Jacek i Ania 23.06.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Projekt Paulina z Archipelagu a zaczynamy prawdopodobnie około sierpnia. Jak dobrze pójdzie to na wiosne u siebie zamieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.06.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A czym wykańczaliście kominy systemowe??? o co chodzi z tym wykończeniem bo nie kumam od poziomu dachu wykończone są klinkierem właśnie o to mi chodzi, bo mi odradzili wykończenie cegła klnkierową bo będzie za grubo, a do płytek nie jestem przekonana, dlatego się pytam jak to w praktyce się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 23.06.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Na pozwolenie w Policach czekałem równe trzy tygodnie, chyba to szybki termin, choć przegonili mnie z różnymi papierami. Były trzy podejścia gdyż za pierwszym się ni udało. Tego by nawet nie uczynił święty. M.in. zapragneli dokument o odrolnieniu który jak się później okazało był do niczego nie potrzebny a uzyskać go można było w drzwiach obok lecz nie ma takiej możliwości, trzeba złozyć wniosek przez kancelarię a to określony czas musi minąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.06.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Didi a czym macie wykończone kominy ponad dachem,klinkierówką czy płytką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 23.06.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Mam też pytania i to całą masę: 1.Ile zapłacić inspektorowi nadzoru, czas budowy około 7-8 miesięcy. 2.Jaka hurtownia z materiałami najlepsza i najtańsza ? 3.Dylemat-budować z Porothermu czy Ytonga ? 4.Dachówka ceramiczna czy cementowa ? 5.Czy przy ogrzewaniu podłogowym puchną nogi - słyszałem juz takie opinie ? Za wszelką pomoc serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.06.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ... właśnie o to mi chodzi, bo mi odradzili wykończenie cegła klnkierową bo będzie za grubo, a do płytek nie jestem przekonana, dlatego się pytam jak to w praktyce się sprawdza Witam U mnie są kominy Zapela obłożone cegłą klinkierową. Nie wygląda to za grubo. Od płytek odwiódł mnie sam wykonawca (bo odpadają), mimo że obłożenie cegłami oznaczało dla niego więcej roboty (ale juz nie kasy ) http://img364.imageshack.us/img364/9299/347ciankidzia322owekominy05112.th.jpg zdjęcie można powiekszyć pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.06.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Na pozwolenie w Policach czekałem równe trzy tygodnie, chyba to szybki termin, choć przegonili mnie z różnymi papierami. Były trzy podejścia gdyż za pierwszym się ni udało. Tego by nawet nie uczynił święty. M.in. zapragneli dokument o odrolnieniu który jak się później okazało był do niczego nie potrzebny a uzyskać go można było w drzwiach obok lecz nie ma takiej możliwości, trzeba złozyć wniosek przez kancelarię a to określony czas musi minąć. ano właśnie, nam trzy tygodnie już dawno minęły a pozwolenia ani widu ani słychu... a dostali wszystkie dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.06.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Mogę się pochwalić iż uzyskałem juz pozowlenie na budowe ze starostwa z polic czyli wszelkie formalności prawno-administarcyjne po za mną. Ten etap sam w sobie był bardzo pouczający. Ciekawe co może się wydarzyć w budowniu ????? Ale jestem dobrej mysli i do roboty czyli budowania. Witajcie gdzie budujecie na Bezrzeczu??/ może gdzieś po sąsiedzku>??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A czym wykańczaliście kominy systemowe??? o co chodzi z tym wykończeniem bo nie kumam od poziomu dachu wykończone są klinkierem właśnie o to mi chodzi, bo mi odradzili wykończenie cegła klnkierową bo będzie za grubo, a do płytek nie jestem przekonana, dlatego się pytam jak to w praktyce się sprawdza w praktyce to jeszcze nie wiem bo komin stoi praktycznie kilka miesięcy i w dodatku jakby nie używany ale według mnie wcale nie wygląda za grubo a i komin mamy schiedla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.06.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Na pozwolenie w Policach czekałem równe trzy tygodnie, chyba to szybki termin, choć przegonili mnie z różnymi papierami. Były trzy podejścia gdyż za pierwszym się ni udało. Tego by nawet nie uczynił święty. M.in. zapragneli dokument o odrolnieniu który jak się później okazało był do niczego nie potrzebny a uzyskać go można było w drzwiach obok lecz nie ma takiej możliwości, trzeba złozyć wniosek przez kancelarię a to określony czas musi minąć. ano właśnie, nam trzy tygodnie już dawno minęły a pozwolenia ani widu ani słychu... a dostali wszystkie dokumenty Teoretycznie mają 2 miesiące. Obawiam się, że jak nasz wniosek będzie złożony po niedzieli, to zacznie się sezon urlopowy i czas rozpatrywania się wydłuży. A jeszcze nasza projektantka-branżystka, która załatwia papierologię, coś przestaje się starać . Chyba jej nie będę polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 23.06.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Bezrzecze ul. Bukszpanowa przy lesie obok nas już jest dom sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.06.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Mam też pytania i to całą masę: 1.Ile zapłacić inspektorowi nadzoru, czas budowy około 7-8 miesięcy. 2.Jaka hurtownia z materiałami najlepsza i najtańsza ? 3.Dylemat-budować z Porothermu czy Ytonga ? 4.Dachówka ceramiczna czy cementowa ? 5.Czy przy ogrzewaniu podłogowym puchną nogi - słyszałem juz takie opinie ? Za wszelką pomoc serdeczne dzięki. odpowiem bo wiem 1. 4000 zł 2. .... mam chwilowe problemy ze swoja wiec na razie nie polecę 3. porotherm 4.jak Was stać to ceramika jest o parę tys droższa ale trwalsza i większy wybór 5. niestety w przypadkach braku dobrego zdrowia tak bywa....... można położyc miejscowo np.w łazience tam sie długo nie przebywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.06.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Bezrzecze ul. Bukszpanowa przy lesie obok nas już jest dom sąsiada. oooooooooooo witajcie drodzy sąsiedzi ja na miętowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony a wiesz że też przez nich przestój miałam, chodziło o bloczki na ścianki działowe. W zeszłym roku nie miałam takiej sytuacji. Teraz podobno fabryka nie nadąża z produkcją. Sprawdziłam...podobny problem mają także inne hurtownie i nigdzie nie było bloczków od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 23.06.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 złożenie projektu w kancelarii to jedno, należy jak najszybciej dowiedzieć się do kogo on trafił i dzwonić oraz nachodzić tą osobę ale grzecznie. Najlepiej gdy kobieta to idzie facet i odwrotnie u mnie zadziałało. Uśmiechać się choćby nie wiem co, nawet gdyby miało się ochotę wysłać tą osobę na księżyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.06.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony a wiesz że też przez nich przestój miałam, chodziło o bloczki na ścianki działowe. W zeszłym roku nie miałam takiej sytuacji. Teraz podobno fabryka nie nadąża z produkcją. Sprawdziłam...podobny problem mają także inne hurtownie i nigdzie nie było bloczków od ręki tylko że u mnie ściemniają mówiąc kolokwialnie ... sprawdziłam bloczki są tylko droższe a te tańsze w fazie produkcji nie chcą przeplacić cwaniacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.06.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Mam też pytania i to całą masę: 1.Ile zapłacić inspektorowi nadzoru, czas budowy około 7-8 miesięcy. Zależy od ilości wizyt i zakresu "opieki" 2.Jaka hurtownia z materiałami najlepsza i najtańsza ? Tam, gdzie wynegocjujesz najkorzystniejsze ceny. Ostatnio chyba chwalono Promix w Mierzynie. Zawsze warto sprawdzić kilka 3.Dylemat-budować z Porothermu czy Ytonga ? Pytanie hamletowskie. Jedno i drugie dobre - wybierz to, co tańsze i bardziej Cię przekonuje 4.Dachówka ceramiczna czy cementowa ? Ceramiczna jednak trochę droższa, zwłaszcza dodatki. Niektórym jednak bardziej się podoba. A czy trwalsza? - za 50 lat pewnie i tak już będę niedowidzieć, więc ewentualne niuanse mnie nie wzruszają. 5.Czy przy ogrzewaniu podłogowym puchną nogi - słyszałem juz takie opinie ? A ja słyszałam, że nogi puchną, jak w organiźmie jest zatrzymywana woda. Zawsze można ograniczyć sól Za wszelką pomoc serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.06.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony a wiesz że też przez nich przestój miałam, chodziło o bloczki na ścianki działowe. W zeszłym roku nie miałam takiej sytuacji. Teraz podobno fabryka nie nadąża z produkcją. Sprawdziłam...podobny problem mają także inne hurtownie i nigdzie nie było bloczków od ręki hmmm, źle to rokuje na płynność budowy. trzeba będzie zamawiać z dużym wyprzedzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony a wiesz że też przez nich przestój miałam, chodziło o bloczki na ścianki działowe. W zeszłym roku nie miałam takiej sytuacji. Teraz podobno fabryka nie nadąża z produkcją. Sprawdziłam...podobny problem mają także inne hurtownie i nigdzie nie było bloczków od ręki tylko że u mnie ściemniają mówiąc kolokwialnie ... sprawdziłam bloczki są tylko droższe a te tańsze w fazie produkcji nie chcą przeplacić cwaniacy No tak ceny mają dobre ale mówiłam że trzeba na nich uważać mam nadzieję że się poprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.06.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 u mnie powoli idzie ponieważ pewnej znanej z listy rankingowej hurtowni bloczków brakuje macie pomysł co z tym fantem zrobić??? matriał nadmienie zapłacony a wiesz że też przez nich przestój miałam, chodziło o bloczki na ścianki działowe. W zeszłym roku nie miałam takiej sytuacji. Teraz podobno fabryka nie nadąża z produkcją. Sprawdziłam...podobny problem mają także inne hurtownie i nigdzie nie było bloczków od ręki hmmm, źle to rokuje na płynność budowy. trzeba będzie zamawiać z dużym wyprzedzeniem dokładnie ja nie mogę zacząc ścian fundamentować bo na placu mam 400 szt to na pół dnia pracy dla moich obiecali na pon resztę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts