Agnieszka1 28.06.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do innych użytkowników tynków gipsowych też mam pytanko. Czy one naprawdę są takie miękkie i podatne uszkodzenia jak niektórzy straszą? niestety tak. Hmm, a jakie są alternatywy dla tynków gipsowych? Tynk gliniany (ładny, ale nie tani), czy cementowo-wapienne nadają się do wewnątrz - nie są zbyt chropowate? Cementowo-wapienne sš zdrowsze (lepiej oddycha ciana, a Ty razem z niš ), szczególnie na parterze. Ja kładłem włanie takie, a na wykończenie gład gispowš, potem grunt i farba. Gładziutko jak pupcia niemowlęcia. Oczywicie przed tynkowaniem cementowo-wapiennym i przed gładziš też grunt. Co do gładkoci samego tynku cementowo-wapiennego to zależy od frakcji piasku. Im grubszy tym mocniejszy, ale im cieńszy - tym gładszy. Zawsze jakie ryski się pojawiš. Można dodać trochę mułku. My mamy cem-wap. Na to od razu farba poszla Wyszla drobna fakturka, jak dla mnie są super. O tynkach gipsowych slyszalam opinie - siedza w nich robale Napewno cem -wap sa mocniejsze od gipsowych, za to gipsowe wychodza gladsze. Zazwyczaj cem -wap sie traktuje 1-krotna gladzią wiec pracochlonne bardziej są i wiecej czasu zajmują. Ale u nas wyszly tak dobrze ze nie gladzilismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.06.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz? Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami Rozbieramy wszystko do samych ław. kurcze w sumie to nie wiem co napisać no i rozumiem czemu nie masz ochoty na klikanie z nami. Myślałam że komuś tak przygotowanemu do budowania jak ty to nieprzewidzianego się nie zdarzy. w końcu co się stało? to był błąd wykonawcy no i jak z kosztami, kto je poniesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.06.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz? Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami Rozbieramy wszystko do samych ław. Masakra - współczuję. Co z kosztami ?? Udało się znaleźć przyczynę/winnego ?? o matko co sie stało? trzeba uwazac na te ekipy, kurcze nie duzo dobrych zostalo, jak sie trafi na gamoni to spartola sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 28.06.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Dzięki za info już link działa. fajny domek, my tez wybralismy projekt z archipelagu nie ma z nimi zadnych problemom? moze trzeba na cos uwazac? wprowadzaliscie jakies zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.06.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 My mamy cem-wap. Na to od razu farba poszla Wyszla drobna fakturka, jak dla mnie są super. O tynkach gipsowych slyszalam opinie - siedza w nich robale Napewno cem -wap sa mocniejsze od gipsowych, za to gipsowe wychodza gladsze. Zazwyczaj cem -wap sie traktuje 1-krotna gladzią wiec pracochlonne bardziej są i wiecej czasu zajmują. Ale u nas wyszly tak dobrze ze nie gladzilismy. a jak były kładzione maszynowo czy ręcznie? p. Kopyś ci je robił? myślałam że on robi tylko gipsowe. Był u nas na budowie i jesteśmy z nim umówieni na posadzki, na tynki nie miał czasu bo tyle roboty ma teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.06.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do właścicieli kominów schiedla jaki komin do jakiego kotła? Mamy 2 sprzeczne opinie, dzisiaj się spotkam z przedstawicielem schiedla - ciekawe co powie miałam przyjemność rozmowy -2,5 godz z panem od schiedla-moze to co mówi jest wiarygodne i przekonujace ale i tak wszystko obija sie o kase wyliczone mam 2 kominy-jeden do kotłowni drugi kominkowy na ok 8 tys to jest cena katalog.i mozna w hurtowni od tej ceny targowac rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.06.