Klaus 13.07.2006 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Promix, to nie moje rejony, więc zupełnie w temacie nie jestem, ale niskie ceny (wręcz najniższe) tak się czasami kończą, no bo nie ma cudów, wszyscy biorą u tych samych producentów, a każdy chce zarobić. Nie jestem zorientowana w cenach, bo takie hurtowe zakupy, już za mną, ale potwierdzam za Staśkiem - fajny był Golbud (zaczęłam budowe w 2003) no i "moja" Apa-2, którą oczywiście polecam. Ogólnie zauważyłam, że zbyt dobre opinie psują opiniowane podmioty, tak było z pania geolog, Promixem, czy panem Pańką. Trochę się wymądrzam, a Klaus już dwa razy odrzucił moją opinię o wykonawcach, którą chciałam umieścić na Liście, bo są "zbyt entuzjastyczne"! To co ja mam biedna napisać?! A co Pańka też w piórka obrósł? A ja chciałem ktłownię u niego kupić. Trzeba będzie tą listę rekomendowanych zlikwidować bo się fachowcy rozbestwiają. Jutro ją zdejmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 13.07.2006 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Józia S. kto kładzie podbitkę za takie pieniądze Czy mogę prosić cię o namiar i opinię. adria Leszek Szymański, ale mam tel. do jego wspólnika.Reszta na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.07.2006 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Trzeba będzie tą listę rekomendowanych zlikwidować bo się fachowcy rozbestwiają. Jutro ją zdejmę. Klaus, nie rób tego! Przecież wszyscy wiedzą, że obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Każdy kupuje i umawia się na własną odpowiedzialnośc a jednak "czarna lista" pomaga od razu eliminowac najgorszych. Ci lepsi na pewno "rozbestwiają" się przy dużym popycie, w końcu każdy jest tylko człowiekiem, ale zawsze można zmienic opinię o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.07.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 czy ma ktos moze jakie informacje na temat HMB na ul. Świerczewskiej 52 oraz Eurobrick 2 w Dołujach jak wyglada sprawa z towarem i z dostawami w tych hurtowniach i jakie macie opinie na ich temat Eurobrick - kiedyś (jak mieli inną nazwę i może właścicieli) byli lepsi. teraz to, tam same "prezesy" (tak jest na ich wizytówkach ) siedzą za ladą. ale do rzeczy: na stanie mają mało, na niektóre rzeczy trzeba czekać, ale cenowo idzie się często dogadać. brałam od nich parę rzeczy (największe zamówienie to, kostka betonowa, i na bieżąco np. cement jak mi zabrakło). Generalnie brać ich do budowania od podstaw - to raczej pomyłka. jakieś to, tam wszystko niemrawe. nerwy napewno siądą. polecam apa-2 i wkt - są na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.07.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Promix, to nie moje rejony, więc zupełnie w temacie nie jestem, ale niskie ceny (wręcz najniższe) tak się czasami kończą, no bo nie ma cudów, wszyscy biorą u tych samych producentów, a każdy chce zarobić. Nie jestem zorientowana w cenach, bo takie hurtowe zakupy, już za mną, ale potwierdzam za Staśkiem - fajny był Golbud (zaczęłam budowe w 2003) no i "moja" Apa-2, którą oczywiście polecam. Ogólnie zauważyłam, że zbyt dobre opinie psują opiniowane podmioty, tak było z pania geolog, Promixem, czy panem Pańką. Trochę się wymądrzam, a Klaus już dwa razy odrzucił moją opinię o wykonawcach, którą chciałam umieścić na Liście, bo są "zbyt entuzjastyczne"! To co ja mam biedna napisać?! qurcze, a mnie do tej pory p. Pańka nie zawiódł. ale coś w tym jest. mój majstrunio był fajny, a potem jak popularność mu zwrosła zgłupiał i dopiero jeden z forumowiczów musiał go ustawić do pionu z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam wszystkich Jeśli chodzi o Promix to ja podobnie jak peterz zaopatrywałam się u nich od lipca 05 do lutego 06. Brałam większość materiału potrzebną do stanu surowego, kontakt z hurtownią praktycznie codziennie. Tak jak wcześniej pisałam ja im nie przedpłacałam kasy za zamawiany towar, wyjątkiem była dachówka ale cena była tak atrakcyjna że się skusiłam. Bałam się trochę bo okres realizacji był długi ale dachówka dojechała na czas. W tym czasie nie miałam z nimi żadnego zgrzytu. Dlatego jak na wiosnę padały zapytania o hurtownię to z czystym sercem mogłam polecić Promix bo miałam z nimi same dobre doświadczenia. Dopiero jak na początku czerwca potrzebowałam od nich styropian czy papę to zaczęły się zgrzyty...pomimo obietnic brak towaru, zwodzenie itd. Coś mi tu nie pasowało a i dochodziły mnie słuchy że coś tam jest nie tak. Tak naprawdę to dopiero w zeszłym tygodniu to się potwierdziło, od właścieli dowiedziałam że sytuacja nie jest dobra i taką informację przekazałam dla Kachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 13.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam wszystkich Jeśli chodzi o Promix to ja podobnie jak peterz zaopatrywałam się u nich od lipca 05 do lutego 06. Brałam większość materiału potrzebną do stanu surowego, kontakt z hurtownią praktycznie codziennie. Tak jak wcześniej pisałam ja im nie przedpłacałam kasy za zamawiany towar, wyjątkiem była dachówka ale cena była tak atrakcyjna że się skusiłam. Bałam się trochę bo okres realizacji był długi ale dachówka dojechała na czas. W tym czasie nie miałam z nimi żadnego zgrzytu. Dlatego jak na wiosnę padały zapytania o hurtownię to z czystym sercem mogłam polecić Promix bo miałam z nimi same dobre doświadczenia. Dopiero jak na początku czerwca potrzebowałam od nich styropian czy papę to zaczęły się zgrzyty...pomimo obietnic brak towaru, zwodzenie itd. Coś mi tu nie pasowało a i dochodziły mnie słuchy że coś tam jest nie tak. Tak naprawdę to dopiero w zeszłym tygodniu to się potwierdziło, od właścieli dowiedziałam że sytuacja nie jest dobra i taką informację przekazałam dla Kachy. Witam i tu wszystko sie zgadza dopiero po wyraźnym sygnale przycisnęłam faceta do muru no i ..... wyszło szydło z worka .... ostatnie 3 dni to prawdziwa klęska kupuje materiał w Eurokliniekrze ......... na razie jestem zadowolona wszystko na czas i na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 [ po wyraźnym sygnale przycisnęłam faceta do muru no i ..... wyszło szydło z worka .... ostatnie 3 dni to prawdziwa klęska Kacha jakie są szanse na pomyślne załatwienie Twoich spraw? Wogóle z kim rozmawiasz z Romanem czy Andrzejem? Mam wrażenie że Roman jeszcze naiwnie twierdzi że jakoś mu się uda wyjść na prostą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.07.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Trzeba będzie tą listę rekomendowanych zlikwidować bo się fachowcy rozbestwiają. Jutro ją zdejmę. Klaus, nie rób tego! Przecież wszyscy wiedzą, że obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Każdy kupuje i umawia się na własną odpowiedzialnośc a jednak "czarna lista" pomaga od razu eliminowac najgorszych. Ci lepsi na pewno "rozbestwiają" się przy dużym popycie, w końcu każdy jest tylko człowiekiem, ale zawsze można zmienic opinię o nich. Ale po co mają się rozbestwiać. Lepiej niech dobrze pracują dla nas. A listę będziemy kolportować między sobą. Albo może lepiej zrobimy do niej dostęp za pomocą hasła. Albo może tak. Komentarze negatywne publicznie a pozytywne tylk dla nas. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.07.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 apropos PROMIX-u. jak budowałam 2002-2004 nazywali się PRO-DOS Grupa SA. Dużo od nich kupiłam materiałów, bo byli cenowo i terminowo ok. Potem mieli coraz mniej na stanie, coraz gorzej się rozmawiało i.... powstał PROMIX (nie korzystałam, bo co zadzwoniłam jak się zainstalowali to, nic nie było). ciekawe czy to, te same ludki, coś mi chodzi po głowie, że mówili o przekształceniu, połączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.07.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 apropos PROMIX-u. jak budowałam 2002-2004 nazywali się PRO-DOS Grupa SA. Dużo od nich kupiłam materiałów, bo byli cenowo i terminowo ok. Potem mieli coraz mniej na stanie, coraz gorzej się rozmawiało i.... powstał PROMIX (nie korzystałam, bo co zadzwoniłam jak się zainstalowali to, nic nie było). ciekawe czy to, te same ludki, coś mi chodzi po głowie, że mówili o przekształceniu, połączeniu. chyba nie, bo z tego co pamiętam to PRO-DOS prowadził Grek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.07.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Trzeba będzie tą listę rekomendowanych zlikwidować bo się fachowcy rozbestwiają. Jutro ją zdejmę. Klaus, nie rób tego! Przecież wszyscy wiedzą, że obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. Każdy kupuje i umawia się na własną odpowiedzialnośc a jednak "czarna lista" pomaga od razu eliminowac najgorszych. Ci lepsi na pewno "rozbestwiają" się przy dużym popycie, w końcu każdy jest tylko człowiekiem, ale zawsze można zmienic opinię o nich. Ale po co mają się rozbestwiać. Lepiej niech dobrze pracują dla nas. A listę będziemy kolportować między sobą. Albo może lepiej zrobimy do niej dostęp za pomocą hasła. Albo może tak. Komentarze negatywne publicznie a pozytywne tylk dla nas. Co Wy na to? popieram Trobe.. Lista winna zostać w niezmienionym kształcie. promix wysypał się nie dlatego, że był w rankingu z dobrą notą, tylko był zapewne źle zarządzany. solidni jak mogą poczytać o pozytywach na swój temat to, jest im miło i lepiej się rozmawia z nimi "nowym" klientom. a jak ktoś burak, to i ukrycie dobrej opinii na forum, nie pomoże, bo od ilości zleceń mu się w głowie przewróci (z życia: na liście nie był i nie jest, ale był polecany i woda sodowa w górę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.07.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ale po co mają się rozbestwiać. Lepiej niech dobrze pracują dla nas. A listę będziemy kolportować między sobą. Albo może lepiej zrobimy do niej dostęp za pomocą hasła. Albo może tak. Komentarze negatywne publicznie a pozytywne tylk dla nas. Co Wy na to? Lista powinna moim zdaniem pozostac publiczna. Wbrew pozorom zagladaja na nia rowniez ludzie niezwiazani z forum, a budujacy swoje domy. Dobrze bylo by i im pozostawic dostep do listy. Dodatkowo chcialbym zasugerowac wprowadzenie czytelniejszego podzialu na kategorie, bo lista sie szybko rozrasta i coraz trudniej w niej cos znalezc. Mozna by dodac u gory linki prowadzace do kazdej z sekcji albo podzielic strone na kilka podstron zwiazanych z poszczegolnymi kategoriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 13.07.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A co Pańka też w piórka obrósł? A ja chciałem ktłownię u niego kupić. Trzeba będzie tą listę rekomendowanych zlikwidować bo się fachowcy rozbestwiają. Jutro ją zdejmę. Rozmowa z p.Pańką była trudna .. można powiedzieć że pod górkę .. Odniosłem wręcz wrażenie, że jakoś w ogóle nie zależy jemu na kliencie .. - oferta Pańki była błyskawiczna i od ręki – zerknął na projekt i w ciągu 2 sekund podał 27tyś +/- 20% .. - no tyle to ja też wiedziałem - a na pełną i dokładną wycenę instalacji wod-kan + kotłowni czekamy do dzisiaj (tj. już pół roku ) - na szczęście trafiliśmy na Irka .. i mamy tak jak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 13.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Peterz zapomniałam odpisać Dachówkę juz mamy zakupiona od miesiąca - koramica renesansowa ceglasta angoba szlachetna, chociaż wacham się nad marsylką w tym samym kolorze Fajnie - też przerabialiśmy ten temat : Renesansowa czy Marsylka .. ale wycieczki po budowach skierowały nas na Balance Creatona .. inaczej dachówki prezentują się w katalogu i stronach www a zupełnie inaczej w rzeczywistości .. - oj to był trudny wybór (na szczęście dawno już za nami ) Renesansową mają sąsiedzi ale mi się coraz bardziej podoba marsylka, nie przekonam jednak Roberta jak nie zobaczy jej na dachu w całej okazałości. W piatek popołudniu zalewamy strop nad domem i przerwa na 3 tygodnie wiec jeszcze mam czas na zmiane decyzji. P.S. Wasza dachówka wygląda super, ale chyba nie wyrobimy finansowo niestety dzióbek - jeśli mogę doradzić - zostań przy Renesansowej .. do tego domu i dachu nijak nie pasuje Marsylka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.07.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 popieram Trobe.. Lista winna zostać w niezmienionym kształcie. promix wysypał się nie dlatego, że był w rankingu z dobrą notą, tylko był zapewne źle zarządzany. Nie o to chodzi. Myślę o wykonawcach, którzy najpierw robili dobrą robotę, dostali nasze błogosławieństwo w ślad za tym byc może więcej zleceń i w piórka obrośli. Delf pisała o kafelkarzach, coś nie coś słyszałem o Krzaku a teraz ponć i Pańka zachorował na tą samą chorobę. Chodzi mi oto abyśmy sami sobie nie psuli rynku usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 13.07.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Promix, to nie moje rejony, więc zupełnie w temacie nie jestem, ale niskie ceny (wręcz najniższe) tak się czasami kończą, no bo nie ma cudów, wszyscy biorą u tych samych producentów, a każdy chce zarobić. Nie jestem zorientowana w cenach, bo takie hurtowe zakupy, już za mną, ale potwierdzam za Staśkiem - fajny był Golbud (zaczęłam budowe w 2003) no i "moja" Apa-2, którą oczywiście polecam. Ogólnie zauważyłam, że zbyt dobre opinie psują opiniowane podmioty, tak było z pania geolog, Promixem, czy panem Pańką. Trochę się wymądrzam, a Klaus już dwa razy odrzucił moją opinię o wykonawcach, którą chciałam umieścić na Liście, bo są "zbyt entuzjastyczne"! To co ja mam biedna napisać?! qurcze, a mnie do tej pory p. Pańka nie zawiódł. ale coś w tym jest. mój majstrunio był fajny, a potem jak popularność mu zwrosła zgłupiał i dopiero jeden z forumowiczów musiał go ustawić do pionu z powrotem. Hej, żeby nie było nieporozumień! U mnie pan Pańka sie sprawdził i nie mam mu absolutnie nic do zarzucenia, ale duża popularność sprawiła, że posypały mu się troszkę terminy i czasami trudno się doprosić o jego wizyte kontrolną lub w celu dopiecia wszystkiego po uruchomieniu kotłowni. Są to opinie innej z osób korzystających z usług Hydropanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dodatkowo chcialbym zasugerowac wprowadzenie czytelniejszego podzialu na kategorie, bo lista sie szybko rozrasta i coraz trudniej w niej cos znalezc. Mozna by dodac u gory linki prowadzace do kazdej z sekcji albo podzielic strone na kilka podstron zwiazanych z poszczegolnymi kategoriami. Uwaga słuszna ale brak czasu na głębszą przebudowę. Z ledwością nadążam z aktualizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.07.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A co Pańka też w piórka obrósł? A ja chciałem ktłownię u niego kupić. Trzeba będzie tą listę rekomendowanych zlikwidować bo się fachowcy rozbestwiają. Jutro ją zdejmę. Rozmowa z p.Pańką była trudna .. można powiedzieć że pod górkę .. Odniosłem wręcz wrażenie, że jakoś w ogóle nie zależy jemu na kliencie .. - oferta Pańki była błyskawiczna i od ręki – zerknął na projekt i w ciągu 2 sekund podał 27tyś +/- 20% .. - no tyle to ja też wiedziałem - a na pełną i dokładną wycenę instalacji wod-kan + kotłowni czekamy do dzisiaj (tj. już pół roku ) - na szczęście trafiliśmy na Irka .. i mamy tak jak powinno być Też czekałem pół roku i parę razy musiałem go gnębić. Dziwne co? No w końcu dostałem. A co to za Irek? Może i ja do niego udeżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 13.07.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dodatkowo chcialbym zasugerowac wprowadzenie czytelniejszego podzialu na kategorie, bo lista sie szybko rozrasta i coraz trudniej w niej cos znalezc. Mozna by dodac u gory linki prowadzace do kazdej z sekcji albo podzielic strone na kilka podstron zwiazanych z poszczegolnymi kategoriami. Uwaga słuszna ale brak czasu na głębszą przebudowę. Z ledwością nadążam z aktualizacją. mysle, że trzeba dac spokój Klausowi z przebudową strony - nie jest aż tak długa, można wszytsko znaleźć. Wychodzę z założenia, że dobrych ludzi trzeba doceniac i promować, a jeśli ta metoda w poszczególnych przypadkach zawiedzie, to oznacza po prostu, że przypadek nie był tak dobry, jak sie wydawał. Życie szybko wszystko zweryfikuje. Obok pozytywu pojawi sie negatyw i urealni daną osobę, czy firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts