Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

szydas - no jak z taka firma jak murator sie ineteresy kreci ,to nie dziwota ze sie ma super gadzety w prezencie :wink: negocjowac mogles jeszcze jakas skrzynie na piach :p o albo ( u nas teraz na topie) bude dla psa ( cholernie sa drogie) :wink:

no ba! ale to prawda, za byle jaką budę dla psa wołają kilkaset złotych. a przecież nawet dla amatora to jakieś dwie godziny z piłą i młotkiem. a materiały takie drogie nie są. no chyba że ktoś chce budę z mahoniu :wink:

No niestety. My razu pewnego udaliśmy się do Castoramy - tam stoi klika bud :o :o takie byle co, dechy zbite, konce obcięte chyba piła a kasa? 6 stów :o

Moj maz szoku doznal i zawolal : zapomnij że wydam kilka stów na te badziewną budę ! sam zrobie :lol:

Mial zamiar plyte OSB uzyc co nam została. Mowie - a kleć ją sobie, a na dach weź nawet dachowki bo kilka zostało :lol: :lol:

Ale dla zainteresowanych powiem , ze fajny sklep drzewny jest w Pilchowie, tam kupilismy piękną dużą budę, ładnie wykonaną, dach ściągany, ocieplona , ceny konkurencyjne ..... a kolor no ,no, cos pod mahoń :D :D :D :wink:

Jacek i Ania w serce mi zapadł Wasz nick , bowiem domek ów na kurzych łapach oniegdaj moim był :)

W postach później dostałam nakaz od kolegi jednego abym w końcu przestała gadać i rajtuzy wreszcie pozadnie podciagnela co by mi juz nie spadały :D :D

a wiec zmiany nastąpiły na wstrętną muchę grzebiącą w zębach co się podobała Edzi, a teraz moja chałupa sie przedstawia ( a raczej jej projekt)

Jacku i Aniu - rajtuzy wiec podciagac i do roboty przy budowie wlasnego domu :) nie widzialam Waszego projektu jeszcze :roll:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

oczywiście że przenośnia, choć nie do końca. wielu z nas naprawdę zakasało rękawy, nawet panie, a domki wyszły super. :p

oczywiście mnie chodziło o zaangażowanie typu kupno materiału, negocjacje, pilnowanie, etc.

ok 65-100 zł za metr to, napewno w lewobrzeżnej części szczecina w gminie dobra (koscino, dołuje, dobra szczecińska, wołczkowo) czyli po naszej, właściwej stronie. :lol:

Hmmm, może okaże się, że ja też jednak mam do tego talent ;)

Te działki 65-100 to uzbrojone ? Z uzbrojeniem w drodze?

Masz może jakies namiary na konkretne?

Z tą właściwością stron to jak widzę zdania są podzielone ;))

z tego co mi wiadomo raczej tak (bynajmniej dołuje). tel. proszę bardzo 423-30-38, 602531435 invest-grunt (facet ma biuro i wybudował też chatkę u nas)

Mam też pytania i to całą masę:

1.Ile zapłacić inspektorowi nadzoru, czas budowy około 7-8 miesięcy.

2.Jaka hurtownia z materiałami najlepsza i najtańsza ?

3.Dylemat-budować z Porothermu czy Ytonga ?

4.Dachówka ceramiczna czy cementowa ?

5.Czy przy ogrzewaniu podłogowym puchną nogi - słyszałem juz takie opinie ?

Za wszelką pomoc serdeczne dzięki.

:lol:

ad.2 raczej trzeba samemu podzwonić i ustalić bo to się zmienia

ad.4 co się podoba i na co stać

ad.5 nic nie puchnie

no teraz się przywitam

tyle naskrobaliście przez te wolne 2 dni, że przebrnąć nie mogłam

uff...

i mamy poniedziałek

jestem zmęczona i chcę wolne :evil:

niestety, zamiast łikendu na tarasku, w ostatniej chwili wypadło mi szkolonko i 2 dni ciężko pracowałam. ale było warto, bo szkolenie super. ba, nawet zaliczyłam noc sw jana w otoczeniu jeziora, wianków, muzyki na świeżym powietrzu i przyjaźnie nastawionych tubylców.

tylko czemu rano mnie tak głowa bolała wczoraj? :evil: :lol:

pozdrawiam wszystkich

szydas - no jak z taka firma jak murator sie ineteresy kreci ,to nie dziwota ze sie ma super gadzety w prezencie :wink: negocjowac mogles jeszcze jakas skrzynie na piach :p o albo ( u nas teraz na topie) bude dla psa ( cholernie sa drogie) :wink:

no ba! ale to prawda, za byle jaką budę dla psa wołają kilkaset złotych. a przecież nawet dla amatora to jakieś dwie godziny z piłą i młotkiem. a materiały takie drogie nie są. no chyba że ktoś chce budę z mahoniu :wink:

No niestety. My razu pewnego udaliśmy się do Castoramy - tam stoi klika bud :o :o takie byle co, dechy zbite, konce obcięte chyba piła a kasa? 6 stów :o

Moj maz szoku doznal i zawolal : zapomnij że wydam kilka stów na te badziewną budę ! sam zrobie :lol:

Mial zamiar plyte OSB uzyc co nam została. Mowie - a kleć ją sobie, a na dach weź nawet dachowki bo kilka zostało :lol: :lol:

Ale dla zainteresowanych powiem , ze fajny sklep drzewny jest w Pilchowie, tam kupilismy piękną dużą budę, ładnie wykonaną, dach ściągany, ocieplona , ceny konkurencyjne ..... a kolor no ,no, cos pod mahoń :D :D :D :wink:

Jacek i Ania w serce mi zapadł Wasz nick , bowiem domek ów na kurzych łapach oniegdaj moim był :)

W postach później dostałam nakaz od kolegi jednego abym w końcu przestała gadać i rajtuzy wreszcie pozadnie podciagnela co by mi juz nie spadały :D :D

a wiec zmiany nastąpiły na wstrętną muchę grzebiącą w zębach co się podobała Edzi, a teraz moja chałupa sie przedstawia ( a raczej jej projekt)

Jacku i Aniu - rajtuzy wiec podciagac i do roboty przy budowie wlasnego domu :) nie widzialam Waszego projektu jeszcze :roll:

Dzięki za słowa otuchy. Projekt jest Paulina z Archipelagu ale moja wiedza nie pozwala mi jeszcze na ukazanie go na forum - nie wiem jak.