Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupkę wtoreczkowo

hahaha ja wstałam o 3 w nocy...i siedziałam na kanapie z takimi oczami :o :o az chałupa drzała tak tłukło....

kobieto...to w te sobote ten tego????

w te sobotę to chyba ni, bo jadę do ikei. ale co się odwlecze to, nie uciecze

pozdrófka dla wszystkich

a moge zlozyc zamowienie??? ktore nie zajmuje duzo miejsca ( firanki) ? do poznania czy berlina?

będzie poznań.... z tym że właśnie się okazało że albo 15-go albo 29-go

zamówienie - no problem

budynek całkiem zgrabny, w środku bardzo mi sie podoba, prosto, funkcjonalnie, ale i oryginalnie - chociaz nie wiem, czy nie zmienie zdania po twoich zmianach :wink: .

a to czemu?

myslisz ze po moich zmianach bedzie gorzej czy lepiej ?

:wink:

mam nadzieję, że lepiej, bo czasami, jak się człowiek za zmiany weźmie, to.... :o :wink: ale w sumie, to jakby nie moja sprawa :lol:

Witam grupkę wtoreczkowo

hahaha ja wstałam o 3 w nocy...i siedziałam na kanapie z takimi oczami :o :o az chałupa drzała tak tłukło....

kobieto...to w te sobote ten tego????

w te sobotę to chyba ni, bo jadę do ikei. ale co się odwlecze to, nie uciecze

pozdrófka dla wszystkich

a moge zlozyc zamowienie??? ktore nie zajmuje duzo miejsca ( firanki) ? do poznania czy berlina?

będzie poznań.... z tym że właśnie się okazało że albo 15-go albo 29-go

zamówienie - no problem

no to super , poszukam numerek tej firanki i zadzwonie

Witajcie

Wczoraj zrobiłem objazd po kiedyś zwanym nieużytku :lol:. W ENEA powiedzieli mi że prace trwają :evil: tylko ciekawe gdzie :o i oczywiście przy okazji rzuciłem okiem na budowy Klaus-a oraz Kacha72 8)

to moze cos podac zimnego :oops: :p :roll:

Właśnie

dawno nic nie przyjąłem

taki nawał roboty w firmie że jak wracam do domu to padam jak pies pluto.

A tak poważnie to ile płaciliście za podbitkę drewnianą ( materiał i robocizna ). Szukam niedrogiego wykonawcy a na liście widzę tylko jednego.

Ja kupowałam podbitkę sosnową w składzie drzewnym na Ku Słońcu za niecałe 20 zł/m2. A położenie kosztuje ok. 10-15zł /mb podbitki.

U mnie kładli nabitkę, czyli razem z dachem.

Witam chłodniej. :wink:

Delf, super dzięki.

Wczoraj ogrodziliśmy nasze włości - to pozwoliło mi utwierdzic się w przekonaniu, że tylko wentylacja mechaniczna! Dzisiaj umieram, pogryziona przez jakieś straszne czarne latające paskudztwa, co to jak wczepią się w człowieka, to ni cholery nie chcą popuścic. A tak miło byłoby posiedziec o północy na tarasie. :-?

Gość Gosc123
Wieczorem witam,

i co nikt nie robił podbitki drewnianej?

Ja jestem przed... W składzie drzewnym Fenix na Zwierzynieckiej pod wiaduktem sosna I klasa - 25 zł, pozaklasowa - 18 zł (różni się od I klasy większš iloœciš sęków, ale niektóre sztuki sš jakby z I-szej).

W Darbudzie w Goleniowie sprzedajš sosnowš podbitkę za jakieœ 20-22 zł z firmy Storaenso (chyba z Finlandii).

Co do ceny za robociznę, niestety jest mi jeszcze nieznana.

A tak poważnie to ile płaciliście za podbitkę drewnianą ( materiał i robocizna ). Szukam niedrogiego wykonawcy a na liście widzę tylko jednego.

Ja kupowałam podbitkę sosnową w składzie drzewnym na Ku Słońcu za niecałe 20 zł/m2. A położenie kosztuje ok. 10-15zł /mb podbitki.

U mnie kładli nabitkę, czyli razem z dachem.

Józia S. kto kładzie podbitkę za takie pieniądze :o Czy mogę prosić cię o namiar i opinię.

adria

Witam Grupę,

GrzesiekB, jeśli zaglądasz tu jeszcze...? - kto ci robił podbitkę i ile płaciłeś za mb. Widzę codziennie wracając z budowy, że życie tętni już w waszej nowej zagrodzie :lol: Jak się mieszka?

Pozdrawiam,

adria

Witajcie! Czasami jeszcze przeglądam to forum, choć przyznaję że rzadko... Wybudowany dom, wydawałoby się kończy zmagania - ale nie... uwierzcie mi to dopiero początek nowego :).

Mieszka się super! Wieczorkiem piwko na tarasie w baseniku... Cudo.

Mam też klimę, o której ostatnio ktoś tu pisał i powiem szczerze, przy ostatnich upałach sprawdza się super. Przed snem, schładzam sobię sypialnię do 19 stopni i zasypiam jak niemowlę... (a może to przez piwko?).

Co do podbitki, to powiem Wam że płaciłem 24 zł/m2 (skład Elgeron na Mierzynie). Tu dodam, że przy zakupie podbitki nie tylko powinno się patrzeć na cenę ale i na jakość i związaną z tym grubość desek!

Co do robocizny to "dogadałem" się z Góralami za całość. Wyszło mi 2,8 tys zł za ok. 85 m2.

Pochwalę się jeszcze, że dzięki kolektorom słonecznym, przez miesiąc użytkowania normalne zużywanie ciepłej wody pochłonęło u mnie 6m3 gazu...

Pozdrawiam wszystkich!

Witam Grupę,

GrzesiekB, jeśli zaglądasz tu jeszcze...? - kto ci robił podbitkę i ile płaciłeś za mb. Widzę codziennie wracając z budowy, że życie tętni już w waszej nowej zagrodzie :lol: Jak się mieszka?

Pozdrawiam,

adria

Witajcie! Czasami jeszcze przeglądam to forum, choć przyznaję że rzadko... Wybudowany dom, wydawałoby się kończy zmagania - ale nie... uwierzcie mi to dopiero początek nowego :).

Mieszka się super! Wieczorkiem piwko na tarasie w baseniku... Cudo.

Mam też klimę, o której ostatnio ktoś tu pisał i powiem szczerze, przy ostatnich upałach sprawdza się super. Przed snem, schładzam sobię sypialnię do 19 stopni i zasypiam jak niemowlę... (a może to przez piwko?).

Co do podbitki, to powiem Wam że płaciłem 24 zł/m2 (skład Elgeron na Mierzynie). Tu dodam, że przy zakupie podbitki nie tylko powinno się patrzeć na cenę ale i na jakość i związaną z tym grubość desek!

Co do robocizny to "dogadałem" się z Góralami za całość. Wyszło mi 2,8 tys zł za ok. 85 m2.

Pochwalę się jeszcze, że dzięki kolektorom słonecznym, przez miesiąc użytkowania normalne zużywanie ciepłej wody pochłonęło u mnie 6m3 gazu...

Pozdrawiam wszystkich!

Ja pytałam!

Powiedz proszę jaki klimatyzator kupowałeś czy czy osobno zamawiałeś usługę czy kompleksowo urządzenie z montażem no i ile kosztowało. I ile masz dB, czy te standardowe 40dB to hałasuje bardzo?

Pozdrawiam wszystkich!

To fajnie, zeby tylko jeszcze takie lata zdarzały sie w Szczecinie częściej :-?