Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

upały i upały, a mnie się jeszcze zraszacz zepsuł. a miał być niby taki hamerykański

taa, a ja musze wracac ze szczecina do tanowa dzisiaj tramwajami i autobusami :cry:

a wczesniej odebrac syna z przedszkola - tyz autobusem :cry:

a dzis ma byc 29 st :-?

32 stopnie

czupurek no ... zes mnie pocieszyła :lol:

no to w centrum i w autobusach mozna sie spodziewac okolo 40 :-?

no tak mówili w radio

zresztą wczoraj w domu byłam o 17.00 a tam na termom. od płn 31,5st

więc niewielka różnica

do 20.00 czekałam żeby zacząć podlewać stronę płd-zach, bo było jak na patelni

no to ta patelnia zawazyla, zalatwilam transport samochodowy do domu :wink: bez klimy coprawda ale jest :p

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Ulanka miło było poznać :lol: :lol: Wpadajcie z peterzem kiedy chcecie i tak postanowilismy ze nalezy Wam sie duza flaszka, bo gdyby nie dokładne zdjecia to bysmy nie wyłapali fuszerki partaczy, więc kiedyś jak w końcu się urządzimy i odzyskamy dawne siły witalne (bo teraz to jestesmy tacy zrezygnowani i zmeczeni) to będziecie jednymi z pierwszych na parapetówce. :lol: :lol: :lol:

dzióbek - Wielkie dzięki !! :lol: :lol: :p

Uważam że po to właśnie jest ''Klub BUDUJĄCY - Grupa Szczecińska'' - tzn. żeby sobie nawzajem pomagać w takich sytuacjach, co nie ? :wink: :p

Mam nadzieję że pozbycie się partaczy będzie przełomowym momentem Waszej budowy - dalej bezproblemowo przejdziecie przez kolejne etapy - do parapetówy włącznie - czego życzymy i na co czekamy :wink: :wink: 8) :D :lol:

Od paru dni mam tylko neta w pracy do 17.00 (mieszkanie sprzedane) a w nowym miejscu zamieszkania jeszcze nie mam tak więc siłą rzeczy mogę odpowiadzć tylko do 17.00 w dni robocze.

Peterz - co do ceny to od marca do dzis ceny przynajmniej lekko się (tylko w górę) zmieniły, więc i róznica maleje, a z drugiej strony to muszę wybierać czy pracować i zarabiać czy więcej czasu być na budowie ale mniej zarabiać - pytanie iście Hamletowskie. Ja wybrałem pracę i zarabianie. Robiąc swoją wycenę brałem oczywiście pod uwagę zwrot vat-u. Ponadto nalezy brać wszelkie małe niedogodności pod uwagę jak zakup lub wypożyczenie kontenera - koszt około 3 tys. zł., własny kier. budowy - 4 tys. zł. stróż - 600,00 zł. na miesiąc - to wszytko w sumie ma istotny wpływ na cenę metra. W miejsce kier. biorę inspektora, który jest znacznie tańszy. Jednakże dzieki za sugestie gdyz zmusiły mnie jeszcze raz do przeliczenia i przemyślenia wszytkiego a to tylko wychodzi na dobre.

Od paru dni mam tylko neta w pracy do 17.00 (mieszkanie sprzedane) a w nowym miejscu zamieszkania jeszcze nie mam tak więc siłą rzeczy mogę odpowiadzć tylko do 17.00 w dni robocze.

Peterz - co do ceny to od marca do dzis ceny przynajmniej lekko się (tylko w górę) zmieniły, więc i róznica maleje, a z drugiej strony to muszę wybierać czy pracować i zarabiać czy więcej czasu być na budowie ale mniej zarabiać - pytanie iście Hamletowskie. Ja wybrałem pracę i zarabianie. Robiąc swoją wycenę brałem oczywiście pod uwagę zwrot vat-u. Ponadto nalezy brać wszelkie małe niedogodności pod uwagę jak zakup lub wypożyczenie kontenera - koszt około 3 tys. zł., własny kier. budowy - 4 tys. zł. stróż - 600,00 zł. na miesiąc - to wszytko w sumie ma istotny wpływ na cenę metra. W miejsce kier. biorę inspektora, który jest znacznie tańszy. Jednakże dzieki za sugestie gdyz zmusiły mnie jeszcze raz do przeliczenia i przemyślenia wszytkiego a to tylko wychodzi na dobre.

kierownik 4 tys???? :o

cholerka musze powiedziec mezowi jak to ceni sie konkurencja :lol:

Kto robil juz ogrodzenie? interesi mnie ile za robocizne - podmorowka + siatka ( słupki juz stoją).

wiatam wszystkich

to fakt od marca zmienilo sie wiele, nie tylko cenowo wielu firm juz nie ma inne padaja (np:promix) fachowcy co jeszcze sa w kraju cenia sie jak by pracowali w Londynie(nawet partacze)

to fakt od marca zmienilo sie wiele, nie tylko cenowo wielu firm juz nie ma inne padaja (np:promix) fachowcy co jeszcze sa w kraju cenia sie jak by pracowali w Londynie(nawet partacze)

no to albo fachowcy wlbo partacze :lol:

Fachowcy sie cenia i partacze tez sama na nich trafilas ile dalas za stan 0, i wyszly babole