Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję wszystkim za życzenia.

Oczywiście teraz muszę zrobić ognisko - tylko już nie będę mógł mojego pola nazwać nieużytkiem :lol:

Obawiam się tylko że teraz wakacje i się wszyscy rozjadą na urlopy i nikt nie będzie chciał przyjść na ognisko :oops:

:-). My nigdzie nie wyjeżdzamy - przyjdziemy na ognisko, zeby nie wiem co;-) teraz juz na PRAWIE plac budowy :D :D :D

ulanka

Dziękuję wszystkim za życzenia.

Oczywiście teraz muszę zrobić ognisko - tylko już nie będę mógł mojego pola nazwać nieużytkiem :lol:

Obawiam się tylko że teraz wakacje i się wszyscy rozjadą na urlopy i nikt nie będzie chciał przyjść na ognisko :oops:

ja i taK prawie nie wychodze z Miętowej podpisuje liste obecności :D

Witam

kolejny dzień walki z budową rozpoczęty

oj bedzie co wspominac i opowiadać wnukom :lol:

witam wszystkich :lol: :lol:

taaaak opowieści z długą brodą........ wnuki zrobią takie oczy :o :o :o jak my teraz na opowieści naszych rodziców ......... kiedyś w latach 80-tych rodzice odbierali mieszkanie spółdzielcze wiecie gdzie zamontowali nam kaloryfer?????? niech ktoś zgadnie.......... jak sie nie uda to napisze :D

Witam

taaaak opowieści z długą brodą........ wnuki zrobią takie oczy :o :o :o jak my teraz na opowieści naszych rodziców ......... kiedyś w latach 80-tych rodzice odbierali mieszkanie spółdzielcze wiecie gdzie zamontowali nam kaloryfer?????? niech ktoś zgadnie.......... jak sie nie uda to napisze :D

może...na suficie albo na środku dużego pokoju :roll:

kiedyś wszystko było możliwe :wink:

Witam

pudło :D

Witam piątkowo,

Chcę ostrzec wszystkich budujących przed posadzkarzem - p.Zając, tel. 604 55 19 32 - przeciągnął nas dwa tygodnie :evil: :evil: :-? - a wystarczyło uczciwie powiedzieć że ma inną robotę i nie jest zainteresowany .. - ale jak się później dowiedziałem jest to jego stary numer !! 8) :evil:

Może i robi nienajgorzej - tak usłyszałem od sąsiadki, której wylewał posadzki rok temu .. ALE nie miałem okazji się o tym przekonać .. :-?

A było tak :

p.Zając bardzo chętnie przyjął propozycje wylania posadzek - następnego dnia spotkaliśmy się na budowie, omówiliśmy wszystko i ja ochoczo poleciałem po zakupy do hurtowni. Wg. ustaleń p.Zając miał wejść najpóźniej za tydzień (po ukończeniu hali czy czegoś tam). Po tygodniu przyjeżdżamy na budowę a tam cisza .. Dzwonie - i dowiaduję się, że mają chłopaki coś jeszcze zatrzeć czy wytrzeć .. a to im zajmie jeszcze max 1 no może 2 dni, ale p.Zając DAJE SŁOWO że pojutrze wchodzą i GWARANTUJE że najpóźniej w środę (28/06) mamy po robocie.

Ano w środę dalej 'cicho i głucho' :evil: :-? - nie byli, nie zrobili :-? .. DZWONIE o 16:30 a tu "abonent nieosiągalny" .. 16:35 wysyłam grzecznego SMSa, który dochodzi o 19:41 .. DZWONIE o 19:45 "abonent nieosiągalny" .. :evil: :evil: :evil: :evil:

Po kolejnych dwóch dniach dalej nic .. dzwonie .. "abonent nieosiągalny", SMS też nie dochodzi - na budowie cisza .. :-? :evil: :o

Czekałem do wczoraj .. - na tyle mi starczyło cierpliwości :wink:

dziś już Pan Bejnarowicz zabrał się ostro do roboty .. :lol: :D :p

Witam

pudło :D

coś się uparłam na ten duży pokój...w drzwiach balkonowych ...uniemożliwiając przejście :roll:

tak sobie wymyślam najbardziej absurdalne miejsca :lol:

Czekałem do wczoraj .. - na tyle mi starczyło cierpliwości :wink: [/i]

dziś już Pan Bejnarowicz zabrał się ostro do roboty .. :lol: :D :p

dobrze że się na niego nie zdecydowaliśmy :roll:

peterz najważniejsze że się dobrze skończyło :D cena też w porządku?

Trochę drożej .. ALE 95% posadzkarzy stosuje zbrojenie rozproszone - które zdaniem mojego kier.bud. jest do du..y (jak się źle wymiesza, to w jednym miejscu jest kulka "pierza" a w drugim jest pusto) .. zaś Pan Bejnarowicz stosuje siatkę zbrojeniową na całość góra/dół .. oraz daje uplastyczniasz wszędzie, nie tylko tam gdzie podłogówka .. tak więc to 'Trochę drożej' de facto przekłada się na lepiej, trwalej, mocniej .. a co najistotniejsze JUŻ :lol: :lol: :D

Dla zainteresowanych niemieckimi nazwami podaję stronkę:

http://www.bkge.de/archiv-stettin.php?ab=A

Trzeba się znaleźć w indeksie alfabetycznym. Ja tam będę mieszkać w Falkenwalde, czyli Sokolim Lesie :p :wink:

monka, a Möhringen jest też dzielnicą Stuttgartu, dlatego pytałam, co Cię wywiało do Szwabii 8) :lol:

pomocy - to moje to miało nazwę neuenkirchen czy chodzi o kościół ewang. w tej miejscowości która miała taką samą nazwę jak dziś