Agnieszka1 18.07.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 anbud, Chaustowski - czy terminy mają nie wiem , trzeba dzwonić A kto to jest Chaustowski?? Jakis namiarek mogę prosić masz wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKO58 18.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Teska dzieki za informacje ale czy mozesz na priv dac wiecej informacji czy to technologia bezprzewodowa czy kabel, jakie uslugi dodatkowe i oczywiście cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 18.07.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Jest sobie beton komórkowy czyli "marki' -> Ytong, Solbet,Prefabet,Falbet itp. Jest sobie ceramika porozytowata czyli "marki" -> Poroterm i ........... ???? proszę o podpowiedź tych ceramicznych i Poroton Roebena i Termocośtam Laiera i może jeszcze coś. Ale zanim o tym pomyślisz zobacz mój wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48634&highlight=poroton Klaus - niewiarygodne - robiłeś crash-testy domu .. Takie testy przypominają mi reklamę Renault (która btw bardzo mi się podoba) .. : crash-testy 'parówki', 'sushi' i 'bułki paryskiej' ... normanie bomba !! No to muszę uważać rzucając chałupą Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 18.07.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 123 metry pow. uzyt. plus 20 metrów tarasu pod dachem cena 840,00 zł. za metr. Materiał to porotherm+ocieplenie plus dachówka cementowa brasa, orynnowanie pcv, drenaż wokół domu, itp. Dla mnie istotne jest to, że: 1. sprawdzona i polecona ekipa przez znajomego, zresztą wykonawca swojej roboty się nie wstydzi i zaprasza do domów które wybudował, by dowiedzieć się co i jak buduje. 2. całą logistykę bierze na siebie - materiały, dowóz, kier. budowy, itp. zezwala bez problemu na swojego inspektora wręcz nalega by takiego mieć - czyli własne oko i ucho na budowie, 4. po przeprowadzonym castingu na wykonawców wyszło mi że całościowo budowa w jego wykonaniu jest droższa od systemu gospodarczego o maks. 5 tyś. zł. Ad. 5. - jeśli chodzi o ekipę to prawdopodobnie TAK - ale materiały ?? chyba nie do końca .. Przynajmniej mi szkoda byłoby 14tys. Ja zaklepałbym ekipę ale resztę bajzlu wziął na siebie, co daje : wymierny efekt finansowy, ciągłe uczestnictwo w procesie budowlanym czyli przeżycie wielkiej przygodzie życia i ogromną satysfakcje .. dochodzi jeszcze kwestia Vat za materiały budowlane. W przypadku systemu gospodarczego inwestor ma mozliwosc odzyskania z US roznicy w VAT, w przypadku zaopatrywania sie w te materiały poprzez wykonawcę - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.07.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Mam pytanie Jesli w projekcie na poddaszu mam slupy w jaki sposob mozna je zlikwidowac nie można coś ten twój, zapewne czterospadowy, dach musi podtrzymywać, pytanie, czy chcesz mieć słupy, drewniane, czy metalowe, czy betonowe ależ można,można - patrz powyższy post ok, ok, ale na pewno podroży to koszt budowy. A co przeszkadzają słupy w np. sypialni Panowie? Czy wam by przeszkadzały? A ze o tym nie pomyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.07.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 witam wtorkowo Dziubek - a czemu cię zaczęli straszyś, o co poszło? lecem do pracki, pzodrawiam Dostali całą kasę za fundamenty i przyszło rozliczenie za etap do stropu, miało byc 10 dostali 8 ponieważ z jednej strony odszedł stryropian od fundamentow i powiedzielismy że jak to poprawią i przyjdą odszalować to im zapłacę resztę, (bo ja płacę za szalunki każdy dzień, a oni poszli na drugą budowe i nie będę ich ścigać czy przyjdą to zrobić czy nie). A oni stwierdzili, że fundamentow nie będa poprawiać bo są ok itd zaczął się pienić jak kogut - szkoda słów. Peterz był i widział co do poprawy mieli a zaznaczam ze kase za fundamenty dostali. a to dziady jedne no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.07.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 : dzióbek a ty im powiedz ze niech tylko sproboja to Ty za to masz fajnych turków znajomych co lubia ciemne zakatki ... Pozatym naglosnisz w mediach, necie , rozwiesisz na miescie, w urzędzie pracy itp. ( gdzie sie da ) o nich wiadomosc taką, że roboty już nigdy nie znajdą. A jaka to firma? że dziadowska to juz wiadomo ale z nazwy? To nie jest firma niestety tylko uparci górale, gdybym im zapłaciła całość to by nie wrócili bo złapali fuchy a tu mieli same wpadki, nawet buraki nie umieja projektu czytać gdzie jak byk zaznaczone są podciągi w stropie a póżniej się mądrzy ze tego nie trzeba i jak każemy poprawiać to obraza na całego - skoro taki madry to czemu został budowlańcem a nie projektantem a skad wiesz ze on jest budowlancem? budowlaniec to szkole budowlana skonczyl, a to pewnie takie przebierance pseudo budowlance I zazwyczaj nie czytaja projektow bo nie umieją, robią bo zawsze tak robią - nie koniecznie dobrze. A pozniej tragedyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.07.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 a skad wiesz ze on jest budowlancem? budowlaniec to szkole budowlana skonczyl, a to pewnie takie przebierance pseudo budowlance I zazwyczaj nie czytaja projektow bo nie umieją, robią bo zawsze tak robią - nie koniecznie dobrze. A pozniej tragedyja Parę domów tu postawili, z ogłoszenia ich nie wzięłam, tylko mieli innego szefa ktory wyjechał do Anglii w maju a to ja z nim sie umawiałam już w lisstopadzie, a ten to pewnie sie pouczał i mi tu szefuje i sie wymadrza, a najbardziej jest wkurzajacy brak szacunku do nas jako inwestorów którzy płacą, ja rozumiem że moze jestesmy rowiesnikami ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.07.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 123 metry pow. uzyt. plus 20 metrów tarasu pod dachem cena 840,00 zł. za metr. Materiał to porotherm+ocieplenie plus dachówka cementowa brasa, orynnowanie pcv, drenaż wokół domu, itp. Dla mnie istotne jest to, że: 1. sprawdzona i polecona ekipa przez znajomego, zresztą wykonawca swojej roboty się nie wstydzi i zaprasza do domów które wybudował, by dowiedzieć się co i jak buduje. 2. całą logistykę bierze na siebie - materiały, dowóz, kier. budowy, itp. zezwala bez problemu na swojego inspektora wręcz nalega by takiego mieć - czyli własne oko i ucho na budowie, 4. po przeprowadzonym castingu na wykonawców wyszło mi że całościowo budowa w jego wykonaniu jest droższa od systemu gospodarczego o maks. 5 tyś. zł. Ad. 5. - jeśli chodzi o ekipę to prawdopodobnie TAK - ale materiały ?? chyba nie do końca .. Przynajmniej mi szkoda byłoby 14tys. Ja zaklepałbym ekipę ale resztę bajzlu wziął na siebie, co daje : wymierny efekt finansowy, ciągłe uczestnictwo w procesie budowlanym czyli przeżycie wielkiej przygodzie życia i ogromną satysfakcje .. dochodzi jeszcze kwestia Vat za materiały budowlane. W przypadku systemu gospodarczego inwestor ma mozliwosc odzyskania z US roznicy w VAT, w przypadku zaopatrywania sie w te materiały poprzez wykonawcę - nie. Mylisz się, od wykonawcy kupisz to z 7%VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 18.07.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Mylisz się, od wykonawcy kupisz to z 7%VAT ale jako inwestor duzo moge kupic bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.07.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Mylisz się, od wykonawcy kupisz to z 7%VAT ale jako inwestor duzo moge kupic bez no nawet sie tym nie chwal A jako inwestor mozna kupic bez VATu i jeszcze taniej ( inna droga kupowania materialow na wykonawce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 18.07.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Mylisz się, od wykonawcy kupisz to z 7%VAT ale jako inwestor duzo moge kupic bez rozważamy hipotetycznie of course .. ... więc co US zwróci to wyjdzie na 7% a co 'bez' to do przodu w całości .. - 'system gospodarczy' rules tak czy siak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.07.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Mylisz się, od wykonawcy kupisz to z 7%VAT ale jako inwestor duzo moge kupic bez rozważamy hipotetycznie of course .. ... więc co US zwróci to wyjdzie na 7% a co 'bez' to do przodu w całości .. - 'system gospodarczy' rules tak czy siak mozna i zarobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dajein 18.07.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam wszystkich! Czy ktoś mógłby mi poradzić, gdzie szukać niedrogiej(oczywiście najlepszej ) kostki granitowej i gdzie szukać fachowców do ułożenia przed domkiem .Jakie to są mniej więcej koszty za m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.07.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam wszystkich! Czy ktoś mógłby mi poradzić, gdzie szukać niedrogiej(oczywiście najlepszej ) kostki granitowej i gdzie szukać fachowców do ułożenia przed domkiem . Jakie to są mniej więcej koszty za m2 ? Witaj Co do kostki niestety ci nie pomoge Gdzie budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dajein 18.07.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Co do kostki niestety ci nie pomoge Gdzie budujesz w Dołujach, w zasadzie to już nie buduję. Teraz wykańczamy na zewnątrz (ogrodzenie,trwka i tym podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.07.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 właśnie ta trawka nom jak sie dowiedzialam ile to mnie bedzie kosztowalo to majtki mi opadly ... po kolana no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dajein 18.07.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 oj tak tak !!! ja dużo nie mam ale zawsze myślałem - co tam trawka posieje sie i bedzie sama rosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 18.07.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam Na Cukrowej w "Świecie kamienia" (?) maja kostke granitowa w różnych kolorach, ceny chyba do najniższych nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.07.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam Na Cukrowej w "Świecie kamienia" (?) maja kostke granitowa w różnych kolorach, ceny chyba do najniższych nie należą. no własnie, a coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts