Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A po ile placilas za bloczek :lol:

różnie :roll: przed podwyżką 5,5 potem 6 zł za bloczek 24/24/59 z Solbetu

Tez mysle o Solbecie ale bralas normalne czy pioro+ wpost (on ma parametry jak ytong )

Bylas zadowolona z jakosciCzy sciany dzialowe masz tez z BK

z jednej dostawy jaką brałam w Realbudzie nie byłam zadowolona bo jak na mój gust to za dużo było bloczków poobtłukiwanych, chociaż praktycznie wszystko zostało wykorzystane na docięcia. Te co brałam z Promixu były ok. Działówki też mamy z BK grubości 12 cm.

Bloczki normalne 600

czy to jest duza roznica 500-600 . Przy drozszych pioro wpost jest ponoc klej gratis .Tak przynajmiej pisza

Do Bk dalas stropian czy welne

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Zlozylam dokumenty o warunki , narazie mam tylko gaz na reszte czekam .Wybralam pania projektant ,mam juz geodete .

Teraz za tydzien jade na wakacje po drodze zobacze realizacje projektu :D :D :D mam juz przemyslane zmiany ale chce je jeszcze zwerfikowac i dalej pozwolenie

A ty :lol:

Wariant optymistyczny - we wrześniu.

Mam nadzieję, że już będzie "po szczycie" z materiałami, wypożyczaniem sprzętu i może ceny nieco "ochłódną"

Zlozylam dokumenty o warunki , narazie mam tylko gaz na reszte czekam .Wybralam pania projektant ,mam juz geodete .

Teraz za tydzien jade na wakacje po drodze zobacze realizacje projektu :D :D :D mam juz przemyslane zmiany ale chce je jeszcze zwerfikowac i dalej pozwolenie

A ty :lol:

Wariant optymistyczny - we wrześniu

Jesli uwiniesz sie do wrzesnia to planujesz tylko fundament czy wiecej :lol:

...

właśnie o to mi chodzi, bo mi odradzili wykończenie cegła klnkierową bo będzie za grubo, a do płytek nie jestem przekonana, dlatego się pytam jak to w praktyce się sprawdza :)

Witam

U mnie są kominy Zapela obłożone cegłą klinkierową. Nie wygląda to za grubo. Od płytek odwiódł mnie sam wykonawca (bo odpadają), mimo że obłożenie cegłami oznaczało dla niego więcej roboty (ale juz nie kasy :wink: )

http://img364.imageshack.us/img364/9299/347ciankidzia322owekominy05112.th.jpg

zdjęcie można powiekszyć

pozdrawiam

Konrad

Dzieki, fajnie widać na zdjeciu, faktycznie nie wyglada to grubo, :lol: :lol:

czy to jest duza roznica 500-600 . Przy drozszych pioro wpost jest ponoc klej gratis .Tak przynajmiej pisza

pióro i wpust jest chyba tylko przy grubszym bloczku na ścianę jednowarstwową reszta jest z chwatakami...tak mi się coś kołacze bo powiem szczerze że juz nie pamiętam.

za klej z Solbetu płaciłam 16,7 za worek 25 kg

dopiero damy, styropian

Dzięki wszytkim za informację. Idę teraz to wszytko przetrawić gdyż "mam dysk pełen danych" i świętować w końcu dzień ojca, należy się szkalneczka okowity plus rozmowa z drugą połówką pomarańczy i jakiś film na odprężenie. Jutro też jest dzień........

i do tego wolny. :D

pióro i wpust jest chyba tylko przy grubszym bloczku na ścianę jednowarstwową reszta jest z chwatakami...tak mi się coś kołacze bo powiem szczerze że juz nie pamiętam.

za klej z Solbetu płaciłam 16,7 za worek 25 kg

dopiero damy, styropian

Tez tak mysle zeby dac stropian chyba ze byla by promocja welny :wink: bo w oddychanie scian to ja nie wierze :D

dzięki za info :D

Monka przez myśl mi przeszła straszan rzecz ..... czy oni nie znikną np likwidując hurtownię :o :o przewrażliwiona jestem bo wpłacilam im sporo kasy na zapas :o

:o :o no co ty :roll: jakby chcieli się zwinąc to by filii w Dobrej nie otwierali...chyba :roll:

Kacha ty im na zapas za dużo nie wpłacaj :roll:

ja wplacilem 50k .. i z perspektywy czasu i budowy uwazam ze bylo to swietne posuniecie .. - mialem super ceny !! a teraz dzieki filii w Dobrej mam jeszcze lepiej :lol: :lol:

ja wplacilem 50k .. i z perspektywy czasu i budowy uwazam ze bylo to swietne posuniecie .. - mialem super ceny !! a teraz dzieki filii w Dobrej mam jeszcze lepiej :lol: :lol:

a właśnie, może powiecie jakie układy mieliście z hurtowniami, np. czy wpłacaliście coś a konto, ile, czy jakieś dodatkowe upusty przy opóźnieniach, jakieś inne gwarancje, sposoby płatności? zwłaszcza z perspektywy czasu, czy zrobilibyście coś inaczej.... pytanie w zasadzie do wszystkich doświadczonych

:wink:

Kacha 72

sorki ale nie wyrobilismy sie z czasem i nie zajechalismy do ciebie, jutro wyjeżdżamy na wakacje i wracamy za dwa tygodnie to obiecujemy zajechac ale wcześniej damy znac i sie umówimy dziś zlożyliśmy papiery na pozwolenie wiec myslimy ze przez dwa tygodnie odpoczniemy i zregenerujemy sie troszkę przed budową.

wracając do wcześniejszego pytania odnośnie biura projektowego PROJEKT z ul. Ku Sloncu to mozemy polecić, papiery przygotowane profesjonalnie właściciel wie co jest potrzebne i czego mogą chcieć w starostwie sam pilnuje wszystkiego wszystko na czas i tak jak sie umawialismy za rozsądną cenę.

a właśnie, może powiecie jakie układy mieliście z hurtowniami, np. czy wpłacaliście coś a konto, ile, czy jakieś dodatkowe upusty przy opóźnieniach, jakieś inne gwarancje, sposoby płatności? zwłaszcza z perspektywy czasu, czy zrobilibyście coś inaczej....

Umowa była prosta - przedpłacam min 40 tys a uzyskuję naprawdę duży rabat na materiałach .. które i tak zostały już między nami 'klepnięte' po najniższej stawce rynkowej z innych hurtowni .. - więc przedpłaciłem 50k .. - nadmienię iż promocja taka była tylko w grudniu 2005.

Oczywiście miałem lęki jak każdy, bo przedpłaciłem kupę kaski .. ale wyszło super. :lol: :lol:

To działa tak samo, jak hurtownia przywozi towar i nie wie czy klient zapłaci o czasie .. są też przecież takie przypadki i niejedna hurtownia się na tym przejechała ..

Poza KP i wynikających z niego zobowiązań cywilnoprawnych żadnych więcej gwarancji .. - bo niby jakie ?? a przedpłacałem cash'em (przelewy kosztują a i chyba mam blokadę na przelewy na max 2k).

Co do opóźnień - no były takie malutkie (prawie niezauważalne) wpadeczki i poślizgi .. ale to zdecydowanie nie rzutuje to na ogóle wrażenie ze współpracy. Zresztą opóźnienia wynikały raczej z niedostarczenia na czas towaru przez importera bądź producenta aniżeli złej woli hurtowni ..

Jeśli jeszcze raz stanąłbym przed wyborem hurtowni i sposobu rozliczeń zdecydowanie jeszcze raz wybrałbym PROMIX .. wężykiem to, wężykiem :lol: :D :lol:

Piotr