Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Delf

co do prądu, to jutro w godzinach od 9 do 16 stej ma nie być, bo..........zamierzają podłączyć mi wreszcie skrzynkę ZK na budowę - 5 miesięcy obsuwy

a jeszcze mi dupek p. G. powiedział, że on nie ma obowiązku mnie informowania o terminie wykonania przyłącza (bo sobie zaplanowali je na dziś a my dziś ścinaliśmy z podnośnika topole) a w umowei jak byk &13 pkt 2. ENEA SA oświdcza, że powiadamiać będzie Klienta o planowanych terminach prac, o których mowa w pkt. 1.1, z wyprzedzeniem umożliwiającym Klientowi przygotowanie nieruchomości.

Ja ten punkt jutro mu chyba na czole przykleję. Wkurzył mnie na maxa.

monka

dobrze mówię???

8)

Tobie też wymyśliłam nazwę 8) nie wiem czemu nie przyznajesz się do swojej wioski i piszesz że w Szczecinie mieszkasz :roll: :wink:

monka

to jaka ta nazwa to szybciutko zmienie :lol:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemieckie_nazwy_polskich_miejscowo%C5%9Bci#O

Kostendorf 8) ściągnęłam od Kościana i dodałam końcówkę dorf :roll: :lol: Nie wiem co mi z tego wyszło, może niech Maggie przetłumaczy

Dla zainteresowanych niemieckimi nazwami podaję stronkę:

http://www.bkge.de/archiv-stettin.php?ab=A

Trzeba się znaleźć w indeksie alfabetycznym. Ja tam będę mieszkać w Falkenwalde, czyli Sokolim Lesie :p :wink:

monka, a Möhringen jest też dzielnicą Stuttgartu, dlatego pytałam, co Cię wywiało do Szwabii 8) :lol:

Teska, u ciebie elektrykę robił p. Struzik. Tylko wewnątrz czy przyłącze też?

tak Pan struzik....wewnatrz i przylacze zk...

i jak wrażenia? głównie chodzi mi o zk, czy szybko, czy załatwił wszystko w ENEI itp...

struzik uwazam jest bardzo dobrym fachowcem.szybko i sprawnie.Ale do tanich nie nalezy.W kazdym razie nawet wkreca zarowki :lol: :lol:

Niezłe tempo macie :wink: , chyba się wybiorę na spacerek i poczłapię podpatrzeć jak wam idzie :) .

teraz widać przynajmniej zarys domku :lol: :lol:

Ja narazie wczoraj łaziłem z miarką i projektem wbijając paliki i robiłem sobie zarys domku. Ale to się nie umywa chociaż do stanu zero :wink: .

a Ty to masz odpoczywac!!!!

Niezłe tempo macie :wink: , chyba się wybiorę na spacerek i poczłapię podpatrzeć jak wam idzie :) .

Ja narazie wczoraj łaziłem z miarką i projektem wbijając paliki i robiłem sobie zarys domku. Ale to się nie umywa chociaż do stanu zero :wink: .

To w ramach wypoczynku spacer na łonie natury :wink: . Ale spoko miałem pomocników a sam pełniłem funkcję Dyrektora :lol: :wink:

Witam

OGŁASZAM WIĘC iż na dzisiejszej sesji Rady Gminy została zatwierdzona zmiana w planie zagospodarowania przestrzennego dla Bezrzecza, a co za tym idzie ....................

MOŻEMY BUDOWAĆ SWÓJ DOM JEDNORODZINNY.

:lol: :lol: :lol: :D :D :lol: :lol: :D :D :lol: :lol: :D

No to, czyli będziemy jednak sąsiadami. Cieszę się bardzo. Jak widzisz

poczekałem na Ciebie z budową. Jestem dobry kumpel, co nie?

do bólu 8)

Delf

co do prądu, to jutro w godzinach od 9 do 16 stej ma nie być, bo..........zamierzają podłączyć mi wreszcie skrzynkę ZK na budowę - 5 miesięcy obsuwy

a jeszcze mi dupek p. G. powiedział, że on nie ma obowiązku mnie informowania o terminie wykonania przyłącza (bo sobie zaplanowali je na dziś a my dziś ścinaliśmy z podnośnika topole) a w umowei jak byk &13 pkt 2. ENEA SA oświdcza, że powiadamiać będzie Klienta o planowanych terminach prac, o których mowa w pkt. 1.1, z wyprzedzeniem umożliwiającym Klientowi przygotowanie nieruchomości.

Ja ten punkt jutro mu chyba na czole przykleję. Wkurzył mnie na maxa.

ja bym z ciężarnymi nie zaczynała :roll: 8) :wink:

autopsja i obserwacja :lol:

To w ramach wypoczynku spacer na łonie natury :wink: . Ale spoko miałem pomocników a sam pełniłem funkcję Dyrektora :lol: :wink:

I Ojca :lol: