Teska 04.07.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam wtorkowo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 04.07.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 też witam wtoreczkowo. Miraśka - bij w ryj póki można i nie popuszczaj paprochom, bo będą ci kołki ciosać na głowie zwracam się o poradę - kcem szyby hartowane na ścianę w kuchni, ale, no właśnie mam 2 "piękne" gniazdka na tej ścianie i co teraz? - szyby hartowanej się nie wierci - gdzie te gniazdka przełożyć żeby było ok? wydaje mi sie, że jednak jakies otwory w takiej szybie robić można, tylko chyba przed hartowaniem...nie jestem pewna, wiesz co przejdź się może do jakiegos szklarza albo do takiego sklepu ze szkłem na tyłach McDonaldsa na Wojska Poslkiego (vis a vis Maratonu). no przed hartowaniem można jak najbardziej, tylko ja mogę kupić już zahartowane (bez dziur). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 04.07.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 też witam wtoreczkowo. Miraśka - bij w ryj póki można i nie popuszczaj paprochom, bo będą ci kołki ciosać na głowie zwracam się o poradę - kcem szyby hartowane na ścianę w kuchni, ale, no właśnie mam 2 "piękne" gniazdka na tej ścianie i co teraz? - szyby hartowanej się nie wierci - gdzie te gniazdka przełożyć żeby było ok? wydaje mi sie, że jednak jakies otwory w takiej szybie robić można, tylko chyba przed hartowaniem...nie jestem pewna, wiesz co przejdź się może do jakiegos szklarza albo do takiego sklepu ze szkłem na tyłach McDonaldsa na Wojska Poslkiego (vis a vis Maratonu). no przed hartowaniem można jak najbardziej, tylko ja mogę kupić już zahartowane (bez dziur). bardzo chetnie obejrzalbym ta sciane z kuchni juz z szybami, moze masz gdzies przyklad na zdjeciu takiego rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 04.07.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 też witam wtoreczkowo. Miraśka - bij w ryj póki można i nie popuszczaj paprochom, bo będą ci kołki ciosać na głowie zwracam się o poradę - kcem szyby hartowane na ścianę w kuchni, ale, no właśnie mam 2 "piękne" gniazdka na tej ścianie i co teraz? - szyby hartowanej się nie wierci - gdzie te gniazdka przełożyć żeby było ok? wydaje mi sie, że jednak jakies otwory w takiej szybie robić można, tylko chyba przed hartowaniem...nie jestem pewna, wiesz co przejdź się może do jakiegos szklarza albo do takiego sklepu ze szkłem na tyłach McDonaldsa na Wojska Poslkiego (vis a vis Maratonu). no przed hartowaniem można jak najbardziej, tylko ja mogę kupić już zahartowane (bez dziur). bardzo chetnie obejrzalbym ta sciane z kuchni juz z szybami, moze masz gdzies przyklad na zdjeciu takiego rozwiazania? dokładnie ja też!!!! jest to kolejna alternarywa dla kafli i stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 04.07.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 o kurcze! mi by samo wygadane nie wystarczyło To znaczy co? Lałabyś? a pewnie!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.07.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam wszystkich chociaz powinno byc wczoraj był jeden z gorszych dni-a dzisiaj aż niechce mi sie jechac na budowe-byłam wściekła jak wieczorkiem zobaczyłam efekt pracy,a jeszcze na dodatek wcześniej usłyszałam ,że otwory(3) drzwiowe sa węższe bo nie dałam wykazu stolarki a na rzucie parteru jak byk podane sa wymiary drzwi o otworów osobno-3 osoby czytają projekt i co ?usłyszałam ,że ja mam duzo czasu zeby siedziec nad projektem ,jestem ciekawa czy rozbiora scianke -buduja z porotonu a musla ,że klocki lego -jedna ścianka to prawie spoina pionowa na pionowej(prawie),musze im pokazać dom naprzeciwko uff,ulżyło strach pomyslec co oni ci wybudują....tzn ze dom to pewne...tylko co bedzie pozniej do poprawki....a co na to kierownik???? z tego co piszesz to nawet o murowaniu nie maja pojecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 04.07.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam wszystkich chociaz powinno byc wczoraj był jeden z gorszych dni-a dzisiaj aż niechce mi sie jechac na budowe-byłam wściekła jak wieczorkiem zobaczyłam efekt pracy,a jeszcze na dodatek wcześniej usłyszałam ,że otwory(3) drzwiowe sa węższe bo nie dałam wykazu stolarki a na rzucie parteru jak byk podane sa wymiary drzwi o otworów osobno-3 osoby czytają projekt i co ?usłyszałam ,że ja mam duzo czasu zeby siedziec nad projektem ,jestem ciekawa czy rozbiora scianke -buduja z porotonu a musla ,że klocki lego -jedna ścianka to prawie spoina pionowa na pionowej(prawie),musze im pokazać dom naprzeciwko uff,ulżyło no właśnie, i tak to jest, człowiek sobie umyśli ekstra technologię, tylko kto to ma potem wykonać? Dlatego czasami lepiej postawic na coś, co jest popularne, bo przynajmniej większość ekip powinna wiedzieć, jak się z tego buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 04.07.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 a proszę:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1273934#1273934 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41142&highlight=szyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 04.07.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 a proszę: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1273934#1273934 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41142&highlight=szyba fajne ale niestety wszelkie otwory trzeba wykonac przed hartowaniem a wiec jest nie da sie np zamontowac relingow kuchennych, chyba ze wszystko ustali sie przed montazem i zamowieniem szyby i potem szyba ma juz wszelkie niezbedne otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 04.07.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 a proszę: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1273934#1273934 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=41142&highlight=szyba fajne ale niestety wszelkie otwory trzeba wykonac przed hartowaniem a wiec jest nie da sie np zamontowac relingow kuchennych, chyba ze wszystko ustali sie przed montazem i zamowieniem szyby i potem szyba ma juz wszelkie niezbedne otwory tak otwory przed hartowaniem. ale można zrezygnować z otworów (gniazdka podwiesić pod szafkami albo w blacie) i kupić gotowe szyby z szynami (są takie w ikei) - relingi wiesza się wtedy na listwę http://www.ikea.com/PIAimages/28452_PE115084_S3.jpg http://www.ikea.com/PIAimages/28451_PE115083_S3.jpg Szyna ścienna daje się wykorzystać do wieszenia akcesoriów kuchennych NYLED na panelach ściennych IMPERATIV.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.07.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 no to mam za sobą kolejny krok naprzód - zatrudniłem kierownika budowy no... brawo kogoś z Listy? aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharky 04.07.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 myslalem raczej o jednej duzej szybie, tak ja na projektach ktore podeslales. ale relingi zawsze mozna powiesic nad szyba, albo zrobic dwie szyby, pod listwa (relingiem) i nad i uzyskac dzieki temu efekt jednej powierzchni. mozna by jeszcze taka szybe (mleczna) umiescic w pewnej odleglosci od sciany i podswietlic ja od tylu i uzyskac efekt swiecacej sciany oswietlajacej blat roboczy w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.07.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam wszystkich chociaz powinno byc wczoraj był jeden z gorszych dni-a dzisiaj aż niechce mi sie jechac na budowe-byłam wściekła jak wieczorkiem zobaczyłam efekt pracy,a jeszcze na dodatek wcześniej usłyszałam ,że otwory(3) drzwiowe sa węższe bo nie dałam wykazu stolarki a na rzucie parteru jak byk podane sa wymiary drzwi o otworów osobno-3 osoby czytają projekt i co ?usłyszałam ,że ja mam duzo czasu zeby siedziec nad projektem ,jestem ciekawa czy rozbiora scianke -buduja z porotonu a musla ,że klocki lego -jedna ścianka to prawie spoina pionowa na pionowej(prawie),musze im pokazać dom naprzeciwko uff,ulżyło strach pomyslec co oni ci wybudują....tzn ze dom to pewne...tylko co bedzie pozniej do poprawki....a co na to kierownik???? z tego co piszesz to nawet o murowaniu nie maja pojecia... to znaczy tylko jedna scianka była do d.... ale juz jest OK-gęba mi sie usmiechnęła jak zobaczyłam dzisiejsza prace,muruja jak powinni -ponoc kirownik wyzył sie na nich mam nadzieje ze tak bedzie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.07.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam wszystkich chociaz powinno byc wczoraj był jeden z gorszych dni-a dzisiaj aż niechce mi sie jechac na budowe-byłam wściekła jak wieczorkiem zobaczyłam efekt pracy,a jeszcze na dodatek wcześniej usłyszałam ,że otwory(3) drzwiowe sa węższe bo nie dałam wykazu stolarki a na rzucie parteru jak byk podane sa wymiary drzwi o otworów osobno-3 osoby czytają projekt i co ?usłyszałam ,że ja mam duzo czasu zeby siedziec nad projektem ,jestem ciekawa czy rozbiora scianke -buduja z porotonu a musla ,że klocki lego -jedna ścianka to prawie spoina pionowa na pionowej(prawie),musze im pokazać dom naprzeciwko uff,ulżyło strach pomyslec co oni ci wybudują....tzn ze dom to pewne...tylko co bedzie pozniej do poprawki....a co na to kierownik???? z tego co piszesz to nawet o murowaniu nie maja pojecia... to znaczy tylko jedna scianka była do d.... ale juz jest OK-gęba mi sie usmiechnęła jak zobaczyłam dzisiejsza prace,muruja jak powinni -ponoc kirownik wyzył sie na nich mam nadzieje ze tak bedzie do końca rozebrali scianke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.07.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 tak,na szczęście tylko 2 m szer i ok 1.20 wys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.07.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 witam wszystkich chociaz powinno byc wczoraj był jeden z gorszych dni-a dzisiaj aż niechce mi sie jechac na budowe-byłam wściekła jak wieczorkiem zobaczyłam efekt pracy,a jeszcze na dodatek wcześniej usłyszałam ,że otwory(3) drzwiowe sa węższe bo nie dałam wykazu stolarki a na rzucie parteru jak byk podane sa wymiary drzwi o otworów osobno-3 osoby czytają projekt i co ?usłyszałam ,że ja mam duzo czasu zeby siedziec nad projektem ,jestem ciekawa czy rozbiora scianke -buduja z porotonu a musla ,że klocki lego -jedna ścianka to prawie spoina pionowa na pionowej(prawie),musze im pokazać dom naprzeciwko uff,ulżyło strach pomyslec co oni ci wybudują....tzn ze dom to pewne...tylko co bedzie pozniej do poprawki....a co na to kierownik???? z tego co piszesz to nawet o murowaniu nie maja pojecia... to znaczy tylko jedna scianka była do d.... ale juz jest OK-gęba mi sie usmiechnęła jak zobaczyłam dzisiejsza prace,muruja jak powinni -ponoc kirownik wyzył sie na nich mam nadzieje ze tak bedzie do końca pewnie przeczytali na forum twoje zwierzenia i się przestraszyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.07.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 super-Włosi wygrali a tu cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 04.07.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 super-Włosi wygrali a tu cisza ale jak ... chyba tylko babki oglądały mecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 04.07.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 super-Włosi wygrali a tu cisza ale jak ... chyba tylko babki oglądały mecz No ja kibicowałam Niemcom przynajmniej Polacy troszke pograli Generalnie standard: Włosi udają, że grają, a pod koniec siup i jakiegos gola wsadzają przeciwnikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 05.07.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 no właśnie, i tak to jest, człowiek sobie umyśli ekstra technologię, tylko kto to ma potem wykonać? Dlatego czasami lepiej postawic na coś, co jest popularne, bo przynajmniej większość ekip powinna wiedzieć, jak się z tego buduje Dobrze, że użyłaś sformułowania "powinna", bo to też się nie sprawdza. Dzień dobry wszystkim. Dzisiaj ma byc Afryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts