Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

gmina wyslala do sasiadow zawiadomienie(chociaz pozniej okazalo sie ze nie powinna) ze dostalismy warunki zabudowy i sasiadce nie podobalo sie ze mamy wysoki dach 9.60.moj maz pojechal do niej i pokazal projekt ,tlumaczyl ze to nie jest wysoki dom a ona na to ze ona pierwsza byla na tym polu i ona bedzie decydowala jakie domy beda staly w okolicy.grubo sie pomylila bo wyszlo na nasze,ale opoznila nam wszystko o caly miesiac.

no to pogratulować sąsiadki. Na wszelki wypadek zapytajcie, jaki kolor ma mieć ogrodzenie i co wam wolno w ogródku zasadzić, bo inaczej to więcej będziecie w sądach mieszkać niż w domku.... :wink:

a nie pytała jaki kolor elewacji planujecie i dachu, bo na tym etapie takie osoby potrafią też się czepnąć :evil:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

gmina wyslala do sasiadow zawiadomienie(chociaz pozniej okazalo sie ze nie powinna) ze dostalismy warunki zabudowy i sasiadce nie podobalo sie ze mamy wysoki dach 9.60.moj maz pojechal do niej i pokazal projekt ,tlumaczyl ze to nie jest wysoki dom a ona na to ze ona pierwsza byla na tym polu i ona bedzie decydowala jakie domy beda staly w okolicy.grubo sie pomylila bo wyszlo na nasze,ale opoznila nam wszystko o caly miesiac.

no to pogratulować sąsiadki. Na wszelki wypadek zapytajcie, jaki kolor ma mieć ogrodzenie i co wam wolno w ogródku zasadzić, bo inaczej to więcej będziecie w sądach mieszkać niż w domku.... :wink:

a nie pytała jaki kolor elewacji planujecie i dachu, bo na tym etapie takie osoby potrafią też się czepnąć :evil:

obecnie nawet z nia nie rozmawiamy omijamy z daleka

w zasadzie sprawa nie jest prosta

ona ma dom po drugiej stronie drogi za nasza dzialka i w zasadzie nie sasiaduje z nami ale obok nas kiedys kupila dzialke - pewnie na sprzedaz i chciala o wszystkim decydowac co sie nie udalo

Józia S. kto kładzie podbitkę za takie pieniądze :o Czy mogę prosić cię o namiar i opinię.

adria

Leszek Szymański, ale mam tel. do jego wspólnika.Reszta na privie.

Jeœli można też poprosze namiary. Mialam juz umówionego stolarza do montazu podbitki, ale mi sie zbiesil :evil: i musze szukac od nowa.

A i cena zachęcajšca :)

Witam piąteczkowo. Ten upał mnie wykończy :(

Właśnie skończyli u nas robić posadzki. Wyszło prima. Ekipa fachowa, rzetelna, wszystko robią w ustalonym czasie. 270 m2 w trzy dni. Ewentualne poprawki (naprawde kosmetyczne) robią od ręki i bez szemrania. Jestem zadowolona. :)

A kto tak się spisał dobrze?

Też jestem ciekawa.

Klaus, Trobe puscilam na priva

Dobra mam nowy temat na dzien dobry

z czego stawiac poroterm, poroton czy silikat???

I teraz dostaniecie odpowiedzi tyle ile materiałów istnieje. Na forum znajdziecie mnóstwo porównań i pełno wypowiedzi na te tematy. Niestety nie ma nigdy odpowiedzi na tak postawione pytanie.

Każdy materiał ma swoje zady i walety :lol:

Ciężki wybór Was czeka - sam poświęciłem temu tematowi jakieś 6 miesięcy.

Finalnie wybrałem beton komórkowy (Prefbet, Solbet, Faelbet, Ytong), którego nawet nie wymieniacie.

Po drodze Was jeszcze czekają przeboje z oddychaniem ścian itp.

Następny taki temat rzeka to okna -> PVC czy drewniane.

Życzę trafnych 8) wyborów.