szydas 16.07.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Dobra mam nowy temat na dzien dobry z czego stawiac poroterm, poroton czy silikat??? I teraz dostaniecie odpowiedzi tyle ile materiałów istnieje. Na forum znajdziecie mnóstwo porównań i pełno wypowiedzi na te tematy. Niestety nie ma nigdy odpowiedzi na tak postawione pytanie. Każdy materiał ma swoje zady i walety Ciężki wybór Was czeka - sam poświęciłem temu tematowi jakieś 6 miesięcy. Finalnie wybrałem beton komórkowy (Prefbet, Solbet, Faelbet, Ytong), którego nawet nie wymieniacie. Po drodze Was jeszcze czekają przeboje z oddychaniem ścian itp. Następny taki temat rzeka to okna -> PVC czy drewniane. Życzę trafnych wyborów. w ostatnim Muratorze było porównanie ceramika vs. beton komórkowy. Ale też nie ma ostatecznej odpowiedzi. Po prostu musicie wybrać, bo jak zaczniecie się zastanawiać to umrzecie ze zgryzoty bo zaraz będziecie porównywać porotherm z porotonem, solbet z ytongiem, silkę z wielką płytą itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.07.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 .................bo zaraz będziecie porównywać porotherm z porotonem, solbet z ytongiem, silkę z wielką płytą itp... Teraz to Silikat-owcom podpadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.07.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 .................bo zaraz będziecie porównywać porotherm z porotonem, solbet z ytongiem, silkę z wielką płytą itp... Teraz to Silikat-owcom podpadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 16.07.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Wczoraj robilismy sobie objazdowke po dzialkach forumowiczow.BYlismy u Kachy72,PeterZ i tam na Kameliowej to chyba juz wiemy Szydas ktora jest twoja dzialka tam juz masz jakies baraki nie? no i super ze juz widac ze cos sie dzieje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.07.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 ale tak nawiasem mówiąc, wielka płyta nie jest złą technologią. Mamy po prostu uprzedzenia powstałe ze sposobu realizacji tej technologii z lat ubiegłych. Jest to droga technologia, wymagająca porządnych materiałów i dokładnego montażu, ale dająca w efekcie bardzo szybki postęp budowy i bardzo solidną konstrukcję. Jakby nie patrzeć dalej produkuje się domy z prefabrykatów, które stawia się w jeden dzień, tyle że zamiast żelbetonu stosuje się lżejsze materiały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 16.07.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Na Twojej dzialeczce tez bylismy Tomadyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.07.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Wczoraj robilismy sobie objazdowke po dzialkach forumowiczow.BYlismy u Kachy72,PeterZ i tam na Kameliowej to chyba juz wiemy Szydas ktora jest twoja dzialka tam juz masz jakies baraki nie? no i super ze juz widac ze cos sie dzieje!!! To jak byliście u Kachy72 to pewnie mijaliście moją działkę Ale u mnie to na razie tylko szum rosnących chaszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.07.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Wczoraj robilismy sobie objazdowke po dzialkach forumowiczow.BYlismy u Kachy72,PeterZ i tam na Kameliowej to chyba juz wiemy Szydas ktora jest twoja dzialka tam juz masz jakies baraki nie? no i super ze juz widac ze cos sie dzieje!!! pudło drogi Watsonie, u mnie na razie tylko dziura w ziemi i hałda piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.07.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 http://www.szydas.eu.org/publiczne/dzialka.jpgtak to teraz wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 16.07.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Swietnie wyglada!!!My tez juz chcielibysmy zeby nasza tak wygladala!!!!!! Ale rzeczywiscie ogladalismy inna dzialke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 16.07.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 teraz jedziemy na nasza dzialke zobaczyc czy chemia robi swoje z zielskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.07.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Witam piąteczkowo. Ten upał mnie wykończy Właśnie skończyli u nas robić posadzki. Wyszło prima. Ekipa fachowa, rzetelna, wszystko robią w ustalonym czasie. 270 m2 w trzy dni. Ewentualne poprawki (naprawde kosmetyczne) robią od ręki i bez szemrania. Jestem zadowolona. A kto tak się spisał dobrze? Też jestem ciekawa. Klaus, Trobe puscilam na priva I ja tez poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.07.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Dobra mam nowy temat na dzien dobry z czego stawiac poroterm, poroton czy silikat??? I teraz dostaniecie odpowiedzi tyle ile materiałów istnieje. Na forum znajdziecie mnóstwo porównań i pełno wypowiedzi na te tematy. Niestety nie ma nigdy odpowiedzi na tak postawione pytanie. Każdy materiał ma swoje zady i walety Ciężki wybór Was czeka - sam poświęciłem temu tematowi jakieś 6 miesięcy. Finalnie wybrałem beton komórkowy (Prefbet, Solbet, Faelbet, Ytong), którego nawet nie wymieniacie. Po drodze Was jeszcze czekają przeboje z oddychaniem ścian itp. Następny taki temat rzeka to okna -> PVC czy drewniane. Życzę trafnych wyborów. Tez mysle o betonie np Solbet jest zblizony parametrami do Ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.07.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Witam piąteczkowo. Ten upał mnie wykończy Właśnie skończyli u nas robić posadzki. Wyszło prima. Ekipa fachowa, rzetelna, wszystko robią w ustalonym czasie. 270 m2 w trzy dni. Ewentualne poprawki (naprawde kosmetyczne) robią od ręki i bez szemrania. Jestem zadowolona. A kto tak się spisał dobrze? Też jestem ciekawa. Klaus, Trobe puscilam na priva I ja tez poprosze a może by tak na Listę? później narzekamy, że nic na niej nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.07.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Właśnie jakoś lista jest omijana przez niektóre wpisy . A ja szukam ekipy budowlanej na stan surowy+dach z BK na koniec września początek października Może ktoś gdzieś coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.07.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Właśnie jakoś lista jest omijana przez niektóre wpisy . A ja szukam ekipy budowlanej na stan surowy+dach z BK na koniec września początek października Może ktoś gdzieś coś A jak u Ciebie z pozwoleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.07.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Dzieki Chokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.07.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Właśnie jakoś lista jest omijana przez niektóre wpisy . A ja szukam ekipy budowlanej na stan surowy+dach z BK na koniec września początek października Może ktoś gdzieś coś A jak u Ciebie z pozwoleniem Składam o nie na początku sierpnia - i mam nadzieję że przyłożenie uda mi się pobić rekordy w szybkości wydania pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Właśnie jakoś lista jest omijana przez niektóre wpisy . A ja szukam ekipy budowlanej na stan surowy+dach z BK na koniec września początek października Może ktoś gdzieś coś Czytalam liste i natknelam sie na wypowiedz ze hurtownia promix oglasza upadlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.07.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Właśnie jakoś lista jest omijana przez niektóre wpisy . A ja szukam ekipy budowlanej na stan surowy+dach z BK na koniec września początek października Może ktoś gdzieś coś pytaj w anbudzie, dla nas mieli taki termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts