Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja wplacilem 50k .. i z perspektywy czasu i budowy uwazam ze bylo to swietne posuniecie .. - mialem super ceny !! a teraz dzieki filii w Dobrej mam jeszcze lepiej :lol: :lol:

a właśnie, może powiecie jakie układy mieliście z hurtowniami, np. czy wpłacaliście coś a konto, ile, czy jakieś dodatkowe upusty przy opóźnieniach, jakieś inne gwarancje, sposoby płatności? zwłaszcza z perspektywy czasu, czy zrobilibyście coś inaczej....

Umowa była prosta - przedpłacam min 40 tys a uzyskuję naprawdę duży rabat na materiałach .. które i tak zostały już między nami 'klepnięte' po najniższej stawce rynkowej z innych hurtowni .. - więc przedpłaciłem 50k .. - nadmienię iż promocja taka była tylko w grudniu 2005.

Oczywiście miałem lęki jak każdy, bo przedpłaciłem kupę kaski .. ale wyszło super. :lol: :lol:

To działa tak samo, jak hurtownia przywozi towar i nie wie czy klient zapłaci o czasie .. są też przecież takie przypadki i niejedna hurtownia się na tym przejechała ..

Poza KP i wynikających z niego zobowiązań cywilnoprawnych żadnych więcej gwarancji .. - bo niby jakie ?? a przedpłacałem cash'em (przelewy kosztują a i chyba mam blokadę na przelewy na max 2k).

Co do opóźnień - no były takie malutkie (prawie niezauważalne) wpadeczki i poślizgi .. ale to zdecydowanie nie rzutuje to na ogóle wrażenie ze współpracy. Zresztą opóźnienia wynikały raczej z niedostarczenia na czas towaru przez importera bądź producenta aniżeli złej woli hurtowni ..

Jeśli jeszcze raz stanąłbym przed wyborem hurtowni i sposobu rozliczeń zdecydowanie jeszcze raz wybrałbym PROMIX .. wężykiem to, wężykiem :lol: :D :lol:

Piotr

BARDZO DZIĘKUJE ZA TEN GŁOS ROZSĄDKU

Początki sa zawsze trudne zwłaszcza w szczycie budowlanym moze jestem zbyt natarczywa i narwana wszystko chcę miec na wczoraj

na pewno po zakonczeniu calej inwestycji ten początek sie rozmyje

a jeśli chodzi o cenę to naprawdę była bezkonkurencyjna nawet wykonawca wybałuszał oczy ze zdziwienia...... okno fakro z kołnierzem za tyle..... :o :o :o

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Kacha 72

sorki ale nie wyrobilismy sie z czasem i nie zajechalismy do ciebie, jutro wyjeżdżamy na wakacje i wracamy za dwa tygodnie to obiecujemy zajechac ale wcześniej damy znac i sie umówimy dziś zlożyliśmy papiery na pozwolenie wiec myslimy ze przez dwa tygodnie odpoczniemy i zregenerujemy sie troszkę przed budową.

ok to nawt lepiej bo za dwa tygodnie o moze sie z tej ziemi wykopie i coś już bedzie widac :D odpoczywajcie zdrowo trudny rok przed nami

no to sie pochwalę..... :oops: :lol:

zdałam!!!!!!!! tak nawet dobrze ze zostałam zwolniona z 2 czesci egzaminu :lol:

To gratulacje :D

Wczoraj pisalas ze mialas zly dzien myslalam ze to chodzi o egzaminy :lol: a tu prosze zdane :D

wiec jestem oficjalnie dyplomaowanym fizjoterapeuta i masazysta drugiego stopnia!!! :lol: :lol: ale sie ciesze....

TESKA JESTEŚ WIELKA Moje gratulacje.

Gdzie otwierasz swój gabinet masażu? :D

Didi a czym macie wykończone kominy ponad dachem,klinkierówką czy płytką :lol:

od poziomu dachu a chyba nawet poniżej poziomu dachu leci cegła klinkierowa

Dzieki, tak pooglądalismy wczoraj Wasze kominy wykończone cegłą i wcale nie wyglądają grubo. Chyba odpuścimy sobie płytki, tym bardziej że cegła juz zakupiona. U mnie sąsiedzi mają płytkami lub murowane, ale im mało wystaje ponad dach a jeden któremu komin wychodzi więcej to dla zrobienia grubszego obłożył styropianem i dopiero płytkami. Jednego co się ciagle obawiam to czy zrobia mocna podstawę pod cegły bo jeden komin jest długi na 2 metry i nie chciałabym zeby mi się zawalił. :-? :-?

ja wplacilem 50k .. i z perspektywy czasu i budowy uwazam ze bylo to swietne posuniecie .. - mialem super ceny !! a teraz dzieki filii w Dobrej mam jeszcze lepiej :lol: :lol:

a właśnie, może powiecie jakie układy mieliście z hurtowniami, np. czy wpłacaliście coś a konto, ile, czy jakieś dodatkowe upusty przy opóźnieniach, jakieś inne gwarancje, sposoby płatności? zwłaszcza z perspektywy czasu, czy zrobilibyście coś inaczej....

Umowa była prosta - przedpłacam min 40 tys a uzyskuję naprawdę duży rabat na materiałach .. które i tak zostały już między nami 'klepnięte' po najniższej stawce rynkowej z innych hurtowni .. - więc przedpłaciłem 50k .. - nadmienię iż promocja taka była tylko w grudniu 2005.

Oczywiście miałem lęki jak każdy, bo przedpłaciłem kupę kaski .. ale wyszło super. :lol: :lol:

To działa tak samo, jak hurtownia przywozi towar i nie wie czy klient zapłaci o czasie .. są też przecież takie przypadki i niejedna hurtownia się na tym przejechała ..

Poza KP i wynikających z niego zobowiązań cywilnoprawnych żadnych więcej gwarancji .. - bo niby jakie ?? a przedpłacałem cash'em (przelewy kosztują a i chyba mam blokadę na przelewy na max 2k).

Co do opóźnień - no były takie malutkie (prawie niezauważalne) wpadeczki i poślizgi .. ale to zdecydowanie nie rzutuje to na ogóle wrażenie ze współpracy. Zresztą opóźnienia wynikały raczej z niedostarczenia na czas towaru przez importera bądź producenta aniżeli złej woli hurtowni ..

Jeśli jeszcze raz stanąłbym przed wyborem hurtowni i sposobu rozliczeń zdecydowanie jeszcze raz wybrałbym PROMIX .. wężykiem to, wężykiem :lol: :D :lol:

Piotr

Podpisuję się pod tym co peterz napisał. Ja co prawda nie przedpłacałam takiej kaski, ale ceny zawsze dostawałam o duzo niższe niż w innych hurtowniach :D

no to sie pochwalę..... :oops: :lol:

zdałam!!!!!!!! tak nawet dobrze ze zostałam zwolniona z 2 czesci egzaminu :lol:

To gratulacje :D

Wczoraj pisalas ze mialas zly dzien myslalam ze to chodzi o egzaminy :lol: a tu prosze zdane :D

wiec jestem oficjalnie dyplomaowanym fizjoterapeuta i masazysta drugiego stopnia!!! :lol: :lol: ale sie ciesze....

TESKA JESTEŚ WIELKA Moje gratulacje.

Gdzie otwierasz swój gabinet masażu? :D

pod koniec roku w schwedt