Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

również witam środkowo.

no meczyk był pasjonujący

Afryka będzie, a ja mam dzisiaj imprezkę ogródkową. każdy łyknie po 2 drinie i się zawinie :lol:

trzeba będzie podlać chwasty.

pozdrawiam wszystkich

ps. jestem wkurzona:

- na elektryków - tak połączyli 3 gniazda krzyżowe, że z 5 lamp w holu świecą 2

- na dostawcę furtki - zamek się sp@!$#^%7! tzn. nie trzyma i można jednym palcem otworzyć (furta ma rok czasu), a on, że nie przyjedzie bo nie montował (a co ma zamek do montażu furtki?). po awanturze zgodził się łaskawie, że wpadnie jak będzie przejeżdżał.

a jak nie przyjedzie........

również witam środkowo.

no meczyk był pasjonujący

Afryka będzie, a ja mam dzisiaj imprezkę ogródkową. każdy łyknie po 2 drinie i się zawinie :lol:

trzeba będzie podlać chwasty.

pozdrawiam wszystkich

ps. jestem wkurzona:

- na elektryków - tak połączyli 3 gniazda krzyżowe, że z 5 lamp w holu świecą 2

- na dostawcę furtki - zamek się sp@!$#^%7! tzn. nie trzyma i można jednym palcem otworzyć (furta ma rok czasu), a on, że nie przyjedzie bo nie montował (a co ma zamek do montażu furtki?). po awanturze zgodził się łaskawie, że wpadnie jak będzie przejeżdżał.

a jak nie przyjedzie........

no wiesz trzeba człowieka zrozumieć akurat nie przejeżdżał i pewnie znając zycie nie po drodze będzie mu tak z miesiąc :evil:

- na dostawcę furtki - zamek się sp@!$#^%7! tzn. nie trzyma i można jednym palcem otworzyć (furta ma rok czasu),

a może to zwyczajnie elektrozaczep sie popsuł?

przypomniało mi się, że w zeszłym roku - nie to już będzie prawie dwa lata, bo zaraz po pierwszych mrozach, wymienialiśmy elektrozaczep, bo właśnie nie trzymał. I teraz jest ok.

Witam srodkowo :)

powiedzcie mi jak dlugo trwaly wasze budowy ?

jestem ciekaw w jakim czasie od rozpoczecia robot mozna sie wprowadzic do swojego domku :)

budowę rozpoczęliśmy w 12 marca 2003r, potem była dwu miesięczna przerwa wakacyjna, a wprowadzilismy się do gotowego tzn: panele, płytki, meble czyli wsio gotowe 11 kwietnia 2004r

Czyli 13 miesięcy (wliczając to wakacje)

jestem ciekaw w jakim czasie od rozpoczecia robot mozna sie wprowadzic do swojego domku :)

budowę rozpoczęliśmy w 12 marca 2003r, potem była dwu miesięczna przerwa wakacyjna, a wprowadzilismy się do gotowego tzn: panele, płytki, meble czyli wsio gotowe 11 kwietnia 2004r

SUPER :)

wiec jesli w tym roku na jesieni zaczne

to mam szanse wprowadzic sie w przyszlym roku ;))

SUPER :)

wiec jesli w tym roku na jesieni zaczne

to mam szanse wprowadzic sie w przyszlym roku ;))

spoko!

dodam, że my się wcale nie spieszyliśmy

a wykończenie do jakiego się wprowadziliśmy możesz zobaczyć w mojej stopce

przypomniało mi się, że w zeszłym roku - nie to już będzie prawie dwa lata, bo zaraz po pierwszych mrozach, wymienialiśmy elektrozaczep, bo właśnie nie trzymał. I teraz jest ok.

napewno masz rację że to eletrozaczep, ale ja się na tym nie znam i chciałam żeby zobaczył co trzeba zrobić (ewentualnie naprawił). u mnie widocznie z opóźnieniem, bo mrozów ostatnio nie było.

napewno masz rację że to eletrozaczep, ale ja się na tym nie znam i chciałam żeby zobaczył co trzeba zrobić (ewentualnie naprawił). u mnie widocznie z opóźnieniem, bo mrozów ostatnio nie było.

ale ta mroźna zima na pewno odcisnęła na nim swoje piętno :wink: 8)

co do czasu budowania: żeby nie było tak optymistycznie, jak buduję 3 rok, mam nadzieję wprowadzić się przed jego upływem (jakieś 2 miesiące)...

Gość Gosc123

Delf, Bikosa - czy mógłbym prosić o więcej opinii (tych pozytywnych i tych bardziej krytycznych) na temat wykonania elewacji przez p. Malaka?

Co u Was dokładnie robił, jakich użyłyœcie materiałów, z jakiej technologii korzystałyœcie?

Pozdrawiam cieplutko

Gość Gosc123

Nie ze wszystkim warto się spieszyć. Niektóre prace wymagajš "odstania" i przerw technologicznych.

U nas stan surowy zamknięty mieliœmy (z takimi właœnie przerwami) w cišgu trzech miesięcy. Od niwelacji działki przez instalację, rozpoczęcie budowy, piwnicę, parter, poddasze aż po drzwi. Dalej (z różnych względów) cišgniemy się niestety już 3-ci rok, ale jest już duże œwiatło w tunelu, że w tym roku skończymy wszystkie poważniejsze prace.