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 My mamy cem-wap. Na to od razu farba poszla Wyszla drobna fakturka, jak dla mnie są super. O tynkach gipsowych slyszalam opinie - siedza w nich robale Napewno cem -wap sa mocniejsze od gipsowych, za to gipsowe wychodza gladsze. Zazwyczaj cem -wap sie traktuje 1-krotna gladzią wiec pracochlonne bardziej są i wiecej czasu zajmują. Ale u nas wyszly tak dobrze ze nie gladzilismy. a jak były kładzione maszynowo czy ręcznie? p. Kopyś ci je robił? myślałam że on robi tylko gipsowe. Był u nas na budowie i jesteśmy z nim umówieni na posadzki, na tynki nie miał czasu bo tyle roboty ma teraz. tynki maszynowe byly. Podłoża tez super zrobil. To jest gosc naprawdę do polecenia, słowny, terminowy - zadnych problemow nie stwarza. Fachowo robią, sprzątają po sobie. Za to elektryka kurde trafilismy do bani jestem na niego wsciekla, wczoraj sie z nim pozarlam przez tel. az rzucił sluchawke Nieslowny, nieterminowy, zero kontaktu, nie odbiera telefonow ,przemądrzały - do bani! Jeszcze kogo polecam to plytkarz - dalam na liste, tez jestesmy z niego zadowoleni. Nie ma to jak dobra ekipa, kurcze bez nerwacji, pieknie ,szybko i przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.06.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz? Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami Rozbieramy wszystko do samych ław. kurcze w sumie to nie wiem co napisać no i rozumiem czemu nie masz ochoty na klikanie z nami. Myślałam że komuś tak przygotowanemu do budowania jak ty to nieprzewidzianego się nie zdarzy. w końcu co się stało? to był błąd wykonawcy no i jak z kosztami, kto je poniesie? jakas dziwna ekipa....a moze nie byli pilnowani.....ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.06.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Do właścicieli kominów schiedla jaki komin do jakiego kotła? Mamy 2 sprzeczne opinie, dzisiaj się spotkam z przedstawicielem schiedla - ciekawe co powie miałam przyjemność rozmowy -2,5 godz z panem od schiedla-moze to co mówi jest wiarygodne i przekonujace ale i tak wszystko obija sie o kase wyliczone mam 2 kominy-jeden do kotłowni drugi kominkowy na ok 8 tys to jest cena katalog.i mozna w hurtowni od tej ceny targowac rabat te kominy pamietam mieli w atrakcyjnej cenie w hurtowni w Policach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 28.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Dzięki za info już link działa. fajny domek, my tez wybralismy projekt z archipelagu nie ma z nimi zadnych problemom? moze trzeba na cos uwazac? wprowadzaliscie jakies zmiany? Ogólnie nie jest źle, jednakże brak w projektach dokładnych rysunków poszczególnych wykonań prac (słowa architekta) jakich nie wiem gdyż dobry fachman nie ma z nimi (projektami) żadnych problemów. Zmiany jak najbardziej, w fazie adaptacji, dom ma być dla nas przyjazny a nie odwrotnie. Wszytko zależy tylko od Waszej inwencji twórczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Tomadyna z twoją sprawa powinno być ok. Nie słyszałam żeby był jakiś opór w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.06.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 tynki maszynowe byly. Podłoża tez super zrobil. To jest gosc naprawdę do polecenia, słowny, terminowy - rzadnych problemow nie stwarza. Fachowo robią, sprzątają po sobie. Za to elektryka kurde trafilismy do bani jestem na niego wsciekla, wczoraj sie z nim pozarlam przez tel. az rzucił sluchawke Nieslowny, nieterminowy, zero kontaktu, nie odbiera telefonow ,przemądrzały - do bani! Jeszcze kogo polecam to plytkarz - dalam na liste, tez jestesmy z niego zadowoleni. Nie ma to jak dobra ekipa, kurcze bez nerwacji, pieknie ,szybko i przyjemnie Pan jest nam znany i przetestowany z innych źródeł niż forum powiedz mi jeszcze jaka jest cena tych tynków i ile je robili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 28.06.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 tynki maszynowe byly. Podłoża tez super zrobil. To jest gosc naprawdę do polecenia, słowny, terminowy - rzadnych problemow nie stwarza. Fachowo robią, sprzątają po sobie. Za to elektryka kurde trafilismy do bani jestem na niego wsciekla, wczoraj sie z nim pozarlam przez tel. az rzucił sluchawke Nieslowny, nieterminowy, zero kontaktu, nie odbiera telefonow ,przemądrzały - do bani! Jeszcze kogo polecam to plytkarz - dalam na liste, tez jestesmy z niego zadowoleni. Nie ma to jak dobra ekipa, kurcze bez nerwacji, pieknie ,szybko i przyjemnie Pan jest nam znany i przetestowany z innych źródeł niż forum powiedz mi jeszcze jaka jest cena tych tynków i ile je robili? z innych zrodel ? no jak dobry fachowiec to i polecajacych duzo Mielismy 500mkw tynkow robili cos kolo tygodnia. Cena .. hmmm musialabym meza zapytac - chyba cos okolo 18zl/mkw , ale maz cos tam sie rozliczal z otworami, bez otworow, za nie tynkowanie osciezy - jakies pierdoly takie . Ale ogolnie okolo 18 - wroci maz zapytam i wysle Ci wiadomosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.06.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Dzięki za info już link działa. fajny domek, my tez wybralismy projekt z archipelagu nie ma z nimi zadnych problemom? moze trzeba na cos uwazac? wprowadzaliscie jakies zmiany? z archipelagiem sa w wiekszosci klopoty...nie do konca poprawne rysunki i zawsze przesadzona wiezba....( grubosc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 28.06.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Dzięki za info już link działa. fajny domek, my tez wybralismy projekt z archipelagu nie ma z nimi zadnych problemom? moze trzeba na cos uwazac? wprowadzaliscie jakies zmiany? z archipelagiem sa w wiekszosci klopoty...nie do konca poprawne rysunki i zawsze przesadzona wiezba....( grubosc) To fakt dach solidny jak co najmniej na schron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.06.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Tomadyna z twoją sprawa powinno być ok. Nie słyszałam żeby był jakiś opór w tej sprawie. Mam nadzieję. Jadę jutro na sesję. Mam nadzieję że Rada zrobi mi jutro prezent - dokładnie jutro wypada 10 rocznica naszego ślubu, a braliśmy go 11.00 czyli w godzinę rozpoczęcia sesji - TO MUSI BYĆ ZNAK Choć na razie wyrażam umiarkowany optymizm. Obecnie wyznaje już zasadę iż jak nie zobacze na własne oczy to nie wierzę. Dziekuję Ci serdecznie za zainteresowanie moją sprawą. Jestem zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 28.06.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Klaus widzę że jesteś a nic nie piszesz? Co u ciebie? wyjaśniło się już co z fundamentami Rozbieramy wszystko do samych ław. Zaprowadziłam do ciebie mojego wykonawce żeby sie dobrze przyjrzał jak nie powinno być ....... powiedział że mieszanka była zła....... i koszty by musiał ponieść więc kasę wyciągaj od wykonawcy bloczki troche kosztuja po za tym Twój czas też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 28.06.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 z archipelagiem sa w wiekszosci klopoty...nie do konca poprawne rysunki i zawsze przesadzona wiezba....( grubosc) nie ma rozy bez kolcow obejrzelismy naprawde mnostwo projektow i wybralismy akurat z archipelagu ale pewnie zadne biuro nie jest idealne. projekt indywidualny jest jednak troche za drogi, a znalezc dobrego architekta tez nie jest latwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 28.06.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Tomadyna z twoją sprawa powinno być ok. Nie słyszałam żeby był jakiś opór w tej sprawie. Mam nadzieję. Jadę jutro na sesję. Mam nadzieję że Rada zrobi mi jutro prezent - dokładnie jutro wypada 10 rocznica naszego ślubu, a braliśmy go 11.00 czyli w godzinę rozpoczęcia sesji - TO MUSI BYĆ ZNAK Choć na razie wyrażam umiarkowany optymizm. Obecnie wyznaje już zasadę iż jak nie zobacze na własne oczy to nie wierzę. Dziekuję Ci serdecznie za zainteresowanie moją sprawą. Jestem zobowiązany. jeżeli wszystko potoczy sie po Twojej myśli będziesz zaczynał w tym roku???? a propo's inspektor to niezwykle zaangażowany człowiek dzięki za polecenie warty swojej ceny a nawet premii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 28.06.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Mam nadzieję że Rada zrobi mi jutro prezent - dokładnie jutro wypada 10 rocznica naszego ślubu, a braliśmy go 11.00 czyli w godzinę rozpoczęcia sesji - TO MUSI BYĆ ZNAK trzymamy kciuki za Was jutro:-)) ula i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts