szydas 23.06.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam pytanie: czy ktoś z obecnych może mi podać telefon do pana Krzaka. Listę wcięło, a ja muszę zacząć robić casting muszę cię zmartwić, ale dzwoniłem do niego tydzień temu i pierwszy wolny termin miał w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Powyższe pytania nie mają odpowiedzi jedynie słusznych, każda odpoweidź ma swoich zwolenników i przeciwników, a decyzja ostateczna będzie zależała od tego, które argumenty cie przekonają, a to wcale nie będzie oznaczało, że wybrało sie najlepiej dobrze gadasz zapewniam, że ta "mądrość" przyszła mi z czasem...budowy; jako dyletant na początku również oczekiwałam "jedynie słusznych odpowiedzi" i szukałam "złotych środków" na każdym etapie budowy - a jak czytam, że ktoś zrobił dom dokładnie inaczej, niż ja i, że ja bym nigdy nie zrobiła, jak on, bo wg. mnie, to totalna porażka, a on sie czuje w tym domu, jak w raju i wszystko go cieszy i widzi same zalety, to....chyba o czymś świadczy coś w tym jest mi też się wydawało kiedyś że to co my robimy jest najlepsze i wogóle wszystko wiemy najlepiej znajomi którzy się budują, owszem korzystają z naszych porad ale sami dokonują swoich wyborów wobec własnych priorytetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.06.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam pytanie: czy ktoś z obecnych może mi podać telefon do pana Krzaka. Listę wcięło, a ja muszę zacząć robić casting a poza tym lista już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 23.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Kto podpowie gdzie szukać i jak wkleić takie fajne zwierzątka lub coś innego jak wy macie pod swoimi informacjami. np stąd http://plaatjessite.mine.nu/index-engels.htm#C wybierasz obrazek, kopiujesz jego adres url i wklejasz go w odpowiednim mijscu w swoim profilu użytkownika "kto pyta nie błądzi" dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Kto podpowie gdzie szukać i jak wkleić takie fajne zwierzątka lub coś innego jak wy macie pod swoimi informacjami. np stąd http://plaatjessite.mine.nu/index-engels.htm#C wybierasz obrazek, kopiujesz jego adres url i wklejasz go w odpowiednim mijscu w swoim profilu użytkownika "kto pyta nie błądzi" dzięki za info. brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Mam też pytania i to całą masę: 1.Ile zapłacić inspektorowi nadzoru, czas budowy około 7-8 miesięcy. 2.Jaka hurtownia z materiałami najlepsza i najtańsza ? 3.Dylemat-budować z Porothermu czy Ytonga ? 4.Dachówka ceramiczna czy cementowa ? 5.Czy przy ogrzewaniu podłogowym puchną nogi - słyszałem juz takie opinie ? Za wszelką pomoc serdeczne dzięki. - mamy tylko kierownika budowy - Promix pomimo małych wpadek - budowaliśmy z BK - ceramiczna ale tylko dlatego że jak robiliśmy dach to była promocja i ceramika wyszła nam w cenie betonowej - mam nadzieję że sprawdzę to już tej zimy A po ile placilas za bloczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a co do ceny, to 26zl/m2 (beton, piach, zbrojecie rozproszone i Mixokret po stronie wykonawcy) .. a ja musialem dokupic styropian, siatkę zbrojeniową do garażu, taśmę dylatacyjną i uplastyczniacz do betonu dzięki za info Monka przez myśl mi przeszła straszan rzecz ..... czy oni nie znikną np likwidując hurtownię przewrażliwiona jestem bo wpłacilam im sporo kasy na zapas A spisywalas jakas umowe do ilu moga sie spozniac z dostawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.06.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a co do ceny, to 26zl/m2 (beton, piach, zbrojecie rozproszone i Mixokret po stronie wykonawcy) .. a ja musialem dokupic styropian, siatkę zbrojeniową do garażu, taśmę dylatacyjną i uplastyczniacz do betonu dzięki za info Monka przez myśl mi przeszła straszan rzecz ..... czy oni nie znikną np likwidując hurtownię przewrażliwiona jestem bo wpłacilam im sporo kasy na zapas A spisywalas jakas umowe do ilu moga sie spozniac z dostawami taaaak spisywałam ...w umowie jest towar bez opóźnień ....... ble ble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A po ile placilas za bloczek różnie przed podwyżką 5,5 potem 6 zł za bloczek 24/24/59 z Solbetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 23.06.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a co do ceny, to 26zl/m2 (beton, piach, zbrojecie rozproszone i Mixokret po stronie wykonawcy) .. a ja musialem dokupic styropian, siatkę zbrojeniową do garażu, taśmę dylatacyjną i uplastyczniacz do betonu dzięki za info Monka przez myśl mi przeszła straszan rzecz ..... czy oni nie znikną np likwidując hurtownię przewrażliwiona jestem bo wpłacilam im sporo kasy na zapas A spisywalas jakas umowe do ilu moga sie spozniac z dostawami Ludzie nie dawajcie kasy za wczasu (z góry) po pierwsze rozpuszczacie ich a po drugie nie macie na nich żadnego środka przymusu w celu realizacji własnych zamierzonych planów (ale mądrze ) a po ludzku gdy mają kasę to mogą nas miec w du... choć zdarzają się wyjątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.06.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a co do ceny, to 26zl/m2 (beton, piach, zbrojecie rozproszone i Mixokret po stronie wykonawcy) .. a ja musialem dokupic styropian, siatkę zbrojeniową do garażu, taśmę dylatacyjną i uplastyczniacz do betonu dzięki za info Monka przez myśl mi przeszła straszan rzecz ..... czy oni nie znikną np likwidując hurtownię przewrażliwiona jestem bo wpłacilam im sporo kasy na zapas A spisywalas jakas umowe do ilu moga sie spozniac z dostawami Ludzie nie dawajcie kasy za wczasu (z góry) po pierwsze rozpuszczacie ich a po drugie nie macie na nich żadnego środka przymusu w celu realizacji własnych zamierzonych planów (ale mądrze ) a po ludzku gdy mają kasę to mogą nas miec w du... choć zdarzają się wyjątki Tio święta racja........... tyle że rabat był tak kuszący że zaryzykowałm jeszcze nie panikuje bo dostaje matriał tyle że z lekkim opóźnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A po ile placilas za bloczek różnie przed podwyżką 5,5 potem 6 zł za bloczek 24/24/59 z Solbetu Tez mysle o Solbecie ale bralas normalne czy pioro+ wpost (on ma parametry jak ytong ) Bylas zadowolona z jakosciCzy sciany dzialowe masz tez z BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 23.06.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a co do ceny, to 26zl/m2 (beton, piach, zbrojecie rozproszone i Mixokret po stronie wykonawcy) .. a ja musialem dokupic styropian, siatkę zbrojeniową do garażu, taśmę dylatacyjną i uplastyczniacz do betonu dzięki za info Monka przez myśl mi przeszła straszan rzecz ..... czy oni nie znikną np likwidując hurtownię przewrażliwiona jestem bo wpłacilam im sporo kasy na zapas A spisywalas jakas umowe do ilu moga sie spozniac z dostawami taaaak spisywałam ...w umowie jest towar bez opóźnień ....... ble ble pacta sunt servanta - umowa zobowiązuje postrasz ich odsetkami lub ze chcesz zwrot gdyż inna firma jest w stanie to zrealizowac i jeszcze daje lepsze upusty tylko oczywiście grzecznie aczkolwiek stanowczo może poskutkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.06.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam pytanie: czy ktoś z obecnych może mi podać telefon do pana Krzaka. Listę wcięło, a ja muszę zacząć robić casting muszę cię zmartwić, ale dzwoniłem do niego tydzień temu i pierwszy wolny termin miał w listopadzie Chciałam od jesieni, ale w listopadzie ... Chociaż jak mi się papierologia dalej będzie tak ślimaczyć, to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Kacha 72 Jak dzwonilam po hurtowniach w sprawie cen to tez mowili o opoznienia z materialami o 2 - 3 tygodnie ze trzeba zamowic i czekac w kilku wiec to pewnie braki na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam pytanie: czy ktoś z obecnych może mi podać telefon do pana Krzaka. Listę wcięło, a ja muszę zacząć robić casting muszę cię zmartwić, ale dzwoniłem do niego tydzień temu i pierwszy wolny termin miał w listopadzie Chciałam od jesieni, ale w listopadzie ... Chociaż jak mi się papierologia dalej będzie tak ślimaczyć, to kto wie Moze wyjdzie ze bedziemy prawie razem zaczynac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.06.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam pytanie: czy ktoś z obecnych może mi podać telefon do pana Krzaka. Listę wcięło, a ja muszę zacząć robić casting muszę cię zmartwić, ale dzwoniłem do niego tydzień temu i pierwszy wolny termin miał w listopadzie Chciałam od jesieni, ale w listopadzie ... Chociaż jak mi się papierologia dalej będzie tak ślimaczyć, to kto wie Moze wyjdzie ze bedziemy prawie razem zaczynac A kiedy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.06.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A po ile placilas za bloczek różnie przed podwyżką 5,5 potem 6 zł za bloczek 24/24/59 z Solbetu Tez mysle o Solbecie ale bralas normalne czy pioro+ wpost (on ma parametry jak ytong ) Bylas zadowolona z jakosciCzy sciany dzialowe masz tez z BK z jednej dostawy jaką brałam w Realbudzie nie byłam zadowolona bo jak na mój gust to za dużo było bloczków poobtłukiwanych, chociaż praktycznie wszystko zostało wykorzystane na docięcia. Te co brałam z Promixu były ok. Działówki też mamy z BK grubości 12 cm. Bloczki normalne 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.06.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Zlozylam dokumenty o warunki , narazie mam tylko gaz na reszte czekam .Wybralam pania projektant ,mam juz geodete . Teraz za tydzien jade na wakacje po drodze zobacze realizacje projektu mam juz przemyslane zmiany ale chce je jeszcze zwerfikowac i dalej pozwolenie A ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 23.06.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Kacha 72 Jak dzwonilam po hurtowniach w sprawie cen to tez mowili o opoznienia z materialami o 2 - 3 tygodnie ze trzeba zamowic i czekac w kilku wiec to pewnie braki na rynku sezon, panie, w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts