Jacek i Ania 26.06.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dzięki to ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.06.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dzięki to ten. fajna parteróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.06.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Witam w ukropie. Do posiadaczy okien połaciowych: jak Wam się sprawują te z otwarciem dolnym lub górnym? Jaką wysokośc ściany kolankowej macie plus kąt nachylenia dachu? U mnie 110 cm i 32 stopnie. Mam wrażenie, że lepsze będą z klamką na górze ale chcę poznac opinie użytkowników.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 26.06.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Witam w ukropie. Do posiadaczy okien połaciowych: jak Wam się sprawują te z otwarciem dolnym lub górnym? Jaką wysokośc ściany kolankowej macie plus kąt nachylenia dachu? U mnie 110 cm i 32 stopnie. Mam wrażenie, że lepsze będą z klamką na górze ale chcę poznac opinie użytkowników.i u nas scianka 90, 45 stopni wybralismy fakro z klamką u dołu. Nie wiem jeszcze jak sie je uzytkuje, ale przekonała nas klamka a nie uchwyt. musisz "pomarkowac" jak Ci wygodniej sie otwiera - wyciagajac reke do gory, czy od dołu. Najlepiej porownaj w składzie budowlanym. A tak naprawde wydaje mi sie, ze nie ma az tak istotnej roznicy w uzytkowaniu. ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.06.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 a ja bedę brała fakro-bo należę do kurdupli i potrzebuje klameczkę na dole kąt dachu 35 stopni,wys,ścianki kol.90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.06.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 a ja bedę brała fakro-bo należę do kurdupli i potrzebuje klameczkę na dole kąt dachu 35 stopni,wys,ścianki kol.90cm zasada prosta - im niższy użytkownik i większe pochylenie dachu tym lepiej sprawdza się klamka na dole. poza tym to chyba jakieś takie normalniejsze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.06.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 a ja bedę brała fakro-bo należę do kurdupli i potrzebuje klameczkę na dole kąt dachu 35 stopni,wys,ścianki kol.90cm Witam A ja troszkę z żoną przećwiczyliśmy temat i mam wrażenie że położenie klamki (góra czy dół) nie ma żadnego wpływu dla "kurdupli" . Gdyż okno z klamką na dole łatwo bedzie kurduplowi otworzyć jednak mocno bedzie się musiał wychylić by chwycić klamkę jak będzie chciał okno zamknąć. Odwrotna sytuacja naszym zdaniem nastepuję w oknie z klamką u góry. Nas trochę marwiła myśl o wychylającej się naszej córce by sięgnąć po klamkę dolną otwartego mocno okna. Są to oczywiście nasze przemyślenia po wstępnych testach. Wybraliśmy Velux-a. Dla kurdupli mają tam taki teleskopowy kijek by otwierać i zamykac okno. "Drążek teleskopowy o regulowanej długości 100-183 cm.artykuł Kod artykułu: ZCT 200 Cena: 63,00 PLN " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.06.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 mam takie filozoficzno-prawne zapytanie: od otrzymania zgody na budowę do jej uprawomocnienia czeka się 2 tygodnie. od zgłoszenia rozpoczęcia robót tydzień. czy zgłoszenie robót w czasie uprawomocniania się pozwolenia nabudowę, tak żeby móc rozpocząć prace zaraz po uprawomocnieniu się pozwolenia jest jakimś naciągnięciem? dokładnie chodzi o to: 6 dni do uprawomocnienia się pozwolenia składam zgłoszenie o rozpoczęciu robót i dzień po uprawomocnieniu wchodzę z budową. czy to ma szanse się udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 26.06.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 mam takie filozoficzno-prawne zapytanie: od otrzymania zgody na budowę do jej uprawomocnienia czeka się 2 tygodnie. od zgłoszenia rozpoczęcia robót tydzień. czy zgłoszenie robót w czasie uprawomocniania się pozwolenia nabudowę, tak żeby móc rozpocząć prace zaraz po uprawomocnieniu się pozwolenia jest jakimś naciągnięciem? dokładnie chodzi o to: 6 dni do uprawomocnienia się pozwolenia składam zgłoszenie o rozpoczęciu robót i dzień po uprawomocnieniu wchodzę z budową. czy to ma szanse się udać? Przerabialem to miesiac temu i wygladalo to tak: Aby zglosic rozpoczecie robot ( robi sie to w nadzorze budowlanym) oprocz roznych papierkow pani wymaga dziennika budowy.No a zeby dostac dziennik budowy( czy tez zarejestrowac swoj wlasny kupiony) ( to z kolei w wydz. urbanistyki) decyzja musi byc prawomocna, czyli biurokratyczne koleczko sie