niestety nic nie ma-chyba cos bardziej synus nagrzebał to znaczy wczoraj nie załaczył sie komp i cosik tam sie bawił ,poznikało wszystko z pulpitu i cos tam jeszcze i na nowo wgrywał-cholera nie znam sie na niczym-nie uczyłam sie informatyki za moich czasów szkolnych a teraz nie mam do tego cierpliwości :lol:

Tak to z synusiami bywa. Mój ze 3 lata temu uporządkował pliki systemowe ... alfabetycznie :lol: :lol: :lol:

my według pierwszych planów to mielismy sie wprowadzic tego lata :lol: dlatego nic nie planuje i nie marze

taaa, plany, jak ptaki szybują po niebie :lol:

(ta cholerna autospja :evil: :wink: )

Witam. :D

hmmmm, my rozpoczęliśmy budowę w marcu 2003r i mieliśmy się wprowadzić w grudniu 2004r a zamieszkaliśmy..........w kwietniu 2004r a to "dzięki" VATowi :wink:

Witam po raz pierwszy.

Czytam to forum od paru dni i ... zaczynam się zastanawiać czy nie porywam się z motyką na słońce. Można tu znaleźć bardzo wiele cennych wskazówek, ale problemy o których pisujecie bywają deprymujące.

Czy wiedząc to co wiecie teraz podjęlibyście decyzję o budowie domu?

Nie mam jeszcze nawet działki, której szukam tyleż intensywnie co, jak dotad, bezskutecznie. Na całość inwestycji (działka, dom ok.150 m) mogę przeznaczyć ok. 400 tys. Czy to się może udać?

Pozdrawiam Klub Budujący,

Tosko,

czy Twój niedawny namiar działki na Sławocieszu nadal jest aktualny?

Online witaj w grupie

nie dość, że pewnie większość jest zadowolona z tego, że budowli własny dom to jeszcze co niektórzy zaczęli to traktować jak sport - i budują drugi raz. A problemy? Bez nich byłoby zbyt nudno :D

To podobnie licze jak Ty i chce sie zmiescic w takiej kwocie .

Dzialeczke juz mam i na dom chce przeznaczyc +,- 300tys

Dziękuję wszystkim za miłe powitanie i słowa otuchy :)

bimbelt

Prawdę mówiąc, to działki które mi się dotychczas naprawdę podobały

kosztują >150 tys ...

Tyle na działkę wydać nie mogę, więc szukam dalej.

czupurek

Zakładam, że określenie "własnymi ręcami" to poważna przenośnia ;))

Nikt nie chciałby meszkać w domu postawionym moimi ręcami. Zaczynjac ode mnie! :)

Maggie

Zakładam standard przeciętny.

"Ja w każdym razie chciałabym się zmieścić ok. 350-370 tys. (w tym działka + uzbrojenie to koszt ok. 50 tys.), a dom 156m2 - w tym spory garaż. "

Ty masz już działkę, prawda? Dla mnie to nadal kwota niewiadoma :(

Widzę, że założenia finanfsowe mamy z grubsza podobne.

Ciekawa jestem jak wygląda zestawienie szacunkowy kosztorys (ten podawany choćby przy projektach Muratora) a koszty faktyczne.

Na pewno trzeba wydać więcej , pytanie o ile % więcej

"A co do porywania się z motyką na słońce - jest tu takich trochę, co wybudowali i żyją i chyba zadowoleni "

Mam nadzieję, że za jakiś czas będę wśród nich :)

Miraśka

Ja "tyle" nie mam. Te 400 to oszczędności (najmniejsza kwota), wartość mieszkania oraz planowany kredyt. I to wszystko optymistycznie licząc,

więc może być różnie.

bryta

Jesteś do przodu o działkę. Ja też szacuję dom na ok. 300 tys

Chyba wiem gdzie będziesz się budować :)

O lie pamiętam kupiłaś działkę za ok. 130 tys. Teraz niestety są już droższe niż rok temu (chyba dobrze kojarzę), zwłaszcza jeśli doliczyć prowizję agencji :((

A że działki są spore to.... szukam tańszych mając nadzieję, że istnieją i że je znajdę.

Pozdrawiam,

Aha i jeszcze

Kilka miesięcy temu przyznałam się głośno ile wydałam na budowę domu - wraz z działką wyszło to 350tys a domek mam nie mały bo 220mkw a działeczkę 1602mkw :D

Dzięki Didi!

Gratuluję dużego domu fajnej działki!

Podniosłaś mnie na duchu.

Na moją niekorzyść wpływa przede wszystkim to, że nie mam jeszcze działki, a ich ceny przeważnie zwalają z nóg. Szukam coraz dalej od Sz-na. A i tam ceny nie są niskie.

Jeśli ktoś ma namiary na działki w sensownej cenie chętnie skorzystam.

sensowna to dla mnie na razie max 100 tys za jakieś 1000 m, zbrojenia w pobliżu. Gdyby tak jeszcze w zasięgu wzroku był jakiś las... :)

Czy to realne?

Aha i jeszcze

Kilka miesięcy temu przyznałam się głośno ile wydałam na budowę domu - wraz z działką wyszło to 350tys a domek mam nie mały bo 220mkw a działeczkę 1602mkw :D

Dzięki Didi!

Gratuluję dużego domu fajnej działki!

Podniosłaś mnie na duchu.

Na moją niekorzyść wpływa przede wszystkim to, że nie mam jeszcze działki, a ich ceny przeważnie zwalają z nóg. Szukam coraz dalej od Sz-na. A i tam ceny nie są niskie.

Jeśli ktoś ma namiary na działki w sensownej cenie chętnie skorzystam.

sensowna to dla mnie na razie max 100 tys za jakieś 1000 m, zbrojenia w pobliżu. Gdyby tak jeszcze w zasięgu wzroku był jakiś las... :)

Czy to realne?

oczywiście że przenośnia, choć nie do końca. wielu z nas naprawdę zakasało rękawy, nawet panie, a domki wyszły super. :p

oczywiście mnie chodziło o zaangażowanie typu kupno materiału, negocjacje, pilnowanie, etc.

ok 65-100 zł za metr to, napewno w lewobrzeżnej części szczecina w gminie dobra (koscino, dołuje, dobra szczecińska, wołczkowo) czyli po naszej, właściwej stronie. :lol:

Prawdę mówiąc, to działki które mi się dotychczas naprawdę podobały

kosztują >150 tys ...

A moge wiedziec w jakich rejonach takie ceny i za jakiej wielkosci dzialki?

Ostatnie na powstającym Osiedlu w Wielgowie > 1200 m

wcześniej Dobra, Bezrzecze, też duże, że o Pilchowie nie wspomnę...

Witaj online!

Z tego co wiem to w miarę tanie działki są w Dobrej koło boiska jakieś 80 zł za metr z pełnym uzbrojeniem. A do tego bardzo ładna okolica.

Pozdrawiam

O tych działkach wiem, że :

- wysoki poziom wód gruntowych

- słaba nośność gruntu (torf czy coś takiego)

Ale dziękuję za info :)

Witaj online!

Z tego co wiem to w miarę tanie działki są w Dobrej koło boiska jakieś 80 zł za metr z pełnym uzbrojeniem. A do tego bardzo ładna okolica.

Pozdrawiam

O tych działkach wiem, że :

- wysoki poziom wód gruntowych

- słaba nośność gruntu (torf czy coś takiego)

Ale dziękuję za info :)

Nie jest to do końca prawdą ja właśnie zaczełam tam budowę i wcale z tą wodą nie było tak źle.

A te działki, które teraz sprzedają są podobno zdrenowane.

oczywiście że przenośnia, choć nie do końca. wielu z nas naprawdę zakasało rękawy, nawet panie, a domki wyszły super. :p

oczywiście mnie chodziło o zaangażowanie typu kupno materiału, negocjacje, pilnowanie, etc.

ok 65-100 zł za metr to, napewno w lewobrzeżnej części szczecina w gminie dobra (koscino, dołuje, dobra szczecińska, wołczkowo) czyli po naszej, właściwej stronie. :lol:

Hmmm, może okaże się, że ja też jednak mam do tego talent ;)

Te działki 65-100 to uzbrojone ? Z uzbrojeniem w drodze?

Masz może jakies namiary na konkretne?

Z tą właściwością stron to jak widzę zdania są podzielone ;))