Jacek i Ania 17.07.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Tak to wykonawca którego nie ma na liście. Cena wraz z materiałami, geodeta itp. netto czy brutto to bardzo płynne i zalezy tylko od własnej inwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 17.07.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 ŚWIĘTE SŁOWA KLAUS. Staram się właśnie kroczyć taką scieżką. Aha, a jaki macie numer działki? Moja 638 może będziemy bliskimi sąsiadami. nr działki 630 jak jadę do siebie to przejeżdżam koło twojej działki tak więc będziemy bliskimi sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.07.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 ŚWIĘTE SŁOWA KLAUS. Staram się właśnie kroczyć taką scieżką. Aha, a jaki macie numer działki? Moja 638 może będziemy bliskimi sąsiadami. nr działki 630 jak jadę do siebie to przejeżdżam koło twojej działki tak więc będziemy bliskimi sąsiadami. Faktycznie, już zajżałem na mapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.07.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 123 metry pow. uzyt. plus 20 metrów tarasu pod dachem cena 840,00 zł. za metr. Materiał to porotherm+ocieplenie plus dachówka cementowa brasa, orynnowanie pcv, drenaż wokół domu, itp. Dla mnie istotne jest to, że: 1. sprawdzona i polecona ekipa przez znajomego, zresztą wykonawca swojej roboty się nie wstydzi i zaprasza do domów które wybudował, by dowiedzieć się co i jak buduje. 2. całą logistykę bierze na siebie - materiały, dowóz, kier. budowy, itp. zezwala bez problemu na swojego inspektora wręcz nalega by takiego mieć - czyli własne oko i ucho na budowie, 3. odpowiada za wszytkie materiały na budowie, to nie mój problem, a hurtownie czasami sie przewracają i jest duzy problem, 4. po przeprowadzonym castingu na wykonawców wyszło mi że całościowo budowa w jego wykonaniu jest droższa od systemu gospodarczego o maks. 5 tyś. zł. 5. jeśli się to wszytko sprawdzi to chyba trafiłem w dziesiątke. Poprosila bym o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.07.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mam pytanie Jesli w projekcie na poddaszu mam slupy w jaki sposob mozna je zlikwidowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.07.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mam pytanie Jesli w projekcie na poddaszu mam slupy w jaki sposob mozna je zlikwidowac nie można coś ten twój, zapewne czterospadowy, dach musi podtrzymywać, pytanie, czy chcesz mieć słupy, drewniane, czy metalowe, czy betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.07.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam wszystkich popołudniowo. Dziś zrobiłem sobie objazdowe popołudnie. Byłem u Peterz-a&Ulanki, Danusi z Bukszpanowej oraz przejazdem koło sąsiada Klausa . Byłem także na obecnej budowie Bogdana Krzak-a - się to ogląda.......... tylko czemu on nie chce budować z BK tylko z porotermu . Jutro spotkanie z jeszcze jednym wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.07.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jest sobie beton komórkowy czyli "marki' -> Ytong, Solbet,Prefabet,Falbet itp. Jest sobie ceramika porozytowata czyli "marki" -> Poroterm i ........... ???? proszę o podpowiedź tych ceramicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.07.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mam pytanie Jesli w projekcie na poddaszu mam slupy w jaki sposob mozna je zlikwidowac nie można coś ten twój, zapewne czterospadowy, dach musi podtrzymywać, pytanie, czy chcesz mieć słupy, drewniane, czy metalowe, czy betonowe Ja mam dach czterospadowy bez słupów, samonośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.07.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jest sobie beton komórkowy czyli "marki' -> Ytong, Solbet,Prefabet,Falbet itp. Jest sobie ceramika porozytowata czyli "marki" -> Poroterm i ........... ???? proszę o podpowiedź tych ceramicznych i Poroton Roebena i Termocośtam Laiera i może jeszcze coś. Ale zanim o tym pomyślisz zobacz mój wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48634&highlight=poroton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.07.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mam pytanie Jesli w projekcie na poddaszu mam slupy w jaki sposob mozna je zlikwidowac nie można coś ten twój, zapewne czterospadowy, dach musi podtrzymywać, pytanie, czy chcesz mieć słupy, drewniane, czy metalowe, czy betonowe Ja mam dach czterospadowy bez słupów, samonośny. Czy przypadkiem samonosny jest z teownikami.Ten dom co ogladalam i wlasnie bez slupow , tylko bylam tak podekscytowana ogladaniem domu ze nie dopytalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 17.07.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jest sobie beton komórkowy czyli "marki' -> Ytong, Solbet,Prefabet,Falbet itp. Jest sobie ceramika porozytowata czyli "marki" -> Poroterm i ........... ???? proszę o podpowiedź tych ceramicznych ceramiczni odpowiadaja: Porotherm, Poroton, Kroton. tyle znam, bo tyle u nas sie przewinęło: poroton na działówki. ulanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 17.07.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam wszystkich popołudniowo. Dziś zrobiłem sobie objazdowe popołudnie. Byłem u Peterz-a&Ulanki, Danusi z Bukszpanowej oraz przejazdem koło sąsiada Klausa . Byłem także na obecnej budowie Bogdana Krzak-a - się to ogląda.......... tylko czemu on nie chce budować z BK tylko z porotermu . Jutro spotkanie z jeszcze jednym wykonawcą. witam:-) dziękujemy za pomoc i za wizytę ulanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 17.07.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jest sobie beton komórkowy czyli "marki' -> Ytong, Solbet,Prefabet,Falbet itp. Jest sobie ceramika porozytowata czyli "marki" -> Poroterm i ........... ???? proszę o podpowiedź tych ceramicznych ceramiczni odpowiadaja: Porotherm, Poroton, Kroton. tyle znam, bo tyle u nas sie przewinęło: poroton na działówki. ulanka aha. ale jesli chodzi o porotherm wazne jest skad jest. Złocieniec ma niskie notowania. Lebork i cos na O wysokie. ulanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.07.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mam pytanie Jesli w projekcie na poddaszu mam slupy w jaki sposob mozna je zlikwidowac nie można coś ten twój, zapewne czterospadowy, dach musi podtrzymywać, pytanie, czy chcesz mieć słupy, drewniane, czy metalowe, czy betonowe Ja mam dach czterospadowy bez słupów, samonośny. U mnie też czterospadowy i bez słupów ale nie pytaj ile stali i betonu poszło na wieńce itd. Przemyśl sprawę, czasem te słupy są całkiem urokliwe. Jeśli jednak zupełnie nie chcesz ich zaakceptowac, musisz skonsultowac się z konstruktorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mam pytanie Jesli w projekcie na poddaszu mam slupy w jaki sposob mozna je zlikwidowac nie można coś ten twój, zapewne czterospadowy, dach musi podtrzymywać, pytanie, czy chcesz mieć słupy, drewniane, czy metalowe, czy betonowe Ja mam dach czterospadowy bez słupów, samonośny. U mnie też czterospadowy i bez słupów ale nie pytaj ile stali i betonu poszło na wieńce itd. Przemyśl sprawę, czasem te słupy są całkiem urokliwe. Jeśli jednak zupełnie nie chcesz ich zaakceptowac, musisz skonsultowac się z konstruktorem. A ja myslalam ze to mniej skomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.07.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Zapomniałem dodać że inspekcja dziś odbyła się także u Kacha72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 17.07.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Zapomniałem dodać że inspekcja dziś odbyła się także u Kacha72 taaak ... widziałeś mój domek w kawałku z krotermu a większości z porotermu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.07.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Zapomniałem dodać że inspekcja dziś odbyła się także u Kacha72 taaak ... widziałeś mój domek w kawałku z krotermu a większości z porotermu??? A widziałem widziałem - choć nie mogę powiedzieć że praca wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 17.07.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Zapomniałem dodać że inspekcja dziś odbyła się także u Kacha72 taaak ... widziałeś mój domek w kawałku z krotermu a większości z porotermu??? A widziałem widziałem - choć nie mogę powiedzieć że praca wre aaaa bo dzisiaj mieli wolne tylko kilku ich było bo w sobotkę pracowali normalnie jest 6 śviu ludzi i az huczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts