Maggie 25.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 pytanie do tych, co początek mają za sobą: wiadomo, że zanim ekipa zacznie budować trzeba zdjąć humus, wytyczyć budynek, zapewnić prąd i wodę. Interesuje mnie, czy coś jeszcze? Czy wasze ekipy budowlane miały jakieś dodatkowe życzenia? Czy socjal zapewniali sobie sami, czy deski na budę trzeba im było dostarczyć, itp... Jeszcze ogrodzic I jeszcze kupić żółtą tablicę. Witam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.06.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam wszystkich, jestem na samym początku czyli papierologii i projektu, ciekawa jestem jakie metody budowania wybraliście czyli gospodarczą czy przy pomocy jednej ekipy. My mamy nadzieję wybrać jedną firme (mamy upatrzoną) która zacznie i skończy ale czy to jest realne i na "normalną" kieszeń? Witaj betsii, budowanie z jedną ekipą "pod klucz", która jeszcze sama organizuje materiały i sprzęt to na pewno oszczędność czasu. Jako inwestor nie musisz martwić się o kolejną partię bloczków czy gwoździ. Po prostu umawiasz się na konkretną cenę i już. Taka budowa jednak wychodzi z reguły sporo drożej, niż wtedy, gdy masz osobną ekipę do stanu surowego, a potem hydraulików, elektryków, tynkarzy itp. i sama biegasz za materiałami. Poza tym - gdy ekipa coś sknoci, to raczej zatuszuje i będziesz żyć w błogiej nieświadomości. Reasumując - jak pod klucz, to naprawdę z porządną, sprawdzoną firmą, a te do tanich nie należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 25.06.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 tego się właśnie obawiam że jak dostaniemy kosztorys to będzie trzeba jednak samemu zakasać rękawy ale nikt nie mówił że budowa to same przyjemności ale na pewno warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 na pewno warto poprosić o kosztorys - porównać, pomyśleć i ... podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.06.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Dziwna opinia .. "stan zero jest droższy od dachu" - jest to pojęcie bardzo, bardzo względne .. począwszy od tego, że na płaskim, idealnym gruncie fundamenty mogą kosztować 25-30K .. na stoku (jak w naszym przypadku) 40-45K skończywszy na lanej płycie w dziwnym terenie czy Panie uchowaj palowaniu na torfach z wymianą gruntu (do 60K) .. - zupełnie inne bajki .. A co do dachu - możesz pójść w gont czy blachę albo w dachówkę cementową lub ceramiczną .. cena samego pokrycia od 15 do 30 K .. do tego więźba, dodatki i robocizna .. a o stopniu skomplikowania dachu (ilość połaci, łuków, koszy) już nie wspomnę .. Jak to w ogóle porównywać ?? Tak porownywać to mozna w nieskończoność, mnie tylko interesuje mój dom. Miałam zarezerwoane wiecej kaski, wyszło mniej, jestem mile rozczarowana i to mnie Można zaszaleć radzę jednak nie schować w skarpetę i czekać, to jeszcze nie koniec rozczarowań - wszelkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.06.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 [ radzę jednak nie schować w skarpetę i czekać, to jeszcze nie koniec rozczarowań - wszelkich oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.06.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 mam pytanko,,,które odświeżam...szukam czarnoziemu-ziemi pod trawnik w dovrej cenie...wiadomo ja się dopiero co dom skończyło budować to wszystko musi być już w DOBREJ cenie...podzielcie się sprawdzonym kontaktem,please... .....odświeżam pytanko...odświeżam,odświeżam.... a mi co pozostało..odświeżanie....więc odświeżam pytanie... mam bardzo dobrą ziemię ale nie jest ona tania dlatego nie odpowiedałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.06.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 pytanie do tych, co początek mają za sobą: wiadomo, że zanim ekipa zacznie budować trzeba zdjąć humus, wytyczyć budynek, zapewnić prąd i wodę. Interesuje mnie, czy coś jeszcze? Czy wasze ekipy budowlane miały jakieś dodatkowe życzenia? Czy socjal zapewniali sobie sami, czy deski na budę trzeba im było dostarczyć, itp... Jeszcze ogrodzic I jeszcze kupić żółtą tablicę. Witam niedzielnie dostałem razem z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.06.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 pytanie do tych, co początek mają za sobą: wiadomo, że zanim ekipa zacznie budować trzeba zdjąć humus, wytyczyć budynek, zapewnić prąd i wodę. Interesuje mnie, czy coś jeszcze? Czy wasze ekipy budowlane miały jakieś dodatkowe życzenia? Czy socjal zapewniali sobie sami, czy deski na budę trzeba im było dostarczyć, itp... Jeszcze ogrodzic I jeszcze kupić żółtą tablicę. Witam niedzielnie dostałem razem z projektem Ano skoro tak - to problem z głowy. No nic, ja się urywam na dwa dni na Mazury - szkoda, że służbowo i pracowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.06.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 pod koniec roku w schwedt to za daleko, no chyba, że masażystka super - stwierdzenie mojej drugiej połowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.06.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 niedzielnie witam...... super pogoda, oby burzy nie było.....bo u mnie dzis sasiedzka imprezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.06.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 pytanie do tych, co początek mają za sobą: wiadomo, że zanim ekipa zacznie budować trzeba zdjąć humus, wytyczyć budynek, zapewnić prąd i wodę. Interesuje mnie, czy coś jeszcze? Czy wasze ekipy budowlane miały jakieś dodatkowe życzenia? Czy socjal zapewniali sobie sami, czy deski na budę trzeba im było dostarczyć, itp... Jeszcze ogrodzic I jeszcze kupić żółtą tablicę. Witam niedzielnie dostałem razem z projektem tablice rozumiem a nie ogrodzenie chociaz i na tablice zrobilam o takie oczy co to za biuro co do projketu dolacza tablice? Jeszcze co moge poradzic jesli chodzi o zagospodarowanie terenu budowy - jakies duze skrzynie na smieci zeby tam walic smieci, albo zastanowic sie pozadnie gdzie bedzie najlepsze miejsce na nie. Nam rzucali na jedna kupe niby, ale wiatr poroznosil, trzebabylo zbierac. Pozniej okazalo sie ze "usmiercanie smieci" ma nastąpic w innym miejscu - przenoszenie tego bylo koszmarem ( szczegolnie wazne przy wykonczeniowce , ale zaczynaja sie smieci juz od samego poczatku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.06.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 No nic, ja się urywam na dwa dni na Mazury - szkoda, że służbowo i pracowicie ja tam bym mogla i sluzbowo nigdy nie bylam na mazurach Ale teraz to ja mysle o srodowo-czwartkowo-piatkowej przeprowadzce a nie o wyjazdach P.S. jak oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.06.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 No nic, ja się urywam na dwa dni na Mazury - szkoda, że służbowo i pracowicie ja tam bym mogla i sluzbowo nigdy nie bylam na mazurach Ale teraz to ja mysle o srodowo-czwartkowo-piatkowej przeprowadzce a nie o wyjazdach P.S. jak oko? Juz przeprowadzka to twoja budowa musiala pojsc bardzo sprawnie Tylko pozazdroscic tez bym juz tak chciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.06.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 pytanie do tych, co początek mają za sobą: wiadomo, że zanim ekipa zacznie budować trzeba zdjąć humus, wytyczyć budynek, zapewnić prąd i wodę. Interesuje mnie, czy coś jeszcze? Czy wasze ekipy budowlane miały jakieś dodatkowe życzenia? Czy socjal zapewniali sobie sami, czy deski na budę trzeba im było dostarczyć, itp... Jeszcze ogrodzic I jeszcze kupić żółtą tablicę. Witam niedzielnie dostałem razem z projektem tablice rozumiem a nie ogrodzenie chociaz i na tablice zrobilam o takie oczy co to za biuro co do projketu dolacza tablice? ogrodzenie nie przeszło... a tablicę do projektów dołącza murator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.06.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 No nic, ja się urywam na dwa dni na Mazury - szkoda, że służbowo i pracowicie ja tam bym mogla i sluzbowo nigdy nie bylam na mazurach Ale teraz to ja mysle o srodowo-czwartkowo-piatkowej przeprowadzce a nie o wyjazdach P.S. jak oko? Juz przeprowadzka to twoja budowa musiala pojsc bardzo sprawnie Tylko pozazdroscic tez bym juz tak chciala Wiesz co ta przeprowadzka to chyba najwieksza kara nie ma co zazdroscic No ogrodzenie jesszcze nie skonczone, teren nie ruszony ( sam piach i jeszcze wkolo domu to jak budowa), schodow do domu nie ma, w srodku nie ma parapetow, drzwi wewn. , listew przysciennych - ale sie wprowadzamy. Co potrzebne do zycia jest Dzis bylo wielkie sprzatanie wczoraj to jeszcze na gorce jezioro ( Maggie byla to widziala ten nasz burdelik ) Dzis malowanie pokoju syna bylo, zazyczyl sobie kazdą sciane w innym kolorze , tak sie chyba przejal ze dostal goraczki no i szykuje mi sie zwolnionko na jutro. A budowa zaczęła się we wrześniu 2005r., w zimie stało jakieś 3 miechy nie ruszane a koniec czerwca przeprowadzka szydas - no jak z taka firma jak murator sie ineteresy kreci ,to nie dziwota ze sie ma super gadzety w prezencie negocjowac mogles jeszcze jakas skrzynie na piach o albo ( u nas teraz na topie) bude dla psa ( cholernie sa drogie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 25.06.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam wszystkich, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 25.06.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam niedzielnie, dzisiaj w końcu skończymy ogrodzenie. ogrodzenie QL - ale kontenerer "Art.Cukiernicze" jeszcze lepszy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.06.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 szydas - no jak z taka firma jak murator sie ineteresy kreci ,to nie dziwota ze sie ma super gadzety w prezencie negocjowac mogles jeszcze jakas skrzynie na piach o albo ( u nas teraz na topie) bude dla psa ( cholernie sa drogie) no ba! ale to prawda, za byle jaką budę dla psa wołają kilkaset złotych. a przecież nawet dla amatora to jakieś dwie godziny z piłą i młotkiem. a materiały takie drogie nie są. no chyba że ktoś chce budę z mahoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.06.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam niedzielnie, dzisiaj w końcu skończymy ogrodzenie. ogrodzenie QL - ale kontenerer "Art.Cukiernicze" jeszcze lepszy .. odwiedziny a ja nic niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts