Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Teska - pytanko. czy przyjęła ci się ta sosna samosiejka z pola?

kurcze moją chyba jednak trafi szlag, bo nadal usycha i odrosty też zbrązowiały (jeszcze przed rozkwitnięciem)

a moze jest jeszcze jakaś szansa? (żelazo, magnez dostała)

jedna sie przyjeła.....reszta padła....

może warto jeszcze poczekać? Ja wsadziłam zeszłej jesieni 8 brzżek, na wiosne "odezwały" się 3, juz miałam resztę w maju wyciąć, kiedy na kolejnej pojawiły się listki, a tydzień temu na pozostałych 3, czekam jeszcze na jedną 8)

Witam grupkę :lol: :lol: :lol:

Znów okropny dzień 8) 8)

pokazali sie partacze ?? odszalowali garaz ??

przyjechali rano i odjechali bo nie było pieniędzy w bramce, szlag moze trafić (dobrze ze nie można przeklinać na forum bo bym wiązkę tu puściła) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

to badz wredna....i zatrzymaj ich betoniare..... :lol:

właśnie, na poczet przyszłych należności :wink:

ja w ten sposób "wzbogaciłam się" o rusztowanie, całe 8 przęseł, juz nie mieli odwagi po nie wrócić, złodzieje.

Witam grupkę :lol: :lol: :lol:

Znów okropny dzień 8) 8)

pokazali sie partacze ?? odszalowali garaz ??

przyjechali rano i odjechali bo nie było pieniędzy w bramce, szlag moze trafić (dobrze ze nie można przeklinać na forum bo bym wiązkę tu puściła) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

to badz wredna....i zatrzymaj ich betoniare..... :lol:

chętnie bym to zrobiła, ale przyjdą nocą i albo szalunki mi ukradną albo młotem rozbiją ściany :-? :-? Wiecie jak to się mówi: nie ruszaj gó..a bo będzie większy smród :evil: :evil:

ja też się bałam, ale jakoś nic sie nie stało, a jak będziemy sie ich bać, to nam na głowy wejdą :evil:

chętnie bym to zrobiła, ale przyjdą nocą i albo szalunki mi ukradną albo młotem rozbiją ściany :-? :-? Wiecie jak to się mówi: nie ruszaj gó..a bo będzie większy smród :evil: :evil:

święte słowa... ale możesz oddać ją na złom i dziwić się, jak zapytają gdzie ich betoniarka... przecież w umowie nic nie ma na temat pilnowania ich sprzętu ;)

gorzej jak mi wyniosą szalunki, które są warte 10 razy wiecej niż ta ich nędzna betoniara, gdyby nie te szalunki to inna bylaby gadka a tak muszę się uspokoić conajmniej 2 tygodnie aż nie pozbędę się szalunkow. Po cichu oczywiście poszukam nowego wykonawcy a im podziękuję w odpowiedni sposób, ale na to przyjdzie czas, niech sobie myślą że są górą bo ja sama teraz jestem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzióbek

Ja bym w Twojej sytuacji wynajęła kogoś do pilnowania (albo ktoś z rodziny). Ja do niczego nie namawiam ale na gazówkę ponoć nie trzeba mieć pozwolenia. Na szczęście prawo ma się zmienić i mój dom jest moją twierdzą więc niech próbują wejść na posesję!!!!!!!!!!!!

Witam.

Ja bym zrobila tak jak dziobek.

Szalunki to kwota :o o taka.

Poczekalabym az skoncza ten zakres prac, oddala szalunki i wtedy ich wypierdzielila. Za wykonane prace zaplacila potracajac ewentualnie za usterki, tlumaczac ze musze zaplacic za usuniecie usterek przeciez. Oczywista grzecznie, spokojnie, z opanowaniem , bez klotni.

Pozniej wprowadzilabym nowa ekipe a na nocki wziela stroza.

Jesli by zaczeli pyskowe postraszylabym ich urzedami, kontrola budowlana, turkami , rozgloszeniem wszedzie opini o nich ... bez roboty daleko nie pociagna :wink:

Na gazowke nie trzeba pozwolenia?