dzióbek 28.06.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam środowo! Wczoraj przeżyłam chwile grozy, malutka bawiła sie w chowanego między rozstawionymi pustakami, pośliżneła się na folii i uderzyla głową w kant pustaka na szczęście był zaokrąglony, guz urusł momentalnie i bez wachania w samochód i prosto z budowy na wojciecha, tam lekarz obadał i zrobił przeswietlenie ( to było chyba najdłuższe 15 minut w moim zyciu) ale nie wykazało żadnych zmian Zalecili obserwację, wstrzemiężliwość ruchową i lekką dietę. Całą noc czuwałam ale spała ładnie do teraz, to chyba już będzie ok? Musisz ją jeszcze obserwować dzisiaj. Jak będzie się normalnie bawiła to znaczy że wszystko dobrze, gorzej jak będzie jej się chciało spać. narazie jest ok, dobrze, że chłodniej bo w upały to jest senna i wtedy bym nie wiedziała, chociaż ja taka panikara zaraz zacznę widzieć wszystkie objawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 28.06.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam wszytkich, wreszcie troche chłodniej. szkoda, wole jak jest goraco a tak wogole to jaki projekt wybraliscie? niestety wasz link >Projekt< nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.06.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Co do poruszanego wcześniej tematu odnośnie obudowy komina systemowego z klinkierówki i po rozmowach z wieloma osobami odradzono nam to uczynić ze względu na wielkość komina, który w dłuższym boku ma 2,4m powyżej dachu, płytki przy tej wielkości też odradzona i stanęło na cegłach połówkowych, niestety 90 groszy za ciecie cegieł a trochę ich jest a że jednostronne to druga połowa zmarnowana. I co teraz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.06.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Jestem załamana jak wiecie 2 tyg temu kupilismy psa - dla tych co nie wiedza - rasowego z hodowli, rasa - fila brasileiro - Maggie - Ty go widziałas . Psiak ma teraz 3 miesiace ( aha zaznaczam ze nie jest to pies z hodowli rzyrafa) w 1-szym tyg. wyleczylismy mu grzybice wczoraj zauwazylismy ze po jednej stronie worka mosznowego ma jakies czerwone guzy a z fiutka leci mu krew natychmiast udalismy sie do weta - wet zbadal psa i powiedzial: "ten piesek to obraz nedzy i rozpaczy, ma wnętrostwo, przepuklinę i stulejkę. Jest to długotrwale leczenie, pies jest mlody, prosze sie zastanowic czy nie lepiej zwrocic pieska do hodowcy" CO mam robic???? poradzcie? bo ja z zalamania juz nie potrafie trzezwo myslec Agnieszka......przykre starsznie to jest...ale....ja np ....poddlabym psa leczeniu na koszt hodowcy....po prostu pojedzie do fiuta powiedzcie co jest co...i niech za to placi albio zwraca kase...psa bym raczej nie oddala. dos czesto zdaza sie cos takiego hodowca po prostu to przed wami ukryl...jak go oddacie to facet tego psa zabiedzi i tyle.... Agnieszka, smutne to, co piszesz. Nie jestem - co prawda - dokładnie zorientowana w przepisach, ale hodowca jest na pewno zarejestrowany w Związku Kynologicznym. Sądzę, że gdyby uchylał się w partycypowaniu w kosztach leczenia Broka, złożenie oficjalnej skargi w Związku na jego hodowlę mogłoby być dodatkowym argumentem . Szkoda oddawać psiaka z powrotem do takiego typa. Pewnie marny byłby jego los, a przecież zdążyliście się do niego przywiązać. Nasz Lolek też przeszedł "operację plastyczną" krótko po tym, jak do nas trafił - z tym, że my od początku wiedzieliśmy, jaką ma wadę. A jeśli Broka operować ma doktor D., to on naprawdę jest dobry chirurgicznie. Aha, Kaźmierczakowa też jest ok - leczyła psy moich rodziców ah nie będę sobie nerwów już szarpać na tego hodowcę. Broka nie oddamy napewno. Narazie mamy jeszcze psikac plynem przeciwgrzybicznym przez jakis czas, mimo ze juz wyleczone , ale zeby nie bylo nawrotow. Jajka smarować jakąś maścią przez miesiąc aby stan zapalny zszedł. Pozniej zrobimy zabieg usuwania wad i mam nadzieję że Brokuś będzie zdrowym pieskiem. Wet. to właśnie Pan D. - z nim będziemy umawiać się na zabieg. Maggie a jak oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.06.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do właścicieli kominów schiedla jaki komin do jakiego kotła? Mamy 2 sprzeczne opinie, dzisiaj się spotkam z przedstawicielem schiedla - ciekawe co powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.06.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do właścicieli kominów schiedla jaki komin do jakiego kotła? Mamy 2 sprzeczne opinie, dzisiaj się spotkam z przedstawicielem schiedla - ciekawe co powie dzióbek.....no jak co....ze te kominy sa najlepsze na swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.06.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 witam grupę, do szydas : jakie są prognozy co do terminu otrzymania pozwolenia? Czy jeśli będę miała uzgodnione projekty przyłączy u dostawców mediów to czy także muszę złożyć dokumentację na ZUD ? A gdzie ten ZUD się mieści i może masz/macie jakiś telefon kontaktowy? pozdrawiam Marta ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.06.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam środowo! Wczoraj przeżyłam chwile grozy, malutka bawiła sie w chowanego między rozstawionymi pustakami, pośliżneła się na folii i uderzyla głową w kant pustaka na szczęście był zaokrąglony, guz urusł momentalnie i bez wachania w samochód i prosto z budowy na wojciecha, tam lekarz obadał i zrobił przeswietlenie ( to było chyba najdłuższe 15 minut w moim zyciu) ale nie wykazało żadnych zmian Zalecili obserwację, wstrzemiężliwość ruchową i lekką dietę. Całą noc czuwałam ale spała ładnie do teraz, to chyba już będzie ok? Musisz ją jeszcze obserwować dzisiaj. Jak będzie się normalnie bawiła to znaczy że wszystko dobrze, gorzej jak będzie jej się chciało spać. narazie jest ok, dobrze, że chłodniej bo w upały to jest senna i wtedy bym nie wiedziała, chociaż ja taka panikara zaraz zacznę widzieć wszystkie objawy ojej, ale mieliscie przezycie. Dobrze ze od razu pojechaliscie do szpitala . Mysle ze skoro przeswietlenie pokazalo ze jest ok, to jest i bedzie ok. Mojej siory 1,5 roczna coreczka tydzien temu poslizgnela sie na kaflach i upadla, uderzyla sie w glowe od tylu, huknelo niemilosiernie. Od razu pojechala do szpitala , lekarka nie byla pewna jaka postawic diagnoze bo nie wyszedl ani siniak ani guz - dala wiec skierowanie do szpitala do szczecina ( bo siora mieszka w Policach). Pojechali wiec i trafili na tego gnoja co ja kiedys - nazywa sie Gazda - przestrzegam przed tym cholernym chirurgiem. Nawrzeszczal na nia ze z pierdolami przyjezdza, ze co z niej za matka , dziecko powinno spac o tej porze a nie byc taszczone po szpitalach.Nie zrobil przeswietlenia, obmacal i wywalil ich z fgabinetu. Mnie potraktowal tez bezczelnie i po chamsku. Juz raz bylam gotowa pisac skarge na niego do zwiazku lekarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 28.06.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Stasiek ale dawno Cie nie bylo...... mieszkacie juz??? Hej, Teska - właciwie już mieszkamy , ale do końca budowy jeszcze daleko. Dzisiaj na przykład zwiał mi wykonawca (a wczoraj miał rozpoczšć prace) i znowu wszystko się przecišga - żyć nie umierać. Ogólnie jestemy bardzo szczęliwi (dzisiaj nie - dobrze, że nie wpadł mi w ręce ten wykonawca)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 28.06.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Jestem załamana jak wiecie 2 tyg temu kupilismy psa - dla tych co nie wiedza - rasowego z hodowli, rasa - fila brasileiro - Maggie - Ty go widziałas . Psiak ma teraz 3 miesiace ( aha zaznaczam ze nie jest to pies z hodowli rzyrafa) w 1-szym tyg. wyleczylismy mu grzybice wczoraj zauwazylismy ze po jednej stronie worka mosznowego ma jakies czerwone guzy a z fiutka leci mu krew natychmiast udalismy sie do weta - wet zbadal psa i powiedzial: "ten piesek to obraz nedzy i rozpaczy, ma wnętrostwo, przepuklinę i stulejkę. Jest to długotrwale leczenie, pies jest mlody, prosze sie zastanowic czy nie lepiej zwrocic pieska do hodowcy" CO mam robic???? poradzcie? bo ja z zalamania juz nie potrafie trzezwo myslec Agnieszka......przykre starsznie to jest...ale....ja np ....poddlabym psa leczeniu na koszt hodowcy....po prostu pojedzie do fiuta powiedzcie co jest co...i niech za to placi albio zwraca kase...psa bym raczej nie oddala. dos czesto zdaza sie cos takiego hodowca po prostu to przed wami ukryl...jak go oddacie to facet tego psa zabiedzi i tyle.... Agnieszka, smutne to, co piszesz. Nie jestem - co prawda - dokładnie zorientowana w przepisach, ale hodowca jest na pewno zarejestrowany w Związku Kynologicznym. Sądzę, że gdyby uchylał się w partycypowaniu w kosztach leczenia Broka, złożenie oficjalnej skargi w Związku na jego hodowlę mogłoby być dodatkowym argumentem . Szkoda oddawać psiaka z powrotem do takiego typa. Pewnie marny byłby jego los, a przecież zdążyliście się do niego przywiązać. Nasz Lolek też przeszedł "operację plastyczną" krótko po tym, jak do nas trafił - z tym, że my od początku wiedzieliśmy, jaką ma wadę. A jeśli Broka operować ma doktor D., to on naprawdę jest dobry chirurgicznie. Aha, Kaźmierczakowa też jest ok - leczyła psy moich rodziców Smutne jeśli idzie o stan psa, pocieszające że trafił do dobrych ludzi. Rada zbierajcie wszytkie rachunki i faktury za leczenie, leki itp. Poproście lekarza o opinię czy to wady wrodzone czy nabyte, czy zostały nabyte u was czy u hodowcy. Wszytkie te dokumenty są niezbędne by próbować uzyskać zadośćuczynienie od nieuczciwego sprzedawcy. Jeśli sprzedawca prowadzi to jako działalność gospodarczą to na 100 % odpowiada za wady sprzedanego podmiotu. Macie do wyboru gwarancję lub rekojmię. Ponadt możecie złozyć skargę do zwiazku kynologicznego. Nawet jeśli nic nie "uzyskacie" to przynajmniej naprostujecie "niby hodowcę" Powodzenia i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 28.06.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do innych użytkowników tynków gipsowych też mam pytanko. Czy one naprawdę są takie miękkie i podatne uszkodzenia jak niektórzy straszą? niestety tak. Hmm, a jakie są alternatywy dla tynków gipsowych? Tynk gliniany (ładny, ale nie tani), czy cementowo-wapienne nadają się do wewnątrz - nie są zbyt chropowate? Cementowo-wapienne sš zdrowsze (lepiej oddycha ciana, a Ty razem z niš ), szczególnie na parterze. Ja kładłem włanie takie, a na wykończenie gład gispowš, potem grunt i farba. Gładziutko jak pupcia niemowlęcia. Oczywicie przed tynkowaniem cementowo-wapiennym i przed gładziš też grunt. Co do gładkoci samego tynku cementowo-wapiennego to zależy od frakcji piasku. Im grubszy tym mocniejszy, ale im cieńszy - tym gładszy. Zawsze jakie ryski się pojawiš. Można dodać trochę mułku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Stasiek ale dawno Cie nie bylo...... mieszkacie juz??? Hej, Teska - właciwie już mieszkamy , ale do końca budowy jeszcze daleko. Dzisiaj na przykład zwiał mi wykonawca (a wczoraj miał rozpoczšć prace) i znowu wszystko się przecišga - żyć nie umierać. Ogólnie jestemy bardzo szczęliwi (dzisiaj nie - dobrze, że nie wpadł mi w ręce ten wykonawca)... jak tak czytam...to ciesze sie ze u mnie juz zadnego fachmana nie bedzie.... Sasiek pozdrow Pauline i Marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.06.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do właścicieli kominów schiedla jaki komin do jakiego kotła? Mamy 2 sprzeczne opinie, dzisiaj się spotkam z przedstawicielem schiedla - ciekawe co powie dzióbek.....no jak co....ze te kominy sa najlepsze na swiecie Poprostu jeden mówi, ze rondo plus wystarczy drugi że avant czy quandro (już mi sie to myli, ale drozszy). Zobaczę co nam doradzi przdstawiciel, ponoc fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.06.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Jestem załamana jak wiecie 2 tyg temu kupilismy psa - dla tych co nie wiedza - rasowego z hodowli, rasa - fila brasileiro - Maggie - Ty go widziałas . Psiak ma teraz 3 miesiace ( aha zaznaczam ze nie jest to pies z hodowli rzyrafa) w 1-szym tyg. wyleczylismy mu grzybice wczoraj zauwazylismy ze po jednej stronie worka mosznowego ma jakies czerwone guzy a z fiutka leci mu krew natychmiast udalismy sie do weta - wet zbadal psa i powiedzial: "ten piesek to obraz nedzy i rozpaczy, ma wnętrostwo, przepuklinę i stulejkę. Jest to długotrwale leczenie, pies jest mlody, prosze sie zastanowic czy nie lepiej zwrocic pieska do hodowcy" CO mam robic???? poradzcie? bo ja z zalamania juz nie potrafie trzezwo myslec Agnieszka......przykre starsznie to jest...ale....ja np ....poddlabym psa leczeniu na koszt hodowcy....po prostu pojedzie do fiuta powiedzcie co jest co...i niech za to placi albio zwraca kase...psa bym raczej nie oddala. dos czesto zdaza sie cos takiego hodowca po prostu to przed wami ukryl...jak go oddacie to facet tego psa zabiedzi i tyle.... Agnieszka, smutne to, co piszesz. Nie jestem - co prawda - dokładnie zorientowana w przepisach, ale hodowca jest na pewno zarejestrowany w Związku Kynologicznym. Sądzę, że gdyby uchylał się w partycypowaniu w kosztach leczenia Broka, złożenie oficjalnej skargi w Związku na jego hodowlę mogłoby być dodatkowym argumentem . Szkoda oddawać psiaka z powrotem do takiego typa. Pewnie marny byłby jego los, a przecież zdążyliście się do niego przywiązać. Nasz Lolek też przeszedł "operację plastyczną" krótko po tym, jak do nas trafił - z tym, że my od początku wiedzieliśmy, jaką ma wadę. A jeśli Broka operować ma doktor D., to on naprawdę jest dobry chirurgicznie. Aha, Kaźmierczakowa też jest ok - leczyła psy moich rodziców Smutne jeśli idzie o stan psa, pocieszające że trafił do dobrych ludzi. Rada zbierajcie wszytkie rachunki i faktury za leczenie, leki itp. Poproście lekarza o opinię czy to wady wrodzone czy nabyte, czy zostały nabyte u was czy u hodowcy. Wszytkie te dokumenty są niezbędne by próbować uzyskać zadośćuczynienie od nieuczciwego sprzedawcy. Jeśli sprzedawca prowadzi to jako działalność gospodarczą to na 100 % odpowiada za wady sprzedanego podmiotu. Macie do wyboru gwarancję lub rekojmię. Ponadt możecie złozyć skargę do zwiazku kynologicznego. Nawet jeśli nic nie "uzyskacie" to przynajmniej naprostujecie "niby hodowcę" Powodzenia i wytrwałości. Dzięki Juz wiemy ze to wady wrodzone. Hodowca ma odzwonic jak sie zastanowi i powiedziec czy pokryje koszty leczenia z nami czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.06.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do właścicieli kominów schiedla jaki komin do jakiego kotła? Mamy 2 sprzeczne opinie, dzisiaj się spotkam z przedstawicielem schiedla - ciekawe co powie dzióbek.....no jak co....ze te kominy sa najlepsze na swiecie Poprostu jeden mówi, ze rondo plus wystarczy drugi że avant czy quandro (już mi sie to myli, ale drozszy). Zobaczę co nam doradzi przdstawiciel, ponoc fajny Po opisach komina widzę że chodzi Ci o komin do pieca z zamkniętą komorą spalania. Czy nie lepiej rozwazyć gotowy komin stalowy wpuszczony w zwykły pustak wentylacyjny ?? To chyba duuuużo tańsze i łatwiejsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.06.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ojej, ale mieliscie przezycie. Dobrze ze od razu pojechaliscie do szpitala . Mysle ze skoro przeswietlenie pokazalo ze jest ok, to jest i bedzie ok. Mojej siory 1,5 roczna coreczka tydzien temu poslizgnela sie na kaflach i upadla, uderzyla sie w glowe od tylu, huknelo niemilosiernie. Od razu pojechala do szpitala , lekarka nie byla pewna jaka postawic diagnoze bo nie wyszedl ani siniak ani guz - dala wiec skierowanie do szpitala do szczecina ( bo siora mieszka w Policach). Pojechali wiec i trafili na tego gnoja co ja kiedys - nazywa sie Gaca - przestrzegam przed tym cholernym chirurgiem. Nawrzeszczal na nia ze z pierdolami przyjezdza, ze co z niej za matka , dziecko powinno spac o tej porze a nie byc taszczone po szpitalach.Nie zrobil przeswietlenia, obmacal i wywalil ich z fgabinetu. Mnie potraktowal tez bezczelnie i po chamsku. Juz raz bylam gotowa pisac skarge na niego do zwiazku lekarskiego. to tacy lekarze przyjmują dzieci, nigdy nie łyszałam, ten co nas przyjmowal był sympatyczny. Też byłam najpierw na dyzurze w Policach i lekarka obadała dokładnie i zaleciła obserwacje, ale ja panikara zarządziłam o 20.00 jazdę na wojciecha i koniec, co dwie opinie to nie jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.06.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz? Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami Rozbieramy wszystko do samych ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.06.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz? Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami Ja się wypowiem za sąsiada Klausa - bo on chyba nie ma siły. Byłem w weekend na jego budowie i nie wygląda to dobrze roboty stoją tak jak stały więc pewnie walczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.06.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz? Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami Rozbieramy wszystko do samych ław. Masakra - współczuję. Co z kosztami ?? Udało się znaleźć przyczynę/winnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 28.06.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam wszytkich, wreszcie troche chłodniej. szkoda, wole jak jest goraco a tak wogole to jaki projekt wybraliscie? niestety wasz link >Projekt< nie dziala Dzięki za info już link działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts