Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A odpadający styropian na fundamentach nie mają wcale zamiaru poprawiać :evil: Wkopałam się z tymi szalunkami bo gdybym miała normalne drewniane to mogliby mnie teraz pocałowac w... :evil:

Witaj

jak tak czytam o twoich kłopotach to moje problemy jakby maleja ...... wczoraj mój inspektor własnie opowiadał co u Ciebie sie dzieje ech współczuje

I ja wspolczuje ci budowlancy nadaja sie aby podlogi zamiatac a nie prowadzic budowy

ale jesteśmy biegłe, od raz wiedziałyśmy co ten Stasiek miał na myśli (i to nie jadąc po LOIII) :p

Stasiu - odpuść. jest tyle fajniejszych drzew. ono w końcu nie takie piękne

Hej "Biegłe" :) Łeno, a czemu odpuœcić? Mnie w tym drzewku najbardziej podobajš się konary, znam te egzemplarze od dziecka (tzn. jak ja byłem dzieckiem), a potem nawet grabiłem ich liœcie :) To uraz ? :D

No, ale te konary i kolorystyka owoców/kwiatów bardzo mi pasuje do koncepcji przed domem... no i tak kombinuję... :oops:

A jakie ładniejsze? No, jakie?

jakie ładniejsze? no nie wiem, co komu się podoba

do octowca: jak czytałam to ma korzenie ekspansywne (jest o tym w wątku ogrodniczym), brudzące np. elewacje owoce, i długo gołe na wiosnę

WITAM WSZYSTKICH :lol: wkońcu dowiezione zostały deseczki na szalunki do wieńca-,,jechały ,,sobie od poniedziałkowego popołudnia i dotarły dopiero dzisiaj w południe-nerwówka minęła,ale az sie boje czy z więźba tak nie bedzie lub gorzej, a wcześniejsze dostawy 2 były ok.MAM PYTANIE-kto ma brama garazowa 5 m szer,2,40 wys-kasetonowe ,do tego brazową :lol: lub zależnie od firmy kol.orzech.dzisiaj robiliśmy wycene w Hormanie a wczesniej Krispolu,nie wimy gdzie jeszcze ,,uderzyc,,oprócz Wiśniowskiego bo on nie w orzechu-poradzcie bo odo 2 miesiecy trzeba czekać prawie więc zanim sie zdecydujemy tez troszke minie a niedługo strop,potem dach i zleci czas :lol:

Teska, a co robiłas z łupka?

Ja sie napalilam na wylozenie tarasu łupkiem kwarcowym i nie wiem czy mi sie sprawdzi, czy się z czasem nie bedzie łuszczyć.

lupek sie nie nadaje na chodzenie po nim....

wylozylam na rabatach....trzeba go zakonserwowac takim plynem ktory zabiezpiecza go przed nasiakaniem.

Teska to co ty masz i gdzie kupiłaś na podjeździe i ścieżkach bo już się pogubilam

wszyedzie mam kostke granitowa.Kupiłam ja w Zabowie:)

a lupek to sobie lezy na rabatach miedzy drobno zmielona kora

:lol:

Teraz kumam :D wcześniej zrozumiałam że ta z Żabowa to jakiś nieregularny łupek i na podjazd się nie nadaje :roll: to pewnie przez ten upał :wink:

:lol:

witam grupke......upalnie :lol: :lol:

miało być chyba "gorąco"? :o

i goraco moze tez byc:):) bo jutro to juz bedzie skwar... :lol:

aż strach pomyśleć...i komu ta zima przeszkadzała? :wink:

jak to komu :o :roll: :wink: mi przeszkadzała :D

nie marudzić, lato przecież jest 8)

u nas nie może być umiarkowanie tylko albo upał albo np. 16 stopni :roll: to ja juz wolę ten upał :roll:

a ja osobiście wolałbym 16 stopni :D. tak dla równowagi zimą powinno być -16, bilans wyszedłby na zero :lol:

ja wolabym takie 23 :lol: a zima...zimnooooo takie na minusie 20-25

Teska - pytanko. czy przyjęła ci się ta sosna samosiejka z pola?

kurcze moją chyba jednak trafi szlag, bo nadal usycha i odrosty też zbrązowiały (jeszcze przed rozkwitnięciem)

a moze jest jeszcze jakaś szansa? (żelazo, magnez dostała)

jedna sie przyjeła.....reszta padła....

Teska, może kojarzysz. Koło III LO rosnš (od wielu lat zresztš) takie ładne krzewy, czy drzewka. Majš rozłożyste konary, liœcie takie nietypowe i co najciekawsze - brunatne, albo bordowe (kwiaty?) w kształcie szyszek. Jak to się nazywa, spotkałaœ się z tym gdzieœ? Można spotkać tego trochę przy niektórych posesjach... :roll:

to jest....o jesssu....zaraz sobie przypomne wiem o jakich krzewach mowisz....

Sumak

Witam grupkę :lol: :lol: :lol:

Znów okropny dzień 8) 8)

pokazali sie partacze ?? odszalowali garaz ??

przyjechali rano i odjechali bo nie było pieniędzy w bramce, szlag moze trafić (dobrze ze nie można przeklinać na forum bo bym wiązkę tu puściła) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

to badz wredna....i zatrzymaj ich betoniare..... :lol:

Znów okropny dzień 8) 8)

przyjechali rano i odjechali bo nie było pieniędzy w bramce, szlag moze trafić (dobrze ze nie można przeklinać na forum bo bym wiązkę tu puściła) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

właśnie, na poczet przyszłych należności :wink:

WITAM WSZYSTKICH :lol: wkońcu dowiezione zostały deseczki na szalunki do wieńca-,,jechały ,,sobie od poniedziałkowego popołudnia i dotarły dopiero dzisiaj w południe-nerwówka minęła,ale az sie boje czy z więźba tak nie bedzie lub gorzej, a wcześniejsze dostawy 2 były ok.MAM PYTANIE-kto ma brama garazowa 5 m szer,2,40 wys-kasetonowe ,do tego brazową :lol: lub zależnie od firmy kol.orzech.dzisiaj robiliśmy wycene w Hormanie a wczesniej Krispolu,nie wimy gdzie jeszcze ,,uderzyc,,oprócz Wiśniowskiego bo on nie w orzechu-poradzcie bo odo 2 miesiecy trzeba czekać prawie więc zanim sie zdecydujemy tez troszke minie a niedługo strop,potem dach i zleci czas :lol:

zobacz w Lebo Drzwi maja jakas promocje na bramy z super zabezpieczeniami i duzo kolorow do wyboru.bylam tam dzis firma jest w Mierzynie ul.Lubieszynska 2.Sa bardzo mili ale nie mam rozeznania czy atrakcyjni cenowo

Znów okropny dzień 8) 8)

chętnie bym to zrobiła, ale przyjdą nocą i albo szalunki mi ukradną albo młotem rozbiją ściany :-? :-? Wiecie jak to się mówi: nie ruszaj gó..a bo będzie większy smród :evil: :evil:

A odpadający styropian na fundamentach nie mają wcale zamiaru poprawiać :evil: Wkopałam się z tymi szalunkami bo gdybym miała normalne drewniane to mogliby mnie teraz pocałowac w... :evil:

Witaj

jak tak czytam o twoich kłopotach to moje problemy jakby maleja ...... wczoraj mój inspektor własnie opowiadał co u Ciebie sie dzieje ech współczuje

I ja wspolczuje ci budowlancy nadaja sie aby podlogi zamiatac a nie prowadzic budowy

robić to robia tylko brak im szefa który myśli i nadzoruje a jak im się zwraca uwagę że popełniają gafę to obraza bo to oni budowlańcy a ty im błedy takie wytykasz i udowadniasz że się nie znają.

Kacha72 też masz tego kierownika co peterz, to gratuluje wyboru, przemiły pan,

MAM PYTANIE-kto ma brama garazowa 5 m szer,2,40 wys-kasetonowe ,do tego brazową :lol: lub zależnie od firmy kol.orzech.dzisiaj robiliśmy wycene w Hormanie a wczesniej Krispolu,nie wimy gdzie jeszcze ,,uderzyc,,oprócz Wiśniowskiego bo on nie w orzechu-poradzcie bo odo 2 miesiecy trzeba czekać prawie więc zanim sie zdecydujemy tez troszke minie a niedługo strop,potem dach i zleci czas :lol:

Miraśka, ja zamówiłam Normstahl. Polecono mi firmę "Start", która ma siedzibę w "Węglobudzie" przy Bohaterów Warszawy. Jak będzie - zobaczymy.

Witaj

robić to robia tylko brak im szefa który myśli i nadzoruje a jak im się zwraca uwagę że popełniają gafę to obraza bo to oni budowlańcy a ty im błedy takie wytykasz i udowadniasz że się nie znają.

też tak myśle a po za tym strasznie drobiazgowy i wykonawca sie go boi właściwie przyjeżdżam na budowę rekreacyjnie bo on wszystkiego pilnuje codziennie !!!!!

Witaj

też tak myśle a po za tym strasznie drobiazgowy i wykonawca sie go boi właściwie przyjeżdżam na budowę rekreacyjnie bo on wszystkiego pilnuje codziennie !!!!!

A jakie sa stawki za kierownika

chętnie bym to zrobiła, ale przyjdą nocą i albo szalunki mi ukradną albo młotem rozbiją ściany :-? :-? Wiecie jak to się mówi: nie ruszaj gó..a bo będzie większy smród :evil: :evil:

święte słowa... ale możesz oddać ją na złom i dziwić się, jak zapytają gdzie ich betoniarka... przecież w umowie nic nie ma na temat pilnowania ich sprzętu ;)