zamyka. Myslalem dokladnie tak samo jak Ty i bardzo mi zalezalo na mozliwosci wczesniejszego rozpoczecia wiec udalem sie do Nadzoru Budowlanego w trakcie tych dwoch tygodni - z potrzebnymi dokumentami (oryginal pozwolenia na budowe,oswiadczenie kierownika budowy, ksero jego uprawnien itp) ale jeszcze bez dziennika. Przedstawilem sytuacje i poniewaz pani byla w dobrym humorze , wiec przyjela to zgloszenie rozpoczecia a dziennik kazala doniesc jak tylko sie decyzja uprawomocni. Czyli konczac ten filozoficzno-prawny wywod cel zostal osiagniety. Rozpoczalem budowe praktycznie w dniu uprawomocnienia sie decyzji o pozwoleniu na budowe, bez zbednego czekania kolejnego tygodnia. Uff, az sie spocilem Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.06.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 a ja bedę brała fakro-bo należę do kurdupli i potrzebuje klameczkę na dole kąt dachu 35 stopni,wys,ścianki kol.90cm Witam A ja troszkę z żoną przećwiczyliśmy temat i mam wrażenie że położenie klamki (góra czy dół) nie ma żadnego wpływu dla "kurdupli" . Gdyż okno z klamką na dole łatwo bedzie kurduplowi otworzyć jednak mocno bedzie się musiał wychylić by chwycić klamkę jak będzie chciał okno zamknąć. Odwrotna sytuacja naszym zdaniem nastepuję w oknie z klamką u góry. Nas trochę marwiła myśl o wychylającej się naszej córce by sięgnąć po klamkę dolną otwartego mocno okna. Są to oczywiście nasze przemyślenia po wstępnych testach. Wybraliśmy Velux-a. Dla kurdupli mają tam taki teleskopowy kijek by otwierać i zamykac okno. "Drążek teleskopowy o regulowanej długości 100-183 cm.artykuł Kod artykułu: ZCT 200 Cena: 63,00 PLN " Noo, ja też nie z tych, co po wzrost stali w kolejce ale mam podobne wrażenie, jak Tomadyna. Jedyne, co mnie martwi, to fakt, że Veluxy bardzo łatwo jest złodziejowi otworzyc z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 27.06.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 oczywiście że przenośnia, choć nie do końca. wielu z nas naprawdę zakasało rękawy, nawet panie, a domki wyszły super. oczywiście mnie chodziło o zaangażowanie typu kupno materiału, negocjacje, pilnowanie, etc. ok 65-100 zł za metr to, napewno w lewobrzeżnej części szczecina w gminie dobra (koscino, dołuje, dobra szczecińska, wołczkowo) czyli po naszej, właściwej stronie. Hmmm, może okaże się, że ja też jednak mam do tego talent Te działki 65-100 to uzbrojone ? Z uzbrojeniem w drodze? Masz może jakies namiary na konkretne? Z tą właściwością stron to jak widzę zdania są podzielone ) z tego co mi wiadomo raczej tak (bynajmniej dołuje). tel. proszę bardzo 423-30-38, 602531435 invest-grunt (facet ma biuro i wybudował też chatkę u nas) jeszcze w sprawie działek. wiem że jedna z mieszkanek dołuj chce bezpośrednio sprzedać działkę (może być 500-1000 m do dogadania). spróbuj może będzie taniej. tel. 609-451-310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 27.06.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 i przywitam się ze wszystkimi wtoreczkowo, upalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.06.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 pozdrawiam wtorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.06.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.06.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.06.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 cosik grupka tempo straciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.06.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 cosik grupka tempo straciła upały letnie dają sie we znaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 27.06.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 witam wszystkich ciezko sie wstaje jak lubi sie pospac,budowa zaliczona,teraz trzeba zamówic więżbe bo wydłuzył się czas oczekiwania z 3 tyg,do 6 ja mam czas ale lepiej wcześniej niz za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.06.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 cosik grupka tempo straciła upały letnie dają sie we znaki ale dobrze ze cieplo:) niz zimno!!! Didi chociaz Tobie to nie łatwo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.06.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 cosik grupka tempo straciła upały letnie dają sie we znaki ale dobrze ze cieplo:) niz zimno!!! Didi chociaz Tobie to nie łatwo jest oj to prawda! ale jakoś sobie dajemy radę - muszę http://bd.lilypie.com/Q2X4p2?r=a5340bb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts